motyleqq Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 [quote name='jonQuilla']dlatego napisałam że nie do takiego stopnia jest to wybaczalne i nie na tego typu imprezach... jak sobie pomyślę że psiak takowy potem ma repa i daje równie fajne szczeniaki to przestaję wierzyć w to że hodowanie psów rasowych ma jakiś sens bo to przecież też chodzi o to żeby psy były zrównoważone ... masakra[/QUOTE] no niestety, teraz znaleźć sensowną hodowlę to chyba niezbyt łatwo :shake: Quote
Unbelievable Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 Ja mam wrażenie że w dobkach to jakaś szczególna patola się dzieje ;) ale niestety, nie wszyscy ludzie nadają się do hodowania, a już na pewno nie wszystkie psy się nadają. Jakiś czas temu w borderach jedna babka dosłownie przed kryciem odwołała zarąbisty miot, bo siostra suczki miała napad padaczkowy. Dla mnie to jest prawdziwy hodowca. Quote
jonQuilla Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 świat byłby piekny gdyby takich hodowców było więcej, no ale często niestety liczy się głównie wyprodukowanie najładniejszego psa...szkoda widzę oko, ono na mnie się gapi! Quote
Unbelievable Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 Najładniejszego, najlepiej pracującego, niestety zapomina się o innych walorach :roll: Ona się paczy :diabloti: w ogóle, przyjechaliśmy do łomży. W gdańsku śniegu w porywach do 10cm, a tutaj 30 :mdleje: Gram zobaczył śnieg to zwątpił i nie chciał się załatwić :grins: dopiero jak mu pokazałam że jak się przejdzie przez zaspę to jest kawałek gdzie prawie nie ma śniegu bo zwiało to wszedł, przebiegł się, wysrał i pognał do domu :grins: Brum zachwycona, biega i wpierdziela śnieg :evil_lol: Quote
motyleqq Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 Etna to uważa, że wszędzie, gdzie jest śnieg, to jest miejsce na sikanie/sranie, więc nawet jeśli ten śnieg jest akurat na środku chodnika, to ona nie widzi przeszkód, by zostawić pamiątkę :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 Brum ma to samo, ale ona potrafi i na beton się wyszczać jak powiem sikaj :grins::evil_lol: Quote
evel Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 Zu za to nie ma opcji nasikać tam, gdzie ona WIE, że pod 10 cm warstwą śniegolodu jest chodnik, już nie mówiąc o grubszych sprawach :evil_lol: Quote
Amber Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 [quote name='evel']Amber, to nie jest jakiś ruski pies? Czy w ogóle zły trop? :evil_lol: Chyba bym ZABIŁA swojego psa za coś takiego... Już nie mówiąc o tym, że wstydziłabym się z takim dzikiem wyjść śmieci wyrzucić, a co dopiero jakieś wystawy czy inne egzaminy :roll: Hodowla Pride of Russia - miot U. To akurat jest Urwan: http://dobermann-brat.ru/dogs1.php3?id=2069&lang=eng Jego braciszek Urano http://dobermann-brat.ru/dogs1.php3?id=2068&lang=eng podobno też nie czai czy to pies czy suka, czy człowiek - trzeba zabić :roll: O tej hodowli w ogóle różne dziwne słuchy chodzą... Ja bym tam psa nie kupiła, oprócz tego, że i tak by mi nie sprzedali. Wszyscy są szczęśliwi :lol: Ten incydent zdarzył się już po ocenie, jak sędzia podszedł pogratulować właścicielowi. Ja bym jednak nie powiedziała, że dobki są jakoś szczególnie rąbnięte. W sumie to na ringu jest przeważnie spokojnie. Są to psy z dużym temperamentem i trzeba wiedzieć jak co i do czego ;) Ale takie zachowanie jest niedopuszczalne, widać, że pies jest mocno niestabilny. Quote
Unbelievable Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 Gramuś się na twardym nie załatwi, ale sraczka nie ma z tym problemów :grins: Trylogia o biedzie Gramusia Quote
motyleqq Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 biedny Gramuś, musi łapki stawiać na tym mrozie :-( Quote
Aleks89 Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/154417_444026152317455_1174871388_n.jpg Kaja na porannym spacerze "zrobiłam już wszystko możemy iść spać??" xD Quote
jonQuilla Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 on ma szlachetne łapki przyzwyczajone do perskich dywanów a Ty go na ten śnieg wystawiasz, puknij się w głowę Martyncia ;) Quote
Vectra Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 Biedny mały biały terrierek :placz: jaki on brzydki i zaniedbany :placz: było mu kupić papier CAO czy kaukaza , to by lepiej znosił mrozy :diabloti: Quote
Unbelievable Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 Gram jeszcze lepiej odwalił na spacerku wieczornym :diabloti: idziemy idziemy w pole, tu siku, tu kupka, no i mi się już nie chciało dalej iść, to zaczęłam wracać z nimi, Brum oczywiście najszybciej jak mogła poleciała do domu, a Gramuś.... Gramuś jak zczaił, że wracamy, to nagle stanął, zaczął piszczeć, i podnosić łapki, że jemu tak zimno, i tak bardzo na łapki wziąć trzeba :grins: a że go zlałam, to szedł jak jakiś paralityk :evil_lol: taką zimę mamy, o Quote
Aleks89 Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 Wkurzasz mnie :( u mnie ma kurna też być śnieg ,a zapowiadają na jakiś dzień śnieg z deszczem.:angryy: Quote
omry Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 U nas też dupa i chlapa, a nie śnieg. A z gadami co robisz, jak do rodziny jedziesz? :evil_lol: Quote
Unbelievable Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 [quote name='Aleks89']Wkurzasz mnie :( u mnie ma kurna też być śnieg ,a zapowiadają na jakiś dzień śnieg z deszczem.:angryy: mam takich więcej :grins: [quote name='omry']U nas też dupa i chlapa, a nie śnieg. A z gadami co robisz, jak do rodziny jedziesz? :evil_lol: jakimi gadami? ;) ja mam teraz tylko pająka, i akwarium które w sumie i tak żyje własnym życiem zdjęcia serii "zobaczcie jaka jestem ładna" :grins: Quote
omry Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 [quote name='Unbelievable']jakimi gadami? ;) ja mam teraz tylko pająka, i akwarium które w sumie i tak żyje własnym życiem[/QUOTE] Dla mnie wszystkie stwory to gady :diabloti: Quote
Aleks89 Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 Jaka ona GRUBA i ZANIEDBANA!!!!:evil_lol: Quote
motyleqq Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 bo Martyna ją śniegiem karmi. widziałam na innych zdjęciach! Quote
FredziaFredzia Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 To jest to Twoje rozpętanie awantury...? :diabloti: Quote
motyleqq Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 [quote name='Vectra']u mnie jest MINUS JEDENAŚCIE :loveu:[/QUOTE] u mnie też, dobrze że oddałam psa do TŻ to nie muszę spacerować :loveu: Quote
Unbelievable Posted December 20, 2012 Author Posted December 20, 2012 [quote name='omry']Dla mnie wszystkie stwory to gady :diabloti: nie znasz się :diabloti: zapomniałam dopisać, że pająk akurat zaczął strajk głodowy :evil_lol: [quote name='Aleks89']Jaka ona GRUBA i ZANIEDBANA!!!!:evil_lol: wiem, fajna, nie? :loveu: [quote name='motyleqq']bo Martyna ją śniegiem karmi. widziałam na innych zdjęciach! :placz: wierutne kłamstwa i pomówienia!!!!!!!!!!!!!!!!!! [quote name='Vectra']u mnie jest MINUS JEDENAŚCIE :loveu: Łomża, Podlaskie, -13, pozdrawiam :grins: [quote name='motyleqq']u mnie też, dobrze że oddałam psa do TŻ to nie muszę spacerować :loveu: a ja i tak muszę z nimi chodzić :placz: Quote
motyleqq Posted December 20, 2012 Posted December 20, 2012 https://fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/576312_566061333409581_2039012976_n.jpg tu po minie widać, że ją zmuszasz do żarcia śniegu :shake: Quote
Recommended Posts