Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

truskawa144 napisał(a):
Nie,to jest Piłkarz.

Kurcze, a myślałam, ze to Ona i nawet to malitkie po lewej wydawało mi się, że to ta koleżanka...:)

• Replies 923
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To jest w sumie suczka,ale mówimy Piłkarz bo ona się ciągle miską bawi,podkopuje ją,podrzuca do góry itd.
Tu jest jej galeria: Galeria
Do schroniska trafiła 28 czerwca 2006 w wieku ok 5 miesięcy,miała 2 siostry które zostały adoptowane. Nie pamiętam już jak i czemu ona do nas trafiła.
Teraz będzie miała ok 3,5 roku. Może trochę mniej.
Ma nr 319.

Posted

fizia napisał(a):
Kurcze, a myślałam, ze to Ona i nawet to malitkie po lewej wydawało mi się, że to ta koleżanka...:)

To nie ona,ale ona (Piłkarz) siedzi po drugiej stronie rzędu,siedzą naprzeciwko siebie.

Posted

[quote name='truskawa144']To jest w sumie suczka,ale mówimy Piłkarz bo ona się ciągle miską bawi,podkopuje ją,podrzuca do góry itd.
Tu jest jej galeria: Galeria
Do schroniska trafiła 28 czerwca 2006 w wieku ok 5 miesięcy,miała 2 siostry które zostały adoptowane. Nie pamiętam już jak i czemu ona do nas trafiła.
Teraz będzie miała ok 3,5 roku. Może trochę mniej.
Ma nr 319.

O nie...biedactwo...całe życie w schronisku

Trzeba Ja koniecznie poogłaszać!

Posted

ja bym dala im na imie sisi i pileczka skoro taka z niej pilkarka;)ale watek trzeba im zalozyc tak mi jej zal..cale zycie w schronie:((wyciagniemy cie mala sie nie martw...:-(

Posted

Jak tylko się jakoś ogarnę, to założę wątek - tylko musze zrobić jeszcze 2 zaległe bazarki :oops:

Chyba, że któraś z Was ma ochotę założyć dziewczynom wątek?

A tymczasem prxypominam o naszym przepięknym, wspaniałym Zorro - który już powinien być w swoim domu - tylko coś się ten dom ociąga straszliwie :mad:

Posted

Kurcze czy Zorro ma wypisane na czole, że jest psem na podwórko?

Dostałam znowu takie pytanie

Mam pytanie. Czy Zorro może być trzymany na dworzu w zagrodzie z
możliwością biegania po działce?
Pozdrawiam.

Posted

bo on wyglada tak jakby mial porzadne futro, to nawet dobrze o tych ludziach swiadczy, bo zdaja sobie sprawe ze pies z krtoka siercia może zmarznąc, jasno precyzują swoje potrzeby, a zorro wyglada na psiaka z porzadnym futrem:)

Posted

[quote name='dorcass']bo on wyglada tak jakby mial porzadne futro, to nawet dobrze o tych ludziach swiadczy, bo zdaja sobie sprawe ze pies z krtoka siercia może zmarznąc, jasno precyzują swoje potrzeby, a zorro wyglada na psiaka z porzadnym futrem:)
No niby tak wygląda,ale to futro wcale nie jest porządne.On ma delikatny,mięciutki włos,lekko pokręcony.Ale jak wiatr zawieje,to te włosięta rozchodzą mu się na wszystkie strony i widać skórę.W schronie jakoś radził sobie zimą,ale jak nie musi to lepiej niech nie idzie do budy na podwórko.
Obiecuję,że jutro wkleję zdjęcia kawalera bez jajka:cool3:

Posted

Dzisiaj raniutko jak teściowa miała wychodzić z psami na dwór,Zorruś podczas zdejmowania kołnierza po prostu wyrwał jej się z rąk,skoczył na klamkę od drzwi i poszeeedł sam na podwórko.Teściowa krzyczy do mnie że uciekł,ja w piżamie i w kapciach(przed 6 rano:cool1:) lecę jak ta głupia na dwór.Poleciałam na tą działkę co wychodzę z psami,drę się na niego,a on leci uradowany z końca działki(1800m kwadratowych).Żebyście widziały jaki był szczęśliwy,chyba to był pierwszy raz od nie wiem kiedy jak latał luzem.Aż mu się cała mordka cieszyła.Ale ile się najadłysmy strachu...:shake:.Wprawdzie ma obrożę z adresówką,ale jakby poszedł przez siatkę,to byłoby niewesoło.A on skubany skoczny i silny jest.Mógłby bez problemu przeskoczyć.Ale na całe szczęście wszystko dobrze się skończyło.Drzwi zamykamy teraz na klucz nawet w dzień,a kawalera nie będę jeszcze spuszczała ze smyczy.Po prostu boję się,że pójdzie w świat.Dziewczynki a może mogłybyście mu sprezentować taką smycz typu flexi,ale taką porządną dla dużych psów,bo on siłę to ma,no i jak najdłuższą,żeby miał sporo luzu na spacerkach.No i obrożę jakąś,bo w tej chwili ma dwie moje(jedna jest połączona z kołnierzem,a druga do spacerków).

Posted

[quote name='clo']oj to czekamy na zdjecia czekamy!:))))zorrus kochanie nie oddamy cie do budy nigdy!:))
A no to proszę bardzo...jeszcze cieplutkie,przed chwilką robione na dworku.Byliśmy ponad godzinkę,ale psy już mi się pokładały ze zmęczenia na trawie a i nie chciałam też męczyć Zorrusia bo ma jeszcze szwy.
Pan na włościach szczeka na suczki za siatką:cool3:

Zakopujemy swoje siki:cool3:

Ależ jestem zmęczony :razz:

Posted

A to łobuz z tą ucieczką...

No ale dobrze, że nigdzie nie poleciał dalej.

Zdjęcia cudne!!

Jaki uśmiech boski!!!

Oj juz chyba zaraz będzie wiosna:multi:

A smyczkę i obróżkę napewno przyślemy!

Posted

Tylko,że taka smycz jest droga,kosztuje chyba z 50zł. Może lepiej nie wydawać kasy na razie,żeby na hotelik nie brakło.
A nowi opiekunowie chyba muszą być przygotowani na kupno obroży/szelek i smyczy.

Posted

Generalnie do mnie psiaki przyjeżdżają ze swoją obrożą i smyczą.Zorruś przyjechał bez.
Ja Zorra na pewno narazie nie puszczę bez smyczy,bo chłopak może zwiać,a nie mam wysokiego 5-metrowego ogrodzenia,tylko zwyczjne,normalne.
Do tej pory poszły ode mnie 2 psy i obydwie poszły do ludzi ze smyczą i obrożą,chociażby dlatego,że było bezpieczniej je wieźć.
Zrobicie jak uważacie.Teraz Zorro chodzi na krótkiej smyczy,albo 2 łączonych,ale trochę się plącze,bo są grube te smycze.Jeżeli miałby taką typu fleksi to smycz na pewno zostałaby u mnie i byłaby dla następnego psiaka,bo Clo zaklepała sobie miejsce po Zorrusiu dla innej bidy.

Posted

ja postaram sie kupic taka obroze i smycz tylko jeszcez raz mi renia opisz jaka uwazasz za najlepsza;)chyba,ze ty reniu kupilabys taka jaka ci pasuje bo masz zorrusia pod reka to bedziesz wiedziec jaka byc powinna a ja ci oddam pieniadze?kup mu tka jaka uznasz za sluszne:)no albo ja moge to zrobic jesli wolisz?:)bo ja mam na zorrusia smycz i obrozke od fizi ale one sie nie nadaja jednak z tego co piszesz i z tego co rozmawialysmy wiec ja odesle ja fizi to bedzie na bazarek?:)

reniu cudne te fotki!!!zorro to podbil moje serce niesamowicie!!!jest boski!tak sobie mysle,ze moze by zmeinic na te fotki do ogloszen?bo na nich widac jak zorro wyglada teraz moze to ludziom pokaze,ze on nie jest taki puchacz do budy..

Posted

Ja myślałam o takiej zwykłej smyczy z bazarku tylko regulowanej, mamy teraz 3 takie trochę ponad 2 metrowe - ale to tez nie jakoś bardzo długie.

Obróżka, którą wysłałam wtedy myslę, że powina być dobra.
Mogę tez posłać inną z bazarku - regulowaną lub półzaciskową

Clo nie odsyłaj, bo może się jeszcze keidyś przydać - jeśli nie dla Zorra, to może na przewóz innej bidy

Posted

ale dzień, z mojego ogloszenia na alegratce, wyadoptowano dzis psiaka z Bakstera z mojego banerka:lol:, tak sobie mysle jak to jest, dla Bakstera najlepszy byłby dom z budą na zewnatrz, a poszedl do małego mieszkania w bloku(za to rodzina wspaniała) a nasz Zorro powinien mieszkac w domu a zgłaszają się po niego chętni z budą, bezsens...
w każdym razie emocje miałam wielkie, bo pośredniczyłam w wymianie informacji, mam nadzieje że już wkrótce i Zorro znajdzie taki wspaniały dom, niech dobra passa trwa!!!!:multi::multi: