rotek_ Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 Od czego zacząć? Niewiele o nim wiemy. Miał dom, miał pana, pna zmarł, kot trafił do schroniska. Rachunek prosty do przeliczenia. Nazywał się ZOMBI ale tak paskudne imię zupełnie mu nie pasuje:shake: Przechrzciliśmy go na COFI (z ang coffee-kawa) ze względu na czarny kolor futerka Weterynarz oceniał go na maksymalnie 10 lat. Jeszcze kilka ładnych lat życia przed nim. Oddanie go do nieznanego miejsca spowodowało tak ogromny strach że Cofi siedzi całymi dniami w jednym kącie z dala od ludzi. Nie jest dzikim kotem ale branie go na ręce powoduje paraliż-dosłownie:crazyeye: kot sztywnieje ze strachu. Myślę ze w nowym domu odzyskal by pewność siebie. W schronisku wolontariuszki starają się o oswojenie z nowym miejscem. idzie to bardzo powoli. Quote
yewcia1 Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 śliczny czarny pan w sile wieku czeka na dom Quote
malagos Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Śliczny, czarny jak noc :-o :multi: Jest wykastrowany? Quote
rotek_ Posted February 17, 2008 Author Posted February 17, 2008 oczywiście chociaż osoba która go przyniosła do schroniska niekastrowanego i niezaszczepionego ponoć ta pani nie mogła zatrzymać kota bo ma już swojego psa.... ach..ten konflikt pokoleń:evil_lol: Quote
Isabel Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Nie mogła? Pewnie nie chciała! Jest tyle domów, gdzie koty i psy żyją w przyjaźni. Quote
rotek_ Posted February 17, 2008 Author Posted February 17, 2008 wiem isabel a najgorsze jest to że kot cały sie trzęsie ze strachu..... Quote
Isabel Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Trzeba mu koniecznie założyć wątek na miau, samo dogo to za mało, poza tym poogłaszać na różnych portalach! Quote
rotek_ Posted February 17, 2008 Author Posted February 17, 2008 isabele, jesteś tam zalogowana??? bo ja jak zakładam watki to giną smiercią naturalną.... chyba jestem jeszcze mało znanym użytkownikim....:evil_lol: ogłosze go na alegratce poprosze tylko uxmal zeby coś napisała-sensownego... ja jednak dalej jestem beztalenciem i wolę się Marta wysłużyć:lol: Quote
Isabel Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Niestety nie jestem zalogowana na miau, ale poproszę Mulinkę, żeby założyła tam wątek Cofiego. Ogłoś go też na ale.gratka - stamtąd mój tymczasowicz znalazł dom tydzień temu. Quote
uxmal Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Nie wiem czy dobrze, nigdy nie pisałam o kotkach ;) Spójrz na jego oczy, popatrz na jego strach. Pytasz dlaczego? Bo COFI nie rozumie co się stało. Jego koci świat pękł, rozprysnął się drobny mak. Cofi miał dom, miał swojego pana. Ale te dwie rzeczy okazały się bardzo ulotne. Pewnego dnia jego pan odszedł na Ðrugi Świat. Pewnego dnia ktoś zabrał Cofiego do schroniska. Jego domowe zakamarki, ciepła poduszeczka na wersalce miły dotyk ręki człowieka zamienił się w schroniskowe zimne posłanie. U 10-cio letniego Cofiego takie nagłe zmiany to ogromny szok. Biedny Cofi boi się nowego miejsca. Wciska się w nagłębszy kącik schroniskowego boksu i milczy. Nie mruczy już swojej kociej kołysanki. Czeka.... Może na Ciebie? Kontakt: Quote
rotek_ Posted February 17, 2008 Author Posted February 17, 2008 uxmal, az mi sie łezka w oku zakręciła:loveu: Quote
rotek_ Posted February 17, 2008 Author Posted February 17, 2008 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1000468_cofi_kocie_nieszczescie_ktorego_zabija.html Quote
yewcia1 Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 rotku może się uśmiechnienmy do ciotki Margo y niej raswa kociara_:lol: Quote
rotek_ Posted February 17, 2008 Author Posted February 17, 2008 yewcia, ja się moge uśmiechać do wszystkich:diabloti: Quote
uxmal Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 rotek_ napisał(a):yewcia, ja się moge uśmiechać do wszystkich:diabloti: bo zmarszczki się robią :eviltong: Krem Ci kiedyś z Q10 kupie Quote
mulinka Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 może dopiszcie w pierwszym poście że kicius jest w Uciechowie według mnie najlepsze na pierwsze zdjęcie w ogłoszeniu jest to: dopiszcie może w ogłoszeniu adres e-mail Quote
mulinka Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 zapraszam na wątek na forum miau: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2849566#2849566 Quote
mulinka Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 poprosiłam też na miau o bannerek dodałam informację o Cofi na wątku kocich seniorów: http://forum.miau.pl/viewtopic.php?p=2849585#2849585 Quote
Isabel Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Dziękujemy ślicznie Mulinko - jesteś niezastąpiona:loveu: Quote
Isabel Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Cofi bardzo o domek prosi! Schronisko to nie miejsce dla 10-letniego domowego kotka, on długo tam nie wytrzyma! Quote
mulinka Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 bardzo przydałyby się nowe wyraźne zdjęcia Cofi kto mógłby pomóc ? a w jakim województwie jest Uciechów ? Quote
Isabel Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Uciechów, o ile się nie mylę, jest na Dolnym Śląsku, koło Dzierżoniowa. Quote
mulinka Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Isabel napisał(a):Uciechów, o ile się nie mylę, jest na Dolnym Śląsku, koło Dzierżoniowa. dziękuję za podpowiedź :) Quote
Recommended Posts