kobix Posted March 1, 2008 Author Posted March 1, 2008 czy ma KTOŚ kontakty w Azorku?? jeśli tak bardzo prosze o kontakt... Quote
kobix Posted March 1, 2008 Author Posted March 1, 2008 dziś Franio i Tuptek spały w ulewie(godz.14) jak zwykle pod jodełką...POD KOMENDĄ POLICJI!!! tragedia...nie wiem co z nimi będzie?! Borysa nie było...!! Franio już patrzy takim zrezygnowanym wzrokiem,nawet sie nie poderwał do mnie jak dawniej...pewnie juz stracił nadzieję... czy naprawdę nikt nie może pomóc tym psom?? Quote
andzia69 Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 boshe - takie ładne psy....a nie ma im jak pomóc:placz::placz::placz: czasem mam dośc wchodzenia na dogo...ta bezsilnośc mnie dobija nawet gdyby jakis hotelik się zgodził je wziąść, nawet po 10 zł/szt x 3 to jest prawie 930 zł na miesiąc....to nie realne do uzbierania:-( no chyba, że Potter zgodziłaby się je zabrac, nawet płatnie...ale wątpię - ma komplet (ok. 48 psów) do opieki:-( Quote
kobix Posted March 1, 2008 Author Posted March 1, 2008 andzia69 napisał(a):nawet gdyby jakis hotelik się zgodził je wziąść, nawet po 10 zł/szt x 3 to jest prawie 930 zł na miesiąc....to nie realne do uzbierania:-( no chyba, że Potter zgodziłaby się je zabrac, nawet płatnie...ale wątpię - ma komplet (ok. 48 psów) do opieki:-( no właśnie,gdyby to był 1 pies to byłoby sens szukać hoteliku,ale 3:shake:nie da rady utrzymać za duże koszty...a miesiąc trzeba liczyć najmniej...tak realnie wszystko rozbija się o miejsce w azylu(a wiem że doszły ostatnio hyclowskie onki)-żeby był 1 boks wolny :-(to wszystkie 3 by mogły zamieszkać razem(są zaprzyjaźnione)budy by się jakoś skombinowalo lub zrobiło ... co do kosztów i karmy -myślę że byśmy dali radę zrobić jakąś zrzutę na początek...wszystko do uzgodnienia z Potter... wszystko rozbija sie o miejsce-boksy,ja robię kojec najwcześniej za miesiąc:shake:właśnie są chęci-a warunków brak!!! Quote
kobix Posted March 1, 2008 Author Posted March 1, 2008 w poniedziałek Franek powinien wyjść w tygodniku koneckim,na nast tydzień wstawię Tuptka,potem Borysa(razem nie będzie efektu,a tylko zamiecha) franio i borys ma allego,o Tuptku za mało wiem. i te ogłoszenia co fizia tylko Franio się nadaje do Ds,Tuptek i Borys albo dla znającego się na psach domku,albo DT-to są długotrwale bezdomne psiaki,choć zrównoważone i bardzo łagodne.do ludzi mających doświadczenie i pojęcie o psach-mogą iść na ds. Quote
kobix Posted March 1, 2008 Author Posted March 1, 2008 realnie mówiąc one mają za mało czasu:shake:...by ogłoszenia cos dały Quote
fizia Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 No niestety z ogłoszeniami różnie bywa...czasem szybko ktos wypatrzy, a czasem to trwa i trwa... Quote
xxxx52 Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 co za przeuroczy piesek ,jego oczy same mowia:lol: Quote
kobix Posted March 3, 2008 Author Posted March 3, 2008 dziś Franek ukazał się gazecie,bedzie dostępna cały tydzień-czekam na oferty...jakby coś napiszę:cool3: dostałam ofertę pomocy od POTTER, nawet dla wszystkich 3 psów... Potter odpowiem wieczorem na pw...dziękuję za opowiedz.;)musze jeszcze wykonać tel.w 1 miejsce wtedy będe wiedzieć na czym stoję... do wszystkich przejętych losem psiaków na ulicy i realnym zagrożeniem wiszącym na nimi kieruję pytanie-czy mogę liczyć na Waszą pomoc co do kosztów utrzymania psiaków u Potter??? ja na tę chwilę mogę zadeklarować tylko 100zł...:shake: Quote
kobix Posted March 3, 2008 Author Posted March 3, 2008 wybaczcie że nie wstawiam codziennie nowych fotek psów...ale nie mam serca cykać fotki pieskom śpiącym na glebie np,w deszczu ...wolę realną pomoc -adopcję,bezpieczne miejsce z budą,jedzenie... tak widzę pomoc dla tych psów-zapewnienie im przeżycia i godziwych warunków życia,przygotowanie do adopcji i finał...najtrudniejszy-adopcja w ręce odpowiedzialnych ludzi,którzy psa ponownie nie porzucą,będą leczyć w razie potrzeby,poświęcą trochę swojego czasu,uwagi i serca... na razie czekam:roll:na chetnych na Franka dziś dzwoniła pani-chciala psa(płeć)domowego na wieś,ale takiego malutkiego ok.30 cm(franek jest do kolan)...lusia odpada bo miał być pies... ponadto(-)pani niedawno"zaginął" rudy piesek ale nie"zginąl" i nawet go nie szuka....:angryy:a już chcę wziąć następnego:diabloti:pewnie ...łatwiej wziąć nowego niż poszukać swojego:diabloti:kocham takich właścicieli:diabloti: Quote
fizia Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Ja nie mogę obiecać znaczącej pomocy finansowej... Quote
andzia69 Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 szukamy pomocy w finansowaniu pobytu tych psiaków w przytulisku:-( Quote
mtf zalesie Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 przez 3miesiace 100 zl potem 50 zl miesieczie Quote
andzia69 Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 mtf zalesie napisał(a):przez 3miesiace 100 zl potem 50 zl miesieczie ty jednak jestes złoty człowiek:loveu::loveu::loveu: Quote
kobix Posted March 3, 2008 Author Posted March 3, 2008 mtf witaj;) jak widzisz trochę "roboty" na miejscu... dziękuję za wstępną deklarację:) kochani na razie napisałam o możliwości pomocy-finanse byłyby potrzebne na utrzymanie 3 psów i wiem z całą pewnością że sama 3 nie dam rady utrzymać...chciałabym po prostu wiedzieć czy mogę na kogoś liczyć oprócz siebie:evil_lol: w tym tygodniu trzymam kciuki za Franka(..to byłyby 2 ) z Potter to na razie opcja...do uzgodnienia,chyba się tam przejadę i jak bedę znać konkrety napiszę CO i JAK.ulokować 3 psy to jednak nie łatwa sprawa... Quote
Potter Posted March 4, 2008 Posted March 4, 2008 Nie chcę poganiać, ale w azylu sytuacja zmienia się codziennie jak w kalejdoskopie i za chwilę może okazać się, że nie dysponuję nawet tymi rezerwowymi boksami. A nie mogę ich blokować, jeśli mam informacje o innych potrzebujących psach. Tak że, proszę o sprawne podjęcie decyzji, najpóźniej do jutra, bo muszę wiedzieć na czym stoję. Quote
kobix Posted March 4, 2008 Author Posted March 4, 2008 tak jak pisała Potter te miejsca mogą być w kazdej chwili zapsione...jadę tam na dniach,zobaczyć gdzie i ile się zmieści,brakuje też bud dla psów!!!przy braku transportu(no właśnie!!!)nie jestem w stanie ich przywieźć z końskich APEL DO LUDZI DOBREJ WOLI KOCHAJĄCYCH PSY!!!-CZY KTOŚ Z JĘDRZEJOWA MOŻE PODAROWaĆ AZYLOWI-STOWARZYSZNIU OBRONA ZWIERZĄT niepotrzebne już budy dla psów średniego i większego wzrostu!!? nie muszą być nowe,ważne by były "całe" i dobrym stanie.jeśli chcecie pomóc psom w potrzebie - możecie również zrobić taką budę samemu! jeśli macie taką starą,niepotrzebną już budę i chcecie ją podaroawać AZYLOWI i pomóc tym bezdomnym zwierzakom-proszę o kontakt 511-704-481(emila) Quote
kobix Posted March 4, 2008 Author Posted March 4, 2008 jeśli ogłoszenia Franka nie przyniosą odzewu planuje go zawieź do azylu Potter !nie moge już patrzeć jak ten psiak marnieje i dziczeje na moich oczach na ulicy! potrzebana pomoc w transporcie Franka,choćby z Kielc do Jędrzejowa! potrzebna również każda ,choć najmniejsza pomoc finansowa na Franka w azylu! proszę o pomoc,sama nie dam rady.Franek przez azylem musi być też odrobaczony i odpchlony...co zrobię na miejscu. proszę w imieniu Frania pomóżcie ! Quote
Recommended Posts