mulinka Posted December 26, 2007 Author Posted December 26, 2007 Izis wcześniej napisała: Sluchajcie to moze do MET (10zl/doba za mame, bo szczeniak gratis). Jest jedno wolne miejsce tam akurat. DT jest pod Krakowem co prawda ale 28-29 jedzie jej znajoma z Lodzi to pewnie moglaby dziewczyny obie zabrac - ale musialayby byc juz po wizycie u weta, odrobaczone i odpchlone. Szczeniaki najwczesniej mozna odrobaczac pasta w 2/3 tygodniu zycia (najlepiej Drontal Junior - trzeba znac ich wage w miare dokladna, zeby wiedziec ile tej papki). Jest jeszcze pasta Vetmint (ale nie jest taka skuteczna). I niczym nie grozi to ich zdrowiu o ile zrobi sie to fachowo i szczeniak sie nie zachlysnie. Trzeba powolutku na jezyczek wycisnac tej papki a nie do gardla. Jesli mala ma juz otwarte oczy to na pewno skonczyla 2 tygodnie i mozna ja odrobaczyc w tym samym czasie trzeba jednak odrobaczyc mame ale tabletka (tez trzeba wiedziec ile wazy i UWAGA nie kazda tabletka, bo suczka karmi Ale np. Drontal Plus czy Zipyran Plus powinien byc OK). Oczywiscie zakladam, ze znajdziecie sponsorow na sterylke dla suni, bo trzeba to zrobic jak najszybciej (po odstawieniu malej od cyca juz oczywiscie) Quote
mulinka Posted December 26, 2007 Author Posted December 26, 2007 właśnie napisałam do met, zapytałam czy miejsce dla Belli i małej jest nadal aktualne Quote
mulinka Posted December 27, 2007 Author Posted December 27, 2007 met odpisała : obawiam sie, ze wspomniany transport to juz nie wypali. miejsce mam w domu albo w stajni, a wlasciwie pod stajnia. jest tam cieplo, moge ewentualnie dodatkowo wstawic grzejnik. jezeli sunka nie jest nauczona czystosci, niszczy lub nie zgadza sie z psami i kotami, jest opcja tylko i wylacznie stajenna. platnosc 'z dolu' zupelnie mi nie przeszkadza, no ale warunki jak wyzej napisalam. pozdrawiam ------------------------------------------------------------------------ i co myślicie ? co robimy ? Quote
Ania+Milva i Ulver Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 Sunia u met na pewno bedzie bezpieczna, bedzie miała ciepło. To nie ulega watpliwości!! Problem jest jak widac teraz z transportem...trzeba by szukac kogos . Szczeniak na pewno szybko znajdzie domek..gorzej z sunią:( Dt blisko pewnie sie nie znajdzie- na pewno nie bezpłatny...wszyscy zapsieni ..ehhh. A coraz zimniej jest:( Quote
mulinka Posted December 27, 2007 Author Posted December 27, 2007 już odpisałam met, że czekam na decyzję dziewczyn jeszcze nie wiem dlaczego transportu chyba nie będzie Quote
mulinka Posted December 27, 2007 Author Posted December 27, 2007 z transportem wszystko byłoby prostsze... Quote
mulinka Posted December 27, 2007 Author Posted December 27, 2007 Izis czy wiesz coś może o tym transporcie 28-29 grudnia ? od tego zależy co dalej robimy Quote
mulinka Posted December 27, 2007 Author Posted December 27, 2007 napisałam do Izis z prośbą o informacje o transporcie do met Quote
mulinka Posted December 27, 2007 Author Posted December 27, 2007 na razie nie mam żadnych informacji, te panie też czekają na wiadomości Quote
Izis Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 Przykro mi ale jesli MET napisala ze nieakualny to znaczy pewnie, ze jej kolezanka nie przyjedzie z Lodzi do niej :-( Ja jestem z Gdanska i bez auta :-( wiec nie pomoge ale moze ktos z Lodzi pojechalby np. za kosztem zwrotu paliwa to by mozna bylo zrzutke zrobic a moze ktos na watku transportowym jedzie w te strone? Quote
met Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 kolezanka nie potwierdzila terminu wycieczki. a ja wolalabym nie wywierac na niej presji, chyba rozumiecie... iplus jest ciezkim medium, dlatego nie przeczytalam calego watku. czy jest juz jakas decyzja? czy jeszcze snujemy sie w strefie planow, marzen i gdyban? Quote
mulinka Posted December 27, 2007 Author Posted December 27, 2007 nie mogliśmy niczego organizować bez potwierdzenia że transport jest na pewno nieaktualny czy mamy szukać transportu do Krakowa ? w jakiej miejscowości mieszkasz met ? jak tylko odpiszesz zmienię tytuł, że szukamy transportu do... Quote
mulinka Posted December 27, 2007 Author Posted December 27, 2007 poinformowałam te panie, ze jutrzejszy/sobotni transport jest odwołany panie na razie zgodziły się na pudło ze styropianem od kelko, będzie suniom cieplej Quote
_Tosia_ Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 co za biedactwo. potrzebne jest nadal pudło? powinnam bez problemu załatwić calkiem duze Quote
mulinka Posted December 27, 2007 Author Posted December 27, 2007 cześć Tosiu, pudło ma przynieść kelko Quote
met Posted December 27, 2007 Posted December 27, 2007 Kasia nadal sie ze mna nie kontaktowala ja jestem w wojslawicach gm. kazimierza wielka ok 50 km na polnocny-wschod od kraka w razie koniecznosci z krakowa juz jakos transport zorganizuje Quote
mulinka Posted December 27, 2007 Author Posted December 27, 2007 Bella i malutka nie sa zaszczepione, nie wiem czy uda nam się znaleźć transport zobaczymy co da się zrobić, cały czas szukamy dla Belli i małej domu tymczasowego lub stałego w Lodzi i okolicach Quote
mulinka Posted December 27, 2007 Author Posted December 27, 2007 prosimy o dom dla Belli i małej Quote
mulinka Posted December 28, 2007 Author Posted December 28, 2007 met - jednak rezygnujemy z domu tymczasowego u Ciebie, nie wiemy czy uda nam się zebrać pieniądze dziękujemy Ci za ofertę pomocy będziemy szukać bliżej Quote
mulinka Posted December 28, 2007 Author Posted December 28, 2007 dzisiaj znalazłam duże pudło po telewizorze, zaniosłam je paniom do parku, ucieszyły się, od dzisiaj Bella i mała będą miały cieplej Quote
Izis Posted December 28, 2007 Posted December 28, 2007 Jak przyjda mrozy to to pudlo niewiele im pomoze jak mala odpelznie od mamy :-( Szkoda, ze nie moglyscie sie jakos zorganizowac i umowic z MET. Mam nadzieje, ze wobec tego znajdziecie cos na miejscu. Quote
mulinka Posted December 29, 2007 Author Posted December 29, 2007 Izis Tobie też bardzo dziękuję za pomoc. Tusia napisała na forum Niechciane i Zapomniane: Myślę że już po Nowym Roku będziemy odrobaczać psiulki. Quote
mulinka Posted December 29, 2007 Author Posted December 29, 2007 kto może się nimi zaopiekować ? Quote
Recommended Posts