pixie Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Spojrzalam w pierwszy post i.... hmmm czy naprawde nie mozna dac krotkiej informacji chocby pod tym tekstem o psie? wierzcie ze gdy sie ma do przejrzenia x watkow.. chcialoby sie wiedziec czy pies jest oglaszany / hmmm czyzby tylko allegro? ta info o allegro jest/ i gdzie jeszcze ? tylko tam?:crazyeye: jesli nigdzie to w tytule prosic o ogloszenia, albo zajrzec do mapy pomocy lub na strony pidzej gdzie mozna oglaszac jest ponad 70 miejsc gdzie mozna go oglaszac, ale nie wszedzie da rade wkleic taki tekst jak jest np na allegro - miejsce np w 4 lapach duzo mniejsze dajcie mu wiecej szans na wyjscie do ludzi niz allegro i samo podnoszenie watku na dogo...wiem jedno zdanie i watek pojdzie w gore i tak sie niby kreci..a moze ktos zajrzy a moze ktyos przeczyta..to jedna z jego szans ktora mu dajecie ale mozna dac jeszcze wiecej, bo poczytnosc dogo to jedno a poczytnosc w 70 roznych miescach razem wzieta to drugie Timo jest tego wart! p.s. jeszcze jedno moim zdaniem ten tytul..moze jakis inny chocby w czesci..jesli od stycznia wymagal podleczenia skory to dzis hmmm ta skora jest w jakim stanie? odswiezylabym, dodala dramatyzmu? Quote
Mada:) Posted November 22, 2008 Author Posted November 22, 2008 pixie - nie Tylko Timo jest na mojej głowie! Fakt faktem ogromnie zależy mi na tym, by miał dom, jednak nie tylko on potrzebuje pomocy! Zebrało się teraz tyle złych rzeczy, że tylko siedzieć i wyć... Uciekła dopiero co wyadoptowana Zulka, nie ma jej już kilka dni, a mrozy już nadeszły... Na dodatek mam remont. Komputer działa mi, jak wcale. pixie- masz tyle informacji o psie, ile byłam w stanie przekazać na DGM. Jeśli byś chciała, ułożyła byś tekst i ogłaszała psa - przynajmniej ja tak robię, gdy zależy mi na jakimś psiaku... Wspomniałam już, że nie ma sensu umieszczać w pierwszym poście adresów stron, gdzie pies jest ogłoszony, poza allegro. Nic się nie stanie, a wręcz przeciwnie, jeśli ogłoszenie będzie powtórzone na danej stronie... Timo jest ogłoszony na paru stronach od jakiegoś czasu, jednak znów trzeba ogłoszenia te odświeżyć. Niestety mój komputer działa wręcz koszmarnie obecnie i trochę to potrwa, zanim coś z nim zrobię. Jeśli chodzi o tytuł, pixie, jaki proponujesz? Quote
pixie Posted November 22, 2008 Posted November 22, 2008 Mada:) napisał(a):pixie - nie Tylko Timo jest na mojej głowie! Fakt faktem ogromnie zależy mi na tym, by miał dom, jednak nie tylko on potrzebuje pomocy! Zebrało się teraz tyle złych rzeczy, że tylko siedzieć i wyć... Uciekła dopiero co wyadoptowana Zulka, nie ma jej już kilka dni, a mrozy już nadeszły... Na dodatek mam remont. Komputer działa mi, jak wcale. pixie- masz tyle informacji o psie, ile byłam w stanie przekazać na DGM. Jeśli byś chciała, ułożyła byś tekst i ogłaszała psa - przynajmniej ja tak robię, gdy zależy mi na jakimś psiaku... Wspomniałam już, że nie ma sensu umieszczać w pierwszym poście adresów stron, gdzie pies jest ogłoszony, poza allegro. Nic się nie stanie, a wręcz przeciwnie, jeśli ogłoszenie będzie powtórzone na danej stronie... Timo jest ogłoszony na paru stronach od jakiegoś czasu, jednak znów trzeba ogłoszenia te odświeżyć. Niestety mój komputer działa wręcz koszmarnie obecnie i trochę to potrwa, zanim coś z nim zrobię. Jeśli chodzi o tytuł, pixie, jaki proponujesz? 1/ popros osoby pomagajace w watku mam 500 subskrybowanych do ktorych zagladam.. / aktywnych ok 100 a alarmowych naglych nie licze/ no i tez nie siedze na dogo bez przerwy... a organizacja alarmowych sytuacji logistycznie do powiazania mapa pomocy dogo powstala wlasnie w tym celu by kazdy oferowal co moze zrobic: oferty pomocy ogloszen sa w naprawde duzych ilosciach, popros kogos z watku/ to takze oferta pomocy - opiekunowie watku, ci ktorzy nie maja psow schroniskowych...by zajal sie wyszukaniem osob badz chocby wklejeniem linku do stron ogloszeniowych ktopre sa przyklejone na gorze trzeba by ludzie nauczyli sie sobie pomagac, by tworzyli lancuch / ogniwa tego lancucha pomocy oczywiscie sama tego nie dasz rady zrobic jestesmy tu po to by sie NAUCZYC POMAGAC WSPOLNIE, by kazdy mogl miec swoja role i swoja cegielke do budowy domu dla Timo sa osoby jak napisalam w mapie pomocy dogo, ktore chetnie pooglaszaja sa strony internetowe, wystarczy podeslac link do tematu i wkleic pod ten adres 2/ powielanie ogloszen pod tym samym adresem..jestem innego zdania piszesz, ze masz inne watki, w tym nieoczekiwane sytuacje ucieczka suni sprawy rodzinne..etc sadze ze osoby oferujace pomoc np w ogloszaniach maja takze ograniczony czas i moga wykorzystac go na oglaszanie innego psa na tych stronach /pamietajac, ze umieszczenie go na jednych, a nie umieszczenie na innych zmniejsza szanse tego psa a i kilka ogloszen Timo w jednym miejscu nie jest konieczne/ lista jest moim zdaniem w tej sytuacji przydatna poza tym po co kilka ogloszen Timo np w 4 lapach i miejsce zajmuje i czas ludzi osoba, ktora da ogloszenia poda liste tych ogloszen, a Ty przekleisz ja tylko do pierwszego watku ponadto trzeba je ponawiac..one maja ograniczony termin te osoby beda juz pilnowac czy pies znalazl dom czy nie..i ew ponownie oglaszac to jest tez spora praca wymagajaca czasu 3/ co do tytulu? niech kazdy da jakas propozycje, i watek bedzie podnoszony i do czegos sie przydadza te osoby zagladajace moze powstanie wlasnie ten najlepszy, chwytajacy za serce, ktory przyniesie Timo dom 4/popros by ktos ze znajacych - czytajacych watek przygotowal metryczke ktora moglabys umiescic jak pisalam wymaga to wszystko czasu..najlatwiej jest wpasc na watek podniesc i isc dalej..ale te osoby ktore oferuja pomoc i podejma sie jej beda juz pilnowac i wywiazywac sie z niej najwazniejsze jest stworzenie lancucha pomocy w kazdym watku powtarzam sie ale powtarzam to swiadomie jak z historyjka o rybie i wedce... wazniejsze jest nauczyc lowic a nie zlowic rybe i dac glodnemu bo nastepnej ryby nie ma pewnosci czy i kiedy dostanie wiele jest osob czytajacych dogo i chcacych pomoc ale nie wiedza, jak to zrobic , trzeba te droge wskazac, by takze w innych watkach mogly byc w pelni pomocne 4/moze banerek potrzebny nowy ? dla Timo...jeden, drugi, trzeci...moze wlasnie sie pojawil..tego nie wiem to tylko mysl... aha, jeszcze jedno, pozostawię bez komentarza: "pixie- masz tyle informacji o psie, ile byłam w stanie przekazać na DGM.Jeśli byś chciała, ułożyła byś tekst i ogłaszała psa - przynajmniej ja tak robię, gdy zależy mi na jakimś psiaku..." Quote
Mada:) Posted November 23, 2008 Author Posted November 23, 2008 pixie, szanuję to, że zainteresowałaś się Timkiem. Jeśli możesz pomóc - ogłosić go, poprosić kogoś o pomoc, nie wiem co jeszcze, to to zrób... Ja robię tyle, ile jestem w stanie w tym momencie. Na dogo jestem już prawie dwa lata. Wiem, jak szukać psom domów, nie potrzebuję dyrygenta. Zawsze można zrobić więcej, niż zostało zrobione. Zawsze jest łatwiej mówić / pisać, niż to wykonać. TIMO BŁAGA O DOM! Zima nadeszła!! :placz: Quote
Margo05 Posted November 23, 2008 Posted November 23, 2008 Mada, nie denrwuj się :) Wiemy, że masz dużo zajęć :loveu: Pixie ma jednak dużo racji. Same nie jesteśmy w stanie zająć się wszystkim, a są ludzie, którzy mogą nas wspomóc. Wtedy będzie efekt, a i my będziemy mogli się skupić na czymś więcej :lol: Quote
agata51 Posted November 24, 2008 Posted November 24, 2008 Chodź, przystojniaku, pobiegamy troszeczkę. Quote
agata51 Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 Mizianko i buziak w cudny nochal! :loveu: Dziewczyny, powiedzcie co u Kongo. Nie wiem dlaczego, ale jego (i kilku innych psiaków) wątek mi się nie otwiera. :placz: Quote
Mada:) Posted November 25, 2008 Author Posted November 25, 2008 Więc jeśli ktoś może, niech pomoże ogłosić Timuśka! Będę wdzięczna. ;) Konga los, podobny do Timowego... Oboje są w schronisku... :( Quote
pixie Posted November 25, 2008 Posted November 25, 2008 2/ Lista stron ogłoszeniowych - wątek zalozony przez Pidzej http://www.dogomania.pl/forum/f28/spis-stron-ogloszeniowych-post-1-2-a-122313/ Wymagana rejestracja: 1. www.allegro.pl /Pamiętaj o zawarciu informacji, np. : Aukcja ma na celu znalezienie domu dla psa. Licytacja nie jest równoznaczna z jego nabyciem. Zanim zalicytujesz, zadzwoń! Zastrzegam sobie prawo wyboru odpowiedniego opiekuna oraz zakończenia aukcji przed czasem. Oferty złożone bez uprzedniego kontaktu będą usuwane. / 2. www.alegratka.pl / 1,22 zł za rok użytkowania – płatność sms / 3. www.eoferty.com.pl 4. www.gieldaogloszen.pl 5. www.kupsprzedaj.pl 6. www.adopcje.org 7. www.4lapy.pl 8. www.krakvet.pl / na forum / 9. www.ogloszenia.szukanie.pl 10. www.kokosy.pl 11. www.kupiepsa.pl 12. www.mojpupil.pl 13. www.aaaby.pl / min. 3,66 zł / ogłoszenie – płatność sms / 14. www.karusek.com.pl 15. www.novacash.pl 16. www.ogloszenia.24polska.pl 17. www.ogloszenia.adverts.pl 18. www.ogloszenia.moje.pl 19. www.ogloszenia.webd.pl 20. www.polskastrefa.eu 21. www.psy.pl 22. www.zwierzaki.org 23. www.zwierzeta.low.pl 24. www.ofertka.pl 25. www.czworonogi.eu 26. www.ogloszenia.web-marketing.pl 27. _________________________________________ 28. www.afisze.pl 29. www.drobny.com.pl 30. www.przygarnijzwierzaka.pl 31. www.spacerek.net 32. www.przygarnij.pl 33. www.nasipupile.pl 34. www.zoonet.pl 35. www.ogloszenia.vtele.info 36. www.dwukropek.pl 37. www.adin.pl 38. www.owi.pl 39. www.e-ogloszenia.pl 40. www.anonse.pl 41. www.zwierzeta.5aleja.pl 42. www.ogloszenia-drobne.com.pl 43. www.drobne.pl 44. www.isu.pl 45. www.proequo.pl/forum 46. www.swistak.pl / info jak w przypadku allegro / Bez rejestracji: 46. www.bono-polska.pl 47. www.ojej.pl 48. www.pajeczyna.pl 49. www.pineska.pl 50. www.animalia.pl 51. www.wegetarianie.pl 52. www.gielda.bai.pl 53. www.gumtree.pl 54. www.petworld.pl 55. www.vetmozga.com 56. www.autogielda.pl 57. www.ogloszenia.yellowpages.pl 58. www.se.com.pl 59.www.adopcjapsa.pl 60. www.emetro.pl 61. www.pupile.com 62. www.rozglos.net 63. www.anonseogloszenia.pl 64. www.najpewniej.pl 65. www.mammisia.pl 66. www.petsy.pl 67. www.vendito.pl 68. www.e-zwierzak.pl 69. www.twoje-ogloszenia.pl 70. www.poszukiwane.pl 71. www.adpedia.pl 72. www.ogloszenia.aleokazja.pl 73. www.olx.pl 74. www.szybko-sprzedam.pl 75. www.sprzedasz.pl 76. www.tablica.com 77. www.pchlitarg.info.pl 78. www.ogloszenia.infoweb.pl 79. www.neeon.pl Quote
Mada:) Posted November 26, 2008 Author Posted November 26, 2008 W górę mój Timusiu!! :multi: Znajdziesz niebawem domek, zobaczysz! ;) Quote
tyciaNi Posted November 27, 2008 Posted November 27, 2008 tyle ogłoszeń i nic :lookarou: ja :thumbs: i :modla: Quote
Recommended Posts