supergoga Posted February 12, 2008 Author Posted February 12, 2008 I jak ma się nasza gwiazdka!!! Quote
basiaap Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Ja bym pisała, że wysterylizowana:roll: Od razu wstępna selekcja będzie i głupie telefony odpadną... Quote
snuszak Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 wiec ja moze powiem co u Kiki słychac :) mała troszke juz sie przyzwyczaiła do nas takze zaczyna broic ;p zdaza sie jej cos poszarpac np papier toaletowy ;) chetnie chodzi na spacery (dam jakies fotki) koty troszke zaczyna terroryzowac ale sie nie daja. Sraczke ma caly czas, mimo ze jest lepiej niz bylo to ciagle z niej leci wiec jutro jak dam rade jade do weta. Oczka juz zdezydowanie lepiej kropelki pomagaja. Mam jednych zainteresowanych ludzi to znajomi moich lokatorow i mieszkaja na pozegowie w mosinie takze bylaby dosyc blisko ale jeszcze z nimi nie rozmawialam tylko pan byl raz ja zobaczyc i sie spodobala ale nie bylo mnie z domu tylko moj tata, wiec nie wiem co o nich sadzic wiem tylko ze pan mysliwy i chcialby czasem ja do lasu zabierac na polowanka jakby sie nadawala. Narazie i tak bedzie u Nas bo musi do konca wyzdrowiec. Zreszta zobaczymy co bedzie miec Gośka czy ktos chetny jest. Wolalabym znalezc w miare szybko domek ze wzgledu ze kika juz bardzo do nas sie przyzwyczaja a my do niej. Im dluzej bedzie tym pozniej gorzej jest sie rozstac. Quote
snuszak Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 na piewrszej fotce ciezko bylo za nimi nadazyc bo tak biegaly 2 wariaty a patyk to taka inspiracja byla bo fajny, reszta w lesie Quote
Asia & Ginger Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 Hmmm, polowania mówisz? :roll: Mój kolega jest myśliwym, już kilka psów pochował rozprutych przez dzika, szył dziesiątki razy, niejeden jego pies został wyrzucony w powietrze na rogach jelenia. :shake: Trochę szkoda Kikuni by było, spaniel bardziej się nadaje na polowania na ptactwo, a nie na grubą zwierzynę. Zresztą nie ma w nim tej zaciętości, co np. w terierach. ;) Quote
snuszak Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 ale wlaasnie on chcial na kaczki :D dlatego sie pytal czy wode lubi :) ale i tak sama nie wiem bo ponoc interesujaca pania ma Gośka tylko ona by pozno ja brala bo jest na wyjezdzie gdzies, zobaczymy Quote
supergoga Posted February 13, 2008 Author Posted February 13, 2008 Nie ukrywam że w mysliwych nie gustuję (w końcu kaczka też chce żyć), nie wiem, a jeśli Kika nie będzie dobra to co. Oddadzą. A jak w lesie się zagubi. Powstawiałam w ogłoszenia, jutro linki dam, bo nie mam siły teraz. I myśle o tej sterylce. No i martwi mnie ta biegunka, dlaczego ona jest. Mój mały też miał, ale niby teraz mniej, bo na lekach - nie wiem jak przestane dawac, co będzie. Śliczna ta Kika - musi mieć dobry dom. Najlepszy. Quote
Asia & Ginger Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 snuszkak napisał(a):ale wlaasnie on chcial na kaczki :D dlatego sie pytal czy wode lubi :) ale i tak sama nie wiem bo ponoc interesujaca pania ma Gośka tylko ona by pozno ja brala bo jest na wyjezdzie gdzies, zobaczymy No właśnie Supergoga, pisała do mnie niedawno jakaś dziewczyna w sprawie Kikuni. Wysłałam ją do Ciebie. To chyba ona, bo pisała, że jest za granicą i wróci dopiero za 4 tygodnie, o ile dobrze pamiętam. :roll: Pisała mi, że jak Kikunia do tego czasu nie znajdzie domu, to chciałaby ją adoptować. :p Quote
snuszak Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 Tak to o ta dziewczyne chodzi, byłoby fajnie jesli bedzie pewnosc ze dziewczyna ja wezmie, zeby nie stało sie tak ze w ostatniej chwili sie wycofa, bo wtedy cala impreza trwac bedzie jeszcze, dzis nie moge do weta bo nie mam trasnportu ;/ coz jutro tez nie i w sobote od rana tez mi nie pasuje a wiem ze w sobote Krzysztofowicz od rana, wiec ja moglabym jechac po niedzieli chyba ze ktos z fundacji (moze Gosia) bedzie w okolicy i moglaby ja zabraz wczesniej albo do tego mojego w luboniu ewentualnie w poznaniu wedle uznania. Quote
snuszak Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 a i mozna by sie wtedy od razu z wetem zastanowic nad sterylka Quote
supergoga Posted February 14, 2008 Author Posted February 14, 2008 Postaram się sterylke obgadać w Poznaniu. W piatek czyli jutro i w sobotę mam wykłady cały dzień - czyli kanał. Dziwne że małej nie przeszło. A ile czasu dawałas lek - mały dostawał w sumie do dzisiaj nawet i jutro dostanie - ale przeszło. Bo to trzeba przynajmniej 4 - 5 dni dawać. Quote
snuszak Posted February 15, 2008 Posted February 15, 2008 mała dostaje cały czas ten lek, juz sie konczy pomalu na week moze starczy, 3 razy dziennie Quote
supergoga Posted February 16, 2008 Author Posted February 16, 2008 W zasadzie powinien już zadziałać. I problem powinien się zmniejszyć. Jak wygląda sprawa z brzusiem? I mam pytanie - czy Kika ma tendencje do kopania dołków na ogrodzie - pyta o to Pani zainteresowana jej adopcją. Quote
Asia & Ginger Posted February 16, 2008 Posted February 16, 2008 supergoga napisał(a):W zasadzie powinien już zadziałać. I problem powinien się zmniejszyć. Jak wygląda sprawa z brzusiem? I mam pytanie - czy Kika ma tendencje do kopania dołków na ogrodzie - pyta o to Pani zainteresowana jej adopcją. Spaniele bardzo lubią kopać dziury, rozkopują kretowiny i nory myszy, tak bez powodu raczej nie kopią, tylko jak wyczują jakiegoś zwierzaka. ;) Ale czy Kikunia też ma takie zapędy? :roll: Quote
supergoga Posted February 16, 2008 Author Posted February 16, 2008 Allegro Kiki http://allegro.pl/item314476044_kika_porzucona_zlocista_spabielka_prosi_o_dom_.html Ponadto sunia jest na: alegratka kupsprzedaj eoferty eurocity 4łapy Tyle dałam radę. Jeśli ktos może pomóc z ogłoszeniami, bardzo prosimy. Na allegro jest ewentualna treść i namiary do Kasi i meil do nas. Quote
snuszak Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Kika nie kopie, przynamjniej ani razu na spacerze ani u mnie tego nie robila wiec raczej juz nie powinna, z brzusiem raz lepiej raz gorzej, a nie wiem z czego to wynika bo caly czas dostaje to samo jedzenie o tych samych porach i tak jak mowilam lek 3* dziennie, wiec jade moze jutro jak bede miec samochod do weta ale nic pewnego, dziekuje za ogloszenia ;) Quote
supergoga Posted February 17, 2008 Author Posted February 17, 2008 Mój Naruto miał kłopoty żołądkowe gdy dostał gotowane przez mnie jedzenie - kurczaka z marchewką i ryżem, później bez ryżu. Jak był na suchej Purinie i puszkach Intestinalu - było bez kłopotu. Może zakupic i przywieźć Ci puszki Intestinal dla Kiki i jakąś suchą karme leczniczą - Royala lub Puriny. Jutro mogłabym podjechac wieczorem i przywieźć. Jak myślicie. Mam już zapytanie o sunię z allegro. Jaka do dzieci i ludzi i psów. Odpisałam tyle ile wiem. Zobaczymy. Quote
snuszak Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Jutro bede miec transport do weta wiec pojade, karme mozesz jak najbardziej przywiezc i zobaczymy, daj znac ewentulanie o ktorej bys byla badz mozemy sie spotkac u weta jak ostatnio, pisac mogla do Ciebie pani ktora rozmawiala ze mna bo pisala do fundacji gdyz jak dzwonila na poczatku nie mialam przy sobie tel. jej wytrwalosc w dzwonieniu jednak sprawila ze jej sie udalo, porazmawialysmy troszke zrobila dobre wrazenie, miala juz wczesniej spanielke ale niedawno odeszla, pani jest ze szczecina i przyjechalaby po sunie, najbardziej to chcialaby w tym tyg. bo corka ma jeszcze tydzien feri ale powiedzialam ze najpierw do weta musze jechac z nia i wytlumaczylam jakie ma problemy (pani to nie przeszkadzalo). Powiedzialam zeby pisala do fundacji bo sama nie podejmuje decyzji, pewnie macie jakas ankiete przedadopcyjna czy cos, nie wiem w kazdym badz razie pani zalezy na czasie aby mogly przyjechac w czasie feri po nia, wiec Gosiu jak cos dawaj mi znac czy kontaktowaliscie sie z nia i jak stoi sprawa. Pani deklaruje sterylke suczki, mowila ze poprzednia tez miala wysterylizowana. A co u KIKI? wiec mala cwaniara tak polubila domek ostatnim czasy jak jest zimno ze nie chce biegac na dworze, wychodzi tylko na kupke i zaraz wraca, jedynie na spacer sie cieszy i chetnie wychodzi, a tak to domek koszyczek w kuchni wystarcza do szczescia.Wiec w sumie jakby wychodzila na porzadne spacerki to wystarczy w zupelnosci mieszkanko, juz sie troszke uspokoila i w domu mniej biega. Ewidentnie jej nadpobudliwe zachowanie bylo na tle nerwowym. W nocy wystarczy ze 2 razy wypuscic na podworko na kupe i siku aby w domu nie bylo niespodzianki. Mala zostaje tez sama w domu i jest ok. Spi grzecznie. Quote
supergoga Posted February 17, 2008 Author Posted February 17, 2008 Pisała do nas dzisiaj emaila Pani, której odeszła 8 letnia spanielka Nuka. Nie wiem skąd Pani jest. Pisała też Pani, które ma kastrowanego psa spaniela, więc to może ta Pani od Nuki. Właśnie wysłąłąm ankietę adopcyjną i myśle, że jeśli Pani miała spaniela i ankieta będzie ok - może jechać. W Szczecinie są dogomaniacy, poprosimy więc w razie czego o kontrole adopcyjną. Quote
supergoga Posted February 17, 2008 Author Posted February 17, 2008 Jestem w trakcie dogrywania. Myśle, że domek w Szczecinie to dobry domek. Quote
snuszak Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Tak to ta pani od 8 letniej spanielki. W takim razie zaczekamy do jutra i zobaczymy co powie wet. Czy moglabys mi podac maila pani to napisalabym do niej jutro co powiedzial wet (na priv) no i daj znac czy bedziesz u weta ja mysle ze pojade na 16 czy wpadasz wieczorem (na herbate i skontrolowac jak kika zachowuje sie w domku :P ) chyba ze dalej mam dawac gotowane jak uwazasz, napisz Quote
snuszak Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 mnie tez pani ze szczecina sie podobala ;) malo tego chciala przyjechac po psiaka nawet jutro ale kazalam zaczekac :) Quote
supergoga Posted February 17, 2008 Author Posted February 17, 2008 Dzwoniłam do Ciebie ale nie odbierasz. Myslę, że im szybciej Pani zabierze sunie tym lepiej. I jeśli wet nie stwierdzi nic złego, tylko ot problemy jeszcze z ustabilizowaniem brzusia - to mogłaby we wtorek zabrać sunię. Niech w czasie ferii też będzie dla niej więcej czasu. Do tego Pani zamierza dawac suni karmę Bosha - myślę że nie będzie źle. (albo inne wybrane przez Kikę). Prosiłam o kontakt z Tobą i ustalenie terminu. Kciuki trzymamy, szansa dla Kiki coraz bliżej. Quote
Asia & Ginger Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 No to trzymamy kciuki za dobry domek dla Kikuni. :kciuki: :kciuki: Quote
wanda szostek Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 Dobre wieści. Dobrze, że pani chce przyjechać a nie ogląda się, że jej na tacy podadzą. Jeżeli jest tam pies i pani miała już spanielkę, to ja przejrzałabym książeczki zdrowia psów. Czy pies na pewno kastrowany? To trzeba sprawdzić. Quote
Recommended Posts