Jump to content
Dogomania

Targowickie psiaki PILNIE DT!zagrożone Dyminami!TUPTEK-BORYS szukają domów!

Recommended Posts

Posted

2 "targowickie" psy błagają o dom lub DT
Psiaki pomimo że nie są agresywne,są karmione i mają "ludzkich "opiekunów do których przychodzą jeść i spać -są solą w oku bezdusznych urzędników.Opiekunowie,choć starają się je chronić-nie są w stanie je uchronić i upilnować przed"wywózką"-nie są też w stanie się nimi zająć lub zaadoptować ani jednego:(bez znalezienia im domów,te bidy nie wygraja walki o życie:(

PILNIE!!! potrzebują domów,choćby tymczasowych,miejsca gdzie byłyby BEZPIECZNE i gdzie nie groziłaby im zagłada!inaczej czeka je kielecki schron-czyli osławione miejsce utylizacji psów,umieralnio -usypialnia!
osoby,które pragną im "ustawowo zapewnić taką opiekę":angryy:absolutnie to nie obchodzi,jak również to co dalej będzie się działo z wywiezionymi psami!
BORYS -TUPTEK 2 koneckie uratowane psiaki czekają na waszą pomoc!Fotki(kiepskiej jakośći -mój złom).kontakt-emila tel.511-704-481,[email protected].
bezimienny TUPTEK(utyka od dłuższego czasu na tylną łapę):

BORYS(łagodny,brązowy duży misiek,krępej budowy):

Rubin-kolejna ofiara koneckiej głupoty urzędniczej-młody,radosny pisak biegał po ulicach miasteczka z ropiejącą raną na karku,ludzie w przypływie dobrej woli lub nieświadomej głupoty złosili interwencyjnie psa do weterynarza,ten w ramach pomocy chciał psa...uśpić.Ta "śmiertelna" rana okazała się zwykłym zapaleniem skóry-po którym dziś już nie ma śladu...
RUBIN miał szczęście,cudem uniknął śmiercie....dziś oczekuje na dom.
RUBIN MA JUŻ DOM:)

FRANEK-JUŻ W DOMU:)

Z NAJNOWSZYCH WIEŚCI-FRANEK MA JUŻ DOM:)))
SZUKAMY PILNIE DOMÓW DLA POZOSTAŁYCH "koneckich dwojaczkow"-Tuptka i Borysa ORAZ uratowanego przed uśpieniem na ulicy RUBINA(również konecki psiak)
ONE CZEKAJĄ NA POMOC!!!
Kontakt do mnie:tel.511-704
[email protected]

• Replies 535
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

w tej gminie chyba jak kometa trzaśnie:angryy:sprawa tych psów jest o tyle tragiczna że komuś "stoją w gardle" i czasu berdzo mało,a nie ma gdzie je ulokować by szukać domów...ja tu chyba 1dyna na dogo

Posted

DT dla tych psiaków to wybawienie!dla TUPTKA I BORYSA wystarczy nawet kojec i oczywiście porzadna buda(psy są przyzwyczajone do przebywania na zewnątrz i mają,zwłaszca BORYS okrywę wlosową)FRANEK ze wzgledu na swoj towarzyski charakter nadaje się idealnie do domu(przetestowane-ładnie zachowuje się w domu)lubi dzieci -wręcz idealnie nadaje się na psa rodzinnego,takiego na spacerki:)tylko musi dostać taką szansę...

Posted

lothia napisał(a):

tylko chcą psy znane np z dt

własnie:(chcą z dt
ja tu widzę tylko Franka( troszke go znam)-jeśli będą wogóle zaintersowani.prosiłam o pokazanie psiaka.

Posted

wstawię 1 psa do lokalnej gazety(fotka+tekst)ale to wyjdzie(tygod)w nast.tygodniu.wstawię Franka(bo najbardziej adopcyjny)pozostałe mogę proponować.ja mam notoryczną nerwicę przez te psy...i inne:razz:
żeby choć DT dla 1 sie znalazł,please!

Posted

czy ktoś umie zrobić banerki dla tych bidul? ja sierota raczej nie...
bardzo prodze o pomoc:loveu:na razie mozna zrobić "z borysa" ja postaram się o lepsze fotki...trzeba psy pookazywać poza wątkiem,bo mało tu zagląda:)

Posted

poprosiłam:)

pytam gdzie się da -ale te psy muszą iść najpierw na DT potem dopiero na stały(no moze Franek od razu do domku,jako domowy przytulas)
tu jest problem- w tym REGIONIE:diabloti:to duże dorosłe psy są "do szczekania luzem na podwórku"-cel"szczekająco-stróżujący":angryy: a jakim cudem pies z "ulicy" ma od razu pilnować czyjegoś podwórka i nie zwiać???

Psy są łagodne,wręcz przyjazne ludziom,ale DT musi znać się na psach i mieć z nimi przynajmniej doświadczenie...inaczej wychodzą tragedie dla psa oczywiście.ludzie są bez wyobraźni,np.biorą dorosłego psa i następnego dnia na spacerze spuszczają LUZEM i są wielce oburzeni i zniesmaczeni,że pies im uciekł:crazyeye:"on chyba nie chce być z nami":angryy:-takie bzdury pletą!!
TE PIEKNE ŁAGODNE MIŚKI CZEKAJĄ NA DT-pilnie!

Posted

problem i nerwy -bo tak naprawdę nie wiem ile mają czasu:(praktycznie go "nie mają" ale co robić??nie schowam 3:shake:przed łapanką...dlatego dt choć dla 1 go:placz: