Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jak to nie dojedziemy przed godz 15. Spokojnie dojedziemy. Chyba, że tam już tak calkiem pozalewane jest wszystko?
A jak coś, to ja przesunę telefonicznie to co mialam na 15 i spokojnie wszystko zalatwimy

• Replies 6.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

MAM PILNY APEL od Frotki..
Jest bardzo pilna sprawa, trzeba przetrzymać małą sunię w Warszawie do soboty...
Czy ktoś by się zgodził przetrzymać ją do soboty???
Jest tu sporo osób z Warszawy.....

Posted

Patosek już w DT. Dziękuję serdecznie Amidze:loveu:, że zareagowała piorunem i Przystojniak mógł wyjechać z Niepołomic.
Droga do Krakowa była dość nerwowa a uspokojenie Patoska trochę niestety trwało i na dodatek jeszcze ten ciągle padający deszcz uprzykrzał podróż:shake:.
Patos ma w tej chwili koleżankę, która przywitała go szczekająco;) a on nic sobie z tego nie robiąc zaczął buszować po jej misce a później znalazł źródło wspaniałego zupkowego zapaszku i próbował wskoczyć na kuchnię. Cały Patos.
Mam nadzieję, że spędzi w tym DT parę spokojnych dni, choć jego zachowanie w tej chwili świadczy o ogromnym stresie jaki przeżywa. Cały czas nerwowo chodzi po pokoju a na spacerku nawet nie próbował się wysikać.
Próbuję widzieć jakieś pozytywy w tej przymusowej sytuacji i jedyne co mi przyszło do głowy to poznanie zachowań Patoska w domu i ewentualnie wystąpienie ataku w sytuacji bardzo stresującej dla niego. Słaby pozytyw na sytuację patową jaka dzisiaj była, ale chociaż to musi mnie pocieszyć:shake:.

Posted

Wybaczcie offa ale szukamy wszędzie

Piękny spaniel po przejściach zbiera na utrzymanie w dt, tylko i aż 100zł, które tak ciężko uzbierać, a zadłużenie zaczyna rosnąć, nie możemy tak zostawić dt z problemem

[url]http://www.dogomania.pl/threads/182368-Spanielek-uratowany-przed-igłą.Zbieramy-na-utrzymanie-w-DT.-Tylko-i-aż...-100-zł-mies[/url]

Posted

Matko kochana, zaglądałam dziś do Patoska, chciałam nawet głupio zapytać czy nic mu a także Wam nic nie grozi. Wydało mi się, że na wątku wszystko w dobrze. Zastanawiałam się czy jestem w stanie pomóc tej suni. Dałabym radę, ale wszyscy jesteśmy chorzy. Ze swoimi (każdym z osobna chodzę zgorączką). Stąd pewnie nie doczytałam co i jak. Należy mi się solidny łomot:mad::mad::mad:

Posted

[quote name='Miki']Matko kochana, zaglądałam dziś do Patoska, chciałam nawet głupio zapytać czy nic mu a także Wam nic nie grozi. Wydało mi się, że na wątku wszystko w dobrze. Zastanawiałam się czy jestem w stanie pomóc tej suni. Dałabym radę, ale wszyscy jesteśmy chorzy. Ze swoimi (każdym z osobna chodzę zgorączką). Stąd pewnie nie doczytałam co i jak. Należy mi się solidny łomot:mad::mad::mad:[/QUOTE]

Żaden łomot Miki, każdy z nas ma gorsze dni a jak przychodzi choroba to ciężko jest funkcjonować.
Pewnie teraz powinnam Was wszystkich pocieszać, ale prawda jest taka, że tak potwornie martwię się o Patoska, że z trudem panuję nad własnym stresem:shake:.

Posted

[quote name='AMIGA']Aż się dziwię, że jeszcze nie dzwoniłaś, bo ja bym już pewnie nie wytrzymala[/QUOTE]

Już dawno dzwoniłam, tylko się na wątku nie przyznaję:oops: a Ty tak prosto z mostu:mad:;).

Posted

[quote name='irenaka']
że tak potwornie martwię się o Patoska, że z trudem panuję nad własnym stresem:shake:.[/QUOTE]

No właśnie, przecież przenosin wszyscy się bali od początku. I to jeszcze tak awaryjnie. No ale jak dzwoniłaś to .... . Może wyjdzie z tego coś pozytywnego? Nie musisz nikogo pocieszać. Bardzo w swoim imieniu dziękuję za ratowanie Patosa. Nie denerwuj się, wiem, że zrobisz wszystko, żeby się udało.

Posted

Z jednej strony dobrze, że tak późno weszłam na Dogo bo chyba bym 'zeszła' czytając posty Irenki. Dobrze, że sytuacja opanowana. Z drugiej strony wstyd mi, że gdy Irenka potrzebowała pomocy to mnie tu nie było.
Patosek, z daleka od kuchni żarłoku i żadnych skoków w wzwyż.

Posted

Dobranoc. Jutro będzie taki słoneczny dzień. Baba Goga z doga zamówiła specjalnie dla naszych piesków i też - częściowo ?- dla nas.
Maryś, nie " schodź", bo komu będę siedzieć na plecach...[IMG]http://www.spstarekurowo.pl/gify/slonko.jpg[/IMG]

Posted

Irenko, dbaj o siebie. Zdrowia i nerwow nie dostaniesz w prezencie ani nigdzie nie kupisz.
Wyobrazam sobie stres zwiazany z cala ta akcja.

Patos, a Ty badz gentleman'em.

Posted

[quote name='Freya73']Irenko, dbaj o siebie. Zdrowia i nerwow nie dostaniesz w prezencie ani nigdzie nie kupisz.
Wyobrazam sobie stres zwiazany z cala ta akcja.

Patos, a Ty badz gentleman'em.[/QUOTE]JA to sie juz tu dzis w ogole nie odzywam, bo ja o akcji wiem od rana...i moglabym za duzo napisac;)
Iruś...jak Ty mi sie będziesz denerwowala, to mowie Ci, ze jak CIę wezme na kolano, to wióry będa leciały na maxa...mało masz swoich problemow???
Ciesze się , że Patosek i reszta Irusiowej "bandy", są bezpieczni, ale jakos ie watplilam w to nawet przez moment, ze Irenka nie załatwi wszystkiego na "cacy"...:):)..tylko te "pozaplanowe" koszta niepotrzebne...ale wiem, ze czasem człowiek nie daje rady- emocje biorą góre, zwlaszcza, jak problemy się piętrzą...:(
NA szczescie juz jest spoko...Irenko..jest spoko..:):):)

Posted

uffff dziś było ostro w pracy...
Myśleliśmy , ze będzie gorzej, na szczęście nie dzwoniło więcej telefonów o zabranie zwierzaków z ewakuowanych terenów.....

Posted

[quote name='Asior']uffff dziś było ostro w pracy...
Myśleliśmy , ze będzie gorzej, na szczęście nie dzwoniło więcej telefonów o zabranie zwierzaków z ewakuowanych terenów.....[/QUOTE]

A w Łodzi pada i pada, ale przynajmniej nic nie wylewa. Bo niby co by miało? Ner? Wolne żarty!!!

Dziewczyny, powiedzieć w takiej chwili "sercem jestem z wami" to duuuuuuży nietakt, a może nawet populizm. Więc nie powiem.

Posted

A u nas już puściły waly na Wisle w samym Krakowie.
Dobrze, że wczoraj zabrałyśmy Patoska, bo pewnie dzisiaj już byśmy do niego nie dojechaly. Mialam informację od gościa z Rejopnu Dróg Publicznych, że Niepołomice są zamknięte :-(

Posted

[quote name='gonia66']JA to sie juz tu dzis w ogole nie odzywam, bo ja o akcji wiem od rana...i moglabym za duzo napisac;)
Iruś...jak Ty mi sie będziesz denerwowala, to mowie Ci, ze jak CIę wezme na kolano, to wióry będa leciały na maxa...mało masz swoich problemow???
Ciesze się , że Patosek i reszta Irusiowej "bandy", są bezpieczni, ale jakos ie watplilam w to nawet przez moment, ze Irenka nie załatwi wszystkiego na "cacy"...:):)..tylko te "pozaplanowe" koszta niepotrzebne...ale wiem, ze czasem człowiek nie daje rady- emocje biorą góre, zwlaszcza, jak problemy się piętrzą...:(
NA szczescie juz jest spoko...Irenko..jest spoko..:):):)[/QUOTE]

Jest spoko. Wiem, że mój stres psom nie pomoże a i mnie tylko utrudnia życie. Dzisiaj jest już prawie luzik;). Prawie, ponieważ Patos ma zostać w DT sam na dwie godzinki, ale po wczorajszej rozmowie z Panią Bożenką ( nie mylić z Bożenką z hotelu) wiem, że stara się zadbać na maxa o Patoska. Ma wielkie, kochające serducho więc spałam spokojnie:-).

[quote name='AMIGA']A u nas już puściły waly na Wisle w samym Krakowie.
Dobrze, że wczoraj zabrałyśmy Patoska, bo pewnie dzisiaj już byśmy do niego nie dojechaly. Mialam informację od gościa z Rejopnu Dróg Publicznych, że Niepołomice są zamknięte :-([/QUOTE]

W tym momencie dzwoniła Asior, jest ewakuacja naszego schroniska, jak dasz radę to skontaktuj się z nią, bo szukają ludzi do transportu:-(
Boże, tyle psów:-(

Posted

[quote name='irenaka']............................
W tym momencie dzwoniła Asior, jest ewakuacja naszego schroniska, jak dasz radę to skontaktuj się z nią, bo szukają ludzi do transportu:-(
Boże, tyle psów:-([/QUOTE]

jak i gdzie zabrać tyle psiaków :-(

Posted

[quote name='Asior']Ewakuujemy schronisko, pilnie potrzebujemy ludzi z autami[/QUOTE]
Boże strasznie Wam współczuję :-(
Patosek przynjamniej już bezpieczny ale stresy straszne :(