Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='jonQuilla']dlatego napisałam że nie do takiego stopnia jest to wybaczalne i nie na tego typu imprezach... jak sobie pomyślę że psiak takowy potem ma repa i daje równie fajne szczeniaki to przestaję wierzyć w to że hodowanie psów rasowych ma jakiś sens bo to przecież też chodzi o to żeby psy były zrównoważone ... masakra[/QUOTE]

no niestety, teraz znaleźć sensowną hodowlę to chyba niezbyt łatwo :shake:

Posted

Ja mam wrażenie że w dobkach to jakaś szczególna patola się dzieje ;) ale niestety, nie wszyscy ludzie nadają się do hodowania, a już na pewno nie wszystkie psy się nadają.
Jakiś czas temu w borderach jedna babka dosłownie przed kryciem odwołała zarąbisty miot, bo siostra suczki miała napad padaczkowy. Dla mnie to jest prawdziwy hodowca.

Posted

Najładniejszego, najlepiej pracującego, niestety zapomina się o innych walorach :roll:

Ona się paczy :diabloti:

w ogóle, przyjechaliśmy do łomży. W gdańsku śniegu w porywach do 10cm, a tutaj 30 :mdleje: Gram zobaczył śnieg to zwątpił i nie chciał się załatwić :grins: dopiero jak mu pokazałam że jak się przejdzie przez zaspę to jest kawałek gdzie prawie nie ma śniegu bo zwiało to wszedł, przebiegł się, wysrał i pognał do domu :grins:
Brum zachwycona, biega i wpierdziela śnieg :evil_lol:

Posted

Etna to uważa, że wszędzie, gdzie jest śnieg, to jest miejsce na sikanie/sranie, więc nawet jeśli ten śnieg jest akurat na środku chodnika, to ona nie widzi przeszkód, by zostawić pamiątkę :evil_lol:

Posted

Zu za to nie ma opcji nasikać tam, gdzie ona WIE, że pod 10 cm warstwą śniegolodu jest chodnik, już nie mówiąc o grubszych sprawach :evil_lol:

Posted

[quote name='evel']Amber, to nie jest jakiś ruski pies? Czy w ogóle zły trop? :evil_lol:

Chyba bym ZABIŁA swojego psa za coś takiego... Już nie mówiąc o tym, że wstydziłabym się z takim dzikiem wyjść śmieci wyrzucić, a co dopiero jakieś wystawy czy inne egzaminy :roll:
Hodowla Pride of Russia - miot U. To akurat jest Urwan: http://dobermann-brat.ru/dogs1.php3?id=2069&lang=eng

Jego braciszek Urano http://dobermann-brat.ru/dogs1.php3?id=2068&lang=eng podobno też nie czai czy to pies czy suka, czy człowiek - trzeba zabić :roll:

O tej hodowli w ogóle różne dziwne słuchy chodzą... Ja bym tam psa nie kupiła, oprócz tego, że i tak by mi nie sprzedali. Wszyscy są szczęśliwi :lol:

Ten incydent zdarzył się już po ocenie, jak sędzia podszedł pogratulować właścicielowi.

Ja bym jednak nie powiedziała, że dobki są jakoś szczególnie rąbnięte. W sumie to na ringu jest przeważnie spokojnie. Są to psy z dużym temperamentem i trzeba wiedzieć jak co i do czego ;) Ale takie zachowanie jest niedopuszczalne, widać, że pies jest mocno niestabilny.

Posted

Gram jeszcze lepiej odwalił na spacerku wieczornym :diabloti: idziemy idziemy w pole, tu siku, tu kupka, no i mi się już nie chciało dalej iść, to zaczęłam wracać z nimi, Brum oczywiście najszybciej jak mogła poleciała do domu, a Gramuś.... Gramuś jak zczaił, że wracamy, to nagle stanął, zaczął piszczeć, i podnosić łapki, że jemu tak zimno, i tak bardzo na łapki wziąć trzeba :grins: a że go zlałam, to szedł jak jakiś paralityk :evil_lol:

taką zimę mamy, o

Posted

[quote name='Aleks89']Wkurzasz mnie :( u mnie ma kurna też być śnieg ,a zapowiadają na jakiś dzień śnieg z deszczem.:angryy:
mam takich więcej :grins:

[quote name='omry']U nas też dupa i chlapa, a nie śnieg.

A z gadami co robisz, jak do rodziny jedziesz? :evil_lol:
jakimi gadami? ;) ja mam teraz tylko pająka, i akwarium które w sumie i tak żyje własnym życiem

zdjęcia serii "zobaczcie jaka jestem ładna" :grins:

Posted

[quote name='Unbelievable']jakimi gadami? ;) ja mam teraz tylko pająka, i akwarium które w sumie i tak żyje własnym życiem[/QUOTE]

Dla mnie wszystkie stwory to gady :diabloti:

Posted

[quote name='omry']Dla mnie wszystkie stwory to gady :diabloti:
nie znasz się :diabloti:
zapomniałam dopisać, że pająk akurat zaczął strajk głodowy :evil_lol:
[quote name='Aleks89']Jaka ona GRUBA i ZANIEDBANA!!!!:evil_lol:
wiem, fajna, nie? :loveu:
[quote name='motyleqq']bo Martyna ją śniegiem karmi. widziałam na innych zdjęciach!
:placz: wierutne kłamstwa i pomówienia!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[quote name='Vectra']u mnie jest MINUS JEDENAŚCIE :loveu:
Łomża, Podlaskie, -13, pozdrawiam :grins:
[quote name='motyleqq']u mnie też, dobrze że oddałam psa do TŻ to nie muszę spacerować :loveu:
a ja i tak muszę z nimi chodzić :placz: