Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 192
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam. :)
Skoro tak bardzo prosicie o zdjęcia... na to proszę bardzo. :D Oto parę fotek które dopiero co zrobiłam. Sorki za jakość i monotonność, ale na dwór - nie, bo wieje, a w domu - ciemno, a fleszem po oczach to niezbyt przyjemnie. ;)
Mam jednak nadzieję, że się podobają. :)

Kikowy łebeczek. :]

A co ona robi na moim łóżku?!

Ucięło mnie!

ALe ja chcę być na tym zdjęciu!!

Miał być portret...

Leżąca "pode mną"

Z taką oto nóżką :D

A ładnie to tak się tyłkiem odwracać? :D

A wiecie co ona zrobiła? Przyciągnęła do mnie z kuchni swój kocyk! No to położyłam go na dywanie i dałam gryzaki. :)

Na razie to tyle. :] Następne postaram się ładniejsze zrobić. ;)

Posted

Dziękować, dziękować. :]

Asia & Ginger napisał(a):

A kocyk ma prześliczny, taki kobiecy. :cool3: :p

Specjalnie taki kolor wybrałam. :D :cool3:

Alfa i Zuzia napisał(a):
jakie ładne zdjęcia, takie surrealistyczne:)

Hehe dzięki. :p

Posted

Oh, no tak. Zapomniałam o zdrowiu. ;) Ale to dlatego, że mamy wizytę kontrolną dopiero w sobotę. A tak ogólnie to jest nieźle. Kikusia radosna, koopki są uformowane, ale nie twarde (efekt domowego jedzenie). Dokładny raport w sobotę po kontroli. ;)

Posted

BobowitaMW napisał(a):
Oh, no tak. Zapomniałam o zdrowiu. ;) Ale to dlatego, że mamy wizytę kontrolną dopiero w sobotę. A tak ogólnie to jest nieźle. Kikusia radosna, koopki są uformowane, ale nie twarde (efekt domowego jedzenie). Dokładny raport w sobotę po kontroli. ;)

To czekamy na raport. :cool3: :lol:

Posted

Super Kikusia trafiła, ale nie dzięki Animalii - a przede wszystkim dzięki Kasi - Kasiu, gdyby nie Ty i Rodzice - marne jej losy by były.
To taki wielki ciężar spada z człowieka, jak psiak zabiedzony na maksa ma własny dom, legowisko, zabawiki i miłość człowieka. Cieszę się.:multi:

Posted

to nie mnie nalezy dziekowac to ja dziekuje za mozliwosc zabrania do siebie tak wspanialego psa i mozliwosc pomocy, wpaniale uczucie jest kiedy patrzy sie jak pies sie zmiania staje sie piekny i swoim zachowaniem dziekuje za to, mama teraz we wszystkich spanielach widzi kikunie :D no i czekamy na jej odwiedziny latem jak bedzie mozliwosc i zapraszamy na grilla rodzine cała z Kikunia :) ale do lata jeszcze hoho

Posted

Prawdę mówiąc, to Kika dziękuje Wam wszystkim najbardziej. Ona Wam zawdzięcza przeżycie i polepszenie swojego losu. Gdyby nie Wy na pewno nie trafiłaby do nas - bo niby jak mięlibyśmy ja znaleźć? ;)

Dziękujemy za zaproszenie. :) Myślę, że w wakacje wpadniemy - a przynajmniej będę na to naciskać rodziców. ;) Choć faktem jest, że do wakacji jeszcze (o zgrozo!!) ponad 3 miesiące. ;)

A z Kikowych newsów - dziś zaczynamy wprowadzać suchą karmę! :D

Posted

Zdjęcia, zdjęcia zdjęcia!! :)

Jak to drzewko ładnie pachnie.

Wąchu wąchu

Mam trop!!

Zobacz co wyniuchałam!

ZAdek w całej okazałości. :D

Gdzieżby tu teraz po wąchać?

A co to?

Biegniemy truchcikiem. :]

Co ja słyszę?!

"kwiaty we włosach potargał wiatr..."

Zobacz! Znowu coś mam!

Dlaczego każde drzewo pachnie inaczej?

Wąchanko od przodu. :]

Zmęczonam.

Bieeeeeeeeeegnęęęęęęęęę!

No hej! Ładna jestem nie?!

Już biegnę z tą piłką!

Ależ ona się turla! (patrz tylne łapy!)

Złapałam!!

Oo! Piłka!

Na razie koniec. ;)

Posted

Hehe dzięki. :p

Oczywiście, że możesz wykorzystać! Czujemy się zaszczycone. ;):cool3:

Aha! No i byłyśmy dziś na kontroli. Oddałam koopkę do badania. Wyniki w poniedziałek - wtedy też wet powie czy jeszcze raz odrobaczamy. ;) Szczepionko bodajże za tydzień, ale w pon. się upewnię. ;)

Posted

fajnie wyglada na tych fotkach co ja potargal wiatr ;p widac tam jeszcze uszka z nierowna sierscia co prawda bo duzo trzeba bylo jej obciac gdy pozbywalismy sie duzego filca ale juz fajnie je rozwiewa na boki
(porownajcie dlugosc jej uszu na fotkach ze schroniska i tych teraz filc wydluzaj je o polowe) piekna teraz jest nasza mala :multi:

Posted

Dziś byłyśmy na kontroli. No i okazało się, że są jeszcze jakieś pojedyncze jaja tego badziewia. W związku z tym Kika dostała inną niż poprzednio tabletkę - o większym spektrum działania. ;) A w środę idziemy na 2'gie szczepienie, no i za tydzień lub dwa wścieklizna. :) No i cały czas powolutku wprowadzamy suchą karmę. Idzie jakoś. Już 2 na 3 posiłki są "suche". I na szczęście biegunki się nie pojawiły. :)

Posted

Dziś byłyśmy na szczepieniu. I byłam pewna (przed szczepieniem), że raport będzie w duchu pozytywnym. Jednak nie do końca... Kika odstawiła taką szopkę, że eh... Nie dała się doktorowi nawet dotknąć, jak tylko lekko zebrał jej sierść zaczęła piszczeć i się kręcić. On ją zdjął (ze stołu) przytrzymał na ziemi aż się uspokoiła (a kwiliła tak przez minutę!) i w końcu udało mu się zaszczepić. Jednak bardzo mnie to zmartwiło. Przecież ona już u niego była tyle razy! Jak ją szczepił poprzednio to tylko pisnęła, ale była spokojna. CO jej się mogło stać?

Stąd mam pytanie do Kasi - czy jak byłyście u weterynarza, zachowywała się Kika jakoś dziwnie?

A najbardziej dobił mnie ten tekst weterynarza: "następnym razem proszę przyjść z kolczatką, bo nie jestem w stanie nawet jej zbadać" na to ja, że kolczatki nie mam, a on: "to proszę kupić. Ona się wiele nauczy dzięki kolczatce. Wszystkie te dobrze wyszkolone psy, które można oglądać na pokazach, w telewizji zaczynały od kolczatki." :crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Skąd on to wziął? To są jakieś prehistoryczne metody! Co ja powinnam zrobić? Oczywiście kupno kolczatki jest ostatnią rzeczą jaką kupiłabym Kice... Przecież kol. wyzwala w psie strach i agresję... A Kice już strachu wystarczy. No a ja ją szkolę i wychowuję wzmocnieniem pozytywnym (zresztą tak samo robiłam z Nuką...). W każdym razie, macie jakieś pomysły?

A na koniec dobra wiadomość: od dziś Kika przeszła na 100% suchą karmę. :multi: Koopki są całkowicie normalne, tylko zmieniły kolor z marchewkowego na brudno-brązowy. :evil_lol:

Posted

Zamiast zmieniać metody szkolenia, zmieniłabym prędzej weta.

Trzeba było mu powiedzieć, że szkolenie tradycyjne (kolczatkowe), to już przeszłość i te wszystkie psy, które są tak pięknie wyszkolone, to przy pomocy klikera i smakołyków, a nie kolczatki. :cool1: