Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Justka cudowna sunia, niesamowita matka.
Samotna, porzucona przez ludzi ,szukająca w lesie pożywienia.
Przemarznięta,ponad swoje siły opiekowała się dziećmi .
Jednak zima,śnieg,wiatr zrobiły swoje.
Dzieci z chorobą skóry trafiły do kliniki.
A ona ? ........ znów samotna ,gdzieś w lesie, niczyja została tam na mrozie.
Xena , Pongo dostały szansę ,im się udało :lol:

A Justka ? :-(:-(:-(:-(:-(
Czy znajdzie się ktoś ,kto da jej szansę, czy po raz kolejny zostanie niczyja ? :shake:
Musimy jej pomóc!!!!!!!

Posted

ona siedzi w klatce i cierpi, zmiana na boks nie skróci jej cierpień to dziki pies
musze sie zgodzić z Panem Zbyszkiem ona się męczy a my nie potrafimy jej pomóc :-( jeśli to ma wyglądać tak jak do tej pory to ja jestem przeciwna,
nikt z nia nie pracuje dzień w dzień a tylko takie postępowanie może (nie musi) przynieść pozytywny efekt ,ona tęskni za wolnością
nie lubi bezpośrednie kontaktu z człowiekiem, przed podaniem posiłku łaskawie pozwoliła sie pogłaskać bo wiedziała ze dam jej jedzenie,kiedy sie najadła warczała na mnie, w klatce siedzi miesiąc i nic sie nie zmieniło nie ma poprawy
moim zdaniem i Pana Zbyszka :(

chyba za szybko zrezygnowałyśmy z hotelowania u Murki :( Justa to nie Perełka :shake:

Posted

Ja mam inne zdanie na ten temat. Z Justą w obecnej chwili nieda sie pracowac. Ona nie jest przyzwyczajona do ludzi,do ich obecnosci,do dotyku ludzkiej dłoni,to fakt,tego wszystkiego mozna jej nauczyc,ale trzeba miec na to warunki. Justa moze i nie miała nigdy innego zycia niz na wolnosci,ale jest młoda i to ze nie poznała człowieka nie oznacza ze mamy ją skazac na 10 lat bezdomnosci. Ja tego na swoje barki nie wezmę.

Ja wierze ze kiedy Justa trafi do swojego własnego boksu,gdzie bedzie mozna z nia pracowac,wtedy bedzie poprawa i Justa wkoncu sie do nas przekona. Trzeba sprubowac.

Posted

A ja jestem pewna że Justka będzie super psem ,najlepszy przykład że Magda zdjęła jej szwy po sterylce bez narkozy i nie było kłopotu żeby do niej dojść i ją dotykać

Posted

Moja opinia o Justce nie zmieniła się. Uważam ,że to cudowna ,bardzo łagodna sunia. Niestety do tej pory nie miałyśmy możliwości ,by ulżyć jej cierpieniu przebywania w ciasnej klatce .
Boks był niemal nieosiągalny.
Przełożenie Justy z klatki do boksu,to niemal połowa socjalizacji do przodu.
Justa uwielbia głaskanie i bliskość człowieka.
Boi się nagłych ,szybkich ruchów ręki.
Czym jest to spowodowane,można się tylko domyślać :shake: :-(

Chętne osoby do pomocy Justce?
Ja się zgłaszam jako pierwsza.
Mam nadzieję ,że są również inni chętni do pomocy.
Niestety, nie mam możliwości codziennej pracy z nią,więc można się będzie wymieniać.
Justa jest warta tego .
Zaznała już wiele złego od ludzi,trzeba jej pokazać tą dobrą stronę człowieka, musi zaufać i uwierzyć że człowiek jej nie skrzywdzi.

Posted

Ja oczywiście chętnie też będę jeździć do Justki bo jest ona tego warta w 100%
Po dzisiejszym dniu jestem pewna że praca nad jej zachowaniem to nie kilka miesięcy jak myślałam ale kilka dni no może tygodni.
Na poparcie moich słów pokażę Wam zdjęcia z dnia dzisiejszego .W ciągu zaledwie godziny Justka zaufała Iwonce do tego stopnia że .....
zresztą co ja będę pisać zobaczcie sami

Pierwsze 10 minut

a może to głaskanie jest przyjemne ?

chyba się skusze na tesmakołyki

Posted

I teraz coś czego chyba nikt się nie spodziewał ,przynajmniej po 30 minutach :crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye:

i niech ktoś powie że ona nie jest warta naszej pomocy
To bardzo kochany i uczuciowy pies tylko życie nie było dla niej łatwe.

Posted

Ech, szkoda, że mnie nie ma w Łodzi. Też bym do niej z ogromną przyjemnością jeździła. A czym więcej nowych, łagodnych ludzi Justa pozna i się do nich przyzwyczai tym lepsze będą wyniki.
Ja wierzę jak patrzę w jej ślepia, że jeszcze będzie preferować ludzkie kolanka:lol:. Tylko niestety praca, praca...

Posted

Justka jest dużo łatwiejszym przypadkiem od Perełki więc nie wiem o jakie wskazówki Ci chodzi.Dzisiaj już sama podeszła do mnie i obwąchała mnie.Moim zdaniem będzie dobrze i to szybciej niż myślałyśmy.

Posted

Justka to niesamowicie mądra sunieczka, bardzo łagodna,wręcz oaza spokoju :lol:
Wierzę,że ktoś ją pokocha tak szybko jak my.
Wystarczy na nią popatrzeć i człowiek nie może przestać o niej myśleć:loveu:
:loveu: :loveu: Ona jest kochana:loveu::loveu:

Posted

ciapuś napisał(a):
Justka jest dużo łatwiejszym przypadkiem od Perełki więc nie wiem o jakie wskazówki Ci chodzi.Dzisiaj już sama podeszła do mnie i obwąchała mnie.Moim zdaniem będzie dobrze i to szybciej niż myślałyśmy.

no proszę wspaniale ze robicie ogromne postepy, to jak juz sie oswoi to trza szukać dt lub ds