_Tosia_ Posted January 4, 2008 Posted January 4, 2008 myslę, że Bellę mozna wysterylizować u dr Pacałowskiej. trzeba tylko do niej zadzwonic u umówic na badania. Katya podała nr kilka postów wyzej. moze któras z tych pan mogłaby przetrzymać Bellę u siebie na czas rekonwalescencji? Quote
mulinka Posted January 4, 2008 Author Posted January 4, 2008 panie bliźniaczki mają 3 psy, a ta trzecia pani sunię yorka ale nic nie wspominała o tym, że mogłaby ja do siebie zabrać po sterylizacji może gdyby była szansa na dom tymczasowy albo stały, może wtedy udało by się tą panią uprosić ale nie wiem jaka ma sytuację w domu, czy to byłoby mozliwe Quote
mulinka Posted January 4, 2008 Author Posted January 4, 2008 dziękuję Tosiu ja już znikam z forum, będę jutro wieczorem Quote
Izis Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 [quote name='mulinka']cytuję z forum Niechciane i Zapomniane: Tusia: Kurcze szkoda że Belluni pudło nie podpasowało... W ten weekend odrobaczamy dziewczynki. Czy ktoś może rozmawiał o ew. zabraniu ich do weta? Oczywiście jak Panie się uprą to nie będę nalegać. Ale czy myślicie że można zaufać wadze kuchennej w sprawie tak ważnej jak dobranie dawki środka odrobaczającego? Nawet nie wiem czy mi dadzą pastę na słowo honoru, że tyle waży... A Wy jak myślicie? Bo, prawdę mówiąc, nie chciała bym brać odpowiedzialności za przedawkowanie u szczeniaczka... Pozdrawiam Tylko tak krotko. Wagi kuchenne sa bardzo dokladne jesli chodzi o wazenie szczeniaczka spokojnie wystarcza - u weta tez nie ma dokladniejszych - a wg mnie zabranie malej do weta w celu zwazenia o ile jest zdrowa to tylko ryzyko jej zarazenia tam - bo wiadomo do weta przychodza chore zwierzeta. Środek odrobaczajacy jest tak opisany, ze ciezko byloby go przedawkowac. A nawet jesli troszke to nie powinno sie nic stac. Duzo gorzej bedzie jak sie maluszki nie odrobaczy :-( Trzeba tylko podac ostroznie, zeby sie mala nie zadlawila pasta, czyli nie do gardla a raczej na jezyczek po trochu paste dac i spokojnie poczekac az maluch sie oblize itd. Quote
kelko Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 A propos ubranka, to mam trochę polaru, mogę jutro paniom podrzucić na spacerze. Czy któraś cioteczka może napisać tekst ogłoszenia - taki chwytający za serce - bo zamierzam zrobić papierowe do wywieszania. Ja niestety piszę za mało emocjonalnie i marketingowo to się nie sprawdza :shake: Przydałyby się też nowe fotki, ale na razie wkleję to, co jest. Quote
mulinka Posted January 5, 2008 Author Posted January 5, 2008 Izis dziękujemy za cenne wskazówki, już je wkleiłam na wątek z Niechciane i Zapomniane. kelko - pięknie pisze Karoluch, może ją poproszę Quote
mulinka Posted January 5, 2008 Author Posted January 5, 2008 kelko napisała: Jeszcze trochę i będzie można odłączyć małą, pewnie łatwiej znajdziemy DT dla samego szczeniaka niż dla dużej suki z małym... Quote
mulinka Posted January 5, 2008 Author Posted January 5, 2008 żeby tylko znalazł się dom tymczasowy Quote
mulinka Posted January 7, 2008 Author Posted January 7, 2008 jest trochę cieplej ale obie sunie są krótkowłose prosimy o dom tymczasowy Quote
szajbus Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Sunieczki czekają na Domek tymczasowy lub najlepiej stały Quote
Inkaa Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 [quote name='mulinka']kto może dać im dom tymczasowy ?[/quote] Dziewczyny - a może hotelik ? :roll: Quote
mulinka Posted January 8, 2008 Author Posted January 8, 2008 w hoteliku fundacji chyba nie ma już miejsca ale zapytam Quote
mulinka Posted January 8, 2008 Author Posted January 8, 2008 Tusia napisała na forum Niechciane i Zapomniane: Bellunia i Malutka już odrobaczone :D Jeszcze dzisiaj razem Małą zważyłyśmy na tej kuchennej wadze co nie jest zadaniem łatwym ponieważ waga mała a sunia już spora :D Cały czas nam z tej wagi spadała, ale mamy nadzieję że nasz pomiar był prawidłowy: 1kg 50 g. Bella poprzednim razem patrzyła na mnie nie ufnie i widziałam że nie jest zadowolona z odwiedzin. Tym razem niespodzianka: dostałam tyle buziaków :lol: Wielka miłość jednym słowem. Malutka przeboska po prostu. Wyładniała, dostała dłuższego i puchatego futerka. Mnie najbardziej przypomina kałkaza ale oczywiście będzie duuużo mniejsza. Nie jest podobna do Mamy, może tylko z koloru. Wygląda zdrowo i jest słodką kluseczką. Panie dbają żeby nie była chudzinką :wink: Dokazuje jak każdy szczeniaczek w tym wieku: sprawnie chodzi, obgryza rękawy i powarkuje przy czesaniu ale jest przy tym przesłodka. Mam nadzieję, że szybciutko znajdzie się chętny na tą ślicznotkę bo uroku ma co nie miara. Zrobiłam Jej zdjęcia komórką ale w tym momencie nie mam jak przesłać. Będą na dniach. Pozdrawiam. Quote
mulinka Posted January 9, 2008 Author Posted January 9, 2008 jak będą zdjęcia malutkiej to zrobię jej osobne ogłoszenie na ale.gratka Quote
mulinka Posted January 10, 2008 Author Posted January 10, 2008 kto mógłby dać dom tymczasowy chociaż malutkiej ? Quote
szajbus Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 Bella z córką czekaja na domek. Kto je przygarnie zanim dopadnie nas kolejna fala mrozów? Quote
xxxx52 Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 takich uroczych istot i nikt nie chce przygarnac do siebie do domu:-( Quote
xxxx52 Posted January 10, 2008 Posted January 10, 2008 prosze o kontakt z hanka456,jak zabierze autem do Poznaia moga jechac te istotki w sobote.pytanie czy mama jest zaszczepiona,jest to b.wazne Quote
Recommended Posts