snuszak Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 a no u mnie tak jest ze ciezko sie dodzwonic ;p z pania sie dogadalam przyjezdzaja po kike jutro kolo 14/15 :):):) juz zaczynam za nia tesknic Quote
supergoga Posted February 18, 2008 Author Posted February 18, 2008 Wanda - to nie ta Pani która ma psa. To zupełnie inny domek. Pani do której jedzie Kika miała spanielkę, która odeszła na raka - całkiem niedawno. Teraz nie ma innego psa. Tak więc wszystko na dobrej drodze. Dostała też emaila, że przyjazd po Kike dogadany. Trzymaj się Kikuniu - szczęścia w nowym domku. Kasiu - dla Ciebie największe słowa podziękowania i dla Twoich Rodziców. To dzięki Wam Kika zyje i ma szanse na dom. Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 przynajmniej tutaj dobre wieści:multi: gratuluję DT i DS:) Quote
Asia & Ginger Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Trzymam kciuki za jutrzejszą podróż Kikuni do nowego domku. :multi: :multi: :multi: Quote
snuszak Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Kika przed chwilka rozpoczela podroz do swojego nowego domku, troszke jest pusto bez niej ale przepelnia mnie radosc ze trafila na tak wspanialych ludzi, nigdzie lepiej nie bedzie mic niz u nich, zrobili bardzo dobre wrazenie z ze maja przyjeciela w poznaniu to sami zaproponowali odwiedziny w wakacje razem z kika :D:D Kika od razu im sie spodobala a i oni jej, chetnie wskoczyla do samochodu, mam nadzieje ze podroz minie szybko i bezproblemowo, teraz pozostaje czekac na wiadomosc od pani i zdjecia z nowego domku. Gosiu jakbys byla w schronisku albo ktos z fundacji to dajcie znac, mam do przekazania moja umowe wolontariacka i adopcyjna kiki. Ze kika bardzo ladnie na swoje imie reaguje to kika juz zostanie :) pozdrawiam i rowniez dziekuje za pomoc i wsparcie i mozliwosc zabrania kiki do domku tymczasowego Quote
Tomo 2 Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Gratuluje cierpliwości i samozaparcia . Fajnie czytać takie informacje. Pozdrowionka :lol: Quote
Asia & Ginger Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Ale się cieszę, że wszystko tak pięknie się skończyło. :multi: :multi: :multi: No to teraz pozostaje nam tylko czekać na fotki z nowego domku. :cool3: :p Quote
madzia828 Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 super ze Kika pojechała do domku:multi::multi::multi: to czekamy na fotki ;) Quote
supergoga Posted February 19, 2008 Author Posted February 19, 2008 :multi::multi::multi: Brawo Kika i wielkie dzięki dla Kasi - to Ona uratowała Kikę. Gdyby nie zabrała jej ze schroniska, gdyby nie zgodzili się Rodzice (podziękuj raz jeszcze - masz Kasiu wspaniałych Rodziców), nie wiemy co byłoby z sunią. Kika - bądź szczęśliwa. Czekamy na wieści. W sprawie umowy sie skontaktujemy - odbiorę jak będę jechała po południu do schroniska. Quote
PaulinaT Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 :multi: :multi: :multi: :multi: :multi: Quote
snuszak Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 "Witam! Nie ma to jak "niezawodny" Internet. Raz jest, raz go nie ma. Ale do rzeczy. Kika podróż zniosła bardzo dobrze. Cały czas leżała lub siedziała na moich kolanach z własnej woli. Po drodze zrobiliśmy przystanek na załatwienie się i rozprostowanie kości. Sunia bardzo grzecznie chodziła na smyczy i przychodziła na wołanie. Po przyjeździe do domu wyszłam z nią do ogródka, aby się załatwiła. Co ciekawe jak tylko powiedziałam „idziemy do domu” pognała do domu faktycznie, jakby mieszkała tu od zawsze. Potem urządziła sobie „kąpiel” w misce z wodą! Nazywam to zabawą w "sprzątanie kuchni" - Kika moczy podłogę, a ja ją wycieram... Jak tylko znalazła miski wsadziła do tej z wodą łapki i zaczęła wodę „wykopywać”. Teraz dostała mniejszą miskę i mam nadzieję, że sobie odpuści sprzątanie. Potem mała sobie podjadła karmę, odpoczęła, pobawiłyśmy się (ona umie aportować i przynosić piłkę, niesamowite!). Aktualnie zapoznaje się z szynszylami, które ją bardzo fascynują. Jutro pójdziemy do weterynarza na kontrolę, a potem na spacerek „dzielnicoznawczy”. Jeśli chodzi o zdjęcia, to jak tylko sunia się oswoi i przyzwyczai pstryknę kilka i prześlę. Na razie nie chce jej stresować i tak dużo przeszła. Pozdrawiam Małgosia i Kika." pozwolilam sobie wkleic to ca przeslala mi nowa rodzina kiki :D:D Quote
supergoga Posted February 20, 2008 Author Posted February 20, 2008 Kasiu przekaż Państwu, że najlepsza miska na stojaku - taka dwuczęściowa - część na jedzenie część na wodę. Wygodniej - uszy się tak nie mocza i nie wylewa, nie wydeptuje wody. Ja mam taką i super jest. A moja wodę wylewała notorycznie. Kika, proszę wstydu nam nie przynosić - grzecznie. Masz tyle szczęścia, takich super ludków na swej drodze spotkałaś.;) Quote
Asia & Ginger Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 A może specjalna miska dla spanieli zda egazmin? :cool3: To taka wysoka i wąska miska, żeby się uszy nie moczyły. np. taka: http://sklep.apet.pl/shop,show,11 Quote
supergoga Posted February 20, 2008 Author Posted February 20, 2008 A oto Kika w nowym domu: Dzisiaj mała na dietce - i kupencja do badania idzie, na wszelki mam nadzieję, wypadek. Miała malutka tyle szczęścia. Trafiła na wspaniałych ludzi. Dziękujemy!!! Quote
madzia828 Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 jaka ona śliczna:loveu::loveu: supergogoa to już możesz tytuł zmieniać:multi::multi: Quote
Asia & Ginger Posted February 20, 2008 Posted February 20, 2008 http://images32.fotosik.pl/150/aeb1feb165b46dbd.jpg Śliczna Kikunia. :loveu: :loveu: :loveu: Jakie ma ładne legowisko. :cool3: I jaką fajną blond czuprynkę. :cool3: Quote
snuszak Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 I ma fajna adresowke ktora panstwo zrobili jadac do mnie aby odebrac kike ;) widac ze mala jest szczesliwa Quote
supergoga Posted February 21, 2008 Author Posted February 21, 2008 Wyjasniły się kłopoty zdrowotne suni. Zalecone badania kału (że też ja durna baba nie wpadłam, żeby je zrobić), wykazałay "inwazję" włosogłówki u suczynki. Jest już leczona, ale póki co oprócz leków także dieta. Sunia jest wesoła, radosna, chce się stale bawić - zupełnie, jak to pisze jej Pani, jak zdrowy pies. Świetnie że jest diagnoza - łatwiej walczyć jak wie się z czym. Zaraz idę czytać o tym dziadostwie. I zmieniam tytuł. Dzięki. Quote
madzia828 Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 to dobrze ze jest już diagnoza ale swoją drogą nie wiem co to jest za dziadostwo:shake: na pewno w schronie to załapała:roll: Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 włosogłówka to jest taki wredny pasożyt. Może te biegunki były powodem dla którego ktoś sie pozbył psa-bo po co leczyć. Gratuluję świetnego domu. Fryzurę ma sucz piękną. Quote
snuszak Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Obawiam się ze chorobe mogla zalapac przed schroniskiem bo tam przebywala bardzo krótko a wszyscy wiedza jak wygladala ;/ dobrze ze jest diagnoza, dobrze ze dziewczyna leczona, wszystko na dobrej drodze, panstwo sa wytrwali i wiem ze wylecza sunie bo nie odpuszcza tym pasozytom, nie wiadomo jak dziekowac za taki dom :) jest swietny Quote
Asia & Ginger Posted February 21, 2008 Posted February 21, 2008 Dobrze, że jest już diagnoza. Teraz chociaż wiadomo z czym trzeba walczyć. ;) Super domek się Kikuni trafił. :multi: :loveu: Quote
supergoga Posted February 22, 2008 Author Posted February 22, 2008 Małgosia, Pańcia Kiki napisała, że kuracja przynosi efekty. Suni skończyła się biegunka. Jest coraz lepiej. Jeszcze leki i dieta, ziółka itp. ale powoli sunia wraca do formy i zdrowia. Ma tez stwierdzone entropium, co nie ukrywam podejrzewałam, spaniele miewają z tym problemy o ile wiem. Razem ze sterylizacja będzie korekta. Ale to wszystko dopiero gdy Kika całkiem stanie na łapkach. Poprosiłam Małgosię o zalogowanie się na dogo i pisanie o suni do nas wszystkich - pewnie wszyscy kibicujecie Kikusi w nowym domku.;) Quote
Asia & Ginger Posted February 22, 2008 Posted February 22, 2008 [quote name='supergoga']Małgosia, Pańcia Kiki napisała, że kuracja przynosi efekty. Suni skończyła się biegunka. Jest coraz lepiej. Jeszcze leki i dieta, ziółka itp. ale powoli sunia wraca do formy i zdrowia. Ma tez stwierdzone entropium, co nie ukrywam podejrzewałam, spaniele miewają z tym problemy o ile wiem. Razem ze sterylizacja będzie korekta. Ale to wszystko dopiero gdy Kika całkiem stanie na łapkach. Poprosiłam Małgosię o zalogowanie się na dogo i pisanie o suni do nas wszystkich - pewnie wszyscy kibicujecie Kikusi w nowym domku.;) Tak spanielki czasami mają entropium. Spanielka BBety Kaja chyba to miała. :roll: Super by było, gdyby Pańcia Kikuni zalogowała się na dogo i skrobnęła coś od czasu do czasu co tam u Kikuni. :multi: Quote
Recommended Posts