madzia828 Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 ciesze się ze sunia czuje się coraz lepiej:multi::multi: oby tak dalej;) Quote
snuszak Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 co to entropium i jakie sa tego konsekwencje? Quote
Asia & Ginger Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 [quote name='snuszkak']co to entropium i jakie sa tego konsekwencje? http://www.vetserwis.pl/powieki.html Quote
BobowitaMW Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 Witam. Prawdę mówiąc już od jakiegoś czasu chciałam się zalogować tutaj, ale link aktywacyjny przyszedł dopiero dziś. Kiedyś już miałam jedno konto, ale zniknęło. ;) Ale do rzeczy... Otóż to ja jestem nową właścicielką Kikulki. :) Niestety nowinki o zdrowiu będą w pon. po kontroli. Jednak mam parę nowych zdjęć. Wstawię je jak tylko załaduję na komputer ;) . A jeśli chodzi o samą Kikę - suńka jest jak zwykle wesoła i radosna. Kwintesencja szczęścia. Aż trudno sobie wyobrazić, że ona tyle przeszła... Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 ooo, domek się zalogował. Witam:) Quote
BobowitaMW Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 A oto fotki Kikuśki. Nie będę się o nich zbytnio rozpisywać. Powiem tylko tak: Seria 1 - zabawa z piłką, Seria 2 - spacerek w ogródku, Seria 3 - zabawa na podwórku z p. Krokodylem. :D Miłego oglądania. Z góry przepraszam za jakość, ale ona jest tak ruchliwa, że ciężko ją uchwycić. ;) Seria 1 Seria 2 Seria 3 Na razie to tyle. :) Quote
madzia828 Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 jaka Kika szczęśliwa i zadowolona:loveu::loveu: Quote
Asia & Ginger Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 [quote name='BobowitaMW']Witam. Prawdę mówiąc już od jakiegoś czasu chciałam się zalogować tutaj, ale link aktywacyjny przyszedł dopiero dziś. Kiedyś już miałam jedno konto, ale zniknęło. ;) Ale do rzeczy... Otóż to ja jestem nową właścicielką Kikulki. :) Niestety nowinki o zdrowiu będą w pon. po kontroli. Jednak mam parę nowych zdjęć. Wstawię je jak tylko załaduję na komputer ;) . A jeśli chodzi o samą Kikę - suńka jest jak zwykle wesoła i radosna. Kwintesencja szczęścia. Aż trudno sobie wyobrazić, że ona tyle przeszła... BobowitaMW, serdecznie witam na Dogo. :loveu: :multi: http://images31.fotosik.pl/154/5fae9f965b387374.jpg http://images31.fotosik.pl/154/9bc53c8b61be1917.jpg Ślicznie się Kikunia bawi zabawkami. :cool3: Widać, że już się dziewuszka zadomowiła. :cool3: :loveu: :p :multi: Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted February 23, 2008 Posted February 23, 2008 świetna psica. ależ ona ma piękną tą blond fryzurkę :evil_lol: Quote
snuszak Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Aż sie łezka w oku kreci :D Kika taka szczesliwa, jejku a ja szczesliwa razem z nia Quote
BobowitaMW Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 Hehe. :) Dziękujemy, dziękujemy. :D Kikunia jest na prawdę bardzo szczęśliwa - ale to już wiecie ;) . Jednak dziś nastąpił przełom. Właśnie wróciłyśmy ze spacerku, na którym Kika zrobiła "normalną" kupkę! :multi: Tak się cieszę, że już koniec biegunki! (odpukać) Myślę, że Kika też się cieszy (hmm... czy ona kiedyś przestała się cieszyć? :P ). W końcu biegunka była dla niej uciążliwa - co najmniej ze względu na dietę. Chociaż ona i tak cokolwiek dostanie pochłania! (pożera to za mało powiedziane) Jutro kontrola u weterynarza i zobaczymy co dalej. Pozdrawiamy Bobowita & Kikunia już coraz bardziej zdrowa. :] Quote
Asia & Ginger Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 BobowitaMW napisał(a):Hehe. :) Dziękujemy, dziękujemy. :D Kikunia jest na prawdę bardzo szczęśliwa - ale to już wiecie ;) . Jednak dziś nastąpił przełom. Właśnie wróciłyśmy ze spacerku, na którym Kika zrobiła "normalną" kupkę! :multi: Tak się cieszę, że już koniec biegunki! (odpukać) Myślę, że Kika też się cieszy (hmm... czy ona kiedyś przestała się cieszyć? :P ). W końcu biegunka była dla niej uciążliwa - co najmniej ze względu na dietę. Chociaż ona i tak cokolwiek dostanie pochłania! (pożera to za mało powiedziane) Jutro kontrola u weterynarza i zobaczymy co dalej. Pozdrawiamy Bobowita & Kikunia już coraz bardziej zdrowa. :] Gratulujemy Kikuni "normalnej" koopki, oby tak dalej. :cool3: :multi: :lol: :evil_lol: Quote
supergoga Posted February 24, 2008 Author Posted February 24, 2008 Witaj Bobowita. Cieszę się, że się u nas zalogowałaś. Kikulina - gratulacje z powodu koooopki w wersji stałej. Oby juz szło ku dobremu. Miała sunia szczęście, że trafiła najpierw na Kasię a potem na Małgosię - i teraz jest już bezpieczna. To dla nas wszystkich wielka radość. Quote
snuszak Posted February 24, 2008 Posted February 24, 2008 hmmm Kika przy mnie nie cieszyla sie tylko raz, jak otwarlam jej boks w schronisku to bala sie podejsc i tylko smakolyki ja przekonaly, a tak od tego czasu to juz zawsze merdala ogonkiem :) nawet kiedy nieco zdziwiona byla jak wet badal jej temperature, w takim razie gratulujemy koopki :D Quote
BobowitaMW Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 No tak, w sumie to w schronisku nie ma szczęśliwych psów. Ale Kika była wtedy pod ich "presją" :D . Faktem jest, że zawsze u weterynarza jest spokojna i nie przeszkadza jej, jak on ją bada. A dzisiejsza kontrola wykazała, że jest już coraz lepiej! W środę idziemy na szczepienie, które powtórzymy za 2 tygodnie, a za tydzień koopka do badania. No i nadal jesteśmy na diecie, ale Kika i tak zjadłaby wszystko. ;) A jutro przed Kiką prawdziwa próba - zostanie sama w domu na kilka godzin! Do tej pory zostawała sama na max 2. A dziś była z mamą (mama ma poniedziałki wolne). Zobaczymy jak jej pójdzie. ;) Oczywiście do zabawy zostawię jej krokodyla. :D Quote
Asia & Ginger Posted February 25, 2008 Posted February 25, 2008 BobowitaMW napisał(a):Oczywiście do zabawy zostawię jej krokodyla. :D Bez krokodylka ani rusz. :cool3: :lol: :loveu: Quote
supergoga Posted February 26, 2008 Author Posted February 26, 2008 KIka, proszę grzecznie - krokodylek musi wystarczyć. Inne rzeczy są be. Czekamy na wieści w sprawie zachowania sunieczki. Quote
snuszak Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 myśle ze da rady jak bedzie zabawka, u mnie zostala tylko raz sama pol dnia w domu wtedy nic sie nie stalo spala ladnie, no raz tylko na poczatku rozbroila papier toaletowy i powyciagala worki z rzeczami z korytaza, zachwycila nas ona wtedy swoja sila bo worki bardzo duze a kika mala :) jak sie ja zmeczy troszke wczesniej i da zabawki powinno byc ok :) powodzenia Quote
BobowitaMW Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 Kika zasługuje na pochwałę - była bardzo grzeczna. Najprawdopodobniej spała i bawiła się Krokodylkiem. :) Jedyne "zniszczenie" jakiego się dopuściła to fakt, że wyjęła sobie 2 kartki papieru ze sterty (ale nic im nie zrobiła) i przesunęła sobie miseczkę po jedzonku (którą opróżnia w rekordowym tempie <0,5 minuty). Jako towarzysza miała jeszcze radio, które umilało jej samotność swoim gadaniem. ;) W każdym razie Kika zachowała się jak na prawdziwą psią damę przystało. :) Mam nadzieję, że tak zawsze będzie. ;) Quote
Halo (Alfa i Zuzia) Posted February 26, 2008 Posted February 26, 2008 no proszę jaki blond aniołeczek z tej Kikuni:loveu: Ma Krokodylka, radio i jest grzeczna, dzielna sunia! Quote
BobowitaMW Posted February 27, 2008 Posted February 27, 2008 Dziękować, dziękować. ;) Dzisiaj Kika była bardzo grzeczna i miała do zabawy piłkę (aby krokodyl sie nie znudził). I co ona z piłką zrobiła? Zakopała w kocyk! Jaka troskliwa "mamusia" :D . I jeszcze jedna baardzo ważna rzecz - dziś Kika została zaszczepiona! Kolejne szczepienie za 2 tygodnie i potem jeszcze wścieklizna. :) A za tydzień odrobaczanie i koopa do kontroli. No i za tydzień mogę zacząć wprowadzać powoli suchą karmę. :) Trochę sie tego nazbierało. Ale na razie nowinek koniec. ;) Pozdrawiamy Bobowita I Kikusia. :) Quote
BobowitaMW Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Troszku nowinek. :) 1. Jelita Kiki się ustabilizowały - tzn. godziny spacerów są unormowane, spacery 3 razy dziennie, a i tak tylko na jednym koopka. ;) Kika bardzo ładnie przesypia całą noc i sygnalizuje chęć wyjścia: rano - piszczeniem, normalnie kręceniem. 2. Od kilku dni trenujemy z Klikrem! I muszę przyznać, że Kika jest baaardzo utalentowana! Siadanie + komenda zajęły 4 sesje po 5 min, teraz pracujemy nad "waruj". Właściwie została mi tylko wprowadzić komendę. Na razie to tyle. Zdjęcia może będą jutro - dzisiaj przychodzi do mnie koleżanka i nie mam czasu na "focenie". Postaram się coś skleić jutro. :) Pozdrawiamy Bobowita i Kikusia. :] Quote
madzia828 Posted March 1, 2008 Posted March 1, 2008 Bobowita super wieści:multi::multi: Kikunia zdolna dziewczynka:cool3: to czekamy na fotki:razz: Quote
Recommended Posts