Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 205
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Cofik idealny kot dla starszej Pani:loveu:
Nie chcę zapeszać ale już bym chciała Wam podziękować za domek dla kotka....
Kilka osób w znaczny sposób przyczyniły się do tego i chyba nie musze wymieniać....
Jesteście wspaniałe

Posted

Och boziu! Biedny kociulek!Całe szczęście, że znalazł się dla niego domek, zarówno tymczasowy jak i stały! Wyobrażam sobie jak się biedaczysko musi czuć:(...ale już niedługo, niedługo!:)

Ze swojej strony wiercę dziury w brzuchu mojemu znajomemu z Krakowa (żeby zechciał zająć się transportem Cofika:) ) narazie idzie ciężko, ale nie poddam się żeby nie wiem co (a znajomy wie jaką jestem kociarą i że łatwo się mnie nie pozbędzie, chyba że cały plan okarze się nie wykonalny). Jak coś się uda wtedy odrazu będę pisać i prosić o dokładne namiary. A narazie mocno mocno trzymam kciuki za Cofika!!!!- nie dawaj się kotusio, jeszcze troszkę i znowu zaświeci Ci słonko!:)

Posted

Cofik pooooowoli oswaja się do roberta....
to z nim spędza najwięcej czasu i to przy nim mruczy i mizia się...

więc jak widać odrobina chęci i można wyprowdziać kota na psy:diabloti::evil_lol:

Ale to prawda domek musi być szybko....
dla Cofiego taka przeprowadzka do zimnego schronisa to trauma

Posted

kopiuję forum miau:

Tosza napisała:
Nie znam całego wątku, więc może ten pomysł na nic się nie zda, ale może skontaktujcie się z Miuti-do niej coś niedługo przejeżdza, wprawdzie wydaje mi się że z Opola, a nie Wrocławia, ale warto sprawdzić.

tufcio napisała:
Albo może skontaktujcie się też z gosiar - ona rozmawiała z Panią Kierownik z IC, która była skłonna osobiście wieźć koty we własnym służbowym przedziale do Krakowa... zresztą nie wiem, czy jeden z transportów właśnie w ten sposób się nie odbył Co prawda gosiar jest z Warszawy, nie wiem też na jakich trasach jeździ ta miła Kierowniczka, ale może ma też swoich ludzi w innych połączeniach i udałoby się przewieźć kota w transporterku, pod opiekunczym okiem konduktorów czy coś...

Edzina napisała:
Prawdopodobnie 7 marca jechalabym do Krakowa. Gdybym jechala pociagiem, to jedzie przez Wroclaw i gdyby ktos podrzucil kota do pociagu to moglabym dowiezc do Krakowa. Chyba, ze zabralabym sie z kierowca, to wtedy nie wiem czy moglby sie zatrzymac po drodze...

BarbAnn napisała na ten temat:
ta pani jest fantastyczna
ale jezdzi na trasie krakow warszawa krakow
i czasem do zakopanego
i tak srebrny z biszkoptem przyjechali do kraku

Posted

czekam na odpwiedź...
izabel proszę podaj mi na PW swój numer telefonu żeby w razie nagłego transportu mogłabym być w kontakcie z osobami najbardziej zaangażowanymi w sprawę Cofiego

Posted

nie dodzwoniłam się do tej pani...cały czas ma wyłączony telefon:-(

już sama dałabym robertowi na paliwo....
ale nie mam najmniejszych szans dojechać do dzierzoniwa na tyle szybko zeby potem zdąrzyć do pracy...:-(
zatraz napisze smsa do tej dziewczyny

dzisiaj dzień samych złych wiadomosci:-(

Posted

rozmawiałam z Robertem...

w takim przypadku możemy poszukać DT na kilka dni we Wrocławiu
Wiemy że to kolejny stres dla kota.....

dzisiaj zrobiłam kolejne fotki Cofiemu

i z panterą

Posted

W skrajnych przypadkach tak, jak popadają w depresję i przestają jeść. Ale myślę, że Cofi jakoś przeżyje kolejną zmianę miejsca, o ile DT we Wrocławiu faktycznie okaże się potrzebne.

Posted

Ach tak, ja już wcześniej pisałam, że każdy dzień w schronisku to dla kotka cierpienie, ale cóż poradzić, że jakoś z tym transportem nic się nie udaje. A domki w Krakowie czekają (ten drugi, właściwy, mam nadzieję też, chyba nic się nie zmieniło).