Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 269
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Przepraszam, wczoraj miałam ciężki dzień :cool1:
Basia dała niezłą popisówke przy wyjeżdzie :shake: zamarła w bezruchu i miała drgawki ze strachu :placz:

martwię się o Basię. Ona jest taka wrażliwa i tak źle znosi zmiany. Czy da sobie radę? czy jej nowi ludzie dadzą sobie rade z jej lękami, jej ucieczkami w "nieobecność?? Trudne zadanie ich czeka. A Baśkę cieżkie chwile :cool1:
Mimo tego zdenerwowania mam dużą nadzieję, że wszysto dobrze się skończy i będzie to udana adopcja. Ludzie są naprawdę bardzo fajni, bardzo pozytywnie nastawieni do Basi. To spokojna, stabilna rodzina, ale tak jak pisałam wcześniej bez doświadczenia z psami po traumie, stąd moje obawy.

A co do reszty - Basia zamieszkała w ekskluzywnej dzielnicy. Wypasiona fura i dom "z górnej półki". Może dowolnie grymasic przy misce - albo rojalek albo gotowana wołowinka. Piękny ogródek z porządnym ogrodzeniem, a jak się przyzwyczai to spacerki zapewnione! W domu przeważnie ktoś jest. Opieka stałego weta z kliniki.
Baśka - trzymaj się! bo ci się należą te luksusy!!!

Posted

Camara, to samo było u mnie. przy wyjeżdzie Basia byla przerażona, trzęsła się cała i tak za mną patrzyła.....:placz: Czułam się fatalnie, jak zdrajczyni której ten biedny psiak zaufał....Pewnie czujesz to samo...:cool1:

Posted

[quote name='Camara'] Ludzie są naprawdę bardzo fajni, bardzo pozytywnie nastawieni do Basi. To spokojna, stabilna rodzina, ale tak jak pisałam wcześniej bez doświadczenia z psami po traumie, stąd moje obawy.

Będzie napewno dobrze i Basia szybciutko to odczuje!!

Posted

Jejku Camara napisz coś, juz ktorys raz dzisiaj zaglądam na ten wątek
i martwie się że nic nie piszesz bo wiem jaka Basia była czuła i wrażliwa...
I te wszystkie przenosiny w tak krótkim czasie....Matko, czy wszystko jest okay ? :roll:

Posted

Camara napisał(a):
Beciu nie jest ok :shake: Basia gnębi goldenka (źle to wygląda) :cool1:

moze go tylko ustawia jak to 'baba' a on jak chlop jest nachalny:evil_lol: No musza miec czas aby sie zgrać;)

Posted

Rzecz w tym że nie każdy chce ten czas dać.....:shake:, wiem cos o tym bo sama muszę szukać teraz następnego domu dla naszego psiaka z bardzo
prozaicznego powodu. Pies śliczny, kudłaty ale niestety chce nie tylko leżeć na kanapie...:-(

Posted

To wyglada tak, że Basia nie dopuszcza młodego do miski z wodą. Jak jest na ogrodzie to zapędza Bohuna w róg i nie pozwala mu się ruszyć. Nie wolno go głaskać w jej obecności. Nie wolno mu przy niej biegać, bawić się zabawkami bo go "przyziemia" :shake: A Bohun to typowy goldek, takie ciele - po prostu zaczął się Basi bać :cool1:

Posted

Camara napisał(a):
To wyglada tak, że Basia nie dopuszcza młodego do miski z wodą. Jak jest na ogrodzie to zapędza Bohuna w róg i nie pozwala mu się ruszyć. Nie wolno go głaskać w jej obecności. Nie wolno mu przy niej biegać, bawić się zabawkami bo go "przyziemia" :shake: A Bohun to typowy goldek, takie ciele - po prostu zaczął się Basi bać :cool1:

Ale ona byla wsrod innych psow przeciez?:roll: Ja bym dala jej jeszcze czas, czas....a Baska jest madra i chyba karna wiec mozna jej troszke powiedziec 'do sluchu' ze nie wolno..
Niestety psiaki po schronisku, sa bardzo zaborcze-schronisko je tego nauczylo....czas, potrzebny czas..
To,ze go przyziemia to go ustawia-to mze groznie wygladac ale ja bym sie nie przejmowala, narazie..

To niech narazie nie glaszcza ani jej ani jego...

Posted

Camara napisał(a):
było ciężko :cool1: ale wychodzimy na prostą :loveu:
tak, że spokojnie - Basia ma dom!!! :p
jutro napiszę więcej

:loveu::loveu::bigcool: :loveu::loveu:

Posted

:loveu: madra dziewczynka, przemyslala co moze stracic;)
A tak powaznie.Basia byla zagubiona, chciala dobrze, bardzo dobrze dla swoich ludzi przed wszystkim. A ze byl tez pies to musieli sie poustawiac. Za jakis czas to Baska bedzie "pod pantoflem" psa, nawet sie nie zorientuje.;)