Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Sponiewierana, przepędzana, niekochana, odepchnięta na margines Justa, słała sygnały, że mimo pozorów niezależności pragnie aby jej życie wyglądało inaczej. Te subtelne wibracje zostały odebrane i właściwie odczytane. Mimo wielu rozterek na temat tego co dla niej dobre, wiem, że droga, którą teraz razem idziemy jest tą właśnie dla niej najlepszą. Ktoś kiedyś powiedział, że psy się nie uśmiechają, one się uśmiechają, a Justa uśmiecha się najpiękniej. Justa uśmiecha się ponieważ jej miejsce jest wśród ludzi, gdzie lęki nie są czynnikiem determinującym życie, gdzie będzie mogła rozkwitnąć i pokazać jaka jest piękna i dobra.
Opowieść o Juście będzie jeszcze się snuć przez jakiś czas, do momentu, gdy ten co zaprosi ją do swojego domu, przeczyta ten wątek, podniesie słuchawkę telefonu i otworzy przed nią swoje drzwi i serce.

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='hanka456']Sponiewierana, przepędzana, niekochana, odepchnięta na margines Justa, słała sygnały, że mimo pozorów niezależności pragnie aby jej życie wyglądało inaczej. Te subtelne wibracje zostały odebrane i właściwie odczytane. Mimo wielu rozterek na temat tego co dla niej dobre, wiem, że droga, którą teraz razem idziemy jest tą właśnie dla niej najlepszą. Ktoś kiedyś powiedział, że psy się nie uśmiechają, one się uśmiechają, a Justa uśmiecha się najpiękniej. Justa uśmiecha się ponieważ jej miejsce jest wśród ludzi, gdzie lęki nie są czynnikiem determinującym życie, gdzie będzie mogła rozkwitnąć i pokazać jaka jest piękna i dobra.
Opowieść o Juście będzie jeszcze się snuć przez jakiś czas, do momentu, gdy ten co zaprosi ją do swojego domu, przeczyta ten wątek, podniesie słuchawkę telefonu i otworzy przed nią swoje drzwi i serce.

Haniu pięknie ujęłas całą prawdę o Justce ,dziękuję .
Wzruszyłam się do łez tą piękną opowieścią o naszej najcudowniejszej sunieczce.

Posted

Dziewczyny!!!

To co robicie dla Justki jest naprawdę wspaniałe, cudowne, fantastyczne!!!!!! :loveu::loveu::loveu:
To wspaniała sunia, która zasługuje na najlepszy dom a z Waszą pomocą na pewno taki otrzyma!! :p
Ten wątek jest dla mnie wskazówką jak postępować z półdziką sunią z ok. Halinowa (mam ją w podpisie :-()! Dziękuję !!!!! :Rose:

Posted

Do Justy juz uśmiechnęło sie szczęscie, ze trafiła na kogos , kto sie troszczy o jej los. Juz nie musi się martwic o pełny brzuszek o o to jak przetrwac kolejny dzień. Nie musi sie tez obawiać tego, ze człowiek może ja boleśnie skrzywdzić.
Uczy się ponownie ufac dwónożnym braciom i siostrom i idzie jej to naprawde dobrze. To mądra sunia.
Jeszcze trochę i znajdzie ten ukochany domek - czego jej życzymy z całego serca

Posted

Piękne jest to, że Justa rozpoznaje i akceptuje tych, którzy do niej przychodzą. Wita ich radośnie choć jeszcze nieśmiało. Pierwsze małe drobne kroczki w kierunku wzajemnego zaufania zostały już poczynione.
Teraz Justa wejdzie w następny etap. Najtrudniejszy chyba, Justa musi zmierzyć się z obrożą na szyji i małym kroczkiem w parze z człowiekiem.

Posted

Prace przy budowie boksu przyniosły wreszcie efekt (jesteśmy z niego bardzo dumni)

do pracy włączyli się duzi i mali

nawiązały się nowe sympatie

i wreszcie udało się nasza Justeczka ma nowy domek

Posted

I jeszcze dwa zdjęcia z dzisiaj
Na początku nasza dziewczynka nie bardzo wiedziała co od niej chcemy

ale już po chwili :crazyeye: widać było że ma do nas tyle zaufania że nawet czesanie nie jest jej straszne :lol::cool3:

Posted

[quote name='anovip1']

Justusia :lol:

Czyż nie jest cudowna ?
Nasze śliczne ukochane słoneczko czeka w swoim kąciku
na tego jedynego ,który da jej miejsce w swoim sercu !!!

A czy możecie taki kącik wybudować u mnie w Halinowie?? Podajcie cenę..:cool3:!! Jest baaardzo profesjonalny!!!! Gratulacje ogromne!!!! :p

A Justusia jest śliczniutka :iloveyou:!!