kobix Posted February 25, 2008 Author Posted February 25, 2008 emilia szukamy dalej,ok;)ja jak bedę wiedzieć dam znać...ale 3 wątpię:shake:a co wtedy z 2ma? Quote
kobix Posted February 26, 2008 Author Posted February 26, 2008 czy już wszyscy o nich zapomnieli?:-(one żyją,czekają na pomoc! Quote
fizia Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Ja chętnie pomogę w ogłoszeniach, tylko super by było, jakby był już jakis tekst :oops: bo jestem bardzo marna w wymyślaniu Quote
emilia2280 Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Fizia , z nieba spadasz. kobix wie najlepiej co pisac. Quote
xxxx52 Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 sliczne istotki szukaja na wczoraj noiwych odpowiedzialnych opiekunow! Quote
kobix Posted February 26, 2008 Author Posted February 26, 2008 fizia napisał(a):Ja chętnie pomogę w ogłoszeniach, tylko super by było, jakby był już jakis tekst :oops: bo jestem bardzo marna w wymyślaniu jestem pewna że byś coś stworzyła:)to ja coś podrzucę a Ty sobie dowolnie zmodyfikujesz.namiary na mnie tak jak wyżej przy zdjątkach... Quote
kobix Posted February 27, 2008 Author Posted February 27, 2008 bardzo proszę,ale to też tylko moje próbki pisarskie;)-do wykorzystania dowolnie(modyfikujcie i dopisujcie sami,ja nie mam talentu do wzruszających tekstów-niestety:evil_lol:)chodzi o poogłaszanie psiaków,chetni i tak będą informowni na bieżąco. FRANEK<młody okolo roczny bardzo sympatyczny psiak o ciekawym czarno-bialym umaszczeniu,jest bardzo towarzyski i z nadzieją spogląda ludziom w oczy jakby prosił "kto się mną zajmie?";Franio to skrzywdzony i porzucony przez kogoś psiak,który z pewnością miał już swoich właścicieli-zgubił się czy został przez nich perfidnie porzucony na pastwe losu...??tego nie dowiemy się nigdy...teraz FRANEK potrzebuje juz tylko jednego-kochającego,opowiedzialnego,domku,ludzi którzy go otoczą opieką,troską i dla których bedzie ważny.Franio to idealny pies domowy,taki "przytulas" rodzinny,sympatyczny towarzysz rodziny,bez problemu zaakceptuje dzieci i pozostałych członkow rodziny.Wesoły,ciagle by sie bawił,swietny materiał na "kanapowca" i "domowa przylepę":lol:bardzo dobrze zachowuje sie w domu,najwyraźniej w nim mieszkał,więc nie powinno byc problemów z nauką czystości.Ładnie chodzi na smyczy(przetestowane);).Ze względu na swój niezwykle radosny,towarzyski charakter kompletnie nie nadaje się by byc psem stróżującym ani by mieszkać w budzie.Za to idealnie nadaje się do domu,jako jak najlepszy towarzysz i przyjaciel swojego pana.Franek jest bezdomny od kilku miesięcy,jest zdrowy,wymaga jedynie podstwowych szczepień i odrobaczenia,oferuję pomoc i konsultację weterynaryjną> (blebleble...to tyle tych "konkretów":lol:reszte wstawiajcie sami,już chyba wiecie jakim typem psa jest Franek):loveu:cudo ,nie pies ....i tak sie marnuje na ulicy:shake:Franek nadaje sie wprost do DS! BORYS:<ogólne info(tak naprwde nie wiem dużo o historii tego psa) Z wyglądu to duży,dobrze zbudowany,krępej budowy ...i nawet budzący respekt pies powyżej kolan,wystarczy jednak wyciągnać ręką by wiedzieć że to tylko wielki,brązowy,spragniony czułości i głaskania "misiek".Pomimo swojej bezdomności Borys jest ufny względem ludzi,pozwala sie głaskać nieznanym osobom i nie wykazuje żadnej agresji(nie wiem jak do innych psów-tego prosze nie pisać w ogłoszeniach)Borys również miał kiedyś swoich właścicieli,nieodpowiedzialnych którzy go zostawili sobie samemu.Pozostawony zaczał sobie radzić samemu,aż do czasu gdy nie spotkała TUPTKA i odtąd tworzyli nieodłączną,kochającą się parę psów:evil_lol:!Mimo że nikomu krzywdy nie robią stał się solą w oku bezdusznych urzędnikow,którzy w tych sympatycznych psiakach widzą zagrożenie dla ludzkości.Borysowi grozi wyzózka do kieleckiego "zakładu utylizacji psów"-Dymin.BORYS pilnie potrzebuje domu!! uratujcie go przed zagładą,okażcie serce Borysowi!!!>:-( sorki to już chyba moje błagania,a nie informacje...o TUPTKU na razie nie piszę,bo o nim najmniej wiem i nie ma zdjęć do ogłoszeń(tylko te leżące) TUPTUŚ BĘDZIE JUTRO,ok?? bardzo prosze o ogłaszanie FRANIA I BORYSA gdzie tylko potraficie:loveu: Quote
fizia Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Franek http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1032621_franek_uroczy_mlody_bezdomny_psiak.html http://www.ogloszenia.aleokazja.pl/Zwierzeta/Psy/Franek---uroczy-mlody-bezdomny-psiak-pilnie-prosi-o-Dom----.html,17418 http://www.ogloszenia.interpress.net.pl/index.php?p=detale&id=26375&from=1 http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=22996 http://www.dwukropek.pl/2,74376,3100469,23311227,Warszawa_Zwierzaki___Adopcja,4-192.html Quote
kobix Posted February 27, 2008 Author Posted February 27, 2008 dziękuję Fizia w imieniu Frania:loveu: slicznie wyszedł ,sama bym zaadoptowała gdybym mogła;) Quote
fizia Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Oj nie ma za co! Oby tylko cos te ogłsozenia pomogły Quote
emilia2280 Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 kobix, Niemka o której Ci mówilam, ze interesuje sié pomaganiem polskim psom, odpisala ze narazie moze tylko rozglosic zwierzaki na swoim blogu (w ten sposób ponoc paré razy pomogla, bo chyba ma jakies kontakty na niemieckim Dogo). Pyta o osobé - kontakt, który moze podac na ich wátku. Moge podac Ciebie? Chyba maila czy cos? Quote
kobix Posted February 27, 2008 Author Posted February 27, 2008 emilia2280 napisał(a):kobix, Niemka o której Ci mówilam, ze interesuje sié pomaganiem polskim psom, odpisala ze narazie moze tylko rozglosic zwierzaki na swoim blogu (w ten sposób ponoc paré razy pomogla, bo chyba ma jakies kontakty na niemieckim Dogo). Pyta o osobé - kontakt, który moze podac na ich wátku. Moge podac Ciebie? Chyba maila czy cos? jasne podaj mail i telefon-choć ja nie jestem niemieckojęzyczna:oops: ale grunt żeby znaleźLI sie chetni do adopcji...rozumiem że masz z ta pania stały kontakt,tak że jakby ktoś sie chetny zgłosił to Ci przekaże info? tak na przyszłość-tu podane kontakty możecie rozdawać na lewo i prawo nie pytając -im więcej tym lepiej:evil_lol:tzn.większa szansa.bedę na bieżąco odpisywać na maila i jakby były potrzebne jakieś dodatkowe informacje na temat psiaków,też sprawdzę i przekaże. Quote
kobix Posted February 27, 2008 Author Posted February 27, 2008 poszłam dziś do psiaków ok.15ej-aby zrobic nowe,lepsze zdjecia głownie Borysowi i Tuptkowi-ale nie zastałam ich,budka była zamknieta,psów nie było.zawsze się niepokoje w takich sytuacjach,ale chyba nic sie nie stało-bo pani ma mój tel.i prosiłam że "jakby coś to żeby mnie powiadomiła"... ach,zeby miały choć DT to byłoby zupełnie inaczej ... właśnie piszę krótki tekst do ogłoszenia Franka w gazecie-wiem że jest promowany,ale on ma największe szanse i idzie na 1 ogień-jak nic "nie wypadnie"to anons z fotka ukaże się w poniedziałek.to lokalny tygodnik,więc chyba nie poczytacie:evil_lol: Quote
emilia2280 Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Juz do niej pisze. Ona mówi po angielsku tez kobix. Ten kontakt to chyba dla dodania wiarygodnosci temu ogloszeniu, kóre ona wystawi dla Niemców. To jest nowy kontakt i moja pierwsza akcja tego typu wiéc jeszcze nie wiem jak to ma wygládac. Na pewno muszá sié znalezc zainteresowani i wtedy mozna rozmawiac o formie pomocy. Quote
kobix Posted February 28, 2008 Author Posted February 28, 2008 jak bedzie szybko zainteresowanie to sukces.o resztę bedziemy martwic sie później.do gazety pójdzie od poniedziałku Franio.potem wstawie pozostałe 2 z lepszymi zdjeciami(nie moge z tymi z budki,sami wiecie) Quote
emilia2280 Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 Moze to zabrzmi glupio, ale muszé tez podac dokladne namiary miejscowosci, gdzie psiaki przebywajá: miasto i województwo (oraz kolo jakiego wiékszego miasta lezy). Z góry dziékujé kobix i przepraszam za nieznajomosc mapy. Quote
kobix Posted February 28, 2008 Author Posted February 28, 2008 dziś znów sie wybrałam do psów ...ale efekt ten sam-brak fotek . jedno jest pewne i jasno to napiszę- te psy nie są bezpieczne,pilnie potrzebne DT![SIZE=1]KTOKOLWIEK MOŻE JE URATOWAĆ PRZED WYWÓZKĄ,WZIĄĆ PSA NA DT (ma wolny kojec z budą,może wziąć do domu )PILNIE PROSZONY O KONTAKT!!! Quote
fizia Posted February 28, 2008 Posted February 28, 2008 [quote name='kobix']dziś znów sie wybrałam do psów ...ale efekt ten sam-brak fotek . jedno jest pewne i jasno to napiszę- te psy nie są bezpieczne,pilnie potrzebne DT![SIZE=1]KTOKOLWIEK MOŻE JE URATOWAĆ PRZED WYWÓZKĄ,WZIĄĆ PSA NA DT (ma wolny kojec z budą,może wziąć do domu )PILNIE PROSZONY O KONTAKT!!! Bardzo pilne!!! Quote
outsi Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 Czy pieski zostały już wklejone do tego wątku?: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=106579 Koniecznie! Quote
emilia2280 Posted February 29, 2008 Posted February 29, 2008 kobix na pewno zajmie sié tym jak juz wróci z wizyty u psiaków. mam nadziejé, ze wszystko narazie jest w porzádku u tych biedaków... Quote
kobix Posted February 29, 2008 Author Posted February 29, 2008 [quote name='outsi']Czy pieski zostały już wklejone do tego wątku?: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=106579 Koniecznie! nie zostały ale zostanę dziś wieczorem-ta oferta tak do nich pasuje;) Quote
kobix Posted March 1, 2008 Author Posted March 1, 2008 [quote name='outsi']Czy pieski zostały już wklejone do tego wątku?: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=106579 Koniecznie! przykro mi :-(wątek zamkniety-stary benio miał szczęście:lol: ja mam czas wpadać tu wieczorem,więc jak coś "wypatrzycie" wstawiajcie psiaki śmiało Quote
Recommended Posts