Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dt w tym przypadku to dom a nie schronisko czy tym podobne
od kilku miesiecy współpracujemyz fUNDACJą hUNDEHILFE OD NIEDAWNA HANIA Z ANIA WSPółPRACUJą Z INNYMI ORAZ Z P DRAABE
MOZE ZAPYTAć NIEWIASTA21 LUB HANKA456 WSZYSTKO CI OPOWIEDZA
O TYM PROCEDERZE :)

• Replies 621
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dyzia wita wszystkich milo :)

Musze przyznac, ze ostatnio Dyzka juz nie sapala tak na mojego dziadka, jak mowil do niej lagodnym glosem to tak merdala ogońcem, ze cala sofa wchodzila w drgania - bo Dyzia juz nie spi na poduszce na podlodze.. Dyzia juz spi na sofce w pokoju "goscinnym" w ktorym ostatnio duzo urzedujemy..
od taka cfaniarka!
Ma jednak jeszcze zapedy dominacyjne - ostanio przejechala zebami mojego psa pozostawiajac mu na glowie cos co wygada jakby go smyrneła kula (teraz Terror wyglada jak Grucha z "Chlopaki nie placza" :evil_lol:). Mojej Tosce rowniez sie oberwalo, ale to raczej z winy TZa - bo wiedzac brak akceptacji miedzy dziewczynami puscil D. (bez kaganca!) z T. waskim przejsciem..

D. rozumie juz co znaczy kaganiec.. nawet sprytnie potrafi sie z niego wymigac... :evil_lol:
Ja do niej: - Daaaaj pyska (zakladam kaganiec).
A ta glowa w dol pod siebie i "daje" - po czym odchodze.. z mysla, ze zapielam kaganiec prawidlowo, dopiero po chwili widze, ze dama paraduje z "rura" na czole - bo kaganiec zle zaczepiony na kufie przesunol sie na oczy..

A teraz przedstawie wam hierarchie naszego stada (ewatonieja juz ja poznala pare dni temu): ja -> Dyźka -> tz -> Toska -> Terror (i cala reszta) :evil_lol: D. nawet TZa do pionu postawila! (i bardzo dobrze!)

Dobrze jest miec taki (pseudo) postrach w okolicy :cool3:

(ostatnio wojt mojej gminy wydal rozpozadzenie o nakazie posiadania pozwolenia na trzymanie psa groznego (i tu wymienione rasy) - po czym moj grempa przeczytal i mowi: -Ty pozwolenie potrzebujesz!
- Nie potrzebuje, to nie jest rasa uwazana za grozna.
- Ale na mnie skacze!
..rozumowanie mojego dziadka :razz: ale juz sie do mlodej przekonal, zabawki jej przywozi..tylko nie zabardo rozumie, ze nie znasz dnia ani godziny jak Dyzia postanowi postraszyc)

No... i to by bylo na tyle - poki co :)

Aha.. A jutro przylatuje moj 5-letni siostrzeniec - mam nadzieje, ze sie nie pozjadaja na d.dobry :roll: Ja i D. wyprowadzamy sie na inna czesc domu takze mam nadzieje zle nie bedzie.

Posted

Wlasnie biegne zakomunikowac, ze...
....
.... ze sie nie pozagryzali

Dyzka podekscytowana wyszalala sie i potraktowala malego jak kazdego innego. Ale poki co siedzi w moim pokoju w innej czesci domu na moim materacu w kocykach.
Czyli dzieci to nie jest dla niej zaden problem.

Oczywiscie jednak musiala na d.dobry pokazac kto tu rzadzi i zaatakowala moja Tośke. Juz nie wiem jak do niej dotrzec, ze to male jamnikowate nic jej nie zrobi (a moglaby, bo w odroznieniu od D. , Toska ma wszystkie zeby!)

Posted

Musze przyznac, ze mlody (moj chrzesniak) robi z nia dziwne rzeczy. Zabiera jej kija, czego nie robi nikt z domu (procz mnie), biega z nia, zakumplowali sie..

Jak ja zabralam jej dzisiaj kija, to mi gacie rozerwala :angryy: (pazurem oczywiscie!), nie wspominajac o sladzie jaki zostawila na mojej pokiereszowanej nodze :mad:

Posted

..rzeczywiscie, (przeczytalam!) moze cos w tym jest :razz: ja rowniez juz pare razy stracilabym paznokcie - ale swoje wlasne, wyrosniete.. dwa razy wyrwala mi z obu rak paznokcie do polowy a bol byl taki, ze pomimo, ze nie jadam miesa mialam ochote usmarzyc ja na obiad!!!!!:angryy: teraz nosze krociutenkie paznokcie i nawet nie mam sie czym potrapac jak zaswedzi :mad:

Posted

ewatonieja napisał(a):
od drapania sa TZ 'TY :))

...tja... albo i nie TZ`ty... zalezy kto co w danej chwili posiada :razz: ewentualnie futryny :lol: (moj dziadek tak robi) lub tarzanie jak nasze psy.