gallegro Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 majqa napisał(a):Najpóźniej jutro będzie zrobione allegro dla suni, czekam tylko na cynk od JoSi, czy z aukcją cegiełek, bo JoSi musi mi wtedy dosłać dane do wpłat. Aha i mam pytanie a propos opisu? DT udzieliła JoSi ale czyją własnością jest sunia? Gdyby ktoś chciał ją zaadoptować, a nie np. zasięgać info od JoSi czy wpłacać pieniążki to kogo mam podać do załatwiania formalności adopcyjnych??? Jeśli żadna wolontariuszka oraz JoSi, nie podpisały umowy adopcyjnej, to sunia jest "na stanie" radomskiego schroniska. Zakładam, ze Frotka została oficjalnie wciągnięta do ewidencji. Na tym etapie nie przesadzałbym jednak z "biurokracją". Nie to jest najważniejsze. Umowę zawsze można spisać "zaocznie" i przesłać choćby pocztą. Inna sprawa to sprzedaż cegiełek. Wiem, że trzeba spełnić kilka warunków, żeby aukcja była zgodna z regulaminem. No chyba, że znasz wszystkie obostrzenia. Quote
gallegro Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 JoSi napisał(a):Jeśli podpis z danymi jest własnością to sunię ja odebrałam. Majqa, wstawiaj sunię na allegro, na następnym podam nr konta bo wydaje mi się, że będzie niejedno. Czy to była typowa umowa adopcyjna (wątpię), czy tylko potwierdzenie odbioru? Quote
majqa Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 Oczywiście doczytam regulamin allegro by się nie podłożyć. Czekam na info, co z tymi dokumentami podpisanymi przez JoSi, czy to adopcja, czy coś innego. To info jest mi niezbędne (kto jest właścicielem suni, dajcie mi na wątku wiarygodne dane). Jest też wytrych co do samych wpłat- zdanie dodane na koniec aukcji: Jeśli ktoś z Państwa zechce wspomóc osobę opiekującą się sunią, proszę o kontakt z nią pod telefonem lub mailem (a wtedy aukcja bez cegiełek). Chętni wspomóc finansowo nawiążą kontakt z JoSi, ta poda namiar do wpłat i po sprawie. Quote
gallegro Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 JoSi, czy coś wiadomo odnośnie pomiarów Frotki? Obiecałem, że sfinansuję zakup wózeczka, ale w przypadku kiedy będzie można skorzystać z wózka Monii, część pieniążków przelałbym na Twoje konto, z przeznaczeniem na codzienną opiekę i leczenie. Ponieważ jednak kasa będzie wypłacona za pośrednictwem AFN, będą potrzebna rachunki. Pamiętaj o tym przy każdym większym zakupie, czy przy okazji wizyty u weta itp. Quote
red Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 Josi, czy kontaktowała się z Tobą moja siostrzenica w sprawie wizyty u Ciebie? Quote
Makuuu Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 takie straszne te odparzenia miała... teraz wygląda o niebo lepiej! JoSi jesteś wspaniała! ;) Quote
Ka$ka9141868 Posted January 5, 2008 Posted January 5, 2008 MAKUUU masz za wielki podpis {~~} Mówił ci to ktoś?? :diabloti: Quote
JoSi Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Red, własnie czekam na Twoją siostrzenicę, miała być 10-12-ta. Drukuję link z opisem wymiarów psa. Przepraszam, że nie odpisuję na konkretne pytania ale to brak czasu a nie ignorancja. Wózeczek gotowy byłby atrakcyjny jednak myślę, że znów z tym trzeba poczekać aż Frotka osiągnie dobrą wagę czyli pozbędzie się tasiemca. Po całkowitym zagojeniu odleżyn i pozbyciu się robala można będzie szczepić i założyć książeczkę co potrwa jeszcze prawie dwa tygodnie lub dłużej. Już używam 1/2 pampersa dla dorosłych jednorazowo, dostałam po staruszce, która nie zdążyła użyć. Mam jeszcze dostać 3 opakowania (30 szt. każde), wychodzi tego 1 dziennie i 1/2 w nocy (1 i 1/2 na dobę), do tego 3 podkłady na dobę. Red, napisz co podpisałam w Radomiu, nie widziałam nagłówka bo okulary do czytania gdzieś wcięło jak zwykle. Czy wiesz dokładnie lub + -, ile czasu sunia była po urazie? U mnie jest od 16-tego grudnia. Myślę, że to ważne dla lekarza. Oczywiście wyślę RTG do Wrocławia z opisem (w miarę dokładnym) i tu mam pytanie: czy pokazywać lekarzowi opis mówiący, że nic się nie da zrobić, czy nic nie sugerować i opis ukryć? Ja bym nie pokazywała. Frotka właśnie naddarła podkład polując na królika ale trzyma się wszystko do kupy więc nie zmieniam, jeszcze nie czas. Radom nie dotarł, może dziewczyna się zgubiła? Quote
ulvhedinn Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Owszem, czas po urazie będzie dla weta bardzo ważny. Opis możesz dać, mam zamiar dreptać m. in. do Szczypki i prawdę mówiąc on ma w nosie opinie innych, jesli się z nimi nie zgadza ;) jakby nie to, to by mi KrA nie ratował... Quote
red Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Josi, myślę, że siostrzenica dotrze, rozmawiałam z nią w piątek i potwierdziła. Dokument, który podpisywałaś, to umowa adopcyjna, innych nie ma. Ale na 100 procent, to jeszcze Dorka zadzwoni. W schronisku to nie jest istotne, czy ona idzie na tymczas, opuszcza schronisko po prostu. Quote
D O R K A Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Frotka została przyjęta do schroniska 27 listopada ubiegłego roku ale wcześniej przez 5 dni przebywała u chłopaka, którą ją zgarnął z ulicy po uderzeniu przez samochód. JoSi ustaliłam, że w schronisku jest podpisana przez Ciebie umowa adopcyjna Frotki także Ty jesteś formalnie jej opiekunem (właścicielem - nie lubię tego słowa...) Quote
majqa Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Dzięki za uzupełnienia info o Frotce. Wczoraj przekopałam całość wątku i zrobiłam sobie ściągę do tekstu. Jeszcze dziś spłodzę całość i na wątku podam link do allegro. Quote
Ka$ka9141868 Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Czekamy :loveu: A sunia szuka domu?? ps. trochę nie w temacie jestem ale wydaje mi się że tak?? Quote
Edi100 Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 [quote name='Ka$ka9141868']Czekamy :loveu: A sunia szuka domu?? ps. trochę nie w temacie jestem ale wydaje mi się że tak??[/quote] Szuka, szuka. Najkochańszego! Quote
JoSi Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 Siostrzenica Red pojawiła się między zupą a drugim daniem więc było zamieszanie a TZ czekał zamknięty w pokoju Frotki koszmarnie zakatarzony. Zdjęcia nie mogły wyjść dobrze, sunia cały czas kładła uszy po sobie a maleńka Tusia koniecznie chciała dostać się na kolana gościa. Mamy wstępne pomiary: A (wysokość) - 28 cm B (długość) - 22 cm E (szerokość) - 13 cm ? na rys. ta niżej - 12 cm Jak napisałam wstępne bo chudzina. Bardzo się boję o subiektywną ocenę ale dzisiaj prawa noga reagowała na dotyk włosów na skórze uda, znów tylko wyprostem. Lewa od początku jest trochę lepsza. TZ zabrał zdjęcie RTG do znajomego, dobrego lek. radiologa od ludzi i pokaże najprawdopodobniej we wtorek. Sam pracował w tym zawodzie lata temu. Chodzi o to czy nie zrobić np. tomografii, USG lub pod innym kątem, żeby jak najdokładniej zobaczyć gdzie są uciski nerwów. Jedno wiem: trzeba zrobić WSZYSTKO co możliwe. Quote
gallegro Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 [quote name='JoSi']...Mamy wstępne pomiary: A (wysokość) - 28 cm B (długość) - 22 cm E (szerokość) - 13 cm ? na rys. ta niżej - 12 cm Jak napisałam wstępne bo chudzina.[/quote] Kiedy Frotka nabierze ciała, zmieni się praktycznie tylko obwód w kłębie (F) Swoją drogą nie widzę wyników tego pomiaru, tak jak i pomiaru tylnej łapy (C i D) Myślę jednak, że już na postawie przedstawionych wymiarów, będzie można określić przydatność wózeczka Monii. Quote
majqa Posted January 6, 2008 Posted January 6, 2008 allegro: http://www.allegro.pl/item294203180_blaganie_o_pomoc_dla_sparalizowanej_suni_frotki.html portal vegie: http://vegie.pl/1225.htm#13986 Quote
majqa Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Froteczko w górę dzielna suniu!!! JoSi wytrwałości, mam nadzieję, że ktoś/ coś nad Wami czuwa !!! Quote
JoSi Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Napisałam PW do Ulaa bo jeśli tam jest wet, który uratował psa w tym samym stanie to...? Quote
red Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Majga, przeczytałam, super ogłoszenia.... maleńka trzymamy kciuki. Jaka ona szczęśliwa jak maszeruje przy pomocy szaliczka, jakby nic się nie zmieniło.......:-( Kochane maleństwo. Quote
majqa Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 Dziękuję serdecznie Red!!! Hm...wszystkie fotki maleństwa są obłędne ;)!!! Quote
Monia70 Posted January 7, 2008 Posted January 7, 2008 [quote name='JoSi'] Mamy wstępne pomiary: A (wysokość) - 28 cm B (długość) - 22 cm E (szerokość) - 13 cm ? na rys. ta niżej - 12 cm Jak napisałam wstępne bo chudzina. [/quote] A , który to jest pomiar ten ze "?" Z tego co widzę, to Frotka jest wyzsza od Dzekusia ale reszta pomiarów to z Dzekiego wieksza A Dzeki26cm, Frotka 28 cm. B Dzeki 31cm a Frotka juz 22 cm E Dzeki 17cm a Frotka 13 cm. Quote
majqa Posted January 8, 2008 Posted January 8, 2008 Froteńko, coś przycichło u Ciebie, a tu przecież szukanie domku na gwałt !!! Szczęściem, nie dosłownie ;) !!! W górę maleńka!!! Quote
Recommended Posts