hanka456 Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 Sponiewierana, przepędzana, niekochana, odepchnięta na margines Justa, słała sygnały, że mimo pozorów niezależności pragnie aby jej życie wyglądało inaczej. Te subtelne wibracje zostały odebrane i właściwie odczytane. Mimo wielu rozterek na temat tego co dla niej dobre, wiem, że droga, którą teraz razem idziemy jest tą właśnie dla niej najlepszą. Ktoś kiedyś powiedział, że psy się nie uśmiechają, one się uśmiechają, a Justa uśmiecha się najpiękniej. Justa uśmiecha się ponieważ jej miejsce jest wśród ludzi, gdzie lęki nie są czynnikiem determinującym życie, gdzie będzie mogła rozkwitnąć i pokazać jaka jest piękna i dobra. Opowieść o Juście będzie jeszcze się snuć przez jakiś czas, do momentu, gdy ten co zaprosi ją do swojego domu, przeczyta ten wątek, podniesie słuchawkę telefonu i otworzy przed nią swoje drzwi i serce. Quote
anovip1 Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 [quote name='hanka456']Sponiewierana, przepędzana, niekochana, odepchnięta na margines Justa, słała sygnały, że mimo pozorów niezależności pragnie aby jej życie wyglądało inaczej. Te subtelne wibracje zostały odebrane i właściwie odczytane. Mimo wielu rozterek na temat tego co dla niej dobre, wiem, że droga, którą teraz razem idziemy jest tą właśnie dla niej najlepszą. Ktoś kiedyś powiedział, że psy się nie uśmiechają, one się uśmiechają, a Justa uśmiecha się najpiękniej. Justa uśmiecha się ponieważ jej miejsce jest wśród ludzi, gdzie lęki nie są czynnikiem determinującym życie, gdzie będzie mogła rozkwitnąć i pokazać jaka jest piękna i dobra. Opowieść o Juście będzie jeszcze się snuć przez jakiś czas, do momentu, gdy ten co zaprosi ją do swojego domu, przeczyta ten wątek, podniesie słuchawkę telefonu i otworzy przed nią swoje drzwi i serce. Haniu pięknie ujęłas całą prawdę o Justce ,dziękuję . Wzruszyłam się do łez tą piękną opowieścią o naszej najcudowniejszej sunieczce. Quote
Hotel KADIF Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 Dziewczyny!!! To co robicie dla Justki jest naprawdę wspaniałe, cudowne, fantastyczne!!!!!! :loveu::loveu::loveu: To wspaniała sunia, która zasługuje na najlepszy dom a z Waszą pomocą na pewno taki otrzyma!! :p Ten wątek jest dla mnie wskazówką jak postępować z półdziką sunią z ok. Halinowa (mam ją w podpisie :-()! Dziękuję !!!!! :Rose: Quote
Ewelina.w38 Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 Zapraszam na bazarek, który wesprze Justke!!!:) W ofercie jest jeszcze mnóstwo pięknych materiałów a i fach krawcowej juz sprawdzono:P http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=10669560#post10669560 Quote
szajbus Posted August 11, 2008 Posted August 11, 2008 Do Justy juz uśmiechnęło sie szczęscie, ze trafiła na kogos , kto sie troszczy o jej los. Juz nie musi się martwic o pełny brzuszek o o to jak przetrwac kolejny dzień. Nie musi sie tez obawiać tego, ze człowiek może ja boleśnie skrzywdzić. Uczy się ponownie ufac dwónożnym braciom i siostrom i idzie jej to naprawde dobrze. To mądra sunia. Jeszcze trochę i znajdzie ten ukochany domek - czego jej życzymy z całego serca Quote
szajbus Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Justa prosi o to co najcenniejsze- miłość człowieka i troskliwy domek Quote
Niewiasta_21 Posted August 12, 2008 Author Posted August 12, 2008 Dzisiaj Justusia miała skorygowaną furtke, została wyczesana i załozyłysmy jej obrózke. Zdiecia odpicowanej Justusi niedługo będa. Quote
hanka456 Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Piękne jest to, że Justa rozpoznaje i akceptuje tych, którzy do niej przychodzą. Wita ich radośnie choć jeszcze nieśmiało. Pierwsze małe drobne kroczki w kierunku wzajemnego zaufania zostały już poczynione. Teraz Justa wejdzie w następny etap. Najtrudniejszy chyba, Justa musi zmierzyć się z obrożą na szyji i małym kroczkiem w parze z człowiekiem. Quote
ciapuś Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Prace przy budowie boksu przyniosły wreszcie efekt (jesteśmy z niego bardzo dumni) do pracy włączyli się duzi i mali nawiązały się nowe sympatie i wreszcie udało się nasza Justeczka ma nowy domek Quote
ciapuś Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 I jeszcze dwa zdjęcia z dzisiaj Na początku nasza dziewczynka nie bardzo wiedziała co od niej chcemy ale już po chwili :crazyeye: widać było że ma do nas tyle zaufania że nawet czesanie nie jest jej straszne :lol::cool3: Quote
anovip1 Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Justusia :lol: Czyż nie jest cudowna ? Nasze śliczne ukochane słoneczko czeka w swoim kąciku na tego jedynego ,który da jej miejsce w swoim sercu !!! Quote
Hotel KADIF Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 [quote name='anovip1']Justusia :lol: Czyż nie jest cudowna ? Nasze śliczne ukochane słoneczko czeka w swoim kąciku na tego jedynego ,który da jej miejsce w swoim sercu !!! A czy możecie taki kącik wybudować u mnie w Halinowie?? Podajcie cenę..:cool3:!! Jest baaardzo profesjonalny!!!! Gratulacje ogromne!!!! :p A Justusia jest śliczniutka :iloveyou:!! Quote
Reno2001 Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 Pięknie to wyglada :loveu::loveu::loveu:. Na prawdę jesteście SUPER! Quote
Hotel KADIF Posted August 12, 2008 Posted August 12, 2008 A ja jeszcze raz musiałam obejrzeć to dzieło sztuki! :evil_lol: I ucałować Justkę na dobranoc! :buzi: Quote
Ewelina.w38 Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Zapraszamy na poduszkowy bazarek dla suni:) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=116517&page=4 Quote
hanka456 Posted August 13, 2008 Posted August 13, 2008 Jeśli zakupimy spawarkę i nauczymy się samodzielnie spawać, to kąciki takie "justkowe" zaczniemy na zamówienie budować. Quote
szajbus Posted August 14, 2008 Posted August 14, 2008 Justka pokonuję swój lęk i na nowo chce zaufać człowiekowi. Jest na najlepszej drodze do sukcesu. Czy równie szybko znajdzie domek? Quote
hanka456 Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Justa czeka na dom, czyli na to czego w życiu chyba nie miała. Czy jest ktoś tak odważny aby go jej zaproponować? Quote
Moniskaa Posted August 15, 2008 Posted August 15, 2008 Auper ten boks Justy:) Zrobiliście kawał dobrej roboty:)) A Justa też jest śliczna:) Mam nadzieję, że szybko znajdzie domek:) Quote
ewatonieja Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 ciekawe jak przyżyje ta burzę, nawet nie ma swojego człowieka :-( Quote
szajbus Posted August 16, 2008 Posted August 16, 2008 Justka, mam nadzieję,z ę ten domek cie wypatrzy Quote
ciapuś Posted August 17, 2008 Posted August 17, 2008 Zapraszam na bazarek http://www.dogomania.pl/forum/showth...0#post10706680 Quote
Recommended Posts