Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

andzia69 napisał(a):
Lena - czy sprawdzałaś czy aby Piterek nie jest wnętrem? Bo skoro on ma +- 7-8 miesięcy to raczej już cos powinno być widać czy ma prawidlowo wyksztalcone jadra...bo jak tu wydać takiego ladnego psa, kiedy on nie wykastrowany....

W opisie brak mi jeszcze paru rzeczy - np jak reaguje jak zostanie sam w domu/mieszkaniu, czy niszczy, jak zachowuje się na spacerach... jak sobie coś jeszcze przypomnę to zapytam...

Andzia pytania to predzej do p Tomka trzeba by kierowac a ze Piterek jest w kojcu to ciezko bedzie na nie odpowiedziec (co do mieszkania i zostawania samemu). Ja mysle ze jak zainteresowana osobka zadzwoni do p Tomka to on napewno udzieli wszelkich mozliwych informacji ;)

Andzia moglabys te fotki skopiowac na niebieskie fo ??? bo ja juz musze uciekac ...

• Replies 206
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dzieki Alicja :grins:

mysle ze przydaloby sie chlopaka pooglaszac gdzie sie dac, namiary sadze najlepiej dawac na p Tomka (ale to juz Lena niech zadecyduje), bo bez ogloszen chlopak dlugo bedzie domu szukal :(

Posted

tak są..... Tomek u którego pies jest w hotelu - nie dał psa chłopakowi ktory chciał dac dom - b uznał że sobie z nim nie da rady.... NA pewno zrobił dobrze i po to Lenka pojechała tam z nim żeby Tomek ocenił. Szkoda.
Pitek dalej szuka domu...

Posted

[quote name='amikat']tak są..... Tomek u którego pies jest w hotelu - nie dał psa chłopakowi ktory chciał dac dom - b uznał że sobie z nim nie da rady.... NA pewno zrobił dobrze i po to Lenka pojechała tam z nim żeby Tomek ocenił. Szkoda.
Pitek dalej szuka domu...

po jedno szkoda że do domeczku nie poszedł ...ale jeśli miałby po 2 tygodniach wrócić to byłoby gorzej :shake:

Posted

Lenka prosze cie napisz cos wiecej o psiaku, jestes napewno w stalym kontakcie z p Tomkiem, wiec pewnie wiecie jakiego wlasciciela szukamy dla Piterka, wazne sa tez ogloszenia bo bez tego ani rusz :(

Posted

[quote name='Tengusia']Lenka prosze cie napisz cos wiecej o psiaku, jestes napewno w stalym kontakcie z p Tomkiem, wiec pewnie wiecie jakiego wlasciciela szukamy dla Piterka, wazne sa tez ogloszenia bo bez tego ani rusz :(

może własnie pan Tomek dał by jakiś rys ...jakiego szukać właściciela i jaki charakterek przejawia Piter :razz:

Posted

cześć ciotki kochane ;)
Byłam w niedzielę u Pitera z potencjalnym chętnym, ale to nie to.... Chłopak jest jak najbardziej ok, ale nie dałby sobie rady z Piterem, uwierzcie, wiem co mówię.Dla chłopaka trzeba znaleźć coś mniej absorbującego-szukajcie!! On pewnikiem chce bullowatego, ale Piter to Piter, pies nie dla każdego...
Właśnie, jaki Piter jest hmmm.Tomek mówi, że zna setki psów i Piter jest absolutnie najbardziej inteligentną bestią jaką zna.Potrafi podejść człowieka, zdominuje w sekundę, nie wolno mu popuścić nawet na 5 minut, nie ma mowy.Cholernie łagodny, mądry, ale też potrafi wykorzystać swoją mądrość i to w słuszny dla siebie sposób ;)

Druga sprawa.Dwonił do mnie Pan z Tarnobrzegu.Powiem jedno-z tak inteligentnym gościem jeszcze nie rozmawiałam przy adopcji Pitera.facet rasę zna, pitka miał, szkolenia, praca z psem to norma, wie o co biega.Starałam się jak zwykle zniechęcić, ale tylko zachęciłam Pana haha.Rozmawiał też z Tomkiem.Tomek mówi, że to pies dla niego i to facet dla tego psa.Jestem umówiona na niedzielę.Jak wszystko wypali to napsizę Wam.Narazie wstrzymajcie się cioteczki z ogłoszeniami....póki co.

Posted

[quote name='Alicja']no to do niedzieli zaciskam :kciuki:

a dla chłopaka ....może mamy coś na dogo :hmmmm: trzeba by zasięgnąć języka :razz:

tak, tak, koniecznie coś trzeba dla niego.

Posted

Lenka - świetnie!!!! Trzymamy kciukasy!!!:loveu:

A co do psa dla tego chlopaka - czy un jest samofinansujacy się? Mieszka w domu, mieszkaniu, sam, z kims, dzieci, inne psy, koty? bo jak mu coś proponować to trza coś bliżej wiedziec...

Posted

andzia69 napisał(a):
Lenka - świetnie!!!! Trzymamy kciukasy!!!:loveu:

A co do psa dla tego chlopaka - czy un jest samofinansujacy się? Mieszka w domu, mieszkaniu, sam, z kims, dzieci, inne psy, koty? bo jak mu coś proponować to trza coś bliżej wiedziec...

;)
Chłopak ma 21 lat, kończy remont, za 2 tygodnie będzie panem na swoim włościach, to będzzie mieszkanie.Dzieci póki co niet, w mieszkaniu będzie razem ze swoją dziewczyną mieszkał.To obupólna chęć posiadania psa, ale z racji, że chłopak pracuje, jego dziewczyna będzie tak naprawdę spędzać z psem większość czasu.W razie czego tata chłopaka też będzie dochodził pomagał.Ja myślę, że będą woleli jakiegoś młodego bullka (jak każdy).Oni sami się utrzymują, więc psiak będzie na ich utrzymaniu, tata będzie gotował jedzenie psu-bo uwielbia to zajęcie ;).Szukacjcie dziewczyny czegoś dla niego, bo to spoko, sprawdzony domek, więc szkoda zaprzepaścić!

Posted

[quote name='lena_zet']no super, tylko oni sie nie znają na rasie, a jeśli trzeba znosić humory Niutka to nie wiem czy nie odradzić.To prosta rodzina (bez obrazy), im trza raczej "prostego" psa :roll:

oki....rozumię ;)....no bullki są .....uparte :razz::razz:delikatnie mówiąc

Posted

[quote name='Alicja']oki....rozumię ;)....no bullki są .....uparte :razz::razz:delikatnie mówiąc

hah, dla mnie to norma, moja mastifka Orsa była najbardziej upartym psiurem świata! Chyba zadzwonię jutro do doddy, ona od pitowatych pituchów jest.

Posted

[quote name='lena_zet']hah, dla mnie to norma, moja mastifka Orsa była najbardziej upartym psiurem świata! Chyba zadzwonię jutro do doddy, ona od pitowatych pituchów jest.

no Ozzul też uparciuch :razz::razz:......ale na jego szczęście ja też ;):evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Ogladałam bullowate ...ale te co w schroniskach ....dokładnie nikt nie będzie potrafił powiedzieć na ich temat ...a tutaj chłopak dobrze aby dostał pieska o którym można już cokolwiek powiedzieć ustawić przyszłego własciciela :cool1: