Potter Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Jadę do Kielc w innych sprawach, więc i tak tam będę, tak że dajcie spokój z odpłatnościami. Ale muszę mieć potwierdzenie do 16-tej. Quote
kobix Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 tym razem nawaliłam ja,czego żałuję bo już 1 mógłby być w azylu:wallbash:gdybym rano odczytała tę pocztę,może dałoby radę go złapać i przewieźc... teraz moge to już oficjanie napisać-że ci "kochający"pieski ludzie nawalili i wycofali się z deklaracji pomocy ,którą sami zaoferowali:mad:"byle bym im coś znalazła i by trafiły tam razem".czekałam na transport i tel.w tę sob,niedz. TAK TO TYM LUDZIOM ZALEŻY NA KOCHANYCH PIESKACH:angryy: poproszę jeszcze znajomego(o płatny transport 3 razem,czy nie ma kogoś z busikiem czy czymś takim,w osob.nijak 3 nie wejdą) jak nie-czego chcialam uniknąć by nie męczyć psów i siebie-pozostaje przewóz po 1. Poprosiłam Potter o pomoc i dzięki jej wielkie że podeszła ze zrozumieniem choć ma wiele swoich psów na głowie.dziś nie wyszło-zawiodła komunikacja:shake: Quote
elik Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 kobix napisał(a):tym razem nawaliłam ja... Nie da sie tego ukryć :mad::mad::mad: Kobix, założyłaś tym psiakom wątek, a ostatnio byłaś tu 4 dni temu. W ten sposób nie uda sie pomóc tym bidom. Quote
kobix Posted March 17, 2008 Author Posted March 17, 2008 elik napisał(a):Nie da sie tego ukryć :mad::mad::mad: Kobix, założyłaś tym psiakom wątek, a ostatnio byłaś tu 4 dni temu. W ten sposób nie uda sie pomóc tym bidom. to ile godzin dziennie ja tu bedę nic nie ma do realnej sytuacji pomocy psom.piszę wtedy gdy mam coś konkretnego do przekazania. nie musze sie tłumaczyć...ale mylisz się byłam tu ostatni raz dziś rano i sprwadzałam pocztę od Potter( nic nie było).nikt nie może wisieć na necie cały czas,ja tym bardziej. od siedzenia na necie żadnym psom się jeszcze nie pomogło. akurat za to ,że ludzie byli niesłowni i nieuczciwi-nie ponoszę żadnej odpowiedzialności. Quote
emilia2280 Posted March 17, 2008 Posted March 17, 2008 Dziewczyny -kobix i Potter, wymiencie sié komórkami i nie bédzie wátpliwosci na przyszlosc. Dogo moze pasc na paré dni i rózne takie - to nie jest jedyna forma komunikacji. Kobix- jak mozesz to zalatw platny transport- nie ma na co czekac. Quote
kobix Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 emilia2280 napisał(a):Dziewczyny -kobix i Potter, wymiencie sié komórkami i nie bédzie wátpliwosci na przyszlosc. Dogo moze pasc na paré dni i rózne takie - to nie jest jedyna forma komunikacji. Kobix- jak mozesz to zalatw platny transport- nie ma na co czekac. emilia już wiem że nie ma na co czekać:mad:-ja nie zwlekałam tylko czekałam na tych ludzi.zawiedli stąd to opóźnienie podałam Potter namiar(choć byłam pewna że ma)naprwadę nie chciałam jej zawracać głowę,bo w azylu tyle sie dzieje. jutro pogadam ze znajomym-tylko żeby kogoś miał i to szybko(bo już cierpliwość mi się kończy)-napiszę. Quote
elik Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 kobix napisał(a):to ile godzin dziennie ja tu bedę nic nie ma do realnej sytuacji pomocy psom.piszę wtedy gdy mam coś konkretnego do przekazania... Kobix, nie ma się co unosić. Jak widzisz, trzeba zaglądnąć do wątku nie tylko wtedy, gdy ma się coś do przekazania. Może ktoś Tobie chce coś przekazać. Przecież czekasz na pomoc, prawda ? Jak pisałaś, sama nie dasz rady. kobix napisał(a):…nie musze sie tłumaczyć... Nie musisz i nie o to chodzi. Chodzi o to, żeby wyciągnąć z tego wniosek na przyszłość. kobix napisał(a):…od siedzenia na necie żadnym psom się jeszcze nie pomogło. akurat za to ,że ludzie byli niesłowni i nieuczciwi-nie ponoszę żadnej odpowiedzialności. Nikt nie ma do Ciebie pretensji o to, że ktoś tam był niesłowny. Jeśli chodzi o mnie, to ja wogóle nie mam do Ciebie żadnych pretensji, bo i o cóż miałabym mieć, ale psiaki... ? Zmarnowana została okazja zabezpieczenia jednego choćby psiaka. Nie liczyłabym na to, że uda się przewieźć wszystkie trzy psiaki jednocześnie. Zbyt wiele okoliczności musiałoby się zdarzyć w jednym czasie. Według mnie należy korzystać z każdej nadarzającej się okazji, a to wymaga niestety śledzenia tego co się dzieje na dogo. Kobix, założyłaś tym psiakom wątek i stworzyłaś traka dramaturgię, więc teraz nie dziw się, że ktoś żywo reaguje na niewykorzystaną okazję. Ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. Nie zamierzałam prawić Ci kazań, ale byłam wściekła, że okazja przeleciała psu koło nosa. Proponuję skończyć na tym i skupić się na sprawie pomocy psom. Jeśli Porter porusza się samochodem po tamtym terenie, to może dałoby się to wykorzystać ? Quote
Potter Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 W azylu jestem dzisiaj (wtorek), w czwartek i piątek. Ponadto, kiedy będzie taka potrzeba, mogę przyjechać specjalnie, żeby przyjąć psy. Dla niewtajemniczonych - nie mieszkam w Jędrzejowie. W Kielcach będę dopiero po świętach, nie wiem jeszcze dokładnie kiedy. Budy (2 podwójne, czyli na 4 psy) będą gotowe na dzisiaj. Fakt, nie zadbałam o namiar do kobix, ale wydawało się, że nie ma takiej potrzeby - ofiarowałam miejsca w azylu i miałam czekać na przewiezienie psów tutaj. Wszystko miało się dziać poza mną. Z tymi Kielcami wczoraj to była zupełnie spontaniczna akcja. Szkoda, że nie wyszło. Quote
kobix Posted March 18, 2008 Author Posted March 18, 2008 ok,Potter w razie czego skontaktuje(uprzedzę Cię)się telefonicznie.tylko mam prośbę noś ze sobą ten telefon,wiesz który,dobrze? elik,ja się nie unoszę,raczej opadam...to nie jedyne psy potrzebujące pomocy w końskich,dramat za dramatem...nie dziw się że ciśnienie nie skacze mi co chwile... Quote
Potter Posted March 18, 2008 Posted March 18, 2008 Zawsze noszę ze sobą telefon stowarzyszeniowy, oprócz chwil, kiedy ma go Eliza. Quote
kobix Posted March 20, 2008 Author Posted March 20, 2008 dziś Franio trafił wreszcie do azylu:) jazda była "partyzancaka" bo do Kilec jechał busem,z Kielc do azylu już autem.w obu środkach kom.był nadzwyczaj grzeczny-w busie zwinął się w kłębek i spał:evil_lol: na wstępie ogromne podziękowania za "pomoc drogową" dla Czarnej Żaby i Potter ,że upchnęła bezpiecznie Franka:)) psina musi się teraz zaklimatyzować,przyzwyczaić do nowego miejsca-mam nadzieję że zrobi to szybko.dziś,jak był zostwiony sam,całkiem dobrze się zachowywał,gorzej jak widział że człowiek odchodzi:-( został odrobaczony,czeka go jeszcze odpchlenie(Potter zapomniałyśmy?)i wkrótce szczepienia-ważne bo wirusówki.Na oko jest zdrowy,choć wychudł i zmizerniał od czasu gdy tylko znalazł się na ulicy... Potter zrobiła mu fotki-wrzuci jak bedzie miała chwilę czasu:) wielka prośba o ogłaszanie FRANIA w ogłoszeniach i forach-od dziś jest jak najbardziej adoptowalny.Proszę pomóżcie znaleźć mu wspaniały dom i opiekunów!!! Quote
eliza_sk Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Zaraz wstawię zdjęcia Frania:) Śliczny psiak Quote
eliza_sk Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 Oj forum się rozjeżdża, zaraz poprawiam:) To jest piękne: Quote
kobix Posted March 20, 2008 Author Posted March 20, 2008 eliza_sk napisał(a):Zaraz wstawię zdjęcia Frania:) Śliczny psiak dzięki eliza-sk -bedzie jeszcze śliczniejszy gdy nie bedzie tak przestraszony nowym miejscem. k...zawsze tak mam-dopiero co zostawiłam psa a już myślę czy wszystko w porządku,jak on tam znosi pobyt?! to u mnie notoryczne:shake:ale do budy się zmieścił-sprawdziłam:evil_lol:gdyby nie było tak daleko to już jutro bym do niego wpadła... Quote
kobix Posted March 20, 2008 Author Posted March 20, 2008 "bałwanek FRANEK":lol:hehehee!!! wstawiaj,wstawiaj bo muszą być zdjątka do ogłoszeń... Quote
kobix Posted March 20, 2008 Author Posted March 20, 2008 saga_86 napisał(a):Piękny psiak:loveu: jeszcze sliczniejszy ma charakter-jest towarzyski i ufny,jednak nie jest z nim tak źle jak myślałam,spoważniał "trochę na ulicy" ale nadal kocha ludzi...i pozwala im się głaskać,nawet obcym. bedą jeszcze z niego ...psy:loveu: Quote
kobix Posted March 20, 2008 Author Posted March 20, 2008 dzięki Eliza:loveu:to chyba wszystkie,no nie? mi co prawda na mail nie poszło,ale najważniejsze że są tu....dostępne dla wszystkich. teraz kiedy FRANIO pokazał się w pełnej krasie...bardzo prosimy o pomoc w ogłoszeniach:loveu: Quote
eliza_sk Posted March 20, 2008 Posted March 20, 2008 [email protected] ???? U mnie w wysłanych, sprawdź czy adres dobry Quote
kobix Posted March 20, 2008 Author Posted March 20, 2008 mam faktycznie:oops:serwer czasem staje dęba.a za powtory dziękuję,niepotrzebne:) Quote
Recommended Posts