Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam Was wszystkich
Przepraszam, ze wczoraj nie zdałam relacji, ale wróciliśmy z Cieszyna o 24:30 , poszłam z psami na spacer i padłam na pysk.

Więc tak: pies ma 6 miesiecy, nie więcej, jajeczka maleńkie, siusiak też, ogólnie pierwsze wrażenie-spokojny, opanowany, stonowany i łagodny psiur.Ciutkę boi sie obcych, ale i tak podziwiam go za stoicki spokój po tym wszystkim czego wczoraj doświadczył.

Nie mamy co przyjąć chyba, że komuś uciekł, raczej bardziej prawdopodobne, że został wyrzucony-taka opinia nawet była ludzi z zajazdu, na którym został znaleziony, bez obroży, głodny, trochę wyziębiony....Poza tym charakterystyczne cięcie uszu-jak u psów szykowanych do walk.Podejrzenie-miał być szkolony do walk, ale ze względu na to, że nie wykazuje agresji został porzucony, bo po co taki pies?

Niestety jest też ta zła informacja.....prawdopodobnie ma początki nużeńca, dzisiaj rano będzie wizyta u weta i wprowadzenie natychmiastowego leczenia.Zmiany na uszach charakterystyczne dla nuzeńca+wyłysienia na głowie....

Poznałam wczoraj Pana Tomka z hotelu Tomdog z Cieszyna.Powiem Wam jedno-to fantastyczny gość.Jestem pod wrażeniem podejścia, mądry, inteligentny i znający sie na rzeczy facet.:oops:

Potrzebujemy pomocy w takich kwestiach:
--imię dla niego trzeba wymyśleć bardzo szybko
--domu już zacząć szukać
--wesprzeć nas finansowo na hotel (15 zł/doba) i na leczenie tego paskudnego nużeńca, kurde :-(

czy pomożecie?

• Replies 206
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='lena_zet']Witam Was wszystkich
Przepraszam, ze wczoraj nie zdałam relacji, ale wróciliśmy z Cieszyna o 24:30 , poszłam z psami na spacer i padłam na pysk.

Więc tak: pies ma 6 miesiecy, nie więcej, jajeczka maleńkie, siusiak też, ogólnie pierwsze wrażenie-spokojny, opanowany, stonowany i łagodny psiur.Ciutkę boi sie obcych, ale i tak podziwiam go za stoicki spokój po tym wszystkim czego wczoraj doświadczył.

Nie mamy co przyjąć chyba, że komuś uciekł, raczej bardziej prawdopodobne, że został wyrzucony-taka opinia nawet była ludzi z zajazdu, na którym został znaleziony, bez obroży, głodny, trochę wyziębiony....Poza tym charakterystyczne cięcie uszu-jak u psów szykowanych do walk.Podejrzenie-miał być szkolony do walk, ale ze względu na to, że nie wykazuje agresji został porzucony, bo po co taki pies?

Niestety jest też ta zła informacja.....prawdopodobnie ma początki nużeńca, dzisiaj rano będzie wizyta u weta i wprowadzenie natychmiastowego leczenia.Zmiany na uszach charakterystyczne dla nuzeńca+wyłysienia na głowie....

Poznałam wczoraj Pana Tomka z hotelu Tomdog z Cieszyna.Powiem Wam jedno-to fantastyczny gość.Jestem pod wrażeniem podejścia, mądry, inteligentny i znający sie na rzeczy facet.:oops:

Potrzebujemy pomocy w takich kwestiach:
--imię dla niego trzeba wymyśleć bardzo szybko
--domu już zacząć szukać
--wesprzeć nas finansowo na hotel (15 zł/doba) i na leczenie tego paskudnego nużeńca, kurde :-(

czy pomożecie?

Czyli nasz kawaler trafil do tego samego hoteliku w ktorym przebywa nasza Abi http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=9128798#post9128798

Na mnie p. Tomek tez zrobil bardzo pozytywne wrazenie, finansowo pomoc za bardzo nie moge ale moze jakies bazarki zrobic dla malucha ;) taka slicznosc ze az mysle co by mojego TZ namowic na wizyte u Abi i przy okazji poznam przystojniaka :evil_lol:
Sprobuj porozmawiac z maciaszek ona oferowala nam pomoc finansowa dla Abi a ze dla niej pieniazkow narazie nam nie trzeba to moze wam pomoze :roll:

Posted

bardzo dziękuję za bazarek, to bardzo dużo znaczy, ponieważ doba w hotelu kosztuje 15 zł.

Czy podoba wam sie imię RALF ?? tak mi do łba przyszło teraz;)
wypowiedzcie sie, proszę.

Kochany Pan Tomek poszedł z nim do weta, wet mówi, że być może są to początki nużeńca, ale żeby to stwierdzic trzeba by porobić badania, a, że coś to jest na pewno to dostał w dupkę zastrzyk przeciwzapalny, na pasożyty i inne swiństwa, więc jeśli nawet rozwija się nużeniec to zostanie zabity w zarodku :loveu:

Posted

oczywiście konto Fundacyjne:

"FUNDACJA S.O.S. dla ZWIERZĄT"
41-303 Dąbrowa Górnicza
ul. Kasprzaka 62 m21

tel: (032)7494490; 0 506 198 410

Numer KRS: 0000285182
REGON: 240699505
NIP: 6292374672

Nr konta bankowego
93 1560 0013 2367 0569 2079 0001

Posted

dzodzo napisał(a):
a jak on do koteckow -nie wiadomo?
bo na wątku łodzkiej amstaffki Gajki jakas pani szuka takiego co by lubił koty:lol:

No własnie? Koty- prio!

Posted

[quote name='majqa']Miłośnik lub ktoś, kto właśnie chce się rozmiłować ;) !

oj my z moim TZ od dluzszego czasu marzymy o pitbullku rednose ale coz z tego jak nie ma gdzie trzeciego psiaka wziasc, a samca to juz wogole :diabloti:

ostatnio jak byla u mnie Abi na chwilke to spedzilam kilka godzin z nia w kuchni bo inaczej moj Boleslaw zajalby sie nia i to w cale nie w mily sposob :mad: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=88011&page=42

Posted

on był kilka godzin u znajomej kociary, wykazywał zainteresowanie kotami, ale samo zainteresowanie-wąchał, merdał ogonkiem, natomiast agresji nie wykazywał.

Jeśli możemy prosić o pomoc w szukaniu domku oraz o wsparcie na utrzymanie go w hotelu, to bardzo, bardzo prosimy, sami z tym wszystkim nie damy rady :-(

To jest młody pies, bardzo mądry-to słowa szkoleniowca.Nie ma absolutnie żadnych zachowań wykazujących agresję, jest normalnym szczeniorem, jak ktoś go ułoży taki będzie całe życie, nie trzeba nad nim pracować w sensie-pozbywać się złych zachowań, bo takich na szczęście jeszcze nie ma!!