Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ruda jamniczka albo suczka bardzo w typie rasy - było ciemno wiec nie przygladalam sie zbyt dokladnie, nie wdawalam w szczegoly.Poza tym nie moglam na nia patrzec.. nie moglam..

Ona .. szuka domu.Jak nic sie nie znajdzie zostanie uspiona.Ma 8 lat, trafila do Schroniska po smierci wlascicielki.Z poduszki na beton, wprost w paszcze innych psow.Nie mogla sie przystosowac.Zostala pogryziona.Na szczescie nie tak bardzo.. teraz w izolatce, skulona, w stachu i beznadziei czeka.. strach ja paralizuje.Strach przed wszystkim co jest dookola, przed nowym dniem.Pomozmy rudej jamniczce!

sunia przebywa we Wroclawiu.

Posted

Moze w weekend? ja jestem co prawda codziennie w schronisku, bo przychodze z kotem do weterynarza, ale to tak ok. 16-tej, a biuro czynne do 15-tej do konca tygodnia bo nie ma jednej pracowniczki.A nie mam z kolei wykazu dyzurow pielegniarzy - niektorzy maja dobra wole, inni nie.. weekend mam z kolei wolny i moge byc od rana.Wiec jak Ci pasuje.dzieki.

Posted

Agnieszko - ja z kolei nie wiem czy nie bede musiala wyjechac w weekend.
Moze zrobmy tak - ja moge pojsc nawet jutro do schronu przed poludniem i zrobic fotki. Tylko czy mi pozwolą zrobic ?(kiedys chcialam zrobic to bylo:shake:) Czy mam sie powolac na kogos np. na Ciebie , bo Ciebie znaja w schronie?Czy powiedziec w jakim celu robie zdjecia? I gdzie dokladnie jest sunia?

Posted

Nie mam słów!!! Niedośc, że zmarł jej właściciel to jeszcze na dodatek schron!:angryy::angryy::angryy: A majątkiem to rodzina pewnie bardzo chętnie się teraz dzieli:diabloti:

Wtrącę jednak pewną dygresję, otóż moja przyjaciółka ostatnio bardzo się zdziwiła, ponieważ jej zmarły przed kilkoma miesiącami dziadek zostawił jej w spadku psa, to była jedna jedyna rzecz jaką komukolwiek przepisał. Uważam, że bardzo mądrze postąpił, bo majątkiem rodzina się szybko zajęła, a o suni nikt by nie pomyślał...A takim sposobem piesek ma dom. No bo w końcu majątek, i to chyba ten najważniejszy.

Posted

Wlasnie wrocilam ze schroniska .Bylam u naszej jamnisi.
Wiec jezeli chodzi o pogryzienie to nie jest tak zle - w tej chwili prawie nie ma sladow pogryzienia.Z tego co mi opowiadano to zaraz po wejsciu do boksu na tzw. dzien dobry zostala pogryziona.Przerazila sie widocznie ta iloscia pieskow i nastapil atak. Sunieczka byla w izolatce i pracownicy byli tak uprzejmi, ze mi ja dali i pozwolili wyjsc na maly spacerek.Sunieczka ma na imie SABA i wg pracownikow schonu ma wiecej niz 8 lat - szacuja na tak ok. 10-12 .Jest przeurocza, bardzo garnie sie do czlowieka , bardzo lagodna , ufna. Widac ze w jej dotychczasowym domku dbano o nia , jest taka grubiutka.Na specerku ochoczo dreptala sobie , merdajac radosnie ogonkiem.Tak chodzilysmy sobie i w pewnym momencie zblizylysmy sie do bramy wyjsciowej - mowie wam -zaczela tak ciagnac do wyjscia ile tylko bylo sily w tym malenkim starenkim cialku .Tak bardzo chciala biedusia wyjsc - podnosila glowke i tak jakby mowila "chodz tam , tam do wyjscia , chodz!" Wziełam ja na rece to tak sie do mnie przytuliła calym ciałkiem.Ona w ogole nie zachowuje dystansu do obcych - chyba tak bardzo potrzebuje milosci czlowieka, ze od razu chce przylgnac jak najblizej.Patrzac na nia widac , ze jest bardzo zdezorientowana i przerażona cala ta sytuacja.
To jest pies z tych ktore nie radza sobie absolutnie w schonie .
Trzeba jej koniecznie znalezc dom bo inaczej ona nie ma szans.
Bardzo prosze pomozmy tej malenkiej sunieczce - ona ma teraz tylko nas .
Jezli my jej nie pomożemy to .....

Pozniej wstawie (jak mi sie uda:oops:) zdjecia.

Posted

Ja sobie tez obejrzałam jamnisię, ale w klateczce... straszna biedulka, zakopała się po uszy w kocyk i nie bardzo chciała gadać ze mną :-( Wogóle jest straszliwe zajamniczenie u nas :-(