Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dokladnie - Malagos - żeby taaką dziurę zaszyć trzeba by odciąć brzegi na calej dlugosci rany zeby byly świeże - a to raczej niewykonalne...
moje psy często kaleczyly poduszki - bo ludzie przeciez są tak dobrze wychowani, ze nie wyrzucają butelek przez okna:angryy: - i wiem, że jak się rozpruje taka mala rana i trzeba ją szyć na nowo to muszą być świeze brzegi...

• Replies 491
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie miałam dostępu po południu do netu, jestem pod wrażeniem.... ile ten psiak poruszył serc. Dzięki wam za wszystko. Rano zadzwonimy do schroniska i uprzedzimy ponownie o waszym przyjeździe. Biedak jak musi cierpieć.

Posted

Niewątpliwie fotki pokazuję wielką ranę ale ciężko jest spekulować bo nikt nie był na miejscu weta, który opatrywał ranę. :roll: Może poszedł na łatwiznę, to jedna strona medalu, a może nie dało się inaczej, zwłaszcza na warunki schroniska. Ja bym się powstrzymała przed oceną do wnikliwego przebadania przez specjalistę, gdy jamniś wyjdzie na zewnątrz. Łatwo kogoś zranić błędnym osądem.

Posted

kurcze no ja bym chciała zeby ja zaszyc
tzn chcialabym a czy sie da to inna sprawa...
chcialabym bo zszyte rany goja sie znacznie lepiej - pamietajmy ze psiak jedzie do hotelu
niestety na chwile obecna nie mam dt, ale nie widze innej opcji, to nieporownywalnie lepiej niz schron.
zobaczymy jaki mlauch bedzie chetny do podrozy samochodzikiem..

Posted

Dzięki, myślę że tygrysiczka podała kiwi nasze telefony.Cieszę się, że psinka opuści schronisko. KIWI, Mysza 1 ma jakieś super opatrunki, może pomóc psiakowi...

Posted

red napisał(a):
Dzięki, myślę że tygrysiczka podała kiwi nasze telefony.Cieszę się, że psinka opuści schronisko. KIWI, Mysza 1 ma jakieś super opatrunki, może pomóc psiakowi...

Jestem w kontakcie z Kiwi, w gotowści z opatrunkami.:lol:

Posted

[quote name='kiwi']niech ktos mi przysle smsa z jakims numerem dziewczyn z radomia

Z DORKĄ wczoraj już się kontaktowałaś, więc powinnaś go mieć. Wydaje mi się, że ona jest najlepiej zorientowana.

Wracając do oceny weta i możliwości zszycia rany...
Proszę, powstrzymajmy się z oceną, do konsultacji z zaufanym specjalistą.
Komentarze, że na pewno da sie zrobić więcej, w moim przekonaniu są nie na miejscu.
Ciekawe, co powie wet, którego podobna opinia była przytoczona nieco wcześniej, kiedy okaże się, że i on nie jest w stanie pomóc?
Ktoś powie, że można pomyśleć o przeszczepie skóry, ale czy ktoś zna schronisko, gdzie wykonuje się takie operacje?

Miast dywagować na ten temat, cieszmy się, że jamnior ma szansę na normalne życie.
Przy okazji... nie zauważyłem, żeby psiak miał jakieś imię...
Jakieś propozycje?

Guest Elżbieta481
Posted

Może Cygaro?Fant?Szczęściarz?Bursztyn?
Elżbieta

Posted

[quote name='gallegro']W takim razie Kiwi ma pierwszeństwo ;)
Jasne, że Kiwi ma pierwszeństwo ale gdyby to ode mnie zależało (choć tak nie jest) dałabym mu imię o dwojgu znaczeń. KIWIK - bo na cześć Kiwi :loveu: to raz, a dwa, bo jamnisio (jak niewiele innych takich szczęściarzy) niemal już wykiwał los !!! ;) :multi:

Posted

[quote name='majqa']Jasne, że Kiwi ma pierwszeństwo ale gdyby to ode mnie zależało (choć tak nie jest) dałabym mu imię o dwojgu znaczeń. KIWIK - bo na cześć Kiwi :loveu: to raz, a dwa, bo jamnisio (jak niewiele innych takich szczęściarzy) niemal już wykiwał los !!! ;) :multi:

:cool2: pasuje

Posted

[quote name='majqa']Jasne, że Kiwi ma pierwszeństwo ale gdyby to ode mnie zależało (choć tak nie jest) dałabym mu imię o dwojgu znaczeń. KIWIK - bo na cześć Kiwi :loveu:...

Uważam, że powinniśmy odebrać Kiwi, dopiero co przyznane pierwszeństwo i przez grzeczność, powiadomić ją tylko o wyborze ;)

Oprócz obu, przytoczonych przez Majgę przesłanek, jest jeszcze trzecia...
Imię to będzie pasowało do jamniora, bez względu na to, gdzie będzie nochal, a gdzie poopa ;)
KIWIK wspak to też... KIWIK :lol:

Posted

Pamietacie Cyprysa i jego ranę??
Był leczony na SGGW i udało się. Mam adzię że jamniczkowie też uda sie pomóc

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...