Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='AMIGA']Ja bardo lubię za uszkiem :lol:[/QUOTE]

Czy ja się mylę;), czy na wątku Patoska zbliżamy się niebezpiecznie do ujawniania preferencji seksualnych?:roflt::roflt::roflt:

Posted

A ja lubię też po pleckach ;)

Irenko masz zapchaną skrzynkę.
Wysłałam Ci maila.
Zajrzyj, bo to sprawa wagi państwowej ;)

Edit:

Mam prośbę kochane.
Zrobiłam allegro cegiełkowe i wysłałam do zatwierdzenia Irence i ona mówi, że nie widzi zdjęć :-(
Bardzo Was proszę zajrzyjcie i jeśli też tych fot nie widzicie to podpowiedzcie co źle robię.
Ja te zdjęcia u mnie na kompie widzę...

[URL]http://allegro.pl/krzyczki-psy-z-obozu-smierci-prosza-o-pomoc-i1242810891.html[/URL]

Posted

Zdjęcia już widzę, dziękuję Madziu.
Jeszcze jedno małe wyjaśnienie, bo na allegro jest też Patosek, choć ma deklaracje. Niestety wydatki mnie przerosły i nie mam z czego dopłacać.
Gdybyście mogły pomóc rozsyłać link, to będę bardzo wdzięczna.

Posted

[quote name='irenaka']Zdjęcia już widzę, dziękuję Madziu.
Jeszcze jedno małe wyjaśnienie, bo na allegro jest też Patosek, choć ma deklaracje. Niestety wydatki mnie przerosły i nie mam z czego dopłacać.
Gdybyście mogły pomóc rozsyłać link, to będę bardzo wdzięczna.[/QUOTE]

No to cieszę się, że wszystko OK :) Bo już zaczęłam panikować ;)
Ja też proszę o reklamowanie allegra i o uwagi co można w nim ewentualnie zmienić, poprawić itd.
Niestety do Isadory mi daleko :(

Posted

Mam rozliczenia, nie wygląda to wesoło:shake:.
Jak zwykle wklejam wycinek rozliczeń. Całość na pierwszej stronie.

[B]Saldo na dzień 01.08.2010 370,25[/B]
[B]Wpłaty od dnia 01.08.2010 -31.08.2010:[/B]
50,00 Marysia55
150,00 Ewa M. ( za pośrednictwem irenaka)
20,00 Irenaka
50,00 Agata51
100,00 Miki dla Patosa lipiec i sierpień
[B]Razem wpłaty 370,00[/B]
[B]Koszty:[/B]
[SIZE=2][COLOR=#4e4e4e]Niepołomice ( 01.08.-15). Nr rachunku [/COLOR][/SIZE]41/10 250,00
[SIZE=2][COLOR=#4e4e4e]Niepołomice [/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#4e4e4e]( 15.08.-31).[/COLOR][/SIZE][SIZE=2][COLOR=#4e4e4e]Nr rachunku[/COLOR][/SIZE] 43/10 Patos 265,00
[B]Razem koszty [/B][B]515,00[/B]
[B]370,25 +370,00-515,00= 225,25[/B]
[B]Saldo na dzień 01.09.2010 225,25[/B]
Koszty wrzesień:
Nr [COLOR=#3e3e3e]rachunku 43/2010 badania + wizyta 300,00[/COLOR]
[COLOR=#3e3e3e]Niepołomice nr rachunku 48/10( 01-15.09.2010) 280,00[/COLOR]
[COLOR=#3e3e3e]F-ra 573/10 Kar – Gowet karma 99,00 [/COLOR]
[COLOR=#3e3e3e]Niepołomice [/COLOR]nr [COLOR=#3e3e3e]rachunku 50/10 (16-17.09.2010) 130,00[/COLOR]
[B]Razem : 809,00[/B]

Po stronie wpłat będzie na wrzesień 20,00 gotówką od Amigi. Pięknie Olu:loveu: dziękuję!!!
Po stronie kosztów musimy się liczyć ze zwrotem za leki i gotowane jedzenie dla Patoska w DT + opłata 300,00 ( 17.10). Zapas leków ma ( nie liczyłam na ile) + karmę 15kg.
Nie wygląda różowo:shake:. Bardzo serdecznie Was proszę o sprawdzenie i wyłapanie błędów.

Posted

[quote name='marysia55']Madziu pofolguj sobie :evil_lol: ja moge sie pierwsza nadstawić do miziania:diabloti:[/QUOTE]

[quote name='majqa']Z przyjemnością przyjmę tę pieszczotę. :-)[/QUOTE]

[quote name='AMIGA']Ja bardo lubię za uszkiem :lol:[/QUOTE]

Wiedzialam, ze sie chetne znajda.[IMG]http://i891.photobucket.com/albums/ac119/Freya73/brzydal.gif[/IMG] Ja tez tak lubie za uszkiem ... czule.:oops:

Posted

[quote name='irenaka'][B]Mam rozliczenia, nie wygląda to wesoło[/B]:shake:.
Jak zwykle wklejam wycinek rozliczeń. Całość na pierwszej stronie.(...)[/QUOTE]

Irenko, ja dla Patoska dosle 20 zl ale dopiero w pazdzierniku.:oops: Budzet mamy taki obciazony.

Posted

[quote name='magda222']No to cieszę się, że wszystko OK :) Bo już zaczęłam panikować ;)
Ja też proszę o reklamowanie allegra i o uwagi co można w nim ewentualnie zmienić, poprawić itd.
Niestety do Isadory mi daleko :([/QUOTE]
łoj
Isadorę uznajmy za niedościgniony wzór ;)

wrzucilam sobie linkę w podpis :)

Posted

[quote name='3 x']łoj
Isadorę uznajmy za niedościgniony wzór ;)

wrzucilam sobie linkę w podpis :)[/QUOTE]

Dziękuję 3X:loveu:.
Może ja Isadorę pomolestuję następnym razem o allegro?
Tylko, czy się da;)

Posted

[quote name='Freya73']Irenko, ja dla Patoska dosle 20 zl ale dopiero w pazdzierniku.:oops: Budzet mamy taki obciazony.[/QUOTE]

[quote name='Kocurek']Irenko moje 140 zl za lipiec i sierpien bedzie juz na wrzesniowym rozliczeniu,a za wrzesien i pazdziernik wplace w pazdzierniku,niestety wczesniej nie mam mozliwosci.[/QUOTE]

Dziękuję dziewczyny za pomoc:loveu:, teraz będę z kalkulatorem w ręce liczyć wszystkie wpłaty:shake:. Z drugiej strony zbyt długo było różowo, kiedyś musiał przyjść kryzys.

Posted

[quote name='irenaka']
Może ja Isadorę pomolestuję następnym razem o allegro?
Tylko, czy się da;)[/QUOTE]

ja myślę, że Isadorka nasza niezawodna nie odmówi :)

Posted

Poszła dziś wrześniowa. Właściwie nie lubię wakacji - urabiam się przy grzybach i rybach, żyję w ciągłym stresie, bo jagdterierka ucieka i żadne ogrodzenie nie jest dla niej przeszkodą, cud, że i tym razem udało nam się wrócić w komplecie, a po powrocie walczę z zaległościami płatniczymi - następny stres. Chrzanię, nigdzie nie jadę. A bo to mi źle w domu?

Cioteczki, błagam, obiecuję, że doczytam, ale opowiedzcie mi w dwóch słowach - Sylwia, DT, indywidualna opieka. Co jest grane?

Posted

cioteczki zajrzyjcie tutaj ,szukamy hoteliku ,lub dt na jakis tydzien(tomaszow maz.):
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/193217-Karmiący-szkielet...-już-nawet-nie-prosi-o-pomoc.../page7?p=15419680"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/1932...ge7?p=15419680[/COLOR][/URL]
[COLOR=#4444ff][IMG]http://th.interia.pl/50,gdc8fd4dd3005396/i1088299.jpg[/IMG][/COLOR]
Wszyscy w trójkę. Kolega to na młodziutkiego psa wygląda
[IMG]http://th.interia.pl/50,gdc8fd4dd3005396/i1088298.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Asior']ja myślę, że Isadorka nasza niezawodna nie odmówi :)[/QUOTE]

Mam cichą nadzieję, choć przyznaję, że nie mam śmiałości prosić, bo wiem jak jest zapracowana.

[quote name='Miki']Jutro wpłacę za wrzesień i październik. Mizianko Patosiasty:loveu:[/QUOTE]

[quote name='agata51']Poszła dziś wrześniowa. Właściwie nie lubię wakacji - urabiam się przy grzybach i rybach, żyję w ciągłym stresie, bo jagdterierka ucieka i żadne ogrodzenie nie jest dla niej przeszkodą, cud, że i tym razem udało nam się wrócić w komplecie, a po powrocie walczę z zaległościami płatniczymi - następny stres. Chrzanię, nigdzie nie jadę. A bo to mi źle w domu?

Cioteczki, błagam, obiecuję, że doczytam, ale opowiedzcie mi w dwóch słowach - Sylwia, DT, indywidualna opieka. Co jest grane?[/QUOTE]

Dziękuję dziewczyny:loveu: za ratowanie sytuacji, dzisiaj jakoś więcej we mnie optymizmu niż wczoraj. Mam takie wrażenie, że z Wami nie zginą ani moje psy, ani ja.

Agatko, może już nie doczytuj, bo nie wszystkie wiadomości są tam dobre:shake:.
Najważniejsza (ta dobra), jest taka, że Patosek ma dom tymczasowy w Krakowie u Sylwii. Koszty to 300,00 + jedzenie + zwrot za leki.

Czy ktoś będzie mógł mi pomóc rozsyłać pw z prośbą o pomoc finansową dla wszystkich moich psów z Krzyczek? Gorąco o to proszę, ja również będę to robić + bazarki. Ale sama nie dam rady wszystkiego:shake:.
Może ktoś będzie chciał pomóc:-( moim kruszynkom:
Sonia:
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/172429-Sonia-z-Krzyczek-%E2%80%93-strach-i-przera%C5%BCenie-prosi-o-wsparcie-finansowe?p=13406044#post13406044"]http://www.dogomania.pl/threads/172429-Sonia-z-Krzyczek-–-strach-i-przerażenie-prosi-o-wsparcie-finansowe?p=13406044#post13406044[/URL]
Patos:
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/106038-Patos-wr%C3%B3ci%C5%82-z-adopcji.-Ma-padaczk%C4%99"]http://www.dogomania.pl/threads/106038-Patos-wrócił-z-adopcji.-Ma-padaczkę[/URL].
Amor:
[URL="http://www.dogomania.pl/threads/172425-Krak%C3%B3w-Amor-z-Krzyczek-prosimy-o-wsparcie-finansowe"]http://www.dogomania.pl/threads/172425-Kraków-Amor-z-Krzyczek-prosimy-o-wsparcie-finansowe[/URL]
Link do allegro cegiełkowego mam w podpisie.

Posted

Mija tydzień znamy się z Patkiem jak łyse konie :) z godnością przyjął szlaban na michę . Racje żywnościowe dostaje dwa razy dziennie razem z lekami o 7:30 i 19:30 . Co nie znaczy że w ciągu dnia nie szuka czegoś na ząb niestety wszystko jest po za jego zasięgiem . Czasami przez zapomnienie skacze po szafce i szuka czegoś smacznego ale reaguje na komendę "fe" . Spacery przypominają woltyżerkę w psim wydaniu co Patkowi bardzo przypasowało . Większość dnia psiunio śpi co nie sprawi problemu pracującemu nowemu właścicielowi -śpimy to nie rozrabiamy . W nocy śpi ładnie no chyba że w ciągu dnia nie załatwi swoich potrzeb no to będzie próbował nadrobić je w nocy :) Lubi czasem pobiegać na spacerach , w kontakcie z pozostałymi psowatymi jest przyjacielski nawet sunię w trakcie jej największej atrakcyjności traktuje bo dżentelmeńsku . W domu ma dwóch kocich przyjaciół z którymi wspólnie spędza dzień . Bardziej oczywiście interesuje go jedzenie kotów niż one same ale taki już z niego łasuch . Pies po za odpowiedzialnym właścicielem który będzie pilnował regularnego podawania lekarstw potrzebuje jedynie zrozumienia i odrobiny cierpliwości . Uczy się dość szybko ale nawyk łakomstwa niestety zostanie mu do końca życia jest to bardziej spowodowane rozciągniętym brzuchem i walką o przetrwanie niż podawanym lekarstwem na padaczkę . Reasumując dostaje dwie średnie porcje mieszane suche z mokrym i nie domaga się więcej czyli jest syty :) " (Psy miniaturowe na 1 kg masy potrzebują od 100 - 120 cal. Małe psy (5 - 7 kg) odpowiednio 80 - 90 cal. Średnie (10 - 15 kg) 70 cal. Duże (15 - 25kg) 70 cal. Bardzo duże (powyżej 25 kg), do których zalicza się rottweiler, ok. 50 cal/kg masy ciała.)" Patos waży chyba ze 35 kg ??? co daje 1750 cal a ja daję mu ok 1200 cal co nie wpływa na jego zachowanie a pozwoli mu zrzucić kilka kilogramów nadwagi i oczywiście polepszy jego samopoczucie . Ludzie którzy nie boją się wyzwań i mają trochę zasobów finansowych na lekarstwa które muszą być podawane przez całe jego życie mogły by bez obaw wziąć Patosa do siebie i dać mu prawdziwy domek . Lubi też dzieci a na ulicy lubi przytulać się do ludzi co sprawia mu ogromną przyjemność . Może piszę coś co już było na wątku , może za dużo mądrości książkowych , ale pies jest naprawdę wart zainteresowania . On kocha wszystkich ludzi i zwierzęta szkoda tylko że ludzie schorowani nie mają tyle ciepła co on , co ja pisze nawet ludzie sprawni czasami nie mają takiej energii jak Patos . NO kończę moje bazgroły LUDZIE NIE BAĆ SIĘ PRZYGARNĄĆ PATOSA . Choroba jaką jest padaczka jest jego orężem do bycia tu na ziemi i udowodnienia ludziom że taka choroba to nic w porównaniu z odrzuceniem czy opuszczeniem przez bratnią duszę . Kochajmy się i naszą miłość przelewajmy na innych Patoś już to umie a ty ?

Posted

Oooooo, ile fajnych słów padło w poście Sylwiairys :loveu:... kapitalnie się to czyta:p. My wszystkie tutaj jak 'jeden mąż' a właściwie jak 'jedna żona':lol: to wiemy tylko do tej pory nie udało nam się przekazać tej wiedzy człowiekowi, który na prawdę chciałby się poświecić dla Patoska. Właściwie słowo 'poświęcić' jest nie na miejscu. Tu trudno mówić o poświęceniu ... to sama radość mieć u swojego boku takie futrzaste cudo przepełnione taką ogromną ilością miłości, że mógłby obdzielić nią pół świata i trochę wszechświata:evil_lol:.

Irenko:loveu:, spokojnie!!! najgorzej jak świat zaczyna w naszej wyobraźni zmieniać kolory na czarne. Z finansami jestem pewna, że sobie poradzimy..... przecież nie mamy innej opcji. To nie jest tylko Twój problem to jest również nasz problem. Nie po to jesteśmy z Tobą i Patoskiem tutaj cały czas żeby teraz udawać, że nie widzimy problemu.
Trzeba zliczyć jeszcze wpłaty wrześniowe. chociaż i tak wiem, że nie pokryją dziury jaka nam powstała. Finanse nam podgryzła trochę faktura od weterynarz, Może spróbujmy na początek zaofiarować parę dodatkowych złotówek właśnie na nią . Jeżeli mnie pamięć nie myli to była na kwotę [B]300,- [/B].
Cioteczki bardzo proszę może ktoś kapnie dodatkowym groszem właśnie na nią :cool3:
Ja na dobry początek dorzucam[B] 20,-[/B]. Kto będzie nastepny ?:roll: plissss :buzi:

Posted

Fajna relacja?;)
Sylwia wiedziała kiedy wejść na wątek, żeby poprawić humorki;).

Jak się pojawi Madzia222:loveu:, to błagam o pomoc. Dziewczyna z innego wątku zgłasza mi, że zdjęcia na allegro się nie wyświetlają:shake:.

Posted

[quote name='irenaka']Fajna relacja?;)
Sylwia wiedziała kiedy wejść na wątek, żeby poprawić humorki;).

Jak się pojawi Madzia222:loveu:, to błagam o pomoc. Dziewczyna z innego wątku zgłasza mi, że zdjęcia na allegro się nie wyświetlają:shake:.[/QUOTE]

Kurde mi też się dzisiaj nie wyświetlają :(
Nie wiem co jest grane.
Jak przyjdę do domu to pokombinuję...
Tylko czy się da...

Posted

[quote name='magda222']Kurde mi też się dzisiaj nie wyświetlają :(
Nie wiem co jest grane.
Jak przyjdę do domu to pokombinuję...
Tylko czy się da...[/QUOTE]
Słoneczko:loveu: Ty moje, a dlaczego masz taką zmartwioną minkę;)
Agaga21 pyta, czy może z picassy wstawiałaś zdjęcia?