Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

my najpierw wybraliśmy imię a potem zobaczyliśmy co ono oznacza i okazało się że faktycznie pasuje bo on bandyta jest w każdym calu ale bardzo sie cieszę że ci się podoba bo miałam wątpliwości jak wybierałam to imię miało być krótkie ale mi się jeszcze podobało RAMZES ale było za długie i tak został seth
aha wczoraj shilla dostała cieczkę i czy ktoś może mi napisać ile trwa cieczka i kiedy jest ona płodna bo muszę uważać na małą na spacerach
shilla chodzi po mieszkaniu w czarnych seksownych majteczkach z wkładką seth kompletnie na nią nie reaguje czyli jednak dobrze zrobiłam że tak szybko po tym jak wziełam setha ze schroniska dałam go wykastrować
aha kupiłam pedometr i od wczoraj rano liczymy przebyte kilometry razem i wczoraj licząc tylko ranny i popołudniowy spacer zrobiliśmy 10,20km a dziś rano i po południu 10,16km sporo
weszłam na stronę malamutów i jest tam sonda ile km robią inni psiarze ze swoimi malamutami i wyszło tak:

SONDA

Tygodniowo z malamutem w ramach treningu robimy:
mniej niż 5 km (17)17%
5-10 km (29)29%
10-20 km (24)24%
20-30 km (17)17%
30-40 km (5)5%
ponad 40 km (7)7%
Łącznie oddano 99 głosów

ja w weekend robię z nimi 20km a na codzień biegamy około 7-8km dziennie więc nie mieszczę się w normach hiihihihihihihihi biegamy tygodniowo około 56km

Posted

A my znamy jednego Ramzesa, długowłosego ONka ;)

Cieczka to teoretycznie 21 dni, u mojej trwała 27 :roll: Ruja to około 8-15 dzien - wtedy wyciek z krwistego zmienia się na jaśniejszy.

Posted

Shila ma slabe serducho pisalas, skoro robi tyle kilosow , to nie widze problemu by ja wysterylizowac.....

kurcze , zbadaj ja dokladnie i zrob badania krwi i bedziesz wiedziala na czym stoisz.
Bo cieczka rzecz upierdliwa i nie najzdrowsza .

Posted

okolo30% wlascicieli malamutow robi z nimi tygodniowo od 5 do 10km?????
przeciez to wychodzi okolo1 km DZIENNIE!!!!!
liczac ze pies wychodzi trzy razy dziennie robi 300metrow? to co on chodzi w kolo bloku??? malamut?
to jakas paranoja!
przepraszam za takie oburzenie,ale ja jakos nie potrafie zrozumiec gdzie jest swiadomosc tych ludzi jak biora psa tej rasy?
Daruniu chwała tobie za to, ze nie miescisz sie w tym ich rankingu....chyba dla pudelkow!

Posted

Niki-lidka napisał(a):
okolo30% wlascicieli malamutow robi z nimi tygodniowo od 5 do 10km?????

To jest przecież jeden porządny spacer dla takiego psa.. To powinno być codziennie albo co 2 dzień, a nie tygodniowo. Też jestem w szoku, bo ja więcej spacerują z niemłodą już kundelką.

Posted

to były dane ze strony "czy malamut to pies dla ciebie?" a shilla ma zdrowe serduszko wiola nie ma problemów by ją wysterylizowac ale nie chce tego robić poniewaz martwie sie o jej wage ze znowu wzrsnie po sterylce
aha a moze mozesz mi powiedziec wiolu jak wyrzeźbić shilli sylwetke bo teraz jak straciła te kilka kilo przydałoby sie nabrac miesni tyle ze nie wiem za bardzo jak

Posted

Anza&Hacker witam w galerii ajj z tymi moimi wilkami to czasem jest tak że ja nie mam gdzie spać bo one śpią i ja tylko pokątem sie kładę i tak przesypiamy noc a rano jestem cała powyginana ale nie mam serca je zrzucić z łóżka jak mocno śpią wtulone w siebie

Posted

a ja wczoraj mialam bliskie spotkanie z ogromnym drzewem w lesie
seth rozpedził sie za wiewiorką ja na koncu 10-cio metrowki o malo nog nie polamalam nie mialam szans na to by ominac to drzewo zasłoniłam sie lewą reką uderzylam z calej sily swoim ciezarem w drzewo w prawej trzymalam smycz w bolu puscilam setha na szczescie ucikl tylko 50m do drzewa na ktore wskoczyla wiewiorka a ja nie wiem czy nie mam peknietego albo wybitego nadgarsta i łokcia lewej reki jest mocno opuchnieta i boli w sobote jade do lekarza oby nie włożyli mi jej w gips
na szczescie seth jest caly i zdrowy i wciaż ze mną a ja nieważne bedzie dobrze

Posted

vitka witam serdecznie
matrens mam nadzieje ze bedzie dobrze opuchlizna pomału znika ale reka boli przy podniesieniu nawet kubka z kawa nie wiem jak bedzie ?musi byc dobrze
ja setha kiedys udusze za jego zachowanie on mysli ze jak jest ladny i go kocham to mu wszystko wolno !!!!!

Posted

oj to zajrzę na pewno pozdrawiam wszystkich
aha jade do gdyni w przyszłym tygodniu sprzedac mieszkanie i jakby mi sie udało kupic cos fajnego tutaj w wałbrzychu to moze jakis kolejny bidok(miłek) znalazłby u mnie schronienie?no zobaczymy

Posted

czekajcie dziewczynki na razie jest pomysł a potem przejdziemy do czynów
jutro jade zobaczyc mieszkanie 3 pokoje z kominkiem + co najwazniejsze ogród przed domem moze nie za duzy ale zawsze ogród 200m2 to juz cos bede rozmawiała z gosciem czy poczeka z zapłatą bo w przyszłym tygodniu jade podpisac umowe przedwstepna na moje mieszkanie a za jakis miesiac bylaby juz na moim koncie pelna kwota za to mieszkanie no nie wiem zobaczymy jak bedzie na razie tfu tfu tfu odpukuje zeby nie zapeszyc

Posted

aha najważniejszego wam nie powiedziałam byłam oglądać mieszkanie i podoba mi się nawet bardzo oni chcą 165tys zł ja zaproponowałam że mogę im dać 155tys zł mają się zastanowić i dać w poniedziałek znać trzymajcie kciuki oby mi się udało fakt mam tylko 155tys.zł więc o remoncie ani mowy nie ma o meblach również ale byłyby już moje 4 kąty a z czasem by się zrobiło remont