supergoga Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 A jak ze smyczą - umie chodzić? A te oczy - rumianek przebarwia. Może mazidło lepsze. No myśle, że tak nie damy rady. Musimy do weta zabrać sukę. Jak wróci TZ z pracy - dogadam, może jednak dzisiaj. Quote
Asia & Ginger Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 http://images32.fotosik.pl/133/398e9f9965f999cb.jpg Jejku, ale Kikunia teraz wypiękniała. :loveu: :loveu: :loveu: Ten czekoladowy nosek. :loveu: :loveu: :loveu: I jak tu się nie zakochać? :cool3: Quote
PaulinaT Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Piękna suczynka :loveu: Gosiu - to TA pani?? :razz: Och trzymam kciuki za serce i za jego drganie :thumbs: Quote
madzia828 Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 ja też zaciskam kciuki:cool3::cool3: Kika na pewno znajdzie domek;) Quote
snuszak Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 na smyczce umie chodzi, malo tego idzie bardzo ladnie i caly czas merda ogonkiem, dzis dostala z kolacyjka ten srodek na biegunke zobaczymy... Quote
supergoga Posted February 6, 2008 Author Posted February 6, 2008 Jak nie zadziała - napisz mi jutro do poludnia sms - mam dla niej Nifuroksazyd. Jest naprawdę skuteczny. No i mysle, że kontrola weta już potrzebna. Jesli ten w Luboniu jest ok, a możesz się tam dostać z suką - to jedź - i weź fakturę a kase od razu wyśle - na konto, lub przywiozę. Bo chyba bez weta nie obejdzie się. I niech okresli jej wiek. Quote
snuszak Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 dobra bedziemy dzialac :) bedzie dobrze Quote
eduso Posted February 6, 2008 Posted February 6, 2008 Dzisiaj odwiedzilam na kilka minut Kike - bardzo fajna sunia. Przymilala sie i merdala ogonkiem (a Pako szczekal z zazdrosci ;-) ). Ten Enteroferment na moje psy dziala swietnie - mam nadzieje , ze mlodej tez pomoze ! Quote
snuszak Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 dzis kika na spacerze zrobila mi psikusa ;P biegala 1 raz luzem i bardzo ladnie sie slychala jak sie ja zawola to od razu wraca do nogi trzyma sie mnie albo mojego psa, bardzo lubi biegac... zrobila tylko jedno wskoczyla rozpedzona do stawu, nie wiem co ja napadlo ale wykapala sie i wygramolila z wody zadowolona, a zimno przeciez dzis i wieje.... no nie wiem sama wytarlam ja recznikiem i teraz spi w garazu w poslaniu bo cieplo dzis wet :) Quote
wanda szostek Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 snuszkak napisał(a):dzis kika na spacerze zrobila mi psikusa ;P biegala 1 raz luzem i bardzo ladnie sie slychala jak sie ja zawola to od razu wraca do nogi trzyma sie mnie albo mojego psa, bardzo lubi biegac... zrobila tylko jedno wskoczyla rozpedzona do stawu, nie wiem co ja napadlo ale wykapala sie i wygramolila z wody zadowolona, a zimno przeciez dzis i wieje.... no nie wiem sama wytarlam ja recznikiem i teraz spi w garazu w poslaniu bo cieplo dzis wet :) Miejmy nadzieję, że nic jej nie będzie. Quote
supergoga Posted February 7, 2008 Author Posted February 7, 2008 Wszak to spaniel - uwielbia wodę na pewno. Mojej ciotki spanioel jak nie miał wody to wywalał się w każdej kałuży, jeśli nie dopilnowałam. I póxniej musiałam prać go w jezioprze, żeby ciotka mnie nie zabiła - bo ze złotego robił się czekoladowo-szary (ot, taka nowa barwa). Mam w razie czego lek dla Kiki - Nifuroksazyd. Postaram się dzisiaj przyjechać i przytargać ze sobą. No i zobaczyć małą. Quote
Asia & Ginger Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 snuszkak napisał(a):dzis kika na spacerze zrobila mi psikusa ;P biegala 1 raz luzem i bardzo ladnie sie slychala jak sie ja zawola to od razu wraca do nogi trzyma sie mnie albo mojego psa, bardzo lubi biegac... zrobila tylko jedno wskoczyla rozpedzona do stawu, nie wiem co ja napadlo ale wykapala sie i wygramolila z wody zadowolona, a zimno przeciez dzis i wieje.... no nie wiem sama wytarlam ja recznikiem i teraz spi w garazu w poslaniu bo cieplo dzis wet :) :lol: :lol: :lol: Toż to spaniel, a woda to ich żywioł. :lol: :lol: :lol: Quote
supergoga Posted February 7, 2008 Author Posted February 7, 2008 Możecie mi zazdrościć. Właśnie wróciłam ze spotkania z Kiką. Jest piękna. Drobna, delikatna, pełna życia 2-letnia sunia. Co za idiotka wywalił w worku takie cudo. Z początku nieśmiała, robi uniki, ale jak już pozna - przytula się ogromnie. Bardzo pokochała Kasię. Trzeba jej szybko domu. Pani z Poznania jest niby zainteresowana, ale nie na pewno. To nie jest młoda osoba. Nie wiem, czy Kika nie jest za żywa. Byłysmy z Kasią i Kika u weta (tzn. u weta była Kika, a my, czyli Kasia, jej TZ i ja - tylko jako gapie). Dostała lek - i myślę, że żołądek się unormuje. Nie jest źle, gdyz ma temperament, radość z niej aż bucha. Domku - pokochaj Kikę. Dzisiaj tez ktoś pisał w jej sprawie na gg. Za moment fotki z lecznicy. Quote
PaulinaT Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 Coś długi ten moment, ciotka... :roll: Quote
supergoga Posted February 7, 2008 Author Posted February 7, 2008 No sorry ciotka :mad:, ale mam jeszcze szczeniora z problemami. Już Oto cudo - Kika Prawda że Kasia dokonała cudu - i to zupełnie inna sucz. A może podmieniła. Kaśka - przyznaj się.:shake: Quote
Asia & Ginger Posted February 7, 2008 Posted February 7, 2008 http://images31.fotosik.pl/135/4ce46c630f0bc6dd.jpg Kikunia pięknieje z dnia na dzień. :loveu: :loveu: :loveu: Quote
PaulinaT Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 No już dobrze, dobrze... Nie złości się ciotka i tym bejsbolem nie wywija... dobrze? Śliczna Kika! I tą fryzurkę ma taką blond :loveu: Nie wierzę, ze domki w kolejce jeszcze nie stoją... Quote
emilia2280 Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 Ale lady! a propos - lapek tez bym jej nie podcinala, moja sunia tez ma takie pompony jak maly clown i wygláda to uroczo! Quote
snuszak Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 :D to ta sama slicznostka z biegunka narazie spokoj ale ma diete wiec zobaczymy jak zacznie jesc, dzis wieczorkiem dopiero dostanie, miala goraczke u weta wiec dostala antybiotyk i chyba jeszcze cos, jakies 2 magiczne zastrzyki (przyjela je bardzo dobrze tylko przy mierzeniu temp. sie troszke krecila) uszy sa wporzadku tylko brydne ale rzadnego stanu zapalnego takze tylko dzis wyczyscilam plynem do uszu kropelki do oczu dostaje od wczoraj bo od razu po wecie jechalismy do apteki zobaczymy czy pomoga po wstepnym ogledzinach wet powiedzial ze wyglada dobrze jak an to co przeszla i podleczy sie i bedzie ok, wiec zobaczymy jak dalej bedzie ale mysle ze dobrze ;) Kika pozdrawia! Quote
supergoga Posted February 8, 2008 Author Posted February 8, 2008 Kika dzięki Kasi ma szanse na nowe życie. Bez Niej - może już by suni nie było. To delikatna drobinka, w tym brudzie długo by nie dała rady. Kasiu - jesteś wielka, dziękujemy!!!! Kika szuka domku. Było parę gg, pare emaili i telefon od Pani z Poznania. Ale Pani jeszcze nie jest pewna czy jest już gotowa na psiaka. 3 tygdonie temu straciła 3 letniego spanielka (serce), przedtem miała 13 lat spanielkę. Myśli intensywnie. Tyle, że to nie jest młoda osoba, nie wiem jak z Kiki temperamentem da rade. Choć spaniele miała i kocha tą rase. Może w przyszł=ym tygodniu, jak damy radę zabierzemy Kike na spotkanie w Poznaniu. Zobaczę. Chyba że znajdzie sie inny domek. Ktoś pisał z jakiegos ogłoszenia - odpisałam, ale cisza na razie. Szukamy domku dla suni. Quote
supergoga Posted February 8, 2008 Author Posted February 8, 2008 Jeszcze nie ma, mam zamiar własnie przysiąść. Ale chyba napiszę w ogłoszeniach o sterylce. To łakomu kąsek. I nie wiem, czy nie ciachniemy przed adopcją. Quote
Asia & Ginger Posted February 8, 2008 Posted February 8, 2008 supergoga napisał(a):Jeszcze nie ma, mam zamiar własnie przysiąść. Ale chyba napiszę w ogłoszeniach o sterylce. To łakomu kąsek. I nie wiem, czy nie ciachniemy przed adopcją. Racja, lepiej napisać, że sunia jest wysterylizowana, żeby jakiś pseudo się nie połakomił, bo sunia śliczna i młodziutka. :loveu: Quote
Recommended Posts