Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 269
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Nie chce byc nudna ale patrzac na Basie moja Wandziusie ukochana widze:-( Tez taka byla - z nozki na nozke, powolusku, stworzenie przyjazne wszystkiemu i wszystkim.
Niech Basia znajdzie najpiekniejszy na swiecie dom...

Posted

met napisał(a):

kiedys bedzie wiecej ;)

Basienka zdecydowanie potrzebuje domku lubiacego dlugie, wolne spacery. co ona sie nalazi, zanim znajdzie odpowiednie miejsce na sioo... szok! a tempo ma powalajace - no-ga-za-no-ga... hahaha, przeurocza psina

:crazyeye: met, Basia jest u Ciebie? Mialas ograniczyc przyjmowanie zwierzat, bo nie ogrniasz wszystkiego a tu Basie wzielas???:shake::shake::shake:

Posted

ARKA napisał(a):
:crazyeye: met, Basia jest u Ciebie? Mialas ograniczyc przyjmowanie zwierzat, bo nie ogrniasz wszystkiego a tu Basie wzielas???:shake::shake::shake:

Najwazniejsze ,że Basia jest juz po za schroniskiem , i mamy wieksza mozliwosc szukania domku. Met da rade ,znam osoby ktore maja więcej zwierząt swoich i hotelowych i jakos radzą sobie i zwierzeta sie mają świetnie.

Posted

Foksia i Dżekuś napisał(a):
Najwazniejsze ,że Basia jest juz po za schroniskiem , i mamy wieksza mozliwosc szukania domku.

Tak, ten argument jest nie do podwazenia:shake:

Met da rade ,znam osoby ktore maja więcej zwierząt swoich i hotelowych i jakos radzą sobie i zwierzeta sie mają świetnie.

Jasne, i maja male 7 m-c Dziecko i sa kompletnie same i mają konie, koty i psy jeszcze na glowie.
Doceniam met ale nie wierze, ze da sie to wszystko SAMEMU ogarnac:shake::shake::shake:

Posted

wsparcie bardziej potrzebne niż brak wiary w met, może lepiej ją zapytać czy coś potrzebuje a nie zawiesić ręce bo nie da sobie chyba rady .....

Ja jestem w stałym kontakcie, wszystko jest OK, Camara dogląda Baśki i właśnie załawiła weta, później sterylke tak więc szukamy domu Basi.

Met dzielnie walczysz z każdym dniem i dajesz radę, jak coś potrzeba daj znać :) smiało :)

Posted

ARKO, jestem w tej komfortowej sytuacji, że mieszkam pół godziny drogi od met. A met wie, że w przypadku jakichkolwiek problemów zjawiam się za stosunkowo krótki czas.
Byłam u met i jeżeli uznałabym, ze Basia nie ma odpowiednich warunków to bym jej tam nie zostawiła.

A z konkretów - z uwagi na chorobę mojego weterynarza wszystkie plany logistyczne legły w gruzach. Czyli wszedł w zycie plan awaryjny - też dobry, choć bardziej stresująco-czasochłonny :roll: Mam juz innego weta, do którego mam zaufanie. Jutro przywożę Basię do miasta, robimy badania i jak wszystko będzie OK to zabieg będzie w czwartek. A potem Basia zdrowieje a my intensywnie szukamy domu.
Proste, prawda?
tylko dlaczego ja :mdleje:
:cool3:

Posted

becia66 napisał(a):
Camara, nasz rzeszowski wet wymacał 2 malutkie guzki przy tylnych sutkach Basi. Mówił że trzeba to jak najszybciej wyłuskać póki małe i że to drobny zabieg w tej chwili.

:shake: to nie jest taki "drobny zabieg", to jest operacja, wiem to z autopsji mojej suki. Miala tylko jeden guzek wiekosci ziarna fasoli a ciecie to przez pol brzucha suki bylo-tak sie to prawidlowo robi. Usuniecie czesci listwy mlekowej. :shake::shake::shake: I trzeba sie nastawic na to,ze beda to prawdopodobnie dwie operacje rozlozone w czasie, do wygojenia pierwszej ze wzgledu na 'rozciaglywosc' i ubytek skory, wycietej.
Optymistycznie jest jak uda sie przy okazji usuwania guzkow zrobic tez kastracje-a przy guzach jest MUSEM.

Posted

Camara napisał(a):
ARKO, jestem w tej komfortowej sytuacji, że mieszkam pół godziny drogi od met. A met wie, że w przypadku jakichkolwiek problemów zjawiam się za stosunkowo krótki czas.

:lol: to dobrze!

Posted

Camara napisał(a):

tylko dlaczego ja :mdleje:
:cool3:

[FONT=Arial]
bo TY jesteś Aniołkiem Stróżem tych wszystkich nieszczęśliwych białaskow ...
tylko nikt nie bierze do serca tego ze anioly potem tak strasznie cierpią :calus:

pozwolę sobie tu zaglądać i przesyłac dobre słowo ...bo narazie tylko tym dysponuję :oops:
[/FONT]

Posted

ARKA napisał(a):
:shake: to nie jest taki "drobny zabieg"...

nie jest to pierwsza suczka z takim problemem pod moją opieka. Powiem nawet, że w porównaniu do poprzednich choćby ciechanowskiej Eni lub krakowskiej Bony - Basia to "mały pikuś". Ale zdaję sobie sprawę z powagi sytuacji, stąd moja panika na wiadomość o chorobie mojego weta :cool1: i dziesiątki telefonów wczorajszym popołudniem w poszukiwaniu kogoś, komu mogę powierzyć Basie.
Teraz wet wybrany, plan działania także i oby nic nie wyskoczyło po drodze :kciuki:

Posted

a to Bona na drugi dzień po zabiegu usunięcia guza jak arbuz (z listwą) :

a to guzek Eni

ARKO - naprawdę wiem co robię. Ale dziękuję za "martwienie sie" o Basię. Miło wiedzieć, ze nie jest się samemu z problemem.

Posted

Listwe usuwa się w przypadku guzków mocno zaawansowanych, w przypadku guzków Basi nasz wet pisał o wyłuszczeniu ich ALE ile wetów tyle opinii. Ja wiem, że Camara znalazła weta który zrobi to co trzeba :)

Camara tak jak pisałam - wal jak w dym, met tak samo :)

Posted

Camara napisał(a):

ARKO - naprawdę wiem co robię. Ale dziękuję za "martwienie sie" o Basię. Miło wiedzieć, ze nie jest się samemu z problemem.

Wiesz, bo nie mozna bagatelizowac malutkiego guzka i pisac w cimno,ze to taki niemalze kosmetyczny zabieg-nie do Ciebie to pisze;)
Tak,zawsze, martwie sie o suki z guzkami, to moja najwieksza wada:shake::shake:

Posted

ARKA napisał(a):
Wiesz, bo nie mozna bagatelizowac malutkiego guzka i pisac w cimno,ze to taki niemalze kosmetyczny zabieg-nie do Ciebie to pisze;)
Tak,zawsze, martwie sie o suki z guzkami, to moja najwieksza wada:shake::shake:

Wyrażnie pijesz Arka do mnie wiec oświadczam że takim znawcą od guzków jak ty, to ja nie jestem :cool3:. Tylko powtarzam to, co powiedział nam nasz zaufany a ogólnie bardzo wzięty i szanowany wet. Właśnie użył słowa wyłuskać i to szybko póki małe bo potem będzie już problem. :cool3:

Posted

Jeśli jednak wet Camary stwierdzi że trzeba usunąć listwę, to napewno
zrobi to co trzeba.
Camara, pamietasz naszą pierwszą Bacunię staruszkę z Orzechowców co pojechała na Śląsk ? Wet schroniskowy kazał ją przywieżć do lecznicy na operację bo twierdził że trzeba całą listwe usunąć i dobrze że sie tak nie stało, bo za kilka dni inny wet już w nowym domu zrobił dokladne badania
i operacja aż tak inwazyjna okazała sie być niepotrzebna.....
Jestem pewna że Basia w ręku Camary zostanie świetnie zdiagnozowana i leczona. :roll:

Posted

becia66 napisał(a):

...Camara, pamietasz naszą pierwszą Bacunię staruszkę z Orzechowców co pojechała na Śląsk ...

jak mogłabym nie pamiętać? - wysmarowałam dla niej taaaaki rzewny tekst na allegro :evil_lol:

co do Basi - zrobimy to, co wet uzna za najlepsze dla niej.