Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nugatika napisał(a):
nie, dostalam samo potwierdzenie, a kase wpłacać bedę pod koniec tygodnia.
Czy mam napisac do oddzialu Poznanskiego, czy jak? :shake::shake::shake::shake::shake:

to wejz ze soba potwierdzenie wplaty :) i wystarczy, nie musisz sie tłumaczyc ze zgubilas, a raczej schowałas... po prostu zwal na poczte ze nie doszlo i bedzie bez problemu...Nie przejmuj sie ze nie masz potwierdzenia ja w tym roku bylam na jakos 6 wystawach i ani razu nei mialam potwierdzenia, bo nie doszlo :)

• Replies 742
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

IraKa napisał(a):
W tamtym roku ochroniarze za żadne skarby nie chcieli wpuścić nie zgłoszonego psa. Przerobiłam osobiście. Niestety musiałam uciec się do mało eleganckiego sposobu aby z psem wejść i nie wracać o 10.00 rano z powrotem do Wrocławia:roll: W związku z tym raczej nie polecam.

A jeśli mogę spytać z ciekawości, to co zrobiłas?? może byc na priv :D

Posted

[quote name='diamantina']Czy jest tutaj ktoś z Łodzi, kto będzie na wystawie w Poznaniu i podjąłby się przewiezienia bardzo grzecznego afgana z Poznania do Łodzi?

proszę o odpowiedź na maila: [email protected]

moja kolezanka moze bedzie z lodzi musze sie jej zapytac jeszcze

[quote name='Regina.F']A jeśli mogę spytać z ciekawości, to co zrobiłas?? może byc na priv :D
ja sie dolanczam do pytania:lol:

Posted

[quote name='Śnieżynka']to wejz ze soba potwierdzenie wplaty :) i wystarczy, nie musisz sie tłumaczyc ze zgubilas, a raczej schowałas... po prostu zwal na poczte ze nie doszlo i bedzie bez problemu...Nie przejmuj sie ze nie masz potwierdzenia ja w tym roku bylam na jakos 6 wystawach i ani razu nei mialam potwierdzenia, bo nie doszlo :)

[FONT=Calibri]Może nie być tak łatwo. Do mnie w zeszłym roku nie doszło na czas potwierdzenie na Poznań (dostałam tydzień po wystawie). Zadzwoniłam do oddziału - potwierdzili, ze pies przyjęty, proszę zabrać dowód opłaty i będzie OK. Podjeżdżamy rano pod wystawę a facet przy bramie - nie ma potwierdzenie, nie wpuszczamy. Ja tłumaczę, że nie doszło, ze jest dowód wpłaty, że pies przyjęty… Facet na to, że jemu kazali bez zgłoszeń nie wpuszczać więc nie możemy wjechać/wejść - proszę iść do organizatorów. Zostawiam samochód z rodziną i psem pod bramą i chcę iść do sekretariatu - drugi na to, że muszę kupić bilet by wejść. Udałam, że nie słyszę i pobiegłam przez pół targów do sekretariatu wystawy. Sekretariat - kolejka na szczęście nie za długa, rano jeszcze było - tłumaczę o co chodzi - pani wielkie oczy, proszę rozmawiać z kierowniczką. Sprawdzanie, wszystko ok., pies zgłoszony, opłacony, dostaje numerek ale co zrobić z panami na bramie ona nie wie - przecież potwierdzenia mojego nie ma - poszło pocztą. Panie dyskutują co zrobić, w końcu jedna kseruje potwierdzenie swojego psa i wręcza mi. Łapie papiery i powrotem biegiem przez pół targów. Facet na bramce, że on mnie nie może wpuścić - bo inne nazwisko na potwierdzeniu wpłaty (które mu wcześniej pokazywała) inne na zgłoszeniu… Ręce mi opadły. Stwierdziłam, że więcej biegać nie będę - proszę dzwonić po kierownika - że się stąd nie ruszę, niech wzywają kogo chcą, zapłaciłam kupę kasy za zgłoszenie i sprawa ma być załatwiona tu i teraz… Facet chwilę pomyślał i stwierdził, że możemy jechać. Ja byłam wykończona, wkurzona, 45 minut straciłam na samej bramce a jeszcze przed sobą przygotowywanie psa…[/FONT]
[FONT=Calibri]Tym razem potwierdzenia i numerki mam - brak tylko kuponu na katalog, więc coś czuję, że też się trochę nabiegam…[/FONT]

Posted

[quote name='diamantina']Czy jest tutaj ktoś z Łodzi, kto będzie na wystawie w Poznaniu i podjąłby się przewiezienia bardzo grzecznego afgana z Poznania do Łodzi?

proszę o odpowiedź na maila: [email protected]

lub czy ktoś zna kogoś z Francji, kto będzie w niedzielę na wystawie i mógłby wziąć tego psiaka do Francji :diabloti:

[SIZE=2]przepraszam za takie rozbieżności stron, ale akurat tak lub tak, acha i nie jest to żart, no i wolałabym Francję, bo będę mieć "bliżej" :diabloti:

Posted

Co do szmuglowania niezgłoszonych piesków ja mam pomysł dla właścicieli tych wielkości Yorkowatych - do torebki go!!! ;) :lol:

a tak serio to ja też poprosiłabym o przesłanie tego "pomysłu" na pw :cool3:
...chociaż pewnie wybiorę się sama, bo jak nie wyjdzie to nie będę miała co z małym zrobić... -> a może Samopomoc Pilnująca? Będziemy się wymieniać godzinami i pilnować niezgłoszonych na zewnątrz :lol: - to może nawet z litości nas wpuszczą :lol:

Posted

[quote name='skubi'][FONT=Calibri]Może nie być tak łatwo. Do mnie w zeszłym roku nie doszło na czas potwierdzenie na Poznań (dostałam tydzień po wystawie). Zadzwoniłam do oddziału - potwierdzili, ze pies przyjęty, proszę zabrać dowód opłaty i będzie OK. Podjeżdżamy rano pod wystawę a facet przy bramie - nie ma potwierdzenie, nie wpuszczamy. Ja tłumaczę, że nie doszło, ze jest dowód wpłaty, że pies przyjęty… Facet na to, że jemu kazali bez zgłoszeń nie wpuszczać więc nie możemy wjechać/wejść - proszę iść do organizatorów. Zostawiam samochód z rodziną i psem pod bramą i chcę iść do sekretariatu - drugi na to, że muszę kupić bilet by wejść. Udałam, że nie słyszę i pobiegłam przez pół targów do sekretariatu wystawy. Sekretariat - kolejka na szczęście nie za długa, rano jeszcze było - tłumaczę o co chodzi - pani wielkie oczy, proszę rozmawiać z kierowniczką. Sprawdzanie, wszystko ok., pies zgłoszony, opłacony, dostaje numerek ale co zrobić z panami na bramie ona nie wie - przecież potwierdzenia mojego nie ma - poszło pocztą. Panie dyskutują co zrobić, w końcu jedna kseruje potwierdzenie swojego psa i wręcza mi. Łapie papiery i powrotem biegiem przez pół targów. Facet na bramce, że on mnie nie może wpuścić - bo inne nazwisko na potwierdzeniu wpłaty (które mu wcześniej pokazywała) inne na zgłoszeniu… Ręce mi opadły. Stwierdziłam, że więcej biegać nie będę - proszę dzwonić po kierownika - że się stąd nie ruszę, niech wzywają kogo chcą, zapłaciłam kupę kasy za zgłoszenie i sprawa ma być załatwiona tu i teraz… Facet chwilę pomyślał i stwierdził, że możemy jechać. Ja byłam wykończona, wkurzona, 45 minut straciłam na samej bramce a jeszcze przed sobą przygotowywanie psa…[/FONT]
[FONT=Calibri]Tym razem potwierdzenia i numerki mam - brak tylko kuponu na katalog, więc coś czuję, że też się trochę nabiegam…[/FONT]

Trzeba było na samym początku mu kazać wezwać kierownika i tyle... nie musiała byś biegać... Ci panowi i panie na wejciu są z łapanki i mało co wiedza....

Posted

[quote name='diamantina']No to podróż do Łodzi w razie czego mamy, dziękujemy :)

Teraz czekamy na wiadomość, czy do Francji się uda jakiś transport skołować lub może być też Belgia :)

w sobote jedzie moja znajoma z Belgii z parsonami
info www.lovealoch.be jedzie duzym autkiem, więc mozna zobaczyć czy się uda :):)

Posted

zapytam o cos moze i oczywistego, ale to moja pierwsza wystawa, a wiem ze to różnie z tym bywa. CZy mam rozumieć że np. ring 12 i 13 mieszczą się obok siebie? A jak się przechodzi z pawilonu do pawilonu?

Posted

Sweetaśna napisał(a):
Wie ktos w którym pawilonie i na jakim ringu bedą Westy ? Bo tam tego jest tyle ze nie moge znaleźć gdzie beda.. prosiłabym o informacje..:p

West Highland White Terrier - RING 16 - PAWILON 3 :p

Posted

Podejrzewam, że ring 12 i 13 mieszczą się obok siebie (no chyba, że nie wystarczyło miejsca w pawilonie, to został przeniesiony do innego).
Z pawilonu wychodzi się drzwiami i uliczkami przechodzi do innego :cool3: Są tabliczki oznaczające gdzie są jakie pawilony :razz:

Posted

Ja będę w sobote gdyby ktoś potrzebował pomocy lub poprostu chciał pogadać będę na hali 3a w okolicy ringu Goldenów Czarne spodnie w paski czerwona koszula z czarną kamizelką i charakterystyczny czerwony kwiatek w włosach ;)

Posted

Kaya napisał(a):
Ja będę w sobote gdyby ktoś potrzebował pomocy lub poprostu chciał pogadać będę na hali 3a w okolicy ringu Goldenów Czarne spodnie w paski czerwona koszula z czarną kamizelką i charakterystyczny czerwony kwiatek w włosach ;)

Ale o 10.00 na baskach, pamiętasz?:razz:

Posted

Kaya napisał(a):

to może spotkamy się przy ringu szpiców....;)

Posted

Suczka wybiera sie na wystawe? Czy to jakaś sierota jedzie do nowego domu? Kiedy miałaby jechac,czy ktos ma ja w Poznaniu odebrać?
Trudno,zaśmiecimy trochę wątek.