Neczka Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 Tak, kicia pojechała. Spacer napewno się uda ;) Byłam z nim dzisiaj, bez smyczki. Cudo nie pies... Tylko nie lubi zakładania smyczki, więc nawet nie kombinuję z zapinaniem obroży:shake: Wogóle boi się sznurków, linek itp... Quote
SZPiLKA23 Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 Super:multi: Moze był gdzies wiazany Quote
weronika1 Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 Żabek poprawia sobie humor i ja też.:lol: Albiemu to nawet nie źle wygląda na tablicy, piękne zdjecia, aż się chce zabrać wszystkie do domy. Niestety musi być rozsądek , bo bym była jak Zośka jeden pokoik a wokoło tłum psów, psy na wersalce i śpiąca Weronika pod wersalką. Byłam u p. Romy jak zwykle dziękowała za wszystko. Duduś zagrał ze mną w bumerang. Szybciej wraca z zabawką niż się rzuci.P. Roma dzisiaj trochę lepiej się czuła ,ale nadal jest słaba. Quote
Becia66 Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 A więc z najlepszych wiadomości dzisiaj ze schroniska : 10-letnia Koksa i terierkowaty Dżekuś bez oczka pojechali dzisiaj do jednego domku do Gdańska....:sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb: [IMG]http://img412.imageshack.us/img412/5703/dscn1158xl8.jpg[/IMG] [IMG]http://img397.imageshack.us/img397/7058/dscn1116lm3.jpg[/IMG] Quote
żaba88 Posted September 6, 2008 Posted September 6, 2008 W cuda to ja nie wierzę... Ale te adopcje... Trzeba wierzyć w ludzi, a nie w cuda! Quote
basia0607 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Dziewczyny ! ja szukam transportu dla szczeniaka na trasie Gdańsk-Śląsk ! Zawsze wchodze na wasz watek i potrosze znam Wasze psy jakby były moje ! Orzeszki nadal u mnie . Quote
Becia66 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Wczoraj szczeniorki nasze dostały nowe zabawki - to też część darów holenderskiej Fundacji Dieren Hulp Zonder Grenzen...zabawy i radości było co nie miara....:Dog_run: [IMG]http://img504.imageshack.us/img504/4303/dscn1119xq5.jpg[/IMG] [IMG]http://img504.imageshack.us/img504/7194/dscn1127ts2.jpg[/IMG] A Ciapek z Toffikiem dostały parasol coby im za gorąco nie było...:eviltong::evil_lol: [IMG]http://img175.imageshack.us/img175/9136/dscn1128cs8.jpg[/IMG] Quote
weronika1 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Jestem , co prawda ledwie żywa, upał niesamowity, do tego wiatr zrywał wszystkie kartki. Psy rasowe i nierasowe szukały chlodu nadaremnie. Plac bez jednego drzewka, jak patelnia. O godz 13 zeszłyśmy z placu. Podliczone puszki. [COLOR=red]Zebrałyśmy 610 zł 41 gr. :lol:[/COLOR] Największe zainteresowanie było zdjęciami na tablicy , dwie rodziny z dziećmi pojechały do Orzechowiec, aby wybrać sobie psiaka. Dużo osób pytało o szczeniaki , kierowałam do Orzechowiec, podawaliśmy telefon , adres. Żałuję że nie zabrałam kilka szczeniaków ze sobą. Straszne to miejsce na wystawę , piach kurzy prosto w twarz, żużel zgrzyta w zębach.:shake: Quote
SZPiLKA23 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 :multi: swietny wynk Rodziny były ale wyszły bez szczeniakow nie wiem dlaczego moze były za małe Quote
MalgosMalgos Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 przez 8,5 godzin drogi do Chiemsee w zeszly wtorek, jak i rowniez przez 8,5 godzin spowrotem w piatek spisywalam wszystkie adresy polskich spedycji, jakie sie pod kola nawinely. Dzisiaj rozeslalam listy do wszystkich "grubszych" znajomych z prosba o wsparcie w sprawie transportu. Wew wysilkach nie ustane, az styropian, lekarstwa, bude, ocieplacze, zabawki i swetry dla pani Romy wam dowioze. Pozdrawiam serdecznie malgosmalgos Quote
weronika1 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 W marcu wystawa w Jarosławiu , będę bogadsza o doświadczenie. Myślę że bedzie lepszy wynik. Albiemu ,te Twoje zdjęcia robiły furorę na tablicy, do niektórych dopiero pierwszy raz dotarło że tam są takie piekne psy które czekają na swojego pana. Z jedna Panią się umówiłam,, aby ją zawieść do schroniska ,chce zabrać psiaka. Jeszcze nie zdecydowała którego,(wszystkimi była zachwycona) interesuje ją większy, łagodny do ogrodu.Co sądzicie, który byłby najodpowiedniejszy? wiadomo że decyzję musi podjąć sama ( wiek nie odgrywa roli) Quote
halcia Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Dzięki uprzejmośći rzeszowskiego dr wszystkie psy w Orzechowcach zostały zaszczepione gratisowo. Quote
Saphira Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 [quote name='weronika1']W marcu wystawa w Jarosławiu , będę bogadsza o doświadczenie. Myślę że bedzie lepszy wynik. Albiemu ,te Twoje zdjęcia robiły furorę na tablicy, do niektórych dopiero pierwszy raz dotarło że tam są takie piekne psy które czekają na swojego pana. Z jedna Panią się umówiłam,, aby ją zawieść do schroniska ,chce zabrać psiaka. Jeszcze nie zdecydowała którego,(wszystkimi była zachwycona) interesuje ją większy, łagodny do ogrodu.Co sądzicie, który byłby najodpowiedniejszy? wiadomo że decyzję musi podjąć sama ( wiek nie odgrywa roli)[/quote] Weronika! Na drugi raz wiadomość o zbiórce wstaw na profil nk lub napisz to ktos z nas wstawi do komentarzy i rozpowszechni. Quote
albiemu Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 [quote name='weronika1']W marcu wystawa w Jarosławiu , będę bogadsza o doświadczenie. Myślę że bedzie lepszy wynik. Albiemu ,te Twoje zdjęcia robiły furorę na tablicy, do niektórych dopiero pierwszy raz dotarło że tam są takie piekne psy które czekają na swojego pana. Z jedna Panią się umówiłam,, aby ją zawieść do schroniska ,chce zabrać psiaka. Jeszcze nie zdecydowała którego,(wszystkimi była zachwycona) interesuje ją większy, łagodny do ogrodu.Co sądzicie, który byłby najodpowiedniejszy? wiadomo że decyzję musi podjąć sama ( wiek nie odgrywa roli)[/quote] Weronika ludzie naprawdę nie maja świadomości schronisk ... ja sie cieszę że jeden drugiemu powie - Ty wiesz, jakie oni tam maja psy .... w głowie u jednego na 10 niech się to zagnieździ a będzie lepiej. Wiesz już co to i jak to sie je więc nie widzę lepiej :) - marzec będzie należał do pelnych puszek :) Miałam nawet zadzwonić zapytać ale przepraszam było dzisiaj w co ręce włozyć. Tak jak pisała Halina zostały zaszczepione wszystkie psy :D :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: :loveu:DZIĘKUJEMY!!!! Quote
weronika1 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Z tym szczepieniem to super nowina. Gdzie Wy wynajdujecie tak wspaniałych ludzi, ten wet zasługuje na pochwałę. Wiem co to szczepienie , brałam to kiedyś, Alicja nie wychyliła nosa z pakamery a my z wetem (mróz na polu) szczepili. Jak wydarłam z bud 50 to wszystko , więcej nie miałam szans. Wytłumaczcie mi jak to zrobiliście jak w jeden dzień można było zaszczepić takie olbrzymie stado. Quote
albiemu Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 myslałam że dlużej nam zejdzie ale poprawcie mnie --- zaczęto szczepić po 10 a koniec był trochę po 15 bo i przerwa była i zaświadczenia wypisane - ja naprawdę dziekuję Wam wszystkim ktorzy dzisiaj byliście KAWAL ROBOTY JAK ZWYKLE :) Weronika Tobie tez wielkie dzięki za zorganizowanie wszystkiego ... moje tablice to pikuś w porownaniu z tym ile trzeba było odwago do chodzenia z puszkami, i sił w ten upalny dzień. MalgosMalgos - dziękuje za wszystko, wiem jak wiele kosztuje Cie wszystko emocji, zbiórki, organizacja wszystkiego - doceniam. Przyznaje sie szczerze - nie mam jednak teraz możliwości pomocy, masa zaleglych spraw dopadła a i problemy osobiste dogoniły, plus to co trzeba na bieżąco w Orzeszkach pomóc - przepraszam obiecuje poprawę narazie jednak wysyłaj co i gdzie możesz bo cholernie cenne co posiadasz ... Quote
Margo05 Posted September 7, 2008 Posted September 7, 2008 Dzień dobrych wiadomości :) Aż miło wejść na dogo :) Quote
Saphira Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Wszyscy są superowi i odwalili kawał roboty :sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::sweetCyb::B-fly::B-fly::B-fly::B-fly::drink1::drink1::drink1::drink1: Quote
Neczka Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 [quote name='SZPiLKA23'] Rodziny były ale wyszły bez szczeniakow nie wiem dlaczego moze były za małe[/quote] Ja widziałam tylko jedną rodzinkę, która szukała szczeniaka - młodego małego pieska, a takiego nie było... i nie zdecydowali się na nikogo innego :shake: A zaszczepione zostały wszystkie prócz 4 uciekinierów :eviltong: Kasiu, wydaje mi się, że nawet ok. 14 skończyły się szczepienia :roll: Quote
weronika1 Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Czasami nie wiedzą sami czego szukają. Dyżo się pyta o rasowe. Zwierzę trzeba pokochać od pierwszego wejrzenia.:lol: Ale najważniejsze aby dotarło do jak największe liczby społeczeństwa , że takowe schroniska są i winę ponoszą ludzie a nie zwierzęta.Że nierasowe ,też kochaja a schroniskowe szczególnie są wierne do końca.:lol: Quote
MagdaH Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 [quote name='weronika1']Czasami nie wiedzą sami czego szukają. Dyżo się pyta o rasowe. Zwierzę trzeba pokochać od pierwszego wejrzenia.:lol: Ale najważniejsze aby dotarło do jak największe liczby społeczeństwa , że takowe schroniska są i winę ponoszą ludzie a nie zwierzęta.Że nierasowe ,też kochaja a [COLOR=Red]schroniskowe szczególnie są wierne do końca.[/COLOR]:lol:[/quote] ...fakt...:p Poza tym ludzie muszą sami sobie uzmysłowić, że zwierzę to nie jest żyjątko stojące niżej na drabinie ewolucyjnej, bo na szczycie to przecież najważniejszy pan i władca - człowiek, ( niestety, wielu ludzi tak własnie uważa i - ostatnio usłyszałam, że - dla biednych ludzi to pieniędzy nie ma, a na psy miasto kasę znajduje ). Szlag mnie trafia, bo nie rozumiem dlaczego ludzie mają takie dobre mniemanie o sobie... Quote
Saphira Posted September 8, 2008 Posted September 8, 2008 Obawiam się Weroniko, że nie rozumiesz sposobu myślenia tych ludzi. Dla nich zwierzę to przedmiot, ktory musi spełniać określone oczekiwania i najczęściej wzbudzać zazdrość sąsiadów. Tak jak nowy samochód. Po co im kundel ? Nawet ludzi się tak traktuje. Rozejrzyj się. Wszyscy muszą być piękni, młodzi, szczupli. A psy rasowe hodowane tylko dla pieniędzy przez ludzi, którzy zwierząt nie lubią. Quote
Recommended Posts