jusstyna85 Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Dinuś już jest pół roku w DT, nikt go nie chce :( Musi jak najszybciej znaleźć DS,bo to miał być tylko i wyłącznie tymczas. POTRZEBNE WSPARCIE FINANSOWE Przebywa już w schronisku PONAD ROK.Od tego czasu BARDZO PODUPADŁ NA ZDROWIU- ciągle KASZLE,NIEWYKLUCZONE, ŻE MOŻE MIEĆ PROBLEM Z SERDUSZKIEM Schronisko NIE JEST W STANIE zapewnić mu odpowiedniej opieki i leczenia choćby dlatego, że w schronisku nie ma dobrze wyposażonego gabinetu,gdzie dałoby sie zrobić EKG i USG serca. On ma tylko 5-6 lat.Czy ktoś da mu szansę na normalne życie? [SIZE=4]To małe kochane stworzonko które nie jest niczemu winne,że zachorowało. POZWOLISZ NA JEGO CIERPIENIE? POMÓŻ MU JUŻ TERAZ Dinuś to przemiły piesek-gdy tylko ma okazję dopomina się o pieszczoty. Znajduje sie w Rudzie Śląskiej Dinuś miał robione EKG serca i prześwietlenie klatki piersiowej...Wet stwierdził, że ma szmery w płucach i prawdopodobnie stad ten kaszel...jednak chore płuca powoduja niedotlenienie serca. Ma też niewydolność, bo nawet nie chce biegać, cały czas siedzi. Ogólny stan zdrowia moze być spowodowany długotrwałym stanem zapalnym. Przyczyną może być także stres, który przezywa poprzez przebywanie w schronisku, dlatego wet powiedział, że najlepiej gdyby znalazł jak najszybciej DT lub najlepiej stały dom ,gdzie byłby ciągle pod obserwacją. Zalecenie sa takie by: powtórnie go odrobaczyć przeciw tasiemczycy i gliście, a także zastosować długotrwałą terapię antybiotykową. Jeśli to nie pomoże trzeba zacząc podawac leki nasercowe , które musiałby juz wtedy dostawać do końca życia... Psiak nie będzie leczony dopóki nie znajdzie sie w DT.leczenie w schronisku nie ma sensu,bo pies narażony jest na ciągły stres. PILNIE POTRZEBUJE DT Quote
jusstyna85 Posted January 22, 2008 Author Posted January 22, 2008 Marzena&Gusti napisał(a):Kolejna bieda woła o pomoc... Kolejna chora bieda....:( Quote
jusstyna85 Posted January 22, 2008 Author Posted January 22, 2008 Nie ma pewności, że pies jest chory.Potrzebne by były badania. Quote
Asia_Klero Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 Wiem ze jestescie zapracowani wszyscy....ale nie daloby sie jakos wyciagnac go ze schronu na badania...przeciez na leczenie mozna by sie zbierac;)Poszukajmy mu razem domku ale teraz im szybciej tym lepiej...musi byc leczony a przynajmniej zbadany...biedactwo..:(Moze allegro ktos zrobi?:( Quote
jusstyna85 Posted January 22, 2008 Author Posted January 22, 2008 Asia_Klero napisał(a):Wiem ze jestescie zapracowani wszyscy....ale nie daloby sie jakos wyciagnac go ze schronu na badania...przeciez na leczenie mozna by sie zbierac;)Poszukajmy mu razem domku ale teraz im szybciej tym lepiej...musi byc leczony a przynajmniej zbadany...biedactwo..:(Moze allegro ktos zrobi?:( Asiu ja jestem jak najbardziej za badaniami,ale na to schronisko nie ma pieniążków. Wrzuciłam go na allegro i alegratke,ale przydałby się ktoś kto użyczyłby swojego allegro doz robienia aukcji cegiełkowej na zebranie pieniążków na badania,bo inaczej na pewno nie zbierzemy. Quote
Asia_Klero Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 No koniecznie zorganizujcie jakas zbiorke...;) Quote
jusstyna85 Posted January 22, 2008 Author Posted January 22, 2008 Asia_Klero napisał(a):No koniecznie zorganizujcie jakas zbiorke...;) Nie ma chętnych do pomocy... Quote
jusstyna85 Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 Czy ktoś mógłby dołożyć sie do badań? Quote
Asia_Klero Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 Mam niewiele ale da to co mam:)a ile jest potrzebne kasy?:)mam jakies 20pare zlotych wiec moge dac...:) Quote
jusstyna85 Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 Asia_Klero napisał(a):Mam niewiele ale da to co mam:)a ile jest potrzebne kasy?:)mam jakies 20pare zlotych wiec moge dac...:) jesteś niesamowita...:) bardzo dziękujemy :) Quote
Asia_Klero Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 A tam:Dto tylko nr konta prosze i jutro wplacam;) Quote
sara_rokitnica Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 mogę zrobić bazarek tylko trzeba jakieś rzeczy do sprzedania znaleźć :roll: jak wrócę do Polski to poszperam w mieszkaniu i może wynajdę coś fajnego ale wracam dopiero w niedzielę a z tego co widzę czas tu się bardzo liczy więc jak ktoś ma coś co może wystawić to na PW poproszę zdjęcie, opis, cenę wywoławczą i chyba tyle ;) Quote
jusstyna85 Posted January 23, 2008 Author Posted January 23, 2008 sara_rokitnica napisał(a):mogę zrobić bazarek tylko trzeba jakieś rzeczy do sprzedania znaleźć :roll: jak wrócę do Polski to poszperam w mieszkaniu i może wynajdę coś fajnego ale wracam dopiero w niedzielę a z tego co widzę czas tu się bardzo liczy więc jak ktoś ma coś co może wystawić to na PW poproszę zdjęcie, opis, cenę wywoławczą i chyba tyle ;) a nie znasz kogoś,kto mógłby wystawić aukcje cegiełkową na allegro?napisałabym całą aukcje, wystarczyłoby tylko użyczenie konta na allegro... Bazarek to świetny pomysł,ale potrzebne rzeczy...ja wszystkie,które mam wystawiam na transporty i ogłaszanie psiaków na allegro,bo nie dałabym rady finansowo... Quote
sara_rokitnica Posted January 23, 2008 Posted January 23, 2008 to jak wrócę do Zabrza to poszukam czegoś swojego na bazarek ;) aukcję cegiełkową może zrobi Lucy* :) robiła już taką dla psiaka z naszego schroniska :) Quote
iwa77 Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Justysiu - jako , ze oba pudelki znalazly domki - a na nie przeznaczone byly pieniazki - wez prosze z tego "pudelkowego majatku" 30 zl na bidulka Dinusia na jego badania .Niewiele - ale ziarko do ziarka i moze uzbieramy! Ile mniej wiecej potrzeba w sumie? Postaram sie jeszcze "poszukac' kasy ale obiecac nie moge ,ze znajde. Quote
Asia_Klero Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Przelalam dzisiaj 20zl na Dinusia....pozdrawiam:) Quote
jusstyna85 Posted January 24, 2008 Author Posted January 24, 2008 iwa77 napisał(a):Justysiu - jako , ze oba pudelki znalazly domki - a na nie przeznaczone byly pieniazki - wez prosze z tego "pudelkowego majatku" 30 zl na bidulka Dinusia na jego badania .Niewiele - ale ziarko do ziarka i moze uzbieramy! Ile mniej wiecej potrzeba w sumie? Postaram sie jeszcze "poszukac' kasy ale obiecac nie moge ,ze znajde. Bardzo dziękujemy :) wydaje mi sie, że na same Usg i Ekg potrzeba ok 150 zł :( Quote
Recommended Posts