madziamn Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 jejku takie sliczności co on robi w schronie???ci ludzie juz całkiem pogłupieli... Quote
malawaszka Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 no właśnie przez to, że on tyle czasu w schronie to ja się zastanawiam czy wszystko ok z jego zachowaniem? albo w jakim jest wieku? bo to mogą być "odstraszacze" :roll: Quote
puzzle Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 malawaszka napisał(a):no właśnie przez to, że on tyle czasu w schronie to ja się zastanawiam czy wszystko ok z jego zachowaniem? albo w jakim jest wieku? bo to mogą być "odstraszacze" :roll: Jak ktos dzoenil to dowiedzial sie tyle ze to dwulatek... z zachowaniem, powinno byc wszystko ok, sznaucery nie jest prosto skrzywic, no ale oczywiscie sa wyjatki, kurcze czemu jestem tak daleko.... Quote
puzzle Posted January 17, 2008 Posted January 17, 2008 No ale przeciez byl tymczas w Grudziadzu! Dlaczego nie tam? Quote
GoniaP Posted January 19, 2008 Author Posted January 19, 2008 niedzwiadek:) napisał(a):No ale przeciez byl tymczas w Grudziadzu! Dlaczego nie tam? przeczytaj cały wątek Niedźwiadku, wyjaśniałam dlaczego nie... Quote
AMIGA Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 Słuchajcie, może lepiej, że ci ludzie się nie decydują tak na pochopnie. Własnie dzisiaj odwoziłyśmy zpowrotem pieska do hoteliku. Po tygodniu od adopcji państwo z niego zrezygnowali, a podawali powody takie, o których byli uprzedzani i decydowali się że pokonają te sprawy i co? Kicha. Nie dali mu nawet szansy przywyczaić się do nowych wymagań itd!:-( Quote
puzzle Posted January 19, 2008 Posted January 19, 2008 GoniaP napisał(a):przeczytaj cały wątek Niedźwiadku, wyjaśniałam dlaczego nie... Śledze caly watek i umiem czytac ze zrozumieniem. Byl oferowany domek- pies siedzi w schronie tylko dlatego, ze w oferowanym domu jest juz jeden pies. Malo dogomaniakow z psami bierze na tymczas innego? Zazwyczaj nic sie nie dzieje, zreszta szukajac tymczasu na zasadzie gdzie nie ma zadnego psa to raczej oglaszac gdzie indziej niz na dgm bo tutaj zdecydowana wiekszosc je ma. Jezeli moja mama by mi tylko pozwolila to tez bralabym do psa, jak brala na tymczas malawaszka tez do psow,a Maupa4? Nie potrafie tego pojac ja rozumiem ze droga jest dluga, ale watpie ze psy sie niezaakceptuja, a stwierdzanie ze moze byc agresywny po tym ze obszczekal kogos za kratami to dla mnie swiadczy tylko o szcekliwosci i ta miara mozemy grubo ponad polowe psow nazwac agresywnymi... Quote
xxxx52 Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 ojej-to ,ze pies szczeka za kratami i nawet ugryzie nie znaczy ,ze to jest pies agresywny:shake:jezeli pies siedzi z innym psem to znaczy ,ze sie zgadza z innymi.Przede wszystkim MUSI byc wykastrowany i udac sie DT,gdyz prawdziwej psychiki nie poznamy w schronisku,a jak mozemy poznac jak nie bedzie psow w DT?Piesek prosto z a krat nie powinien byc adoptowany do dzieci tym bardziej sznaucer :shake:,ktorego psychika nie jest dokladnie znana. Quote
xxxx52 Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 3 lata temu zabralam ze schroniska poznanskiego 2 sznaucery srednie ,ktore odebrane byly z hodowli.Przesiedzialy za kratami 3 lata.jeden trafil do mnie,obserwowalam go 2 miesiace.Byl wspanialym pieskiem ,ale nie lubil mezczyzn.Znalazlam dom u wspanialych pan lesbijek ,ktorych hobby byly konie.max chodzil do psiej szkoly i byl pieskiem do towarzstwa ,przy boku idacego konia. drugi piesek byl dominujacym psem i po 4 miesiacach org.znalazla odpowiedni dom. Quote
malawaszka Posted January 21, 2008 Posted January 21, 2008 xxxx52 napisał(a):ojej-to ,ze pies szczeka za kratami i nawet ugryzie nie znaczy ,ze to jest pies agresywny:shake:jezeli pies siedzi z innym psem to znaczy ,ze sie zgadza z innymi.Przede wszystkim MUSI byc wykastrowany i udac sie DT,gdyz prawdziwej psychiki nie poznamy w schronisku,a jak mozemy poznac jak nie bedzie psow w DT?Piesek prosto z a krat nie powinien byc adoptowany do dzieci tym bardziej sznaucer :shake:,ktorego psychika nie jest dokladnie znana. dokładnie tak - tylko czy znajdzie się taka możliwość? Quote
malawaszka Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 kurcze przez to, że on nie jest kastrowany to ja sie boję go ogłaszać :placz: nie chciałabym, żeby trafił do jakiejś cholernej rozmnażalni :angryy: Quote
puzzle Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 malawaszka napisał(a):kurcze przez to, że on nie jest kastrowany to ja sie boję go ogłaszać :placz: nie chciałabym, żeby trafił do jakiejś cholernej rozmnażalni :angryy: no to tez prawda.... Kurcze irytuje mnie te DT:roll:... przeciez byla oferta i to dobra i tak poprostu zostala odrzucona... przeciez mozna zrobic bazarki psa sie wykupi uciula na transport i gra gitara... Pies siedzi z innymi nie ma bojek wiec znaczy ze prawdopodobnie z psem w DT tez by sie dogadal...Nie poznamy go w schronie, zreszta wiadomo ze wiekszosc psow nie jest soba czesto tak sie boja ze mozemy tego psa opisac dobrze po kilku miesiacach od wyadoptowania, schron to jest psie pieklo, one nie wiedza dlaczego, niezsatanawiaja sie nad tym, poprostu zamykaja sie w sobie, wiadomo ze im dluzej tym gorzej, dlatego podajcie mi jakis porzadny alrgument dlaczego nie Grudziadz? Jakby mial DT to mozna zrobic bazarki na kastracje... no kurcze pomozmy... Quote
malawaszka Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 z tego co czytałam na dogo to DT u Agaty już nieaktualny - możliwe, że weźmie psiaka z Elbląga Quote
puzzle Posted January 22, 2008 Posted January 22, 2008 super:roll: no ale trudno sie dziwic skoro nie ten to inny zawsze warto chociaz jakiegos wyciagnac... SZUKAMY DT!! Quote
xxxx52 Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Mam nadzieje ,ze pieska nie sprzedano pseudohodowcom ,tak jak uczyniono 3 lata temu.Psy te podobne do tego kawalera sprzedano pseudohodowcom w calej nPolsce,Niektore po dwa,nie kastrowane prosto do rozrodu.Sprawdzilam telefonicznie paru i co sie dowiedzialam ,ze np.jeden gospodarz wzial suczke ,ktora umiescil w budzie,pozniej pokryl i za pol roku telefonowal ,ze ma dla mnie szczeniaki:mad:Ten "prostacki chlop"dziwil sie dlaczego schronisko za tak duze pieniadze sprzedalo psa ,a nie dalo papierow tzn rodowodu ,gdyz moglby wiecej zadac za szczeniaki:angryy:Piec sznaucerow mieszka w Poznaniu . Jezeli to jest ratowanie:shake:jezeli to jest schronisko:shake::mad::mad::mad::angryy::angryy::angryy: Walczylam jak lwica ,zeby wykastrowano,informowalam urzad,ktoremu podlega schronisko i przegralam,gdyz dowiedzialam sie ,ze pseudohodowcy z calej Polski stoja przed brama schroniska ,ze psy nawet po dwa sa sprzedawane po ....zl:angryy: Quote
xxxx52 Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 Psy schroniskowe pojechaly do- Piotrkow Trybunalski,wies Okopow woj.opolskie,znowu Piotrkow Trybunalski -2 psy-(budy)Kamien Pomorski,Sucha Beskidzka -2 psy,woj opolskie-Wierzbio?,Czarnkow,Poznan-5 psow Osoby bedace z tego regionu moga latwo sprawdzic ,gdyz posiadam adresy. Quote
puzzle Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 xxx52 ale jak to? Skad wzielo sie tyle "rasowych" psow w schronie? Czy to byly same sznaucery, prosze troche jasniej chcialabym sie troche wiecej na ten temat dowiedziec. Quote
xxxx52 Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 psy odebrane byly hodowcy i siedzialy trzy lata w schronisku za drugim murem.musialy sie tez tam rozmnozyc. Poznalam rodzine hodowcy.W jakim wieku jest pies?czy ma tatuaz?,te te schroniska nie mialy tatuazu. Quote
agata56 Posted January 24, 2008 Posted January 24, 2008 a ten pieprzak jest jeszcze w schronie? Quote
Recommended Posts