andzia69 Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 a co z Boryskiem i Tuptkiem? nie pojada do Potter? Quote
emilia2280 Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 kobix, dolozé sié. napisz ile potrzeba na miejsce u Potter miesiécznie za wszystkie 3 (przepraszam, ze nie czytalam dokladnie, mam sporo zaleglosci na Dogo..) i jak wygláda stan deklaracji do tej pory. Quote
fizia Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 [quote name='kobix']tak jak pisała Potter te miejsca mogą być w kazdej chwili zapsione...jadę tam na dniach,zobaczyć gdzie i ile się zmieści,brakuje też bud dla psów!!!przy braku transportu(no właśnie!!!)nie jestem w stanie ich przywieźć z końskich APEL DO LUDZI DOBREJ WOLI KOCHAJĄCYCH PSY!!!-CZY KTOŚ Z JĘDRZEJOWA MOŻE PODAROWaĆ AZYLOWI-STOWARZYSZNIU OBRONA ZWIERZĄT niepotrzebne już budy dla psów średniego i większego wzrostu!!? nie muszą być nowe,ważne by były "całe" i dobrym stanie.jeśli chcecie pomóc psom w potrzebie - możecie również zrobić taką budę samemu! jeśli macie taką starą,niepotrzebną już budę i chcecie ją podaroawać AZYLOWI i pomóc tym bezdomnym zwierzakom-proszę o kontakt 511-704-481(emila) Kto może pomóc? Quote
kobix Posted March 4, 2008 Author Posted March 4, 2008 andzia69 napisał(a):a co z Boryskiem i Tuptkiem? nie pojada do Potter? to nie tak Andzia...pojadą jeśli będą warunki u Potter(miejsce,budy)i załatwi sie jakis srodek transportu.głowny PROBLEM to TRANSPORT 3 psów,to opłacalne,ale jak??...ja nie mam samochodu...gdyby był transport zabrałoby się wszystkie naraz... jeśli tylko Franek dostanie sensowną ofertę domu(ogłoszenie)zostanie na "miejscu".nie moge jednak nawet w tak tragicznej sytuacji "opchnąć"go byle gdzie...bo wiem jak się to kończy...i sytuacja się powtarza:shake: jeśli nie dostanie-nie ma na co czekać-Franek to już nie ten sam pies:shake: co był tak wesoły, że nie można się opędzić od niego -zrobił sie bojaźliwy,nieufny...i ze strachu obszczekuje.to ulica tak zmienia psy,patrzy już tak zrezygnowanym wzrokiem,to chyba ostatni moment by go zabrać-ewidentnie dziczeje,potem będzie jak te psy co złapać nie ma jak:shake: jak Franek będzie bezpieczny- wezmę się za następne:) Quote
emilia2280 Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 kobix, dziéki za PW. jesli znajdzie sié transport - pokryjé koszty. co do miesiécznych deklaracji - na poczátek dam 70 zl miesiécznie (nie mogé deklarowac wiécej na dzien dzisiejszy) Quote
kobix Posted March 5, 2008 Author Posted March 5, 2008 emilia2280 napisał(a): jesli znajdzie sié transport - pokryjé koszty. co do miesiécznych deklaracji - na poczátek dam 70 zl miesiécznie (nie mogé deklarowac wiécej na dzien dzisiejszy) dzięki za pomoc i wielkie serce dla psiaków:loveu: kto jeszcze pomóc bidom:loveu:przypominam że zbieramy oferty pomocy dla psiaków u Potter-na pierwszy ogień w planach Franek... Quote
emilia2280 Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 kobix, jesli szukamy deklaracji, musisz podac na wátku ile zostalo zadeklarowane i ile jeszcze szukamy, bo ludzie nie bédá wiedzieli do jakiej sumy sié dokladajá - to musi byc jasno powiedziane na wátku. Quote
kobix Posted March 5, 2008 Author Posted March 5, 2008 ok,masz rację już piszę jak to statystycznie wygląda .koszty utrzymania psiaków u Potter-to 5zł/dzień,czyli ok.150zł za miesiąc,nie jest to duża kwota ale razy 3 daje 450zł miesięcznie i to już jest znaczna kwota nawet dla wszystkich razem...dla mnie samej stanowczo za duża:shake:dlatego ekspresowa adopcja tych psiaków jest tak ważna..! dotychczasowe deklaracje wpłat: mtf zalesie-"przez 3 miesiące 100zł potem 50zł miesięcznie" kobix-100zl/m-c emilia 2280-70zł/m-c to tyle statystyki finansowej;) Quote
kobix Posted March 5, 2008 Author Posted March 5, 2008 teraz od siebie-ufff! dziś były wszystkie 3 psiaki w budce(ulzyło mi bo wczoraj widziałam tylko Franka)niestety teraz zamykają wcześniej i psiaki już od ok.14 są na ulicy.są codziennie karmione(maja tam zapas karmy i są pojone).ludzie widać że je bardzo lubią-jednak nie chcą/nie mogą adoptować ani jednego(poruszałam tą kwestię niejednokrotnie).nowe zdjęcia Franka jak aparat wreszcie przestanie robic mi na złość... dla mnie najważniejsze teraz jest bezpieczeństwo psów(zdaje sobie sprawę że powietrza nie jedzą..)na chwilę obecną proszę o pomoc w bieżącym utrzymaniu ... więcej informacji po wizycie u Potter Quote
kobix Posted March 5, 2008 Author Posted March 5, 2008 można jednoczesnie zrobić 2 wpaniałe rzeczy-uratować te psiaki i pomóc azylowi które bardzo tej pomocy potrzebuje! wiecej na wątku: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=106655 Quote
elik Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 100 zł/m-c potem 50zł mtf zalesie 100 zł/m-c kobix 70 zł/m-c emilia 228 ------------------------ 270 zł/m-c 50 zł/m-c ja tyle na pewno, a jeśli będzie można, więcej ------------- 320 zł/m-c przez 3 m-ce, potem 270 zł/m-c - na razie, kto dołoży ?? :lol: Trzeba też będzie wykastrować naszych chłopców i to jak najszybciej. Wiosna tuż, tuż. Jeśli będzie organizowany zabieg zobowiązuję się dać na początek 100 zł. Quote
fizia Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 Ja narazie nie moge się zdeklarować, ale jak tylko będę w stanie, to coś dorzucę Quote
mtf zalesie Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 kobix prosba o sms jesli kasa bedzie potrzebna, masz moj numer bo przez conajmniej tydzien moge miec klopoty z netem Quote
emilia2280 Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 po 28 mogé dolozyc 100 do kastracji a moze wiécej (nie mogé narazie duzo deklarowac bo wlasnie wziélam 6 ogromnych szczeniát (sytuacja byla wóz albo przewóz) na swoje konto zupelnie) Quote
elik Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 100 zł/m-c potem 50zł mtf zalesie 100 zł/m-c kobix 70 zł/m-c emilia 228 50 zł/m-c elik tyle na pewno, a jeśli będzie można, więcej ------------------------ 320 zł/m-c przez 3 m-ce, potem 270 zł/m-c kastracja: 100,00 zł elik 100,00 zł emilia 2280 po 28.03. Czekamy na więcej :lol: Quote
elik Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 emilia2280 napisał(a):...wlasnie wziélam 6 ogromnych szczeniát (sytuacja byla wóz albo przewóz) na swoje konto zupelnie) To niezłą gromadkę zgarnęłaś :lol: Mają wątek ? Quote
emilia2280 Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Cyrk normalnie, tu jest ich wátek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=106176 Wlasnie walczé o nie. Quote
emilia2280 Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Cyrk normalnie, tu jest ich wátek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=106176 Wlasnie walczé o nie. Quote
kobix Posted March 8, 2008 Author Posted March 8, 2008 mtf zalesie napisał(a):kobix prosba o sms jesli kasa bedzie potrzebna, masz moj numer bo przez conajmniej tydzien moge miec klopoty z netem ok ,mam Twój numer,skontaktuje się jeśli bedzie potrzeba Quote
kobix Posted March 8, 2008 Author Posted March 8, 2008 [quote name='elik']100 zł/m-c potem 50zł mtf zalesie 100 zł/m-c kobix 70 zł/m-c emilia 228 50 zł/m-c elik tyle na pewno, a jeśli będzie można, więcej ------------------------ 320 zł/m-c przez 3 m-ce, potem 270 zł/m-c kastracja: 100,00 zł elik 100,00 zł emilia 2280 po 28.03. Czekamy na więcej :lol: coraz wiecej deklaracji pomocy dla psiaków-to cieszy:loveu: właśnie-kto sie jeszcze dorzuci do tak szczytnej sprawy? kazdy grosz mile widziany:lol: co do kastracji to owszem istnieje taka możliwość na miejscu,jednak psy muszą być zdrowe,po obserwacji-będą z ulicy więc stan zdrowia nieznany.to na razie temat odległy:cool3: Quote
kobix Posted March 8, 2008 Author Posted March 8, 2008 byłam wczoraj u Potter w azylu-wszystko ok;) czekam na info od niej,pozostaje też kwestia transportu-mam pewną deklarację ale na razie nic pewnego więc jak bedzie na 100%pewna-wtedy napiszę.byłoby dobrze żeby wypaliła,bo znalezienie na wątku transportu dla 3 dużych psów(jednocześnie) będzie trudną i kosztowną sprawą.... kastracji jako tematu odległego na razie nie podejmuje.jak psy będą w azylu będziemy myśleć. i zaraz szybciutko trzeba je intensywnie ogłszać:razz: czekamy na dalsze deklaracje pomocy dla "targowiczan":loveu: -każda nawet niewielka kwota bedzie bardzo pomocna:lol: Quote
elik Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 [quote name='emilia2280']Cyrk normalnie, tu jest ich wátek: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=106176 Wlasnie walczé o nie. Sorry za ofa. Uważam, że robisz słusznie. A gdzież ten TOZ był do tej pory ??? Czy ta suczka musiała zginąć ???? :-( To także za ich przyzwoleniem, z powodu ich opieszałości, zginęła. Okropność. Oby winnym nie udało sie uniknąć odpowiedzialności. Quote
elik Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 [quote name='kobix']...czekamy na dalsze deklaracje pomocy dla "targowiczan":loveu: -każda nawet niewielka kwota bedzie bardzo pomocna:lol: Podnoszę i przyłączam się do apelu. :Help_2::Help_2::Help_2: :modla::modla: :modla: :help1::help1::help1: Quote
Recommended Posts