Mysia_ Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 jusstyna85 napisał(a):Taks wykonywała takie coś, Diana sprzedawała na bazarku, zaraz zapytam Diane,czy coś by sie znalazło :) daj tutaj znać jak się dowiesz, bo tez mnie to zainteresowało :razz: Quote
Jomar Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 Jeżeli chodzi o jego zdrowie, to napewno już nie ma strupów, już się nie drapie i raczej nie ma chorego serduszka. Napewno będzie wiadomo dopiero po wizycie u kardiologa. Narazie od czasu do czasu (jak się czymś emocjonuje) kaszle i jest leczony, a za ok. dwa tygodnie, a może już w niedzielę, będzie wiadomo, czy to kaszel oskrzelowy/kenelowy, bo jeżeli tak, to do tego czasu powinien się przynajmniej zmniejszyć, jezeli nie całkowicie ustąpić. Quote
patch75 Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 ja od razu nowemu pokazalam jego miejsce, gdzie ma lezec na komende, szczegolnie gdy my jemy swoje (drugi pies potrafi byc zaborczy o nasze zarcie), zeby zapobiec przyszlym problemom. Jak wnosilam nasze zarcie do pokoju, pies od razu zostal odporoadzony na jego miejsce, otrzymal komende siad, waruj i zostan, tak, zeby nie zebral i zeby to nie doprowadzilo do konfliktow pomeidzy psami. no i od razu i do dzisiaj stanowczo nie pozwalam nowemu wchodzic na lozko. Choc dzis wydaje mi sie, ze jak spalam, to sobie wskoczyl i polozyl sie obok mnie jak gdyby nic:lol: ale ja twardo powiedzialam mu, aby zszedl, choc tez mnie serce bolalo, ale zasady musza byc, zeby bylo dobrze. Dobrze, ze zadzwonilas do behawiorysty;) Quote
patch75 Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 Jomar napisał(a):Jeżeli chodzi o jego zdrowie, to napewno już nie ma strupów, już się nie drapie i raczej nie ma chorego serduszka. Napewno będzie wiadomo dopiero po wizycie u kardiologa. Narazie od czasu do czasu (jak się czymś emocjonuje) kaszle i jest leczony, a za ok. dwa tygodnie, a może już w niedzielę, będzie wiadomo, czy to kaszel oskrzelowy/kenelowy, bo jeżeli tak, to do tego czasu powinien się przynajmniej zmniejszyć, jezeli nie całkowicie ustąpić. 3mamy kciuki, aby kaszel nie byl niczym powaznym;) Jomar-potzrebujesz czegos? Quote
Jomar Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 Dinuś ma jeszcze jedną ogromną zaletę, nie boi się ani burzy, ani sztucznych ogni. Zapewniam, że wiem co piszę, bo przed chwilą były sztyczne ognie na SGGW, moja suka trzęsła się jak galareta (nie wiedziałam, że będą i nic jej wcześniej nie dałam), a Dinuś spokojnie sobie spał. W tej chwili napewno Dinuś potrzebuje ogłoszeń i tej bandanki, bo wiem po sobie jak zobaczyłam dziewczynę z pieskiem ubranym w taką chusteczkę, każdy, kto ich widział intersesował się psiakiem. Pianka pisała na PW, że być może domek, o którym wcześniej pisała się rozmyślił, bo nie dzwoni, pomimo tego, że dała im do mnie telefon. W takim przypadku każde zwrócenie uwagi na Dinusia zwiększa jego szanse. Wczoraj w nocy grzdyl spał pod łóżkiem. Suka spała na łóżku, a ja rano usłuszałam jakieś piśnięcie, a później łóżko zaczęło mi się ruszać. Jak wstałam, to Dinuś wygrzebał się spod łóżka. Quote
Mysia_ Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 Jomar napisał(a):Dinuś ma jeszcze jedną ogromną zaletę, nie boi się ani burzy, ani sztucznych ogni. to jest ogromny plus, bo sama doskonale wiem jakie są problemy z psami, które się boją :shake: Quote
Jomar Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 Czy jego allegro nie skończyło się? Przed chwilą przejrzałam wszystkie ogłoszenia i wydaje mi się, że nie ma jego ogłoszenia, chyba że nie zauważyłam. Quote
Isadora7 Posted May 9, 2008 Posted May 9, 2008 Jomar napisał(a):Czy jego allegro nie skończyło się? Przed chwilą przejrzałam wszystkie ogłoszenia i wydaje mi się, że nie ma jego ogłoszenia, chyba że nie zauważyłam. Zgadza się skończyło się. Rano zrobię nowe. Własnie przeglądam i spisuję co mam do zrobienia. Quote
Mysia_ Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 Dinusiu może dzisiaj ktoś się w Tobie zachocha? :cool3: Myślę, że osoba, która się na niego zdecyduje będzie bardzo z niego zadowolony :loveu: Quote
Isadora7 Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 Ciotki robię całkowicie nowe allegro dla Dinusia, z nowym image Dinusia z nowymi zdjęciami. Niech mi ktoś podeśle na kogo kontakt i w jakim rejonie mam pisać że jest Dinuś. Może być na priv. Quote
Jomar Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 Pzrepraszam, ale nie mogłam rano w ogóle dostać się na dogo, albo mój sprzęt przedpotopowy, albo coś z dogo, ciągle mam problemy. Isadora, Dinuś jest w Warszawie na Ursynowie kontakt tel. 501-382-793. W tej chwili skóra już jest w porządku, jak się emocjonuje to trochę kaszle, chociaż wydaje mi się, że mniej (a może tylko bym tego chciała). Jest bardzo, bardzo grzeczny i pojętny, już się nie boi jeździć windą (może spokojnie mieszkać w bloku), nie boi się burzy, sztucznych ogni, nie żebrze). Jest bardzo przytulaśny i bardzo słodki. Quote
iwa77 Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 Będziemy mu szukać najlepszego domku na świecie ! Maluszek zasługuje tylko na taki !:loveu::loveu::loveu: Quote
Jomar Posted May 10, 2008 Posted May 10, 2008 Dinuś wykąpany w manusanie i posmarowany mleczkiem smacznie śpi. Quote
Mysia_ Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 to wspaniały piesek, więc musi znaleźć przewspaniały domek ;) Quote
Isadora7 Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Nowe allegro Dinusia. Allegro jest wyróżnione. Jak jakiś błąd czy coś trzeba dopisać to czekam na informacje. http://allegro.pl/show_item.php?item=362912311 :loveu: Quote
Jomar Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Dopiero teraz wróciłam i widziałam allegro. Mnie się bardzo podoba, ale nie wiem tylko, czy to dobrze, że tak dużo o nim jest napisane. Nie mam żadnego doświadczenia, bo ja tylko kupuję na Allegro. W pozostałych ogłoszeniach o psiakach jest dużo mniej. Może, ktoś kto już wystawiał pieski na Allegro ma lepszy osąd, bo mnie się podoba. Jest tylko jedna rzecz niektóre wyrazy się "posklejały". Quote
Isadora7 Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Jomar dzięki za uwagi. Poprawiłam co posklejane. Kopiowałam tekst z wątku i dlatego. Słuszna uwaga wycofałam pewne opisy. Mam nadzieję że jak inne moje aukcje zakończy sie powodzeniem. Quote
jusstyna85 Posted May 11, 2008 Author Posted May 11, 2008 [quote name='Isadora7']Nowe allegro Dinusia. Allegro jest wyróżnione. Jak jakiś błąd czy coś trzeba dopisać to czekam na informacje. http://allegro.pl/show_item.php?item=362912311 :loveu: Isadoro przeszłaś samą siebie :) Allegro świetne, czytelne... Dopisz może jeszcze, że został zabrany ze schroniska, gdyż był bardzo pogryziony i psy go nie akceptowały.Znajduje sie w Domu tymczasowym, gdzie nie może pozostać długo.Jeśli nie znajdzie sie nikt o dobrym sercu, to Dinuś wróci na pewną śmierć do schroniska. Trzeba troche pokoloryzować :) Quote
Isadora7 Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 [quote name='jusstyna85']Isadoro przeszłaś samą siebie :) Allegro świetne, czytelne... Dopisz może jeszcze, że został zabrany ze schroniska, gdyż był bardzo pogryziony i psy go nie akceptowały.Znajduje sie w Domu tymczasowym, gdzie nie może pozostać długo.Jeśli nie znajdzie sie nikt o dobrym sercu, to Dinuś wróci na pewną śmierć do schroniska. Trzeba troche pokoloryzować :) Mówisz i masz dołożyłam :loveu::loveu::loveu: Zmieniłam też alegratkę teraz jest tak: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1185870_dino_slodziak_i_pieszczoch_do_domu_w.html :] Quote
Jomar Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 Ogłoszenia są bardzo ładne. Mam nadzieję, że Dinuś znajdzie dom, na allegro było 58 wyświetleń, w tym dwa moje, ale mam nadzieję, że były też osoby zainteresowane wzięciem pieska. Bardzo bym chciała, żeby miał dom, ale jak pójdzie do nowego domu napewno się poryczę. Już teraz na samą myśl chce mi się płakać. Najbardziej chciałbym móc go zostawić, ale niestety nie jest to możliwe. Quote
jusstyna85 Posted May 11, 2008 Author Posted May 11, 2008 [quote name='Isadora7']Mówisz i masz dołożyłam :loveu::loveu::loveu: Zmieniłam też alegratkę teraz jest tak: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/1185870_dino_slodziak_i_pieszczoch_do_domu_w.html :] Ile zapłaciłaś za wyróżnione? [quote name='Jomar']Ogłoszenia są bardzo ładne. Mam nadzieję, że Dinuś znajdzie dom, na allegro było 58 wyświetleń, w tym dwa moje, ale mam nadzieję, że były też osoby zainteresowane wzięciem pieska. Bardzo bym chciała, żeby miał dom, ale jak pójdzie do nowego domu napewno się poryczę. Już teraz na samą myśl chce mi się płakać. Najbardziej chciałbym móc go zostawić, ale niestety nie jest to możliwe. Na pewno odczujesz rozłąke, Dinuś też :( Może spróbuj już jakoś psychicznie przygotować sie do tego :( Quote
Mysia_ Posted May 11, 2008 Posted May 11, 2008 super allegro i alegratka, teraz domek już musi się znaleźć :cool3: Quote
Recommended Posts