Jump to content
Dogomania

Targowickie psiaki PILNIE DT!zagrożone Dyminami!TUPTEK-BORYS szukają domów!

Recommended Posts

Posted

tak,tak w dalszym ciagu szukamy chetnych do pomocy psiakom w azylu Potter -jak się tam już znajdą,mam nadzieję jak najszybciej:p
jutro bede ustalać/molestować w dalszym ciągu o transport całej trójki do azylu(musi byc pewny)a psy jak tam trafią powinny mieć już budy.

przykra wiadomość to ta że nie zgłosił się chętny na Franka:shake:

• Replies 535
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Elik- juz koniec tej ponizajácej potyczki. Psy sá bezpieczne i sprawdzilam gdzie majá pojechac- zgodzilam sié bo przekonala mnie wlascicielka fundacji, podala wszystkie dane których szukalam i mogé sledzic dalsze losy psiaków.

czyli jako juz nie posiadam 6 szczeniát-gigantów na swoich barkach, deklarujé sié z pokryciem kosztów transportu dla tych 3 biedaków (tylko ze wyplaté mam 28 i dopiero wtedy mam pieniádze przy duszy)- ile to wyjdzie mniej wiécej? kobix zalatwiaj jakis platny transport na CITO!

Posted

emilia spokojnie;)wszyscy się cieszymy że pomogasz innym psiakom-chyba nie jestem na bieżąco:oops:czekam na kontakt od Potter, a transport spróbuję załatwić z końskich do azylu...byłoby idealnie.i na razie nie jest to opcja płatnego transportu;)

Posted

dziś nic złego się nie stało...więc jest dobrze;)wiem,że czekacie na jakąś spektakularną akcję,ale życie to nie film sensacyjny:evil_lol:

psiaki wszystkie są,transport wszystkich 3 jest uzgodniony-tzn.ludzie nie wycofują się z danej obietnicy,kwestia ustalenia dnia.uzgodniliśmy że jak tylko będą miały przygotowane miejsce "na miejscu"-tzn.będą budy,daję im znać i zawozimy psy.

chcę by to było jak da się najszybciej...bo po co ryzykować.jak już będą w azylu będzie można "odetchnąć",pozbyć się obawy o ich bezpieczeństo i skupić na adopcji..
tak więc wszytko we wszechmocnych rękach Pani Potter!!!:loveu:

Posted

przypominamy że nadal oczekujemy na hojnych sponsorów naszych "trojaczków":loveu:
akcje zostaną rozdane później..:evil_lol:trojaczki jako że jest to ewenement w psim społeczeństwie zostaną umieszczona razem w dużym boksie,aby dopisywało im samopoczucie i nie czuły się samotne:evil_lol:

obawiam się że do adopcji pójdą już jednak pojedyńczo...:p

prosimy o pomoc dla psiaków-finanse zostaną przeznaczone na utrzymanie i ewentualne leczenie psiaków w azylu Potter.
jednocześnie RATUJĄC TROJACZKI pomożecie innym psiakom Potter-tym bezdomnym,zabranym z ulicy,pomożecie je wysterylizować,leczyć,karmić...:lol:

Posted

Kobix, nikt nie czeka na spektakularną akcję, ale myślę, że boimy się o los tych psiaków.
Przecież wszyscy wiemy, że pies na ulicy to rosyjska ruletka - każda chwila może być dla niego ostatnią, a dla osób, które zadeklarowały swoją pomoc, los tych psów nie jest obojętny.

Posted

Z dobrych wiadomości:
miejsce jest nadal aktualne, tak że w każdej chwili wszystkie 3 psy mogą być przewiezione do azylu, do jednego dużego boksu

Ze złych:
materiały na budy nawet udało nam się skombinować, ale i tak w tej chwili nie ma wolnych ludzi do ich wykonania, i nie wiadomo, kiedy to nastapi :shake:;
tak że, jeśli brak bud jest jedyną przyczyną wstrzymującą przewiezienie psów do azylu, to uważam, że nie należy jej brać pod uwagę, z kilku powodów:

- psy w tej chwili chyba i tak śpią byle gdzie, pod chmurką, tak że pod tym względem ich jakość życia nie uległaby dramatycznemu obniżeniu
- boks jest zadaszony, a od biedy mogę położyć im jakieś palety i skrzynki, do czasu zbudowania bud
- w azylu będą chociaż bezpieczne (przynajmniej mam taką nadzieję)
- na dworze robi się coraz cieplej

Posted

elik napisał(a):
Kobix, nikt nie czeka na spektakularną akcję, ale myślę, że boimy się o los tych psiaków.
Przecież wszyscy wiemy, że pies na ulicy to rosyjska ruletka - każda chwila może być dla niego ostatnią, a dla osób, które zadeklarowały swoją pomoc, los tych psów nie jest obojętny.

wiem dokładnie o co Ci chodzi...:shake:a w to drugie nie wątpię;)

Posted

[quote name='emilia2280']Potter- to sá wiadomosci na które czekalismy, dziékujemy.
Kobix- teraz nie ma juz na co czekac - zawiez psy chocby dzisiaj!! sponsorzy zgloscie sié proszé!
uwierzcie ,mi też zależy by już tam trafiły...ale zawsze trzeba czekać na odpowiednią chwilę.transport nie jest mój -jak już pisałam nie mam samochodu,państwo opiekujący się w budce zaproponowali pomoc.dziś rozmawiałam z panią by ustaliła kto pojedzie i jak ja to widzę.
bo to psy decydują w tym wypadku o terminie "wyjazdu" a nie my:shake:muszą być tam (tzn.przetrzymane w budce)wszystkie 3 i musi być do dyspozycji samochod,i osoba która je zawiezie,ja też.

ta opcja osób i miejsca jest optymalna,bo:
-poza budką są poza kontrolą,czyli nie wiadomo gdzie są:shake:

-mają zaufanie właśnie do nich,innych ludzi się boją(a oni pomogą je złapać i załadować-to są 3 duże psy,prawdopodobnie nie wsiądą"same":evil_lol:)

-będzie transport prosto do azylu(robią to bo im zależy na psach,więc nie było mowy o pieniądzach ani z mojej ani z ich strony)ja pojadę w środku z psam i prawdopodobnie syn tej pan.

-psy zaczynają się rozchodzić,tzn.raz są 2 w budce,a 3 lata,i tak na zmianę...a trzeba wywieźć je jak bedą wszystkie 3(lub na kiełbaskę tam sprowadzić) to też przemawia za tym że trzeba się śpieszyć,bo wiosna idzie...

rozmawiałam z tą panią-ma ustalić w rodzinie,kiedy mogą pojechać,mowa była o sob lub niedzieli.ja powiedziałam że to obojetne,ważne żeby były na raz wszystkie 3 i by był transport.

tak więc widzicie-z psami jak z pododą,czasem nie ma innego wyjścia tylko czekać na odpowiedni moment.i moje chęci i planowanie nic tu ma do rzeczy...
nawet Potter chyba bedzie musiała się do psów dostosować:evil_lol:

Posted

kobix napisał(a):
...to też przemawia za tym że trzeba się śpieszyć,bo wiosna idzie...

...tak więc widzicie-z psami jak z pododą,czasem nie ma innego wyjścia tylko czekać na odpowiedni moment.i moje chęci i planowanie nic tu ma do rzeczy...
nawet Potter chyba bedzie musiała się do psów dostosować

Pewnie nie jest to takie proste, żeby wszystkie 3 psy w tym samym dniu i czasie zechciały spotkać się w tej budce. Na taki moment pewnie trzeba byłoby długo czekać. Dlatego trzeba im pomóc. Wpuścić do budki ale już nie wypuścić i tak po kolei, aż zbiorą się wsje :diabloti:
Oczywiście taka akcję należy zaplanować w okolicy daty odpowiadającej osobom, które będą psiaki przewozić.
Z wyżej wspomnianych powodów nie uzależniałabym wszystkiego od psiaków.
Jak sama piszesz, wiosna idzie, a co mogą w tzw. międzyczasie 3 psy powyczyniać, to dobrze wiemy - będziesz wkrótce miała sporo szczeniaczków do adopcji.

Posted

Trzy mega miłe psiaki potrzebujące pomocy proszą o wsparcie finansowe - deklaracje niewielkiej choćby miesięcznej wpłaty, która pozwoli im przeżyć.

Posted

najważniejsze by wreszcie trafiły do azylu-budy są przecież do zrobienia.jak bedą na miejscu,będzie wiadomo na czym stoimy,psy bedą bezpieczne i wreszcie bedzie można coś o nich napisać.

trzymajcie kciuki,oby się udało w najblizszych dniach-inaczej chyba będę musiała przewozić je pojedyńczo.napiszę jak bedę miała już coś konkretnego.:cool3:...paskudna pogoda się znów zrobiła u nas-leje:shake:

elik na pewno zaglądają -tylko tu akcja tak wolno się toczy:evil_lol:,jak trafią do azylu,bedzie lepie...

Posted

kobix napisał(a):
najważniejsze by wreszcie trafiły do azylu-budy są przecież do zrobienia.jak bedą na miejscu,będzie wiadomo na czym stoimy,psy bedą bezpieczne i wreszcie bedzie można coś o nich napisać...
...akcja tak wolno się toczy:evil_lol:,jak trafią do azylu,bedzie lepie...

Też tak uważam.
A z jakiego powodu odwleka się przewiezienie psiaków do azylu ??
Czy chodzi o zebranie ich wszystkich razem, czy o zorganizowanie transportu ?

Posted

Potter napisał(a):
Jeśli są problemy z transportem, to dzisiaj wieczorem będę w Kielcach i mogę przewieźć jednego psa.

Potter, dziękujemy :multi:
Kobix, co o tym sądzisz ?
Dobre i to, choćby jeden psiak już był bezpieczny, a cała sfora suczek, bezpieczna od niego :evil_lol: