darunia-puma Posted June 15, 2014 Author Posted June 15, 2014 Shiro oszalał dziś w fontannie ... i filmik z szaleństw ;-) View My Video Quote
darunia-puma Posted June 15, 2014 Author Posted June 15, 2014 dziękuję, wiesz cieszę się że mamy tak dużo zieleni dookoła ;-) jest gdzie wyjść z psami, szkoda mi tylko Shilli ona na dłuższe eskapady już się nie nadaje... :-( Quote
Ty$ka Posted June 15, 2014 Posted June 15, 2014 Jaka niesprawiedliwość. Jeden potwór ma kaganiec, drugi nie :p Fajne fotki :loveu: U Was taka ładna pogoda? Darunia, Shiro ma źle nałożoną kolczatkę... ma być zaraz po uszami, wysoko, a nie tak nisko... to jest naprawdę różnica. Quote
darunia-puma Posted June 16, 2014 Author Posted June 16, 2014 Ty$ka kochana masz rację co do kolczatki tylko ona mu się ciągle zsuwa w dół jak ma ją luźną, a jak będzie mniejsza to nie włoży przez łeb, ja również to zauważyłam ale może kupię mu dziś taką z kawałkiem paska zapinaną dziękuję że to zauważyłaś a u nas piękna pogoda padało tylko do południa w sobotę a tak gorąco i słonecznie Quote
Malgoska Posted June 16, 2014 Posted June 16, 2014 darunia-puma napisał(a):dziękuję, wiesz cieszę się że mamy tak dużo zieleni dookoła ;-) jest gdzie wyjść z psami, szkoda mi tylko Shilli ona na dłuższe eskapady już się nie nadaje... :-( musisz ją oszczędzać; dla niej krótsze spacerki Quote
darunia-puma Posted June 16, 2014 Author Posted June 16, 2014 no dokładnie maleńka wychodzi tylko na krótki sik ale mi serce się kraja jak ją zostawiam i idę z nimi :placz:a wiem jak kochała biegać po lesie i wychodzić na długie spacery .... ktoś źle zorganizował starość nawet psów Quote
Malgoska Posted June 16, 2014 Posted June 16, 2014 darunia-puma napisał(a):no dokładnie maleńka wychodzi tylko na krótki sik ale mi serce się kraja jak ją zostawiam i idę z nimi :placz:a wiem jak kochała biegać po lesie i wychodzić na długie spacery .... ktoś źle zorganizował starość nawet psów myslę, że ona tego tak nie odbiera na pewno czuje się tak samo kochana jak reszta Quote
Ty$ka Posted June 16, 2014 Posted June 16, 2014 Psy nie analizują. To dla nie będzie zmiana, ale się przyzwyczai, nie martw się tak :) Quote
darunia-puma Posted June 17, 2014 Author Posted June 17, 2014 dziękuję kochane, wiecie my myślimy jak ludzie a ja to już mega nadwrażliwie... Quote
Majkowska Posted June 17, 2014 Posted June 17, 2014 darunia-puma napisał(a):Ty$ka kochana masz rację co do kolczatki tylko ona mu się ciągle zsuwa w dół jak ma ją luźną, a jak będzie mniejsza to nie włoży przez łeb, ja również to zauważyłam ale może kupię mu dziś taką z kawałkiem paska zapinaną dziękuję że to zauważyłaś a u nas piękna pogoda padało tylko do południa w sobotę a tak gorąco i słonecznie A taka zapinana na szyi? Nie wkłądasz wtedy przez głowę tylko odpinasz przęsełko i zapinasz już na szyi. Quote
darunia-puma Posted June 17, 2014 Author Posted June 17, 2014 no właśnie o taką mi chodzi jutro podjadę do miasta i kupię nie taką jak ma teraz tylko właśnie zapinaną niestety mimo dużej pracy jaką wkładam w niego, mimo szkolenia itd nie obejdzie się bez kolczatki... ale najgorsze jest to że on nic sobie z niej nie robi Quote
agutka Posted June 17, 2014 Posted June 17, 2014 nic sobie nie robi bo masz źle założoną ;) moja też miała głęboko gdzieś kolce w taki sposób założone, kupiłam z paskiem żeby się nie zsuwała zakładam obrożę i dwa razy się zastanowi czy mocniej szarpnąć:cool3: ale my stosujemy rzadko najczęściej gdy idę z rowerem lub dwoma kundlami. Quote
Ty$ka Posted June 17, 2014 Posted June 17, 2014 Jeśli na niego kolce nie działają to znaczy, że używasz je źle. W sumie czemu je musi mieć - ciągnie? Quote
Kosmaty Gałganek Posted June 18, 2014 Posted June 18, 2014 darunia-puma napisał(a):no dokładnie maleńka wychodzi tylko na krótki sik ale mi serce się kraja jak ją zostawiam i idę z nimi :placz:a wiem jak kochała biegać po lesie i wychodzić na długie spacery .... ktoś źle zorganizował starość nawet psów Oj, znam to uczucie. Pamiętam jak moja nieżyjąca już Oneczka traciła siły. Ona uwielbiała długie spacery i jak wychodziłam to zawsze wychodziła ze mną i tak się zawsze cieszyła, a potem po coraz krótszym dystansie musiała odpoczywać i coraz szybciej musiałyśmy wracać. Jak widziała rower to szalała, wtedy najtrudniej było ją zostawiać. Ciężko takim psom, szczególnie jak jest silny mróz i jak w domu sa inne psy, bo te młodsze muszą się wybiegać. My mamy teraz też jedną staruszkę, Gretę. W schronisku dali jej 6 lat, a okazało się, że ma co najmniej 10 :evil_lol: Greta mieszka z moją mamą i jak wychodzą wieczorem na spacer to tylko szybkie siku, inaczej Greta się kładzie i dalej nie idzie. Wzrok już nie ten, sił coraz mniej. Sił nabiera jak musi ustawić do pionu moich chłopaków :diabloti: Quote
darunia-puma Posted June 20, 2014 Author Posted June 20, 2014 Aniu dokładnie wiem co czujesz mam to samo ... szkoda mi mojej Shilluni ale nie mam wyjścia wiem że jeśli pójdzie na dłuższy spacer to mi gdzieś padnie a nie jestem w stanie nieść prawie 45kg. psa nie mówiąc o tym że miałabym do tego pozostałe dwa... koszmar mam nadzieję że nie jest jej źle z tym co ma. Mieszkanie które kupiłam pół roku temu jest mieszkaniem kupionym zdecydowanie pod nią bo nie musi chodzić po schodach i ma bezpośrednie wyjście na taras na którym się grzeje Ty$ka oj ciągnie, ciągnie i nakręca się na inne psy do granic możliwości... miałam w środę kupić nową kolczatkę ale wszystko się poprzesuwało w czasie może w poniedziałek podjadę. :roll: Quote
darunia-puma Posted June 20, 2014 Author Posted June 20, 2014 A te ślicznotki dostałam za darmo z tablicy.pl ;-) dwa dni temu Quote
darunia-puma Posted June 20, 2014 Author Posted June 20, 2014 (edited) A wczoraj zresztą jak zwykle wstałam koło 4.00 rano i o 6.00 wkopywałam kwiatki na tarasie ;-) a to efekt ... Edited June 20, 2014 by darunia-puma Quote
darunia-puma Posted June 21, 2014 Author Posted June 21, 2014 jak przystało na blondynkę pomyślałam o tym dopiero jak już wszystko posadziłam :wallbash: ale każda kobiałka jest malowana ( impregnowana ) również od wewnątrz więc powinna wytrzymać przynajmniej dwa sezony na jesień powyrzucam z nich ziemie i zostawię w piwnicy tak na wszelki wypadek ;-) Quote
Majkowska Posted June 21, 2014 Posted June 21, 2014 darunia-puma napisał(a):niestety mimo dużej pracy jaką wkładam w niego, mimo szkolenia itd nie obejdzie się bez kolczatki... ale najgorsze jest to że on nic sobie z niej nie robiNo to co daje własciwie ta kolczatka jak nic z niej sobie nie robi? Quote
marmara_19 Posted June 21, 2014 Posted June 21, 2014 Majkowska, ale przeciez pies byl na super szkoleniu gdzie skzoleniowiec go bil. jes posluszny chociaz rwie do psow i ciezko z nim na zle zalozonej i nie uzywanej poprawnie kolczatce;) Quote
Recommended Posts