Hotel KADIF Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 [B][SIZE=4][COLOR=DarkRed]"Ludzie"!! Co się z wami dzieje??? [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=Red]Jezuuuu.... słów mi brak... siedzę i ryczę po prostu..... [/COLOR][/SIZE] [SIZE=4]Dwie godziny temu znalazłam worek: [/SIZE] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images23.fotosik.pl/165/bf65257697e1821e.jpg[/IMG][/URL] [I][SIZE=3]Jechałam z dzieciakami do domu. Na chodniku przy ruchliwej ulicy zauważyłam worek! Worek szamotał się ze wszystkich sił! Z początku myślałam, że to jakaś torba (ciemno już było), ale jestem wyczulona na [/SIZE][SIZE=3][COLOR=Red]"te"[/COLOR][/SIZE][SIZE=3] sprawy więc się zatrzymałam. Dotknęłam worek... poruszył się..... Nieważne.. pies czy kot.... biorę do bagażnika!!! Nie otworzyłam go, bo nie wiedziałam co zastanę w środku! Przyjechaliśmy do domu i "worek", już bez drutu-zamknięcia poszedł do kojca! Oto co znalazłam w worku - psie dziecko, po prostu :placz::placz::placz:: [/SIZE] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images26.fotosik.pl/165/a9d1c11ac5c9a8e8.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images33.fotosik.pl/157/b40f131a2f3547cd.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images25.fotosik.pl/164/4decd40b34dab9d6.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://www.fotosik.pl"][IMG]http://images33.fotosik.pl/157/d47e06053fb0537d.jpg[/IMG][/URL] [SIZE=6][COLOR=Purple] Pomocy!!!![/COLOR][/SIZE] [SIZE=4][COLOR=Red][COLOR=Purple]Piesek, ma około 8-9 miesięcy. Jest do kolanka, wesolutki, nie wiem czy ma coś ze skórą (nie widzę w ciemności), cały czas się drapie! Nie mogę się skontaktować z wetem- jest niedostępny! U mnie psiul nie może zostać! Mam trzy psy, dwa koty i nie mam kasy ......Po prostu... realia pieprzonego życia :-(. Lada chwila czeka go schron.... Pomóżcie mi jakoś !!!!!![/COLOR] [/COLOR][/SIZE][/I][/B][I][COLOR=Red][B][SIZE=3]Kochani! Z uwagi na zapytania na pw o numer konta do wpłat na piesia podaję: 77 1240 2148 1111 0010 1518 0042 Anna Adamska [SIZE=2]Konto jest założone tylko i wyłącznie do rozliczeń z dogomaniakami! Do wglądu dla wszystkich!! [/SIZE][/SIZE][U][SIZE=3][SIZE=2][COLOR=Purple]Bardzo proszę o podawanie nicków, żeby wiedzieć komu dziękować!! [/COLOR][/SIZE][/SIZE][/U][/B][/COLOR][/I][SIZE=4][I][COLOR=Red][B][COLOR=DarkGreen][U]Tutaj zamieszczam rozliczenie wpłat:[/U][/COLOR] 1.ElaG z Warszawy - 50 zł :Rose: (brak nicka ;)) 2.Zdrojka - 50 zł[/B][/COLOR][/I][I][COLOR=Red][B]:Rose: 3.Monia70 - 30 zł :Rose: 4.dorota412 - 40 zł :Rose: 5. Przemysław K - 30 zł [/B][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=4][I][COLOR=Red][B]:Rose: (brak nicka) [/B][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=4][I][COLOR=Red][B];)[/B][/COLOR][/I][/SIZE] [SIZE=4][I][COLOR=Red][B]RAZEM: 200 zł [COLOR=Indigo]W dniu 07.03. przekazałam 150 zł Fundacji EMIR tytułem:[/COLOR] na leczenie Jantara od dogomaniaków!!! [/B][/COLOR][/I][/SIZE][SIZE=4][I][COLOR=Red][B]:Rose::Rose::Rose::Rose::Rose: [COLOR=DarkRed]Jesteście wspaniali - dziękuję Wam w imieniu Jantarka!!!! [/COLOR][/B][/COLOR][/I][/SIZE][B][I][U][SIZE=5][COLOR=Red]Zdjęcia znajdują się na stronach: [/COLOR][/SIZE][/U][/I] [SIZE=5][COLOR=Red]1, 4, 6, 10, 14[/COLOR][/SIZE][/B] Quote
agusiazet Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Biedaczek, fakt ludzie to najwredniejsze istoty! Mogę tylko podnieść!!! Quote
Diegula Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Naprawdę to co robią ludzie z biednymi zwierzakami przechodzi wszelkie granice:angryy:. Ja z kolei słyszałam jak facet wrzucił worek(zawiązany) do kanałku i sobie poszedł, na szczęście przechodziła właśnie wtedy dobra dusza która zainteresowała się co tak rzuca się w tym worku i weszła do wody po ten worek i co się okazało .............malutki szczeniak (na szczęście nic poważnego psiakowi się nie stało i mieszka sobie teraz u swoich wybawców którzy są w nim zakochani). Oby i ten psiak znalazł szybko swój domek. Quote
malagos Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 DIF, widać, że coś ma ze skórą. Jakby obtarcia, blizny? Masz na razie ten kojec wolny? do jutra? Nie mam pomysłu co robić :shake: Moja Dalia też znaleziona w worku na szosie, świadkiem Kometa, z którą ją ratowalyśmy :roll: Quote
Hotel KADIF Posted February 25, 2008 Author Posted February 25, 2008 [quote name='malagos']DIF, widać, że coś ma ze skórą. Jakby obtarcia, blizny? Masz na razie ten kojec wolny? do jutra? Nie mam pomysłu co robić :shake: Moja Dalia też znaleziona w worku na szosie, świadkiem Kometa, z którą ją ratowalyśmy :roll:[/quote] Kojec wolny przez dwa, trzy dni... Quote
lidka_park Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Dobrze, ze chociaż mamy te 2-3 dni... no ta jego sierść nie wygląda dobrze, musi to zobaczyć wet ale co ta psina przeżyła... i co by sie z nią stało, gdyby Cie tam DiF nie było ??? Kurcze... ludzie, czy wy macie sumienie ???? :mad: :mad: :mad: tylko dorwać takiego "właściciela" i...@#&!?*&$&$ Quote
zdrojka Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Te ubytki sierści nie wyglądają naturalnie, od choroby... Jakby go ktoś ogolił? Na drugim boczku jakby pogryziony...? Aniu, czemu to Ciebie co chwilę spotyka? Choć z drugiej strony gdyby nie Ty... Płakać mi się chce, jak to wszystko widzę, tu szczeniak w worku, tam uśpili psiaka, którego ulv już miała wyciągać, tu napadają na wątku na Uciechów, ileż można... Quote
zdrojka Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Ja nie mogę pomóc, choćbym chciała, remont w domu, Mała z cieczką, Jarek się nie zgadza... Quote
Doda_ Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 O matko:placz: Nie mam jak pomóc...nie mam...:placz: Mieszkam w bloku, psa zabrac do siebie nie moge, mam 2 psy :placz: Ale jednak wierze ze przez te 2-3 dni znajdzie sie tymczas albo kojec jakis... Quote
xxxx52 Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 czy nie jest obdarty lub poparzony? co za kanalie sa ludzie:placz: SOS dla slicznego psiaczka!!!!!:placz::placz::placz: Quote
xxxx52 Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 piesek nie moze trafic do schroniska:placz::placz::placz: co za kanalie sa ludzie:mad::mad::mad: co tej slicznosci zlego uczynili:placz::placz: rany wygladaja na: albo poparzenie,pogryzieniea,lub od pobicia Dobrze by bylo zeby ta sierotka poszla na konsultacje do wet.i otrzymala specjalistyczna pomoc. Quote
Kazoo Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 [quote name='xxxx52']czy nie jest obdarty lub poparzony? co za kanalie sa ludzie:placz: SOS dla slicznego psiaczka!!!!!:placz::placz::placz:[/quote] Też początkowo tak myślałem, ale skóra nie wygląda na uszkodzoną ani przez poparzenie, ani przez wyrwanie sierści. Może jacyś zwyrodnialcy ogolili mu tą sierść, wsadzili do worka i zostawili na pastwę losu :angryy:. Na szczęście los okazał się być życzliwy i znalazła go DIF. Teraz trzeba mu szybko znaleźć miejsce, gdzie mógłby dojść do siebie w oczekiwaniu na nowy, kochający domek. Ja niestety w tej kwestii także nie mogę pomóc :(. Quote
maggiejan Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 [quote name='zdrojka'] Aniu, czemu to Ciebie co chwilę spotyka? [/quote] Innych nie spotyka, bo szamoczące się worki ignorują. Jak ktoś nie chce pomóc to nigdy nie zobaczy nieszczęścia.... Quote
maggiejan Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 [quote name='xxxx52'] Dobrze by bylo zeby ta sierotka poszla na konsultacje do wet.i otrzymala specjalistyczna pomoc.[/quote] Na to trzeba kasy, może coś wpłacisz? Quote
Lidan Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Boże, jakie biedactwo :-( Może właśnie z powodów choroby skóry ktoś go tak potraktował. Zamiast leczyć pozbył się kłopotu. Mam nadzieje, że ten "miłośnik zwierząt" parcha dostanie jakiegoś, świerzba i nużycy w ciągu kilku dni, a leczenie pochłonie wszystkie pieniądze zaoszczędzone na tym biednym psie. Trzymam kciuki żeby psinka szybko trafiła w dobre ręce :???: Quote
Tigraa Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Aniu, możemy go wrzucić na Allegro i w ten sposób Ci pomóc... nie mamy możliwości inaczej.. U gallegro od dziś dodatkowo jest zagłodzona Ksenia z Krzyczek... Kurcze, załamać się można... Aniu zrób jeszcze parę fot, jutro zrobimy Allegro, szybko znajdzie dom, to szczeniorek. Quote
Doda_ Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 [quote name='Lidan']Zamiast leczyć pozbył się kłopotu.[/quote] No tak, pozbyl sie pewnie, ale ja nie rozumiem, jest schronisko to dlaczego wolal wsadzic psa do worka i wyrzucic, zamiast oddac do schroniska?? Quote
andzia69 Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 mnie nie wygląda to na chorobe skóry - właśnie bardziej jak wycięcie (zbyt regularne to jest), wytarcie czy cos takiego....boshe :shake: mnie to juz nic nie zdziwi....jak byłam dzieckiem i chodzilismy nad rzekę, kiedyś na moście stali cyganie i trzymali ruszający się worek...2 maluchy mieli wrzucic do rzeki z mostu:angryy: no i co miałam zrobić - nawet nikogo nie pytajac zabrałam jednego, a pani przechodząca zabrała drugiego - oj sajgon miałam w domu, ale psiak uratowany:lol: Quote
beka Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 [quote name='Doda_']No tak, pozbyl sie pewnie, ale ja nie rozumiem, jest schronisko to dlaczego wolal wsadzic psa do worka i wyrzucic, zamiast oddac do schroniska??[/quote] Bo schroniska są tak przepełnione że nie chcą przyjmować ( a juz napewno od właściciela..) Quote
Edi100 Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Straszne to:(:placz::placz::placz: Tak, chyba Go ktoś ogolił dla głupiego dowcipu:( Quote
zdrojka Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 Sama kiedyś byłam świadkiem na Paluchu, jak odmówili przyjęcia psiaka od siostry właścicielki, bo to jest schronisko dla BEZDOMNYCH zwięrząt i już. U nas nie można oddać swojego psa do schroniska, więc ludzie się ich pozbywają w inny sposób, jak nie znajdują im innego domu - ot, polska rzeczywistość... Quote
maggiejan Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 [quote name='xxxx52']maggiejan-oczywiscie sie doloze:p[/quote] No to brawo!:p Quote
Recommended Posts