agata51 Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 A dzisiaj w dzień zabiorę cię na spacer. Timku. Quote
Olena84 Posted November 30, 2008 Posted November 30, 2008 Dawno mnie nie było na dogo, ale odwiedzam od razu Tima! Quote
agata51 Posted December 1, 2008 Posted December 1, 2008 Witaj, Olenko! :loveu: A ja jeszcze na nocny zabiorę Tima. Quote
agata51 Posted December 2, 2008 Posted December 2, 2008 Pobiegniemy na wiosenny spacerek, Timku! :evil_lol: Dziewczyny, proszę o linki do Kongo i Kolejarki. Od pewnego czasu nie otwierają mi się ich wątki. Quote
agata51 Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Niedźwiedziu, nie zapadamy w sen zimowy! Na spacerek biegniemy! Quote
acha44 Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Cześć Timusiu,głaskam cię internetowo i tarmoszę za kudełki na szyi, zaglądam do ciebie psuńku chociaż wirtualnie, gdybym była bliżej, zabrałabym na wspaniały spacerek zakończony smakuśną nagrodą. Quote
grazyna9915 Posted December 3, 2008 Posted December 3, 2008 Dzisiaj byłam w schronisku, jeden z pracowników, oraz pani kierownik poprosiła mnie, by znaleźć Timowi jak najszybciej dom, że każdego psiaka szkoda, ale on ze swoim wiekiem i problemami zdrowotnymi, naprawdę nie ma lekko. W schronisku nie ma raczej szans na to by go ktoś wypatrzył. Sierść wygląda tak jak wygląda, a to adoptujących nie zachęca. Na dodatek psiak który wygląda inaczej, często drażni inne psy i Timo już nieraz oberwał od kolegów z boksu. Pracownicy starają się zawsze umieścić Tima tak by nie dochodziło do konfliktów, ale nie ma możliwości by umieścić go w pojedynczym boksie. Tak jak pisała Mada, leczenie Tima jest tanie i nowy opiekun nie odczuje z tego powodu dyskomfortu. Raz dziennie podaje się jedną tablętkę, która pobudza tarczycę do pracy. W domowych warunkach psiak na pewno szybko dojdzie do siebie. Mada bardzo dziękuję, że wypatrzyłaś Tima, założyłaś mu wspaniały wątek i szukasz mu domu. Ludziska dzięki za pomoc dla tego psiaka. Agato link do Kongo: http://www.dogomania.pl/forum/f28/wyjatkowy-czekoladowy-labrador-kongo-jak-dlugo-jeszcze-tychy-104113/#post9303004 Niestety wątek Kolejarki również mi się nie otwiera. Quote
agata51 Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Dziękuję, Grażynko. :loveu: Czy worek suchej karmy Bento Kronen Salmon&Rice pomoże Timo? Zalecany na alergie i choroby skórne. Podaj nr konta, na które mogę przelać kasę. Może na twoje? Sróbujcie podawać mu do posiłków olej z pestek winogron. To nie jest duży wydatek. On spory jest - dwie łyżki do każdego posiłku. Jejku, co jeszcze mogę zrobić? Quote
grazyna9915 Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 agata51 napisał(a):Dziękuję, Grażynko. :loveu: Czy worek suchej karmy Bento Kronen Salmon&Rice pomoże Timo? Zalecany na alergie i choroby skórne. Podaj nr konta, na które mogę przelać kasę. Może na twoje? Sróbujcie podawać mu do posiłków olej z pestek winogron. To nie jest duży wydatek. On spory jest - dwie łyżki do każdego posiłku. Jejku, co jeszcze mogę zrobić? Agatko muszę porozmawiać z panią kierownik na temat suchej karmy, obawiam się jednak, że będzie to niemożliwe, ponieważ karmienie psiaków w jednym boksie różnym jedzeniem może paradoksalnie zaszkodzić Timo. Istnieje uzasadnione ryzyko, że gdyby się karmiło Timo czym innym niż pozostałe psy z boksu, to zazdrosne psiaki mogły by go pogryźć. Psy potrafią być naprawdę bardzo zazdrosne. Na osobny boks Timo nie ma szans tym bardziej, że w schronisku trwają prace remontowe. Jeżeli chodzi o olej, to Timo ma podawane specjalne lekarstwo (nazwy nie pamiętam) i ono ma pobudzać tarczycę do pracy. Niestety zadbanie o tego psiaczka w schroniskowych warunkach jest dość trudne. W domu nowy właściciel na pewno szybko by sobie poradził z problemami skórnymi chłopaka i miałby wspaniałego kudłatego psiaczka. Musi tylko dojrzeć pod brzydkim futerkiem, cudowną , śliczną istotę, która tęskni za swoim człowiekiem. W każdym razie porozmawiam jeszcze raz z Panią kierownik na temat Timo. Quote
Olena84 Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Timusiu, jak tylko mogę wchodzę na dogo i Cię podnoszę! Quote
Mada:) Posted December 4, 2008 Author Posted December 4, 2008 Ludzie, nooo... taki cudny psiak!! :placz: Quote
Gogonek Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 Czemu w schronach jest tyle starszych psiaków:placz::placz::placz:, one tak ciężko to znoszą i tak bardzo kochają:shake: Qrna, gdyby tylko udało mi się wygrać w totka od razu wszystkie staruszki były by moje, a tak:placz: ....Timuś hop Quote
grazyna9915 Posted December 4, 2008 Posted December 4, 2008 :shake:Gogonek napisał(a):Czemu w schronach jest tyle starszych psiaków:placz::placz::placz:, one tak ciężko to znoszą i tak bardzo kochają:shake: Qrna, gdyby tylko udało mi się wygrać w totka od razu wszystkie staruszki były by moje, a tak:placz: ....Timuś hop Gogonek ja nie wiem czy to dobry pomysł byś brała wszystkie staruszki kiedy wygrasz w totka. ;) Miałabyś wtedy olbrzymie schronisko psich staruszków. :p Staruszki są kochane i wyjątkowe, trzeba dzielić się z innymi. A tak na poważnie to ludzie zrozumieją wkońcu i docenią starsze psiaki. Nie ma wierniejszego towarzysza niż pies po przejściach. Psiaki są jak dobre wino (chociaż ja jestem abstynentką :p). Jednak fakt, że w schroniskach jest tyle staruszków jest przerażający. Ludzie pozbywają się psów, jak niepotrzebnych zabawek. :angryy: Kiedyś Mada liczyła średnią wielu psów w tyskim schronisku. Średni wiek wyszedł niecałe osiem lat. Psom w tym wieku dość ciężko szuka się domu... Quote
agata51 Posted December 5, 2008 Posted December 5, 2008 Grażyna, a ile tych psów siedzi w jednym boksie z Timo? Quote
Recommended Posts