kobix Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 2 "targowickie" psy błagają o dom lub DT Psiaki pomimo że nie są agresywne,są karmione i mają "ludzkich "opiekunów do których przychodzą jeść i spać -są solą w oku bezdusznych urzędników.Opiekunowie,choć starają się je chronić-nie są w stanie je uchronić i upilnować przed"wywózką"-nie są też w stanie się nimi zająć lub zaadoptować ani jednego:(bez znalezienia im domów,te bidy nie wygraja walki o życie:( PILNIE!!! potrzebują domów,choćby tymczasowych,miejsca gdzie byłyby BEZPIECZNE i gdzie nie groziłaby im zagłada!inaczej czeka je kielecki schron-czyli osławione miejsce utylizacji psów,umieralnio -usypialnia! osoby,które pragną im "ustawowo zapewnić taką opiekę":angryy:absolutnie to nie obchodzi,jak również to co dalej będzie się działo z wywiezionymi psami! BORYS -TUPTEK 2 koneckie uratowane psiaki czekają na waszą pomoc!Fotki(kiepskiej jakośći -mój złom).kontakt-emila tel.511-704-481,[email protected]. bezimienny TUPTEK(utyka od dłuższego czasu na tylną łapę): BORYS(łagodny,brązowy duży misiek,krępej budowy): Rubin-kolejna ofiara koneckiej głupoty urzędniczej-młody,radosny pisak biegał po ulicach miasteczka z ropiejącą raną na karku,ludzie w przypływie dobrej woli lub nieświadomej głupoty złosili interwencyjnie psa do weterynarza,ten w ramach pomocy chciał psa...uśpić.Ta "śmiertelna" rana okazała się zwykłym zapaleniem skóry-po którym dziś już nie ma śladu... RUBIN miał szczęście,cudem uniknął śmiercie....dziś oczekuje na dom. RUBIN MA JUŻ DOM:) FRANEK-JUŻ W DOMU:) Z NAJNOWSZYCH WIEŚCI-FRANEK MA JUŻ DOM:))) SZUKAMY PILNIE DOMÓW DLA POZOSTAŁYCH "koneckich dwojaczkow"-Tuptka i Borysa ORAZ uratowanego przed uśpieniem na ulicy RUBINA(również konecki psiak) ONE CZEKAJĄ NA POMOC!!! Kontakt do mnie:tel.511-704 [email protected] Quote
iwop Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Moja onka , ktora jest dla mnie WSZYSTKIM jest takim targowicznym psem wywleczonym za łapy spod budki przez hycla... Quote
erka Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Nie ma dnia,żeby nie było nowych biedaków w wielkiej potrzebie, czy to sie wogóle kiedys skończy? Quote
kobix Posted February 22, 2008 Author Posted February 22, 2008 w tej gminie chyba jak kometa trzaśnie:angryy:sprawa tych psów jest o tyle tragiczna że komuś "stoją w gardle" i czasu berdzo mało,a nie ma gdzie je ulokować by szukać domów...ja tu chyba 1dyna na dogo Quote
kobix Posted February 22, 2008 Author Posted February 22, 2008 fotki z dzisiaj-śpią sobie bidy u "opiekunów"ale one nie są tam cały dzień,tylko od-do:-(potem fruu... Quote
kobix Posted February 22, 2008 Author Posted February 22, 2008 DT dla tych psiaków to wybawienie!dla TUPTKA I BORYSA wystarczy nawet kojec i oczywiście porzadna buda(psy są przyzwyczajone do przebywania na zewnątrz i mają,zwłaszca BORYS okrywę wlosową)FRANEK ze wzgledu na swoj towarzyski charakter nadaje się idealnie do domu(przetestowane-ładnie zachowuje się w domu)lubi dzieci -wręcz idealnie nadaje się na psa rodzinnego,takiego na spacerki:)tylko musi dostać taką szansę... Quote
kamilka91 Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 Jakie śliczne... a jakie biedne :placz: Quote
lothia Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=106174&page=3 tylko chcą psy znane np z dt Quote
ewelinka_m Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 pomocy:shake: tylko nie kieleckie schronisko :placz: Quote
kobix Posted February 22, 2008 Author Posted February 22, 2008 lothia napisał(a): tylko chcą psy znane np z dt własnie:(chcą z dt ja tu widzę tylko Franka( troszke go znam)-jeśli będą wogóle zaintersowani.prosiłam o pokazanie psiaka. Quote
iwop Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Podnoszę! Chyba wiecie co znaczą Dyminy..?:placz: Quote
kobix Posted February 23, 2008 Author Posted February 23, 2008 wstawię 1 psa do lokalnej gazety(fotka+tekst)ale to wyjdzie(tygod)w nast.tygodniu.wstawię Franka(bo najbardziej adopcyjny)pozostałe mogę proponować.ja mam notoryczną nerwicę przez te psy...i inne:razz: żeby choć DT dla 1 sie znalazł,please! Quote
kobix Posted February 23, 2008 Author Posted February 23, 2008 czy ktoś umie zrobić banerki dla tych bidul? ja sierota raczej nie... bardzo prodze o pomoc:loveu:na razie mozna zrobić "z borysa" ja postaram się o lepsze fotki...trzeba psy pookazywać poza wątkiem,bo mało tu zagląda:) Quote
iwop Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 o banerki trzeba poprosic Puchatka albo Lupe... Quote
kobix Posted February 23, 2008 Author Posted February 23, 2008 poprosiłam:) pytam gdzie się da -ale te psy muszą iść najpierw na DT potem dopiero na stały(no moze Franek od razu do domku,jako domowy przytulas) tu jest problem- w tym REGIONIE:diabloti:to duże dorosłe psy są "do szczekania luzem na podwórku"-cel"szczekająco-stróżujący":angryy: a jakim cudem pies z "ulicy" ma od razu pilnować czyjegoś podwórka i nie zwiać??? Psy są łagodne,wręcz przyjazne ludziom,ale DT musi znać się na psach i mieć z nimi przynajmniej doświadczenie...inaczej wychodzą tragedie dla psa oczywiście.ludzie są bez wyobraźni,np.biorą dorosłego psa i następnego dnia na spacerze spuszczają LUZEM i są wielce oburzeni i zniesmaczeni,że pies im uciekł:crazyeye:"on chyba nie chce być z nami":angryy:-takie bzdury pletą!! TE PIEKNE ŁAGODNE MIŚKI CZEKAJĄ NA DT-pilnie! Quote
kobix Posted February 23, 2008 Author Posted February 23, 2008 byłam dziś u nich,spały identyko jak dnia poprzedniego więc nie dało zrobić lepszych fotek,"opiekunowie też pytają o chętnych.. Quote
kobix Posted February 23, 2008 Author Posted February 23, 2008 problem i nerwy -bo tak naprawdę nie wiem ile mają czasu:(praktycznie go "nie mają" ale co robić??nie schowam 3:shake:przed łapanką...dlatego dt choć dla 1 go:placz: Quote
kobix Posted February 23, 2008 Author Posted February 23, 2008 emilia2280 napisał(a):Witam. I podnoszé bo pilne. witam...i poznaję to Ty rabujesz banki;) Quote
emilia2280 Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Ozesz Ty kobix. Ja nie rabujé banków tylko méza (wlasnego). I tak nigdy dosyc... Quote
Puchatek Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Banerki dla Borysa, Franka i Tuptka: Quote
kobix Posted February 24, 2008 Author Posted February 24, 2008 wielkie dzieki Ci Puchatku:loveu:no,no masz zdolności -z takich zdjęć takie banerki:lol: Quote
Recommended Posts