Agnieszka(Visenna) Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 Ruda jamniczka albo suczka bardzo w typie rasy - było ciemno wiec nie przygladalam sie zbyt dokladnie, nie wdawalam w szczegoly.Poza tym nie moglam na nia patrzec.. nie moglam.. Ona .. szuka domu.Jak nic sie nie znajdzie zostanie uspiona.Ma 8 lat, trafila do Schroniska po smierci wlascicielki.Z poduszki na beton, wprost w paszcze innych psow.Nie mogla sie przystosowac.Zostala pogryziona.Na szczescie nie tak bardzo.. teraz w izolatce, skulona, w stachu i beznadziei czeka.. strach ja paralizuje.Strach przed wszystkim co jest dookola, przed nowym dniem.Pomozmy rudej jamniczce! sunia przebywa we Wroclawiu. Quote
iwa77 Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 Agnieszko jak ona dlugo jest w schronie ? I dlaczego ma zostac uspiona ? - piszesz ,ze nie jest tak starsznie pogryziona czyli nie wzgledy zdrowotne. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted February 4, 2008 Author Posted February 4, 2008 Podejrzewam ze przez wzglad na wiek i brak miejsca.Nie jest w Schronisku dlugo.Jest oddana po smierci wlasciciela, wiec kwarantanna jej nie obowiazuje. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted February 4, 2008 Author Posted February 4, 2008 jak ulv wpadnie do schroniska to beda, ja nie mam aparatu, a ulv mi nie pozyczy bo sie boi ( i wcale jej sie nie dziwie :diabloti:).Bella11 z kolei na urlopie wiec tez odpada. Quote
Agnieszka(Visenna) Posted February 4, 2008 Author Posted February 4, 2008 Obcalowalam dziewczynke po tlusciutkim brzuszku, a ona patrzyla na mnie tymi wielkimi oczkami.. z przerazeniem.. Quote
auraa Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 Bo nikt nie chce starych psów!!!!!!:-(:-(:-( Quote
iwa77 Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 Agnieszko ja mam aparat - wiec mozna bedzie zrobic fotki. Kiedy moglabys wybrac sie do schronu - mozemy sie umowic i pojsc razem ? Co ty na to ???? Quote
Agnieszka(Visenna) Posted February 4, 2008 Author Posted February 4, 2008 Moze w weekend? ja jestem co prawda codziennie w schronisku, bo przychodze z kotem do weterynarza, ale to tak ok. 16-tej, a biuro czynne do 15-tej do konca tygodnia bo nie ma jednej pracowniczki.A nie mam z kolei wykazu dyzurow pielegniarzy - niektorzy maja dobra wole, inni nie.. weekend mam z kolei wolny i moge byc od rana.Wiec jak Ci pasuje.dzieki. Quote
iwa77 Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 Agnieszko - ja z kolei nie wiem czy nie bede musiala wyjechac w weekend. Moze zrobmy tak - ja moge pojsc nawet jutro do schronu przed poludniem i zrobic fotki. Tylko czy mi pozwolą zrobic ?(kiedys chcialam zrobic to bylo:shake:) Czy mam sie powolac na kogos np. na Ciebie , bo Ciebie znaja w schronie?Czy powiedziec w jakim celu robie zdjecia? I gdzie dokladnie jest sunia? Quote
ecci Posted February 4, 2008 Posted February 4, 2008 Nie mam słów!!! Niedośc, że zmarł jej właściciel to jeszcze na dodatek schron!:angryy::angryy::angryy: A majątkiem to rodzina pewnie bardzo chętnie się teraz dzieli:diabloti: Wtrącę jednak pewną dygresję, otóż moja przyjaciółka ostatnio bardzo się zdziwiła, ponieważ jej zmarły przed kilkoma miesiącami dziadek zostawił jej w spadku psa, to była jedna jedyna rzecz jaką komukolwiek przepisał. Uważam, że bardzo mądrze postąpił, bo majątkiem rodzina się szybko zajęła, a o suni nikt by nie pomyślał...A takim sposobem piesek ma dom. No bo w końcu majątek, i to chyba ten najważniejszy. Quote
malagos Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 O jejku, ratujmy te bidę!! Nie mogę spokojnie patrzeć na jamniki w schronisku, a do tego pogryzione!!!:placz: Quote
Agnieszka(Visenna) Posted February 5, 2008 Author Posted February 5, 2008 Iwa, jedziemy dzisiaj ulv zrobic zdjecia ;) Quote
tanitka Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 juz ją widzę przerażoną, pogryzioną, Boże czy to się kiedyś skończy!!!:placz: Quote
iwa77 Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Wlasnie wrocilam ze schroniska .Bylam u naszej jamnisi. Wiec jezeli chodzi o pogryzienie to nie jest tak zle - w tej chwili prawie nie ma sladow pogryzienia.Z tego co mi opowiadano to zaraz po wejsciu do boksu na tzw. dzien dobry zostala pogryziona.Przerazila sie widocznie ta iloscia pieskow i nastapil atak. Sunieczka byla w izolatce i pracownicy byli tak uprzejmi, ze mi ja dali i pozwolili wyjsc na maly spacerek.Sunieczka ma na imie SABA i wg pracownikow schonu ma wiecej niz 8 lat - szacuja na tak ok. 10-12 .Jest przeurocza, bardzo garnie sie do czlowieka , bardzo lagodna , ufna. Widac ze w jej dotychczasowym domku dbano o nia , jest taka grubiutka.Na specerku ochoczo dreptala sobie , merdajac radosnie ogonkiem.Tak chodzilysmy sobie i w pewnym momencie zblizylysmy sie do bramy wyjsciowej - mowie wam -zaczela tak ciagnac do wyjscia ile tylko bylo sily w tym malenkim starenkim cialku .Tak bardzo chciala biedusia wyjsc - podnosila glowke i tak jakby mowila "chodz tam , tam do wyjscia , chodz!" Wziełam ja na rece to tak sie do mnie przytuliła calym ciałkiem.Ona w ogole nie zachowuje dystansu do obcych - chyba tak bardzo potrzebuje milosci czlowieka, ze od razu chce przylgnac jak najblizej.Patrzac na nia widac , ze jest bardzo zdezorientowana i przerażona cala ta sytuacja. To jest pies z tych ktore nie radza sobie absolutnie w schonie . Trzeba jej koniecznie znalezc dom bo inaczej ona nie ma szans. Bardzo prosze pomozmy tej malenkiej sunieczce - ona ma teraz tylko nas . Jezli my jej nie pomożemy to ..... Pozniej wstawie (jak mi sie uda:oops:) zdjecia. Quote
iwa77 Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Czy ktos mi moze dac instruktaz jak wstawia sie zdjecia ? Prosze... Quote
ulvhedinn Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Ja sobie tez obejrzałam jamnisię, ale w klateczce... straszna biedulka, zakopała się po uszy w kocyk i nie bardzo chciała gadać ze mną :-( Wogóle jest straszliwe zajamniczenie u nas :-( Quote
tanitka Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 o Jezuniu, jaka śliczna! :placz: przecież ona jeszcze mnóstwo lat życia ma przed sobą!!! gdyby dom tymczasowy był w Warszawie czy jakiś transport by się znalazł? Quote
ulvhedinn Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Musiałby się znaleźć. Jakbyś miała więcej DT lub DS, to mamy jeszcze ok.7-letniego chłopaka i cudna kilkuletnia mix-jamnisię o zniewalającym uroku osobistym... Quote
basia0607 Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Ojej jaka piękna . Ona szybko znajdzie dom !!! Quote
ecci Posted February 5, 2008 Posted February 5, 2008 Ja akurat na kolejny weekend jadę do Wawy;) Quote
Recommended Posts