Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Basieńku trzymaj się kochanie, dzisiaj już będzie lepiej! Camara wiem jak to przeżywasz ja uwierz mi również - zobaczysz Basieńka dzisiaj będzie już lepsza!

• Replies 269
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dobry wieczór, to ja Basia :p

Proszę tylko nie nasyłajcie na mnie jakiegoś TOZ-u czy coś :roll:
Beciu, chyba całe nasze odkarmianie zaprzepaszczone :cool1:
Basia wygląda jak charcica :oops:
ale merda ogonkiem :p

Jedzenie nadal nie wchodzi. Dziś udało się wszamać tylko dwie parówki :shake: Ale w południe podreptała tochę po domu, a teraz byłyśmy 3 minuty na spacerku w ogrodzie.
Gorączki nie ma. Rana wygląda naprawdę dobrze.

Posted

Camara napisał(a):

Jedzenie nadal nie wchodzi. Dziś udało się wszamać tylko dwie parówki :shake: Ale w południe podreptała tochę po domu, a teraz byłyśmy 3 minuty na spacerku w ogrodzie.
Gorączki nie ma. Rana wygląda naprawdę dobrze.

Biedniutka. Skoro tak dlugo sie wybudzala i nie bedzie jadla dalej to zrob jej badania ponowne krw, mocznik i kreatynina, przede wszystkim ..

A co wet na to?

Posted

Wet uspakaja - w zasadzie nie ma "fizycznych" powodów do niepokoju. Tak jak pisałam rana wygląda bardzo dobrze. Basia siusia i dziś zrobiła (maleńkiego) qupala. Pije wodę. Nie ma gorączki. A czasem psy po prostu źle reagują na narkozę.
Badania oczywiście powtórzę

Posted

[quote name='Camara']Wet uspakaja - w zasadzie nie ma "fizycznych" powodów do niepokoju. Tak jak pisałam rana wygląda bardzo dobrze. Basia siusia i dziś zrobiła (maleńkiego) qupala. Pije wodę. Nie ma gorączki. A czasem psy po prostu źle reagują na narkozę.
Badania oczywiście powtórzę

:oops::oops:mam tak samo ...co narkoza to gorzej ;)...więc i Basi przejdzie :calus:

Posted

Wygląda na to, że kryzys minął :multi:
Basieńka bez problemów zjadła dziś śniadanie :lol: niedużo, ale chętnie. No i już nie sika w domu, grzecznie czeka na spacerek. Spacerki króciutkie, bo psicy zimno i zrobi co musi i zaraz ucieka pod drzwi.

Bardzo dziękujemy za trzymanie kciuków :loveu:

Posted

Camara napisał(a):
Wygląda na to, że kryzys minął :multi:
Basieńka bez problemów zjadła dziś śniadanie :lol: niedużo, ale chętnie. No i już nie sika w domu, grzecznie czeka na spacerek. Spacerki króciutkie, bo psicy zimno i zrobi co musi i zaraz ucieka pod drzwi.

Bardzo dziękujemy za trzymanie kciuków :loveu:

I pomyśleć że w schronisku siedziała w dziurawej budzie na klepisku...
bez podłogi...:-(. Nie dziwie się wcale ze nie chce teraz z domu wychodzic...:eviltong:

Posted

becia66 napisał(a):
I pomyśleć że w schronisku siedziała w dziurawej budzie na klepisku...
bez podłogi...:-(. Nie dziwie się wcale ze nie chce teraz z domu wychodzic...:eviltong:

I jeszcze lubi jak się ją przykryje kołderką :p

Po południu Basieńka sama już zeszła ze schodów i sama wyszła. W ogóle po spacerku od razu maszeruje do swojego pokoiku. Chyba podoba się jej takie życie - mało ruchu i święty spokój ;) Micha podana, woda dostarczona, od czasu do czasu ktos wejdzie, pogada i pogłaszcze - Basia pomerda ogonem ale jak zostaje sama to też jest zadowolona. Jeszcze nie było u mnie takiej spokojnej psiny.

Z jedzeniem ok :p dziś jest na diecie ryżowo-kurczakowej. Smakuje.

Posted

Camara napisał(a):
Chyba podoba się jej takie życie - mało ruchu i święty spokój ;) Micha podana, woda dostarczona, od czasu do czasu ktos wejdzie, pogada i pogłaszcze - Basia pomerda ogonem ale jak zostaje sama to też jest zadowolona. Jeszcze nie było u mnie takiej spokojnej psiny.

podpisuje sie pod tym wszystkimi 4 lapami ;)
i o kolderce, hahaha, pewnego dnia rano znalazlam ja w lozku po sam nos przykryta

Posted

Camara napisał(a):
I jeszcze lubi jak się ją przykryje kołderką :p

Po południu Basieńka sama już zeszła ze schodów i sama wyszła. W ogóle po spacerku od razu maszeruje do swojego pokoiku. Chyba podoba się jej takie życie - mało ruchu i święty spokój ;) Micha podana, woda dostarczona, od czasu do czasu ktos wejdzie, pogada i pogłaszcze - Basia pomerda ogonem ale jak zostaje sama to też jest zadowolona. Jeszcze nie było u mnie takiej spokojnej psiny.

Z jedzeniem ok :p dziś jest na diecie ryżowo-kurczakowej. Smakuje.

U mnie też to wyglądało tak : Basia wychodzila na ogród ale niespecjalnie chętnie. Jak byłam z nią to i owszem ale jak tylko szłam do domu to ona w te pędy za mną. I w domu szła prosto do swojego legowiska nawet nie oglądając się na boki. Po prostu kładła się i i leżała lub spala godzinami.
I miała święty spokój...:evil_lol:

Posted

Można odetchnąć - Basia na dobre wróciła do świata żywych :p

Gorączki nie ma, rana wyglada super - Basia w ogóle się nią nie interesuje. Fatruszek, który dla niej kupiłam będzie chyba zupełnie zbędny. Jedzenie jest już dobre :cool3: Je ile dadzą i ze sporym apetytem :p

Nie lubi jak się jej robi niespodzianki. Budzi się o jednej godzinie. Króciutki spacerek na siusiu. Micha. Krótkie głaskanko i szybciutko na materacyk - prosze zamknąć drzwi, bo Basia idzie spać. I tak 3 razy dziennie, mile widziane o tych samych porach.
Dziś chcąc jej trochę wynagrodzić samotne godziny próbowaliśmy ją zachęcic do swojego towarzystwa o nieco innej godzinie. Moje harpagany urzędowały w ogrodzie no to otworzyliśmy drzwi do jej pokoiku. Była zdziwiona i nieco zdezorientowana - a czegóż to od biednej Basieńki chcą? to nie pora na pieszczoty :evil_lol: zachęcana do wyjścia machała ogonkiem ale z zaproszenia nie skorzystała. Wyraźnie dała nam do zrozumienia, że wizyty przyjmuje o 20 ;) Damy mają swoje zwyczaje :roll:

Posted

:) Jak to czytam to nasuwa mi sie mysl ze Basa jest przeznaczona dla jakiejś starszej osoby ktora juz nie ma tyle energi i tez ma swoje przyzwyczajenia jedzenie spacery itp w wyznaczonych godzinach... pozatym Basia nie jest psem bardzo żywiołowym, a wiec chyba by jej bardzo takie cos odpowiadało....

Posted

Na pewno dom bez dzieci. Baśka dałaby się zamęczyć, bez słowa skargi :cool1:
Dom u ludzi, którzy nie będą zbyt wiele od niej oczekiwać. Bo nie będzie nieokiełznanej radości po powrocie z pracy. Szalonych zabaw i długodystansowych spacerów. Basia lubi ludzi, nie jest autystyczna. Tylko taka... cichutka, pokorna, nieśmiała... taka Basia kochana.

Posted

O Jezu ja wiem ze jestem monotematyczna- ale to tak jak moja Wandziusia:loveu:
Swiety spokoj i zeby nikt jej nie zmienial planu zajec- i zeby za duzo nie chodzic:lol:

Posted

a wiesz Alu, też tak sobie o niej pomyślałam - jak Wandeczka ;)

Dziś to już w ogóle problem z wychodzeniem :roll: Jest taki wiatr, że mi Baśkę porywa :evil_lol:
Zdrówko - w porządku :p

Posted

[quote name='Camara']a wiesz Alu, też tak sobie o niej pomyślałam - jak Wandeczka ;)

Dziś to już w ogóle problem z wychodzeniem :roll: Jest taki wiatr, że mi Baśkę porywa :evil_lol:
Zdrówko - w porządku :p

:) kochana Basieńka