Tengusia Posted February 13, 2008 Posted February 13, 2008 andzia69 napisał(a):Lena - czy sprawdzałaś czy aby Piterek nie jest wnętrem? Bo skoro on ma +- 7-8 miesięcy to raczej już cos powinno być widać czy ma prawidlowo wyksztalcone jadra...bo jak tu wydać takiego ladnego psa, kiedy on nie wykastrowany.... W opisie brak mi jeszcze paru rzeczy - np jak reaguje jak zostanie sam w domu/mieszkaniu, czy niszczy, jak zachowuje się na spacerach... jak sobie coś jeszcze przypomnę to zapytam... Andzia pytania to predzej do p Tomka trzeba by kierowac a ze Piterek jest w kojcu to ciezko bedzie na nie odpowiedziec (co do mieszkania i zostawania samemu). Ja mysle ze jak zainteresowana osobka zadzwoni do p Tomka to on napewno udzieli wszelkich mozliwych informacji ;) Andzia moglabys te fotki skopiowac na niebieskie fo ??? bo ja juz musze uciekac ... Quote
Tengusia Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 dzieki Alicja :grins: mysle ze przydaloby sie chlopaka pooglaszac gdzie sie dac, namiary sadze najlepiej dawac na p Tomka (ale to juz Lena niech zadecyduje), bo bez ogloszen chlopak dlugo bedzie domu szukal :( Quote
amikat Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 MAMY NAMIERZONY DOMEK!!!!!!!!!!! Chyba finalizujemy w sobote!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Quote
Tengusia Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 amikat napisał(a):MAMY NAMIERZONY DOMEK!!!!!!!!!!! Chyba finalizujemy w sobote!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! az boje sie cieszyc :multi: trzymam mocno kciuki :thumbs: Quote
Alicja Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 [quote name='amikat']MAMY NAMIERZONY DOMEK!!!!!!!!!!! Chyba finalizujemy w sobote!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! to ja zaciskam :kciuki: Quote
Alicja Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 [quote name='amikat']Trzymać kciuki !!! ;)..tak jest ........ :kciuki: Quote
andzia69 Posted February 14, 2008 Posted February 14, 2008 trzymamy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:loveu: Quote
Tengusia Posted February 17, 2008 Posted February 17, 2008 czy sa jakies wiesci ??? i czy Piterek grzeje juz dupke w nowym domciu ??? Quote
amikat Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 tak są..... Tomek u którego pies jest w hotelu - nie dał psa chłopakowi ktory chciał dac dom - b uznał że sobie z nim nie da rady.... NA pewno zrobił dobrze i po to Lenka pojechała tam z nim żeby Tomek ocenił. Szkoda. Pitek dalej szuka domu... Quote
Alicja Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 [quote name='amikat']tak są..... Tomek u którego pies jest w hotelu - nie dał psa chłopakowi ktory chciał dac dom - b uznał że sobie z nim nie da rady.... NA pewno zrobił dobrze i po to Lenka pojechała tam z nim żeby Tomek ocenił. Szkoda. Pitek dalej szuka domu... po jedno szkoda że do domeczku nie poszedł ...ale jeśli miałby po 2 tygodniach wrócić to byłoby gorzej :shake: Quote
Tengusia Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 Lenka prosze cie napisz cos wiecej o psiaku, jestes napewno w stalym kontakcie z p Tomkiem, wiec pewnie wiecie jakiego wlasciciela szukamy dla Piterka, wazne sa tez ogloszenia bo bez tego ani rusz :( Quote
Alicja Posted February 18, 2008 Posted February 18, 2008 [quote name='Tengusia']Lenka prosze cie napisz cos wiecej o psiaku, jestes napewno w stalym kontakcie z p Tomkiem, wiec pewnie wiecie jakiego wlasciciela szukamy dla Piterka, wazne sa tez ogloszenia bo bez tego ani rusz :( może własnie pan Tomek dał by jakiś rys ...jakiego szukać właściciela i jaki charakterek przejawia Piter :razz: Quote
lena_zet Posted February 19, 2008 Author Posted February 19, 2008 cześć ciotki kochane ;) Byłam w niedzielę u Pitera z potencjalnym chętnym, ale to nie to.... Chłopak jest jak najbardziej ok, ale nie dałby sobie rady z Piterem, uwierzcie, wiem co mówię.Dla chłopaka trzeba znaleźć coś mniej absorbującego-szukajcie!! On pewnikiem chce bullowatego, ale Piter to Piter, pies nie dla każdego... Właśnie, jaki Piter jest hmmm.Tomek mówi, że zna setki psów i Piter jest absolutnie najbardziej inteligentną bestią jaką zna.Potrafi podejść człowieka, zdominuje w sekundę, nie wolno mu popuścić nawet na 5 minut, nie ma mowy.Cholernie łagodny, mądry, ale też potrafi wykorzystać swoją mądrość i to w słuszny dla siebie sposób ;) Druga sprawa.Dwonił do mnie Pan z Tarnobrzegu.Powiem jedno-z tak inteligentnym gościem jeszcze nie rozmawiałam przy adopcji Pitera.facet rasę zna, pitka miał, szkolenia, praca z psem to norma, wie o co biega.Starałam się jak zwykle zniechęcić, ale tylko zachęciłam Pana haha.Rozmawiał też z Tomkiem.Tomek mówi, że to pies dla niego i to facet dla tego psa.Jestem umówiona na niedzielę.Jak wszystko wypali to napsizę Wam.Narazie wstrzymajcie się cioteczki z ogłoszeniami....póki co. Quote
Alicja Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 no to do niedzieli zaciskam :kciuki: a dla chłopaka ....może mamy coś na dogo :hmmmm: trzeba by zasięgnąć języka :razz: Quote
lena_zet Posted February 19, 2008 Author Posted February 19, 2008 [quote name='Alicja']no to do niedzieli zaciskam :kciuki: a dla chłopaka ....może mamy coś na dogo :hmmmm: trzeba by zasięgnąć języka :razz: tak, tak, koniecznie coś trzeba dla niego. Quote
andzia69 Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Lenka - świetnie!!!! Trzymamy kciukasy!!!:loveu: A co do psa dla tego chlopaka - czy un jest samofinansujacy się? Mieszka w domu, mieszkaniu, sam, z kims, dzieci, inne psy, koty? bo jak mu coś proponować to trza coś bliżej wiedziec... Quote
lena_zet Posted February 19, 2008 Author Posted February 19, 2008 andzia69 napisał(a):Lenka - świetnie!!!! Trzymamy kciukasy!!!:loveu: A co do psa dla tego chlopaka - czy un jest samofinansujacy się? Mieszka w domu, mieszkaniu, sam, z kims, dzieci, inne psy, koty? bo jak mu coś proponować to trza coś bliżej wiedziec... ;) Chłopak ma 21 lat, kończy remont, za 2 tygodnie będzie panem na swoim włościach, to będzzie mieszkanie.Dzieci póki co niet, w mieszkaniu będzie razem ze swoją dziewczyną mieszkał.To obupólna chęć posiadania psa, ale z racji, że chłopak pracuje, jego dziewczyna będzie tak naprawdę spędzać z psem większość czasu.W razie czego tata chłopaka też będzie dochodził pomagał.Ja myślę, że będą woleli jakiegoś młodego bullka (jak każdy).Oni sami się utrzymują, więc psiak będzie na ich utrzymaniu, tata będzie gotował jedzenie psu-bo uwielbia to zajęcie ;).Szukacjcie dziewczyny czegoś dla niego, bo to spoko, sprawdzony domek, więc szkoda zaprzepaścić! Quote
Alicja Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 [quote name='lena_zet']tak, tak, koniecznie coś trzeba dla niego. jest bullterier Niutek http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105518#post9524651 zaraz szukam dalej Quote
lena_zet Posted February 19, 2008 Author Posted February 19, 2008 [quote name='Alicja'] jest bullterier Niutek http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=105518#post9524651 zaraz szukam dalej no super, tylko oni sie nie znają na rasie, a jeśli trzeba znosić humory Niutka to nie wiem czy nie odradzić.To prosta rodzina (bez obrazy), im trza raczej "prostego" psa :roll: Quote
Alicja Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 [quote name='lena_zet']no super, tylko oni sie nie znają na rasie, a jeśli trzeba znosić humory Niutka to nie wiem czy nie odradzić.To prosta rodzina (bez obrazy), im trza raczej "prostego" psa :roll: oki....rozumię ;)....no bullki są .....uparte :razz::razz:delikatnie mówiąc Quote
lena_zet Posted February 19, 2008 Author Posted February 19, 2008 [quote name='Alicja']oki....rozumię ;)....no bullki są .....uparte :razz::razz:delikatnie mówiąc hah, dla mnie to norma, moja mastifka Orsa była najbardziej upartym psiurem świata! Chyba zadzwonię jutro do doddy, ona od pitowatych pituchów jest. Quote
Alicja Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 [quote name='lena_zet']hah, dla mnie to norma, moja mastifka Orsa była najbardziej upartym psiurem świata! Chyba zadzwonię jutro do doddy, ona od pitowatych pituchów jest. no Ozzul też uparciuch :razz::razz:......ale na jego szczęście ja też ;):evil_lol::evil_lol::evil_lol: Ogladałam bullowate ...ale te co w schroniskach ....dokładnie nikt nie będzie potrafił powiedzieć na ich temat ...a tutaj chłopak dobrze aby dostał pieska o którym można już cokolwiek powiedzieć ustawić przyszłego własciciela :cool1: Quote
andzia69 Posted February 19, 2008 Posted February 19, 2008 Lena - a oni chcą psa czy sunia tyż może być? Quote
Recommended Posts