Asia & Ginger Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Super, że Kikunia tak chętnie i tak szybko się uczy. :multi: My też ćwiczymy z klikerem. :cool3: Quote
wanda szostek Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Panna piękna i fotki mile widziane. Wszystko więc zmierza ku dobremu. Quote
BobowitaMW Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Witam. :) Skoro tak bardzo prosicie o zdjęcia... na to proszę bardzo. :D Oto parę fotek które dopiero co zrobiłam. Sorki za jakość i monotonność, ale na dwór - nie, bo wieje, a w domu - ciemno, a fleszem po oczach to niezbyt przyjemnie. ;) Mam jednak nadzieję, że się podobają. :) Kikowy łebeczek. :] A co ona robi na moim łóżku?! Ucięło mnie! ALe ja chcę być na tym zdjęciu!! Miał być portret... Leżąca "pode mną" Z taką oto nóżką :D A ładnie to tak się tyłkiem odwracać? :D A wiecie co ona zrobiła? Przyciągnęła do mnie z kuchni swój kocyk! No to położyłam go na dywanie i dałam gryzaki. :) Na razie to tyle. :] Następne postaram się ładniejsze zrobić. ;) Quote
Asia & Ginger Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 http://images29.fotosik.pl/168/9d89dd52aa18dd98.jpg Ślicznie Kikunia się już błyszczy. :cool3: :loveu: A kocyk ma prześliczny, taki kobiecy. :cool3: :p Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 jakie ładne zdjęcia, takie surrealistyczne:) widzę Krokodylka:p a Kika ma tę fryzurkę piękną. W ogóle się udało czarownicy jednej z domkiem. Tak szybko i tak dobrze trafiła. Dzięki fundacji Animalia:loveu: Quote
BobowitaMW Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 Dziękować, dziękować. :] Asia & Ginger napisał(a): A kocyk ma prześliczny, taki kobiecy. :cool3: :p Specjalnie taki kolor wybrałam. :D :cool3: Alfa i Zuzia napisał(a):jakie ładne zdjęcia, takie surrealistyczne:) Hehe dzięki. :p Quote
snuszak Posted March 2, 2008 Posted March 2, 2008 ja tak dlugo czekalam na nowe zdjecia i sa :) widze ze kika w formie, a jak wet? jak jej zdrowie? Quote
BobowitaMW Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 Oh, no tak. Zapomniałam o zdrowiu. ;) Ale to dlatego, że mamy wizytę kontrolną dopiero w sobotę. A tak ogólnie to jest nieźle. Kikusia radosna, koopki są uformowane, ale nie twarde (efekt domowego jedzenie). Dokładny raport w sobotę po kontroli. ;) Quote
Asia & Ginger Posted March 3, 2008 Posted March 3, 2008 BobowitaMW napisał(a):Oh, no tak. Zapomniałam o zdrowiu. ;) Ale to dlatego, że mamy wizytę kontrolną dopiero w sobotę. A tak ogólnie to jest nieźle. Kikusia radosna, koopki są uformowane, ale nie twarde (efekt domowego jedzenie). Dokładny raport w sobotę po kontroli. ;) To czekamy na raport. :cool3: :lol: Quote
supergoga Posted March 4, 2008 Author Posted March 4, 2008 Super Kikusia trafiła, ale nie dzięki Animalii - a przede wszystkim dzięki Kasi - Kasiu, gdyby nie Ty i Rodzice - marne jej losy by były. To taki wielki ciężar spada z człowieka, jak psiak zabiedzony na maksa ma własny dom, legowisko, zabawiki i miłość człowieka. Cieszę się.:multi: Quote
snuszak Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 to nie mnie nalezy dziekowac to ja dziekuje za mozliwosc zabrania do siebie tak wspanialego psa i mozliwosc pomocy, wpaniale uczucie jest kiedy patrzy sie jak pies sie zmiania staje sie piekny i swoim zachowaniem dziekuje za to, mama teraz we wszystkich spanielach widzi kikunie :D no i czekamy na jej odwiedziny latem jak bedzie mozliwosc i zapraszamy na grilla rodzine cała z Kikunia :) ale do lata jeszcze hoho Quote
BobowitaMW Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 Prawdę mówiąc, to Kika dziękuje Wam wszystkim najbardziej. Ona Wam zawdzięcza przeżycie i polepszenie swojego losu. Gdyby nie Wy na pewno nie trafiłaby do nas - bo niby jak mięlibyśmy ja znaleźć? ;) Dziękujemy za zaproszenie. :) Myślę, że w wakacje wpadniemy - a przynajmniej będę na to naciskać rodziców. ;) Choć faktem jest, że do wakacji jeszcze (o zgrozo!!) ponad 3 miesiące. ;) A z Kikowych newsów - dziś zaczynamy wprowadzać suchą karmę! :D Quote
snuszak Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 ja mam do matury o zgrozo 2 miesiace..... a pozniej hulaj dusza! Quote
BobowitaMW Posted March 5, 2008 Posted March 5, 2008 A to wstępne życzonka połamania pióra. ;) Ja mam do matury jeszcze 4 lata. ;) Quote
supergoga Posted March 7, 2008 Author Posted March 7, 2008 Jak Kikunia zawita z wizyta to ja się też wpraszam. A co!!!!! Quote
BobowitaMW Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 Ale będzie szczęśliwa! Ona tak bardzo lubi ludzi. :) Hihihi. :) P.S. Zaraz wstawiam nowe foty. :) Quote
BobowitaMW Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 Zdjęcia, zdjęcia zdjęcia!! :) Jak to drzewko ładnie pachnie. Wąchu wąchu Mam trop!! Zobacz co wyniuchałam! ZAdek w całej okazałości. :D Gdzieżby tu teraz po wąchać? A co to? Biegniemy truchcikiem. :] Co ja słyszę?! "kwiaty we włosach potargał wiatr..." Zobacz! Znowu coś mam! Dlaczego każde drzewo pachnie inaczej? Wąchanko od przodu. :] Zmęczonam. Bieeeeeeeeeegnęęęęęęęęę! No hej! Ładna jestem nie?! Już biegnę z tą piłką! Ależ ona się turla! (patrz tylne łapy!) Złapałam!! Oo! Piłka! Na razie koniec. ;) Quote
Asia & Ginger Posted March 7, 2008 Posted March 7, 2008 http://images27.fotosik.pl/169/fcad2416676da445.jpg Śliczna, śliczna. :loveu: :loveu: :loveu: Cud, miód i orzeszki. :loveu: :loveu: :loveu: BobowitaMW, czy mogę wykorzystać Twoje zdjęcia do metamorfoz spanieli? :cool3: Quote
BobowitaMW Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Hehe dzięki. :p Oczywiście, że możesz wykorzystać! Czujemy się zaszczycone. ;):cool3: Aha! No i byłyśmy dziś na kontroli. Oddałam koopkę do badania. Wyniki w poniedziałek - wtedy też wet powie czy jeszcze raz odrobaczamy. ;) Szczepionko bodajże za tydzień, ale w pon. się upewnię. ;) Quote
snuszak Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 Supergoga oczywiscie zapraszam a co! :evil_lol: a zdjecia super Quote
snuszak Posted March 8, 2008 Posted March 8, 2008 fajnie wyglada na tych fotkach co ja potargal wiatr ;p widac tam jeszcze uszka z nierowna sierscia co prawda bo duzo trzeba bylo jej obciac gdy pozbywalismy sie duzego filca ale juz fajnie je rozwiewa na boki (porownajcie dlugosc jej uszu na fotkach ze schroniska i tych teraz filc wydluzaj je o polowe) piekna teraz jest nasza mala :multi: Quote
BobowitaMW Posted March 9, 2008 Posted March 9, 2008 Oj piękna, piękna. ;) Z dnia na dzień coraz bardziej. :p A uszka są w trakcie zarastania. ;) Chociaż miejscami mam już co czesać! :lol: Quote
BobowitaMW Posted March 10, 2008 Posted March 10, 2008 Dziś byłyśmy na kontroli. No i okazało się, że są jeszcze jakieś pojedyncze jaja tego badziewia. W związku z tym Kika dostała inną niż poprzednio tabletkę - o większym spektrum działania. ;) A w środę idziemy na 2'gie szczepienie, no i za tydzień lub dwa wścieklizna. :) No i cały czas powolutku wprowadzamy suchą karmę. Idzie jakoś. Już 2 na 3 posiłki są "suche". I na szczęście biegunki się nie pojawiły. :) Quote
BobowitaMW Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Dziś byłyśmy na szczepieniu. I byłam pewna (przed szczepieniem), że raport będzie w duchu pozytywnym. Jednak nie do końca... Kika odstawiła taką szopkę, że eh... Nie dała się doktorowi nawet dotknąć, jak tylko lekko zebrał jej sierść zaczęła piszczeć i się kręcić. On ją zdjął (ze stołu) przytrzymał na ziemi aż się uspokoiła (a kwiliła tak przez minutę!) i w końcu udało mu się zaszczepić. Jednak bardzo mnie to zmartwiło. Przecież ona już u niego była tyle razy! Jak ją szczepił poprzednio to tylko pisnęła, ale była spokojna. CO jej się mogło stać? Stąd mam pytanie do Kasi - czy jak byłyście u weterynarza, zachowywała się Kika jakoś dziwnie? A najbardziej dobił mnie ten tekst weterynarza: "następnym razem proszę przyjść z kolczatką, bo nie jestem w stanie nawet jej zbadać" na to ja, że kolczatki nie mam, a on: "to proszę kupić. Ona się wiele nauczy dzięki kolczatce. Wszystkie te dobrze wyszkolone psy, które można oglądać na pokazach, w telewizji zaczynały od kolczatki." :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Skąd on to wziął? To są jakieś prehistoryczne metody! Co ja powinnam zrobić? Oczywiście kupno kolczatki jest ostatnią rzeczą jaką kupiłabym Kice... Przecież kol. wyzwala w psie strach i agresję... A Kice już strachu wystarczy. No a ja ją szkolę i wychowuję wzmocnieniem pozytywnym (zresztą tak samo robiłam z Nuką...). W każdym razie, macie jakieś pomysły? A na koniec dobra wiadomość: od dziś Kika przeszła na 100% suchą karmę. :multi: Koopki są całkowicie normalne, tylko zmieniły kolor z marchewkowego na brudno-brązowy. :evil_lol: Quote
Asia & Ginger Posted March 12, 2008 Posted March 12, 2008 Zamiast zmieniać metody szkolenia, zmieniłabym prędzej weta. Trzeba było mu powiedzieć, że szkolenie tradycyjne (kolczatkowe), to już przeszłość i te wszystkie psy, które są tak pięknie wyszkolone, to przy pomocy klikera i smakołyków, a nie kolczatki. :cool1: Quote
Recommended Posts