Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mysia_ napisał(a):
Jomar pisała, że przez kilka dni jej nie bedzie, w takim razie czekamy cierpliwie na wiesci co u Dinusia ;) Dobrze pamiętam, 26 maja wizyta u kardiologa?

na pewno 26 maja :)

• Replies 886
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mysia_ napisał(a):
Jomar pisała, że przez kilka dni jej nie bedzie, w takim razie czekamy cierpliwie na wiesci co u Dinusia ;) Dobrze pamiętam, 26 maja wizyta u kardiologa?

trzymam kciuki za dobry wynik wizyty u kardiologa :kciuki:

ma byc dobrze!

Posted

Przed chwilą dopiero podłączyłam komputer. Od poniedziałku nie miałam ani telewizora, ani komputera. Miałam remont w domu (jego I część). Byłam dzisiaj u kardiologa. Diagnoza: błony śluzowe prawidłowe, czas włośniczkowy prawidłowy, kaszel reakcyjny+/-, osłuchowo tony serca bez zmian, prawidłowe, brak szmerów sercowych, tętno prawidłowe dobrze wyrażone, brak wskazań do badania echokardiograficznego. Pies ma prawdopodobnie poinfekcyjną nadreaktywność oskrzeli/ilub przewlekłe zapalenie oskrzeli.
Leczenie objawowe:
1. odrobaczenie ANIPRAZOL przez kolejne 3 dni (już kupiłam)
2. THEOVENT 2razy po 1 tabl. rano i wieczorem przez 4-6 miesięcy, jeśli kaszel ograniczy się zmniejszyć dawkę wieczorną, (za ok. 2 miesięcy)

3. kontrolna wizyta za ok. 3-4 miesiące
4. rtg klatki piersiowej za kilka miesięcy - do porównania
5. na jesieni szczepienie przeciwko bordetelozie
6. jeżeli objawy kaszlu będą w miarę opanowane wskazane usunięcie kamienia nazębnego
7. CAPIVIT FORTE - 1 kaps. dziennie (zawratość)
W razie braku poprawy rozważenie diagnostyki bardziej inwazyjnej (bronchoskopia, płukanie oskrzeli, ew. biopsja płuc).

Niestety póki co nikt o Dinusia nie pyta, a szkoda bo jest naprawdę rewelacyjnym pieskiem.

Posted

Oj to bardzo dobre wieści - serduszko zdrowe !:multi::multi:
Po lekach mam nadzieję ,że oskrzela wyzdrowieją !
Tak się cieszę z serduszka !
Mizianko dla Dinusia od ciotki Iwy :loveu:

Posted

Jusstyna85 jeżeli chodzi o pieniądze to się tym nie przejmuj.
Mnie martwi przede wszystkim to, że nikt się nie odzywa. W lecznicy jedna karteczka z telefonem została zerwana, jutro jeszcze sprawdzę w drugiej lecznicy - w zeszłym tygodniu żadna nie była zerwana. Z Allegro nikt się nie odezwał. Za chwilę zaczną się wakacje, czyli pewnie nikt nie będzie myślał o braniu psiaka. Cisza. Dino coraz bardziej się przyzwyczaja. Jest taki słodki, ale trochę gad. Napewno nie mogę powiedzieć, że się polubiły z moją suką, chociaż ona częściej do niego podchodzi niż on do niej. On jest przede wszystkim potwornie zazdrosny o mnie. Jak ona do mnie podchodzi, on natychmiast przybiega i przepycha się.

Posted

A moze wakacje,lato to dla niego szansa...ludzie moga chciec psiaka,bo sa w domu i mogli by z nim zostac zeby sie przyzwyczaic...ja mojego psiaka wzielam przed wakacjami:Dwiec miejmy nadzieje...

Posted

Jomar napisał(a):
Jusstyna85 jeżeli chodzi o pieniądze to się tym nie przejmuj.
Mnie martwi przede wszystkim to, że nikt się nie odzywa. W lecznicy jedna karteczka z telefonem została zerwana, jutro jeszcze sprawdzę w drugiej lecznicy - w zeszłym tygodniu żadna nie była zerwana. Z Allegro nikt się nie odezwał. Za chwilę zaczną się wakacje, czyli pewnie nikt nie będzie myślał o braniu psiaka. Cisza. Dino coraz bardziej się przyzwyczaja. Jest taki słodki, ale trochę gad. Napewno nie mogę powiedzieć, że się polubiły z moją suką, chociaż ona częściej do niego podchodzi niż on do niej. On jest przede wszystkim potwornie zazdrosny o mnie. Jak ona do mnie podchodzi, on natychmiast przybiega i przepycha się.

Sporo już wydałaś na niego,a te pieniądze były przeznaczone tylko i wyłącznie dla niego, Asia i jeszcze ktoś sie dokładał...

Ja doskonale znam taką zazdrość,mojemu psu zostało to do dzisiaj choć to 9 miesięcy.Ja wtedy próbuje przekupić go smakołykami,choć nie wiem czy to dobry sposób.Może dobry na to,by moja sunia mogła do mnie podejść :)

Powiedzi gdzie dokładnie mieszkasz? bo może warto to dopisać...

Posted

patch75 napisał(a):
jesli przekupujszesz psiaka smakolykami, aby inny psiak mogl do Ciebie podejsc, utwierdzasz go w pzrekonakiu, ze dobrze robi i utrwalasz jego zwyczaje;)

Nie...nie o to mi chodziło...

daje im równocześnie smakołyki, kiedy biore obydwa np blisko siebie...w tym samym czasie,by spędzili troche czasu razem obok siebie...u nich to powazny problem,ani on ani ona nie znosi,kiedy któryś zbliża sie,a co dopiero kiedy któryś jest bliżej mnie...

To rada behawiorysty...najpierw przyzwyczajenie...