Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak, ale ja nie wiem w jaki sposob go pokroilyscie, wszerz, wzdluz, czy w poprzek:hmmmm:...

kinga napisał(a):
nie ma wybierania :angryy:.

pies w potrzebie :mad:- pomagamy, nie patrzac, czy ładny, czy brzydki
...a nie przebieramy, która częśc lepsza i bardziej rasowa :shake:

Posted

[quote name='kinga']...Camara też. :mad:
proszę ustalić sobie swoją cwiarteczkę, bo na razie to tylko wyrzuty, że NASZ i NASZ pies... :shake: :roll:

uważam, że jak na NIE mojego psa ino WASZEGO psa, to wypełniłam obowiązki z nawiązką :diabloti:
- ma hotel? MA
- ma kupiona obroże i smycz (bo sznurek co kochani właściciele chcieli podarować kolorystycznie mu nie pasuje) ? MA
- ma kupiony odpchlacz? MA
- ma kopertę z posagiem (na pierwszą wizytę u weterynarza i odrobaczanie i szczepienie) MA
- camara ma w kieszeni drobniaki na podróż ? MA

No to wydaje mi się, że na ćwiarteczkę z sokiem zasłużyłam :eviltong:

Posted

samoglow napisał(a):
tak, ale ja nie wiem w jaki sposob go pokroilyscie, wszerz, wzdluz, czy w poprzek:hmmmm:...

na plasterki?

No można powiedzieć - niech będzie - że wszyty :p
Bo u mnie się ani ćwiartka ani nawet pół ćwiartki nie zmieści. Ot co.

Posted

no widzisz, Camara - wszytko popsulaś :shake:

jak Ty dalej bedziesz taka zosia-samosia, co to wszystko MA i MA -

- to co RESZTA ma robić, pytam sie?! :crazyeye:

( oprócz oczywiście PR, co to my z Mariolą...:p)

Posted

czy Camara tez szuka domu i trzeba Jej pomoc i pocwiartowac???!!!:crazyeye::cool3:

mar.gajko napisał(a):
Jesteśmy niemoralne, puste, nieczułe kretynki.

Tyle nieszczęść wkoło, a my sobie żarty robimy z psa w potrzebie i Camarrry w potrzebie.

Posted

[quote name='mar.gajko']Jesteśmy niemoralne, puste, nieczułe kretynki.

Tyle nieszczęść wkoło, a my sobie żarty robimy (...).

Mariolu Droga - to mi wygląda na tzw. kryzys środka życia. :shake:

Ale moze rzeczywiście trzeba spojrzeć samokrytycznie na przebyte pół drogi :placz: - i przyznać Ci rację, robiąc zarazem pierwsze rozliczenia...

1. potrafimy zrobić minimum - choć wystawić allegro psom w potrzebie? NIE

2. a wsatwiać je na inne portale, zwiększając im szansę na znalezienie domu? NIE

3. adoptujemy kolejne bezdomne psy, wiedząc, ze inni mają ich nawet po kilkanaście, a też nie mają warunków? NIE

4. emanujemy empatią, sympatią i altruizmem, zamiast egoistycznie wypisywac takie głupoty, ze aż głowa boli? NIE

5. jesteśmy życzliwe dla tych ludzi, którzy psow ani kotów nie posiadaja? NIE

6. jesteśmy życzliwe dla tych ludzi, którzy w/w posiadają, ale w danej chwili nie mogą nam pomóc przy kolejnej adopcji? NIE, bo w ogóle o nich wtedy nie myślimy

7. spotykamy się z ( byłymi już) przyjaciółmi, nie patrzac co rusz na zegarek, jeśli rozmowa nie schodzi na bezdomne psy i koty? NIE

8. należycie wypełniamy powierzone nam obowiązki służbowe, nie szlajając się po glupich wątkach na dogomanii? NIE

9. szanujemy autorów tych wątków, doceniajac, ile oni robią w rzeczywistości dla psów? NIE

10. zachowujemy się adekwatnie do swojego, nie najmłodszego już :placz:, wieku? NIE. NIE. NIE.

Posted

mar.gajko napisał(a):
Bosze, ja NIE UMIEM. NIE UMIEM.

I co?

no właśnie,

a jak juz kiedyś w zamierzchłej przeszłości wystawiłaś Lincolnowi - to Cię potem TOZ koszalinski ścigał...:niewiem:

Posted

[quote name='Camara']No dobra, dziś już będę mniej zrzędliwa :roll:

Baśka wstała i samodzielnie przeszła chyba z 4 metry :multi:

no to dobrze, ze sie wreszcie wzięłaś za skundlone podhalany.
kundle, jak to mówia, są lepiej wymieszane genetycznie.

gdyby Baśka była czystym podhalanem - ech, szkoda myśleć... nadal byłabyś zrzędliwa jak nie wiem co

Posted

kinga napisał(a):
no właśnie,

a jak juz kiedyś w zamierzchłej przeszłości wystawiłaś Lincolnowi - to Cię potem TOZ koszalinski ścigał...:niewiem:

Ja TYLKO zleciłam wystawić Linkusia, bo sama nie umiem.
A i ściganie było nieprzekonuwujące takie jakieś.

Posted

[quote name='kinga']Mariolu Droga - to mi wygląda na tzw. kryzys środka życia. :shake:

Ale moze rzeczywiście trzeba spojrzeć samokrytycznie na przebyte pół drogi :placz: - i przyznać Ci rację, robiąc zarazem pierwsze rozliczenia...

1. potrafimy zrobić minimum - choć wystawić allegro psom w potrzebie? NIE

2. a wsatwiać je na inne portale, zwiększając im szansę na znalezienie domu? NIE

3. adoptujemy kolejne bezdomne psy, wiedząc, ze inni mają ich nawet po kilkanaście, a też nie mają warunków? NIE

4. emanujemy empatią, sympatią i altruizmem, zamiast egoistycznie wypisywac takie głupoty, ze aż głowa boli? NIE

5. jesteśmy życzliwe dla tych ludzi, którzy psow ani kotów nie posiadaja? NIE

6. jesteśmy życzliwe dla tych ludzi, którzy w/w posiadają, ale w danej chwili nie mogą nam pomóc przy kolejnej adopcji? NIE, bo w ogóle o nich wtedy nie myślimy

7. spotykamy się z ( byłymi już) przyjaciółmi, nie patrzac co rusz na zegarek, jeśli rozmowa nie schodzi na bezdomne psy i koty? NIE

8. należycie wypełniamy powierzone nam obowiązki służbowe, nie szlajając się po glupich wątkach na dogomanii? NIE

9. szanujemy autorów tych wątków, doceniajac, ile oni robią w rzeczywistości dla psów? NIE

10. zachowujemy się adekwatnie do swojego, nie najmłodszego już :placz:, wieku? NIE. NIE. NIE.

Przeczytałam - zmartwiałam.

CAŁA prawda.

Zamilknę.

Oddam się pokucie i przemyśleniam nad własnym intelektem.

Posted

meldunek z frontu:

Camara siedzi już w samochodzie.
oprócz Camary siedzi jej TZ i NASZ wypłosz :lol:

ponadto:
- Camara mówi, ze w życiu nie widziała psa z taką ilościa kudłow :crazyeye:
- TZ Camary mówi, ze wypłosz jest tak brzydki, ze aż piękny... :nonono2:

Posted

mar.gajko napisał(a):
Przeczytałam - zmartwiałam.

CAŁA prawda.

Zamilknę.

Oddam się pokucie i przemyśleniam nad własnym intelektem.

10 przykazań Kingi.

Zamilknęłam, pokutuję, przemyśluję.