Worel Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 no i polowanie na domek + cioteczki/wujeczki sie zaczelo..... ;) kto wiecej uzbiera? :cool1: Quote
Selenga Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 allegro dla Tima, troszkę wyróżnione Czarny misiek do przytulania - czeka na Ciebie (481728044) - Aukcje internetowe Allegro Quote
Margo05 Posted November 12, 2008 Posted November 12, 2008 [quote name='Selenga']allegro dla Tima, troszkę wyróżnione Czarny misiek do przytulania - czeka na Ciebie (481728044) - Aukcje internetowe Allegro Selenga :loveu::loveu::loveu: Quote
Olena84 Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Dobrze poszło, Selenga dała się przekonać czymś słodkim:evil_lol:, żartuje, biedna siedziała ze mną do 22:shake:. Mada ten Twój mail to jest dobry? Quote
Mada:) Posted November 13, 2008 Author Posted November 13, 2008 Dziewczyny, jesteście niezastąpione! Dzięki ogromne w imieniu Timuśka!! :loveu: Tak, email jest dobry. ;) Quote
Mada:) Posted November 13, 2008 Author Posted November 13, 2008 Więcej Dogomaniaków chcemy widzieć na wątku Timusia!! :mad: :evil_lol: Quote
pixie Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 [quote name='Mada:)'][SIZE=2]Timo to cudowny psi miś! Do schroniska trafił tak, jak większość starszych psiaków - po prostu stał się niepotrzebnym czworonogiem. Pewnie kiedyś był kochany, przytulany i głaskany, jednak, gdy jego pyszczek pokrył się siwizną, znalazł się w schronisku. Do dziś z jego słodkiej mordki nie schodzi smutek, a ogonek już długi czas nie zamerdał... Timuś nie chodzi na spacerki, gdyż w tyskm schronisku nie ma takiej możliwości. Jego przestrzeń ogranicza się do schroniskowego boksu. Ten wspaniały, średniej wielkości piesek pomimo tylu nieszczęść jakie na niego spadły, wciąż ufa ludziom i dzielnie wierzy, że odnajdzie swój nowy, prawdziwy DOM! To rewelacyjny pies, który chce kochać, lecz nie ma kogo! [SIZE=3]Wielu ludzi adoptuje starsze sierotki. Są nimi zachwyceni i oczarowani! To nieprawdopodobne, ile taki staruszek może okazać miłości, serdeczności i przywiązania za ofiarowane mu szczęśliwe życie! Timo może żyć jeszcze wiele lat. Może być radosnym, beztroskim pieskiem, którego ogonek będzie się wiecznie kołysał na wietrze, a pyszczek będzie uśmiechnięty od ucha do ucha! [SIZE=3]Timo bardzo źle znosi pobyt w schronisku, bardzo cierpi. Ciężko jest patrzeć na to cierpienie i nie móc go zabrać do siebie... :( O Timka jeszcze nikt nie pytał, nikogo nie wzruszył los tego psiaka. to naprawdę smutne, ale z całego serca wierzę, że dzięki temu ogłoszeniu to Ty pokochasz go tak mocno, jak on jest w stanie pokochać Ciebie. ;) [SIZE=3]Timuś ma problemy skórne, które można skutecznie zlikwidować. Na pewno konieczna będzie wizyta u lekarza weterynarii, co jest normalną koleją rzeczy w przypadku adoptowanego zwierzęcia. [SIZE=3]Jeśli zakochałeś się w tych smutnych, Timusiowych oczach i jesteś pewien, że chcesz podarować swoje dobre serce właśnie temu psiemu nieszczęściu, zapamietaj jego numerek ewidencyjny: 2454 i skontaktuj się z Miejskim Schroniskiem dla Zwierząt w Tychach: [SIZE=3]Tychy /Urbanowice/, ul. Przejazdowa 101, [SIZE=3]Tel: (032) 3239398, 0 605897607 [SIZE=3]Schronisko jest czynne dla odwiedzających: [SIZE=3]• w dni powszednie od 10.00 do 17.00 [SIZE=3]• w soboty, niedziele i święta od 12.00 do16.00, bądź ze mną: GG: 3447235, email: [email protected] Przyjdź! Zabierz go do prawdziwego domu! Droga Mada, przeredagowalabym pierwszy post..i w miare ogloszen informowala na koncu w pierwszym poscie gdzie jest oglaszany... ale do rzeczy... Opis piekny, wzruszajacy, lecz ja szukalam informacji: * ile ma lat * jak duzy jest..nigdzie tego nie znalazlam i nie wiem czy to pies kanapowy czy kieszonkowy ..no to widac ale nie wiem czy to S,M,L,czy XL tak opisuje np schronisko Azorek w Sochaczewie..naturalnie w poscie mozna podac : sredni do kolana czy po prostu podac wysokosc w klebie Edit : w allegro znalazlam ze sredni, tutaj niedopatrzylam tyle tekstu i malutkim druczkiem..nie spostrzeglam spojrzcie tez na to jak inne psy sa wystawiane na allegro czy jest tylko wzruszajaca historia czy tez konkrety ... *jak sie zachowuje do ludzi, mezczyzn kobiet..czy jest roznica *jak do psow innych lagodny, czy tylko moze byc z suczkami * jak do kotow - czy cos wiemy *od jak dawna jest w schronisku i dlaczego / oddany przez pana, czy znaleziony ..hmmm stal sie niepotrzebnym czworonogiem to pewnosc czy przypuszczenie..moze jakies info sa od tego wlasciciela jesli zostal oddany../ tez moga byc przeklamane *czy umie chodzic na smyczy *czy jest wykastrowany a jesli nie to czy jest taka mozliwosc przed adopcja Swietne sa opisy psow luka1 z Sochaczewa,erki z Kielc czy modliszka84 z Pabianic, takze watki wroclawskie czy zabrzanskie, Lodzkie, orzechowce... to musi byc post informacyjny o psie to czego szukaja ci ktorze chca psa zaadoptowac, i to w miare w punktach warto naprawde zajrzec do tych watkow wymienionych przeze mnie nie miej mi tej uwagi za zle ale widze ze watek od stycznia prowadzony do dzis ma i niewiele stron i wewnatrz informacji konkretnych tez niewiele moze trzeba nieco zmienic zawsze mozna liczyc na pomoc oferentow z Mapy Pomocy Dogo do ogloszen, zawsze mozna zaprosic osoby ktore sie wpisaly jako opiekunowie watkow..wlasnie do tego sa potrzebni..nie majac zbyt duzo wlasnych watkow obieraja sobie ten i inne i pilnuja podnosza oglaszaja..a i strony ogloszeniowe sa w ilosci 74 w calej Polsce... etc informacje sa potrzebne konkretne Widze juz Selenge:loveu:w watku, wspaniala sila pozyskana i allegro juz jest znowu... tez dobrze Ale np miast Przytul mnie dalabym Pokochaj mnie! a zaraz potem dlaczego bo jestem..taki taki taki taki i taki bo dam ci radosc milosc wiernosc bede machal ogonem na Twoj widok cieszyl sie z Toba i martwil, bede patrzyl ci w oczy i pojde za Toba wszedzie nie odstepujac na krok krzywdy zaznalem dosc a dobrem sie odwdziecze Pokochaj mnie! no ale to moze na przyszle allegro moze to wypali, moze da domek i bedziecie wieszac na mnie wszystkie dogopsy..pewnie ze tak tu sie nawymadrzalam mozecie to wszystko puscic w niepamiec.. a moze jednak cos warto zmienic... zawsze jestem chetna do pomocy piszcie gdy tylko czegos potrzeba lub siegajcie do woli do Mapy Pomocy Dogo tam jest kopalnia goracych serc! moze inaczej moze to pomoze...psiak sliczny i oglaszac trzeba gdzie sie da! Quote
Olena84 Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Fakt, że wątek miał mało fanów, ale teraz jest nas coraz więcej i dojdziemy do rekordu ilości fanów Tima:evil_lol:. Allegro zostało zrobione z tekstem jak w tytule, jest wyróżnione kolorem, jeśli ktoś psem się zainteresuje zadzwoni, czy napisze do Magdy i ona na pewno na wszystkie pytania odpowie. Mnie by tekst wzruszył, bo taki "suchy" tekst o wzroście, byłby jak każdy inny. A starszy brzmi lepiej niż 15 letni:roll:. I ja też się nie kłócę, tylko delikatnie odpowiadam:eviltong:. Quote
Selenga Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 Szczerze mówiąc to mnie też się wydaje, że rozdzierające historie są bardzo dobre w ogłoszeniach dla ratowania życia albo jako uzupełnienie, dodatek. Raczej wątpię żeby ktoś zdecydował się na adoptowanie psa ze schroniska nie znając "informacji praktycznych" - wielkość, szczepienia, kastracja, podstawowe cechy charakteru. Problem w tym, że wolontariuszki często nie są w stanie uzyskać wielu informacji - wielkość tak, ale jeśli nie mogą psa wyprowadzać na spacer, to nawet nie wiedzą jak chodzi na smyczy. Quote
Mada:) Posted November 13, 2008 Author Posted November 13, 2008 pixie - dzięki wielkie za rady, na pewno w jakimś stopniu sobie je zakoduję. ;) Konkretów o Timuśku rzeczywiście niezbyt sporo, jako, że nie jest jedynym naszym tyskim ''zawątkowanym'' psiakiem - jest ich kilkadziesiąt i każdemu musimy poświęcić troszkę czasu. Natomiast ja postanowiłam porządnie zająć się teraz Timuśkiem właśnie, więc konkrety powinny być na temat tego psa. Jeśli chodzi o ogłoszenia, próbowałam umieszczać adresy stron w pierwszym poście, na których dany pies został ogłoszony, jednak nie okazało się to zbytnio przydatne, poza allegro, także zrezygnowałam. Link do allegro, zaraz dodam do postu pierwszego. Odpowiem teraz na pytania, których odpowiedzi jestem pewna: - nie wiadomo, jak pies reaguje na koty, nie da się tego w schronisku sprawdzić, - pies w schronie nie był / nie będzie wykastrowany, sterylizuje się tylko suczki, bądź psy, których stan zdrowotny lub zachowanie na to wskazuje, - pies dla jednych może być duży, dla innych średni. Dla mnie jest on średniej wielkości, co jest napisane w pierwszym poście (powyżej kolana), - nie wiem dokładnie, ile lat ma, jutro postaram się dowiedzieć, na jaki wiek ocenił go weterynarz, - nie wiemy, czy potrafi chodzić na smyczy, ponieważ w schronisku naszym nie ma spacerków i nie jesteśmy w stanie tego ocenić. Jeśli chodzi o resztę pytań, odpowiedzi nie jestem pewna, więc by nie wprowadzać nikogo w błąd, jutro zadzwonię do schroniska i wypytam o resztę szczegółów, które mogą się okazać przydatne. Co do jego zachowania, wiadomo z doświadczenia, że pies zupełnie inaczej zachowuje się w schronisku, a jeszcze inaczej będzie zachowywał się w domu. Quote
Olena84 Posted November 13, 2008 Posted November 13, 2008 I Ty Selenga przeciwko nam:evil_lol:? Quote
Mada:) Posted November 13, 2008 Author Posted November 13, 2008 Osobiście znam sytuacje, kiedy to ktoś zakochał się w psiaku za jego spojżenie na zdjęciu, za smutną historię - wygląd, wiek odeszły wówczas na dalszy plan. I to są fantastyczne, prawdziwie udane, wzruszające adopcje! :lol: I Timuśkowi również takiej życzę!! :multi: No, ale jak powiedziałam, wypytam o szczegóły. ;) Quote
Mada:) Posted November 14, 2008 Author Posted November 14, 2008 Dziś nie udało mi się dowiedzieć niczego o Timuśku, jutro zadzwonię. W górę psiaku!! :multi: TIMO CHCE DO DOMKU, NAJLEPIEJ TYMCZASOWEGO NA DOBRY POCZĄTEK!! :placz: Quote
Selenga Posted November 14, 2008 Posted November 14, 2008 Olena84 napisał(a):I Ty Selenga przeciwko nam:evil_lol:? Zaraz przeciwko wam :) Są ludzie, którzy pokochają psa od pierwszego spojrzenia i będzie im wszystko jedno ile ma lat i są ludzie którzy z góry muszą wiedzieć na co mają być przygotowani. Jak nie ma informacji "praktycznych", to oferta skierowana jest tylko do tych pierwszych, a jak są, to grupa potencjalnie zainteresowanych automatycznie się powiększa a to zwiększa szanse psa na adopcję. Quote
pixie Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Jeszcze jedna refleksja Olenka napisala ze jak bedzie chcial czlowiek sie czegos dowiedziec to zadzwoni...hmm niby tak ale i nie Ludzie niektorzy mysla ze jak bedzie dzwonil to juz sie do czegos zobowiazuje, jakby cos deklaruje. Poza tym pamietajcie ze telefony komorkowe..hmmm na dluzsza rozmowe no bo pytac i wypytywac...to nie 5 minut..bo z drugiej strony tez beda pytania..do jakiego domku czy byl juz pies czy sa inne zwierzeta..etc etc i to nakoszt dzwoniacego Rozna sytuacje finansowa maja , czasmi maja ogromne serce p[ieniedzy niewiele ale na psa i dla tej osoby wystarczy..ale by dzwonic...dopytywac...a moze przydusz i kaza nimal sie zobowiaza ze sie adoptuje? dlatego raczej bym napisala wszystko co sie da i jesli pies jest starszy to mozna napisac w wieku srednim co do wielkosci do kolana../...latwo zmierzyc w klebie i podac wysokosc piszac raczej sredni wys w klebie... i to kazdy moze sobie w domu sprawdzic co z ta skora ..nieco enigmatycznie napisane.. czy cos iwadomo czy to sie bardziej paskudzi czy ustabilizowalo? moze brak witamin? Quote
Mada:) Posted November 15, 2008 Author Posted November 15, 2008 pixie napisał(a):Jeszcze jedna refleksja Olenka napisala ze jak bedzie chcial czlowiek sie czegos dowiedziec to zadzwoni...hmm niby tak ale i nie Ludzie niektorzy mysla ze jak bedzie dzwonil to juz sie do czegos zobowiazuje, jakby cos deklaruje. Poza tym pamietajcie ze telefony komorkowe..hmmm na dluzsza rozmowe no bo pytac i wypytywac...to nie 5 minut..bo z drugiej strony tez beda pytania..do jakiego domku czy byl juz pies czy sa inne zwierzeta..etc etc i to nakoszt dzwoniacego Rozna sytuacje finansowa maja , czasmi maja ogromne serce p[ieniedzy niewiele ale na psa i dla tej osoby wystarczy..ale by dzwonic...dopytywac...a moze przydusz i kaza nimal sie zobowiaza ze sie adoptuje? dlatego raczej bym napisala wszystko co sie da i jesli pies jest starszy to mozna napisac w wieku srednim co do wielkosci do kolana../...latwo zmierzyc w klebie i podac wysokosc piszac raczej sredni wys w klebie... i to kazdy moze sobie w domu sprawdzic co z ta skora ..nieco enigmatycznie napisane.. czy cos iwadomo czy to sie bardziej paskudzi czy ustabilizowalo? moze brak witamin? pixie, to co wiem, to napisałm. Niebawem dowiem się czegoś więcej. W schronisku psy nie są mierzone. Quote
Olena84 Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Ja tam w każdym razie podnoszę psiaka:evil_lol:. Quote
nika28 Posted November 15, 2008 Posted November 15, 2008 Olena84 napisał(a):Ja tam w każdym razie podnoszę psiaka:evil_lol:. ... ja też :roll: Quote
agata51 Posted November 16, 2008 Posted November 16, 2008 Spacerek z takim misiorem to więcej niż przyjemność! Quote
Recommended Posts