oktawia6 Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 [quote name='mulinka'] szukamy domu dla Belli i jej małej córeczki coż najlepszego wyczyniacie znów to samo-szczenię jest jeszcze ślepe, zaraz padnie z zimna, w pustostanie a Wy nie możecie nawet go zanieśc póki można do uśpienia tylko pozwalacie by zamarzał tam wraz z suczką? brak już sił mało tłumaczenia mało przykładów, tysiące padających zagryzanych przez szczury szczeniaczków a tu nic.....rozkoszne.......... Quote
mulinka Posted December 24, 2007 Author Posted December 24, 2007 Oktawia szukamy dla nich domu tymczasowego jesli możesz pomóc - pomóż nie mamy zamiaru uśpić małej Quote
mulinka Posted December 24, 2007 Author Posted December 24, 2007 szczenię już otwiera oczka - prosimy o dom tymczasowy dla Belli i małej Quote
mulinka Posted December 24, 2007 Author Posted December 24, 2007 kochana amyszka z forum miau podarowała suniom piękny bannerek: serdecznie zachęcam do wklejania go do podpisu, jeśli ktoś z Was ma jeszcze miejsce - dziękuję wystarczy skopiować poniższy kod, kliknąć na Panel Użytkownika, potem Edytuj podpis i już można wkleić :) [noparse][/noparse] Quote
Inkaa Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 Zaraz wstawię bannerek do podpisu :loveu:. Quote
Izis Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 Działajcie babeczki działajcie prosze... a jeśli sunia ma już dwa tygodnie to ma otwarte oczka, zreszta na zdjeciu widac, ze juz wtedy jej sie otwieraly, wiec uspienie jako slepego miotu wykluczone jest. Quote
Inkaa Posted December 24, 2007 Posted December 24, 2007 I teraz mam nieregulaminowy podpis. Cud jak mi nie usuną :cool1:. A ten maluszek nie zamarznie w tym pustostanie ? Któraś z was nie może wziąć maluczka na DT ? Quote
mulinka Posted December 24, 2007 Author Posted December 24, 2007 my mamy 3 sunie i 7 kotów (w mieszkaniu w bloku) czyli nadkomplet no i nie wiadomo czy Bella lubi koty a na dodatek pewnie broniłaby małej Quote
mulinka Posted December 24, 2007 Author Posted December 24, 2007 krótkowłosa Bella i malutka proszą o ciepły dom Quote
mulinka Posted December 25, 2007 Author Posted December 25, 2007 ogłoszenie suczek na ale.gratka: http://ale.gratka.pl/ogloszenie/850257_s_o_s_sunia_z_malutka_coreczka_w_zimnym.html Quote
Asia_M Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 Wszystkiego najlepszego, dużo zdrowia a w Nowym Roku wspaniałego domku!!! Quote
Inkaa Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 mulinka napisał(a):my mamy 3 sunie i 7 kotów (w mieszkaniu w bloku) czyli nadkomplet no i nie wiadomo czy Bella lubi koty a na dodatek pewnie broniłaby małej Rzeczywiście. Nadkomplet. Ja mam jednego psa ale za to muszę poświęcać mu b. dużo czasu :grins:. Quote
mulinka Posted December 25, 2007 Author Posted December 25, 2007 żeby te panie chociaż zgodziły się na to tekturowe pudełko wyłożone styropianem... 28-29 grudnia już za kilka dni spróbuję dzisiaj zadzwonić do tych pań ale nie wiem czy zgodzą się na wyjazd suni :roll: Quote
magda801 Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 Ja mam obecnie szczeniaka, ale zapytam się koleżanki o tymczas....dla maluszka Quote
mulinka Posted December 25, 2007 Author Posted December 25, 2007 dziękuję Madziu, niestety na razie maluszek musi być przy mamie do skończenia 6 tygodni Quote
pusia2405 Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 Ja też cały czas pamiętam i pytam się kogo mogę. Ja osobiście na dzień dzisiejszy nie mogę przyjąć nawet fretki:-(. U teściów też przepełnienie, a ostatnio doszła suka przybłęda w ciąży (od 6 tygodni jest już szczeniak):razz:. Martwi mnie przede wszystkim stosunek pań opiekujących się. Żeby tylko nie robiły większych trudności. Z doświadczenia wiem, że ciężko takim ludziom przemówić do rozsądku... Zastanawiam się, czy nie poinformować straży dla zwierząt w Łodzi. jeżeli znacie dokładne miejsce pobytu suni z małym, dobrze by było podać te namiary straży. Quote
Ania+Milva i Ulver Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 A dlaczego chcecie w ogóle tym paniom tłumaczyc co to dt..hotel itp. Powiedzcie ,że znalazł sie dom i juz!!!!!!!!!!!!!!Nie widze tu zadnego problemu... Jesli bedziecie się zastanawiac nad Paniami...to szansa na dt u met przepadnie i tyle...co wtedy zrobicie? Quote
kelko Posted December 25, 2007 Posted December 25, 2007 [FONT=Calibri]Nie udało mi się niestety spotkać z tymi paniami.[/FONT] [FONT=Calibri]Po co z nimi gadać? Ano po to, że to one mają klucze od posesji i stróż je zna. Ja nawet nie wiem, gdzie to jest.[/FONT] [FONT=Calibri]Nie mogę niestety przechować żadnego zwierzaka – z powodu choroby przestaję sobie radzić z tymi, które mam… Mogę pomóc pośrednio, czyli spróbować ugadać coś z tymi paniami i potem ewentualnie pomóc w jakimś zakresie finansowo.[/FONT] [FONT=Calibri]Jeśli chodzi o SdZ, to pomysł wydaje mi się dobry, ale ciężko się z nimi skontaktować. Telefon podany na ich stronie jest nieczynny, a żadnych awaryjnych czy interwencyjnych nie ma. Chyba że ktoś zna tam kogoś prywatnie.[/FONT] Quote
Ania+Milva i Ulver Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 Nie napisałam -po co z nimi rozmawiac , tylko aby nie mówic nic o dt i tym podobnym sprawom skoro tego nie rozumieją... A do schroniks adlaczego nie zgłosiły tego te panie? Ta suka jest bezdomna...jaki jest Wasz schron w łodzi? Czy to nastepna umieralnia , czy tez suka ze szceniakiem miała by jakies w miare normalne warunki? Boje sie ,ze ten szceniak nie przezyje ...oddali sie od matki i zamarźnie:( Quote
kelko Posted December 26, 2007 Posted December 26, 2007 Mulinka prosiła mnie, żeby przekazać, że panie zgadzają się na zabranie suni z małą. Nie znam wszystkich szczegółów sprawy, pewnie najwięcej wie Mulinka. Co do schronu w Łodzi to nie jest dobry pomysł. Nie sądzę, żeby suka była tam izolowana, a szczeniak pewnie złapałby od razu jakieś świństwo. Quote
mulinka Posted December 26, 2007 Author Posted December 26, 2007 Ewuniu dziękuję Pani z którą rozmawiałam przez telefon powiedziała, że zgadzają się na zabranie Belli i małej. Martwią się czy stróż nie będzie przeszkadzał i czy sunia będzie chciała wejść do samochodu. a gdzie byłaby sunie u met ? w ogrzewanym pomieszczeniu ? jak będziemy się rozliczać ? po miesiącu czy od razu zaliczkowo ? na razie nie mamy żadnych pieniędzy :( zaczniemy zbiórkę na konto fundacji Niechciane i Zapomniane Quote
mulinka Posted December 26, 2007 Author Posted December 26, 2007 napiszę bezpośrednio do met (tylko trochę później) Quote
Recommended Posts