Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Badania zrobione, wszystko jest ok. Basia wygląda bardzo dobrze, brykała po ogrodzie jak młódka :crazyeye:
W tej chwili jest u mnie - inaczej nie ma siły - nigdzie nie zdążam :cool1: dziś też dotarłam już po zamknięciu laboratorium ale w desperacji rzuciłam się na próg i zagroziłam, że NIE ODEJDĘ :diabloti: Pomogło :evil_lol:

Basia zostanie jeszcze po zabiegu u mnie. Nie martwcie się - trzymam ją z daleka od moich milusińskich i jak tylko nikt nie zapomni zamknąć drzwi to jest szansa na przeżycie :cool3:

• Replies 269
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Camara napisał(a):
Badania zrobione, wszystko jest ok. Basia wygląda bardzo dobrze, brykała po ogrodzie jak młódka :crazyeye:
W tej chwili jest u mnie - inaczej nie ma siły - nigdzie nie zdążam :cool1: dziś też dotarłam już po zamknięciu laboratorium ale w desperacji rzuciłam się na próg i zagroziłam, że NIE ODEJDĘ :diabloti: Pomogło :evil_lol:

Basia zostanie jeszcze po zabiegu u mnie. Nie martwcie się - trzymam ją z daleka od moich milusińskich i jak tylko nikt nie zapomni zamknąć drzwi to jest szansa na przeżycie :cool3:

Camara, mamy rozumieć że Basia zagraża twojemu zwierzyńcowi ? :crazyeye:

Posted

Zabieg z różnych względów odbędzie się dopiero jutro wieczorkiem.

A co u Basi?

Jest bardzo grzeczną sunieczką :loveu: cichutka, grzeczniutka, ogonkiem merda i przychodzi jak się ją zawoła. No i lubi sobie pobiegać :lol: wcale nie żartuje! właśnie odbyłyśmy wieczorny spacerek polegający na bieganiu wokół domu ;) bardzo się jej podobało :p

Ze spraw innych - ma ładne ząbki i straaasznie brudne uszy. A mnie się skończył płyn do mycia ucholi :niewiem:

Posted

ręce mi opadają :cool1: Basi zabieg znowu przesunięty. Siła wyższa i zupełnie ode mnie (i Basi) niezależna.
A Basia czuje się doskonale. Jakby nie to, że muszę ją separować od mojego stada to w ogóle nie odczuwałabym skutków ubocznych posiadania czwartego psa :cool3: . Idealny pies dla zapracowanych osób!

Posted

Camara napisał(a):
ręce mi opadają :cool1: Basi zabieg znowu przesunięty. Siła wyższa i zupełnie ode mnie (i Basi) niezależna.
A Basia czuje się doskonale. Jakby nie to, że muszę ją separować od mojego stada to w ogóle nie odczuwałabym skutków ubocznych posiadania czwartego psa :cool3: . Idealny pies dla zapracowanych osób!

Camara, a dlaczego ty ja musisz separować ? :crazyeye:
Kto kumu zagraża ? :-o

Posted

becia66 napisał(a):
Camara, a dlaczego ty ja musisz separować ? :crazyeye:
Kto kumu zagraża ? :-o

Beciu, oczywiście że od mojej suki Beli. Na pewno sponiewierałaby ją na dzień dobry bo musiałaby ją "ustawić". Ma przewagę 16 kg.
Z moimi psami Basia już spacerowała po ogrodzie. Jest ok, ale i tak muszę ich mieć na oku. Nie widzieliście zabaw podhalanów. To wygląda jak walki gladiatorów :roll: Jakby tak Bruno skoczył na Basie (jak na Borysa) to chyba zostałoby samo mokre :cool3: A jest bardzo zabawowy. Nie wiem czy zdajecie sobie sprawę jaką drobinką jest Basieńka przy moim stadzie :cool1:

Ale dziś drzwi do pokoju Basi są otwarte. Takiej bidzie jak Basia dzisiaj nikt na pewno krzywdy nie zrobi.
Jest już po zabiegu. Było ciężko. Ale udało się - i sterylizacja i wycięcie guzów na obu listwach. Teraz Basia śpi. Mam nadzieję, że będzie dobrze.

Posted

Camara jak minęła noc??? Mam nadzieję spokojnie i Basia dzielna ....smutek miałam wczoraj, że taka pociachana musiała być, ale lepiej teraz niż później.

Dzielne dziewczyny jesteście a Ty Camara - sama wiesz jak bardzo chylę czoła przed Twoją pomocą dla psiaków.

Posted

Noc - taka sobie :cool1: W każdym razie wyspani to nie jesteśmy :roll:
Dziś jest troszkę lepiej. Basia oprzytomniała, ale bardzo słabiutka i taka... zdezorientowana. Ale rana wygląda dobrze, nic nie krwawi i nie jest nadmiernie opuchnięte. Teraz czuwa nad nią mój TZ. Jak wrócę z pracy to dam jej antybiotyk i jeżeli będzie trzeba to środki przeciwbólowe.

Posted

Wiadomości hurtem, bo nie miałam kiedy zrobić wpisu:

Stan do godzin południowych:
z Basią nie jest najlepiej
stan dokładnie taki jak wczoraj. Apatyczna, słabo reagująca. Nie je. Głównie w stanie półspania... Ale pije, wstaje na chwiejnych łapach na sikanie. Sika w domu, przestała sygnalizować potrzebę wyjścia. W ogóle nie wydaje z siebie żadnych dzwięków. Głaskana przytula się do ręki.
Rana wygląda bardzo dobrze. Żadnego opuchnięcia lub krwawienia. Nie ma reakcji bólowej brzucha. Nie ma gorączki.
Nie wiem co o tym myśleć. Albo to taka przedłużona reakcja na narkozę albo jakiś szok.
Wieczorem dzwoniłam do weterynarza. Wczoraj taki stan był jeszcze normą. Dziś po południu pojadę z Basią na kontrolę.
Mam nadzieję, że to tylko ja panikuję...

Po południu:
Chyba trochę spanikowałam. Koło 17 Basia trochę oprzytomniała. Na tyle, że zjadła dwa biszkopty i pół kromy z pasztetem. Wiem, że to niezbyt psie jedzenie ale na nic innego nie reagowała.
Dostała antybiotyk podskórnie i środek przeciwbólowy domięśniowo.