Jump to content
Dogomania

Targowickie psiaki PILNIE DT!zagrożone Dyminami!TUPTEK-BORYS szukają domów!

Recommended Posts

• Replies 535
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kamilka91 napisał(a):
Bardzo fajne bannerki, tylko... Tuptek wygląda jak trochę nieżywy... :placz:
Puchatku, masz talent...
a nie dałoby się zrobić lepszych zdjęć?

i bardzo dobrze-na razie tylko "wyglada" ale ...!mam ostatnio koszmarne poczucie humoru...
można i zrobię tylko dziś ich nie mam szans znaleźć-niedziela.one naprawdę nie mają stałego miejsca...zamieszkania,są pod opieka tylko parę godzin i jeść dostana raz dziennie....ale potem żadnej ochrony i opieki.dlatego nie przetrwają:shake:nie przy takim nastawieniu do psów jakie tu panuje...nienawidzę tego miasta tu ludziom wszystko co żyje przeszkadza :angryy:

Posted

emilia dzięki wielkie za pomoc:)każda się liczy...ja zrobię 2 psiakom allegro na razie z tych zdjęć(franek i borys)Tuptuś ma za kiepskie.w poniedz.postaram się by były lepsze foty(choć tym samym złomem)-tylko musi mi pomóc kumpela je obfocić-to będą zdjątka do dalszychogłoszeń na fora:))i do gazety.każda pomoc na wagę....ich życia!:-(

Posted

na całe świetokrzyskie są tylko Dyminy-i to wszystko wyjaśnia dlaczego to pseudoschronisko funkcjonuje jak usypialnia:angryy:
Karina już proponowała niedawno że zabierze psy do wywiezienia do Dymin za 1/4 kosztów,odmówili:diabloti:a psy i tak chcieli wywieźć.chodzi o te:
http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105505
prawdziwy powód chcesz znać? brak serca do zwierząt i okrucieństwo wyhodowane na głupocie!

Posted

a masz tam kontakty by przyjeli za frico 3 psy??:loveu:bo widzisz,raz problem z dobrym schronem,a drugi by od urzędasów wyciągnać kasę na ulokowanie psów(bo argumentem-tu nie morduja psów ich nie przekonasz:shake:)

Posted

powiem tak- cichy kát to "moje oczko" które wspieram od paru miesiécy. mozna by zapytac, ale nie chce byc nie fair i wykorzystywac tego faktu, wiéc moze Wy najpierw spróbujcie czy przyjmá psiaki?

Posted

no tak Borys przypomina o allegro dla niego i Franka!no,pańcia zrobi dziś późnym wieczorkiem;)
czy ktoś byłby chetny poogłaszać psiaki na forach tzn.adopcje,4łapy itd??
psiaki będą napewno b.wdzięczne...:lol:

Posted

czy ludzie nie maja oczu,tak slicznego Franusia nikt nie zauwaza:-(
nikt nie ma cieplego kacika dla tej slicznosci?:-(
zobaczcie w te smutne oczeta,jak one blagaja o pomoc:-(

Posted

na razie podaje tu 2 zdjatka-Borysa(duzego,łagodnego miśka -powyżej)i Franka-pięknego,młodego ok.rocznego psiaka wyrzuconego-porzuconego kilka m-cy temu.poczatkowo wszyscy myśleli ,że tylko się komuś zgubił(nawet chciałam go komuś oddać:evil_lol:)ale Franio to ewidentnie czyjś domowy piesek który się komuś znudził:angryy: nikt go nie szuka nawet...biedak dołączył się i zaczął stolowąć razem z Borysem i Typtkiem(które były już parą kumpli).mimo że to wszystko psy-bardzo się kochają nawzajem:loveu:
aż żal je rozłączać,ale cóż jak nie my,to...:-(

bardzo proszę:loveu: o robienie psiakom ogłoszeń(allegro 3 zrobię ja)
oczywiście na moje namiary:
tel.511-704-481,
[email protected]
emila

Posted

To prawda-Franek jest śliczny,a do tego już ułożony,patrzy w oczy i jest bardzo towarzyski,to jest idealny psiak domowy,taki radosny,dla całej rodziny na spacerki.Jest taki do kolan,bardzo towarzyski i przyjazny,również do dzieci.

FRANEK-idealny pies rodzinny,tylko dajcie mu szansę...na taki właśnie dom.

Ze względu na naprawde towarzyski charakter Franio kompletnie nie nadaje się by byc psem do budy,na łańcuch(to byłby dla niego koszmar!),nie ma też cech psa stróżujacego-no chyba że będzie gonił
złodzieja by się z nim pobawić:evil_lol:,nie może być pozostawiany cały dzień sam.On bardzo potrzebuje kontaktu z człowiekiem i bedzie wspaniałym towarzyszem:))

Posted

no to juz wiem ze Cichy Kát ma tez kryzys w przyjmowaniu psiaków - odmawiaja nawet psom z ich okolic...

Zna ktos moze inne miejsca gdzie mozna pytac? Gdzies muszá je przyjác (chocby przyzwoity schron).
Zna ktos moze kogos w Mieleckim przytulku sw. Franciszka z Asyzu? Tez jest wspanialy.

Posted

xxxx52 napisał(a):
kobix-zaden piesek nie nadaje sie na lancuch ,z tymi sredniowiecznymi metodami musimy zakonczyc!!,ani do mini kojcow:shake:

to byl taki skrócony profil psychologiczny Frania;)jakby ktoś się pokusił pisac tekst pod ogłoszenia żeby miał z czego skorzystać-bo Franek to wyraźnie jest "pod dom" a nie np.biegający po ogrodzie co jest np,dobre dla wyzłowatych.

tylko widzisz-tu jest wybór życie tych psów a ...warunki.wiec ja wolę np.tymczasowo kojec(łańcuch odpada!)dla psa niż jego śmierć.

życie nauczyło że ideały to rzecz rzadka:razz:jeśli znalazłby sie DT np.z kojcem byłby czas na szukanie DS z lepszymi warunkami.