Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jaka niesprawiedliwość. Jeden potwór ma kaganiec, drugi nie :p

Fajne fotki :loveu: U Was taka ładna pogoda?

Darunia, Shiro ma źle nałożoną kolczatkę... ma być zaraz po uszami, wysoko, a nie tak nisko... to jest naprawdę różnica.

Posted

Ty$ka kochana masz rację co do kolczatki tylko ona mu się ciągle zsuwa w dół jak ma ją luźną, a jak będzie mniejsza to nie włoży przez łeb, ja również to zauważyłam ale może kupię mu dziś taką z kawałkiem paska zapinaną dziękuję że to zauważyłaś
a u nas piękna pogoda padało tylko do południa w sobotę a tak gorąco i słonecznie

Posted

darunia-puma napisał(a):
dziękuję, wiesz cieszę się że mamy tak dużo zieleni dookoła ;-) jest gdzie wyjść z psami, szkoda mi tylko Shilli ona na dłuższe eskapady już się nie nadaje... :-(

musisz ją oszczędzać; dla niej krótsze spacerki

Posted

no dokładnie maleńka wychodzi tylko na krótki sik ale mi serce się kraja jak ją zostawiam i idę z nimi :placz:a wiem jak kochała biegać po lesie i wychodzić na długie spacery .... ktoś źle zorganizował starość nawet psów

Posted

darunia-puma napisał(a):
no dokładnie maleńka wychodzi tylko na krótki sik ale mi serce się kraja jak ją zostawiam i idę z nimi :placz:a wiem jak kochała biegać po lesie i wychodzić na długie spacery .... ktoś źle zorganizował starość nawet psów

myslę, że ona tego tak nie odbiera
na pewno czuje się tak samo kochana jak reszta

Posted

darunia-puma napisał(a):
Ty$ka kochana masz rację co do kolczatki tylko ona mu się ciągle zsuwa w dół jak ma ją luźną, a jak będzie mniejsza to nie włoży przez łeb, ja również to zauważyłam ale może kupię mu dziś taką z kawałkiem paska zapinaną dziękuję że to zauważyłaś
a u nas piękna pogoda padało tylko do południa w sobotę a tak gorąco i słonecznie

A taka zapinana na szyi?
Nie wkłądasz wtedy przez głowę tylko odpinasz przęsełko i zapinasz już na szyi.

Posted

no właśnie o taką mi chodzi jutro podjadę do miasta i kupię nie taką jak ma teraz tylko właśnie zapinaną
niestety mimo dużej pracy jaką wkładam w niego, mimo szkolenia itd nie obejdzie się bez kolczatki... ale najgorsze jest to że on nic sobie z niej nie robi

Posted

nic sobie nie robi bo masz źle założoną ;) moja też miała głęboko gdzieś kolce w taki sposób założone, kupiłam z paskiem żeby się nie zsuwała zakładam obrożę i dwa razy się zastanowi czy mocniej szarpnąć:cool3:
ale my stosujemy rzadko najczęściej gdy idę z rowerem lub dwoma kundlami.

Posted

darunia-puma napisał(a):

Oj, znam to uczucie. Pamiętam jak moja nieżyjąca już Oneczka traciła siły. Ona uwielbiała długie spacery i jak wychodziłam to zawsze wychodziła ze mną i tak się zawsze cieszyła, a potem po coraz krótszym dystansie musiała odpoczywać i coraz szybciej musiałyśmy wracać. Jak widziała rower to szalała, wtedy najtrudniej było ją zostawiać. Ciężko takim psom, szczególnie jak jest silny mróz i jak w domu sa inne psy, bo te młodsze muszą się wybiegać.
My mamy teraz też jedną staruszkę, Gretę. W schronisku dali jej 6 lat, a okazało się, że ma co najmniej 10 :evil_lol: Greta mieszka z moją mamą i jak wychodzą wieczorem na spacer to tylko szybkie siku, inaczej Greta się kładzie i dalej nie idzie. Wzrok już nie ten, sił coraz mniej. Sił nabiera jak musi ustawić do pionu moich chłopaków :diabloti:

Posted

Aniu dokładnie wiem co czujesz mam to samo ... szkoda mi mojej Shilluni ale nie mam wyjścia wiem że jeśli pójdzie na dłuższy spacer to mi gdzieś padnie a nie jestem w stanie nieść prawie 45kg. psa nie mówiąc o tym że miałabym do tego pozostałe dwa... koszmar
mam nadzieję że nie jest jej źle z tym co ma. Mieszkanie które kupiłam pół roku temu jest mieszkaniem kupionym zdecydowanie pod nią bo nie musi chodzić po schodach i ma bezpośrednie wyjście na taras na którym się grzeje
Ty$ka oj ciągnie, ciągnie i nakręca się na inne psy do granic możliwości... miałam w środę kupić nową kolczatkę ale wszystko się poprzesuwało w czasie może w poniedziałek podjadę. :roll:

Posted

jak przystało na blondynkę pomyślałam o tym dopiero jak już wszystko posadziłam :wallbash: ale każda kobiałka jest malowana ( impregnowana ) również od wewnątrz więc powinna wytrzymać przynajmniej dwa sezony na jesień powyrzucam z nich ziemie i zostawię w piwnicy tak na wszelki wypadek ;-)

Posted

darunia-puma napisał(a):
niestety mimo dużej pracy jaką wkładam w niego, mimo szkolenia itd nie obejdzie się bez kolczatki... ale najgorsze jest to że on nic sobie z niej nie robi
No to co daje własciwie ta kolczatka jak nic z niej sobie nie robi?

Posted

Majkowska, ale przeciez pies byl na super szkoleniu gdzie skzoleniowiec go bil. jes posluszny chociaz rwie do psow i ciezko z nim na zle zalozonej i nie uzywanej poprawnie kolczatce;)