fizia Posted March 22, 2009 Author Posted March 22, 2009 dorcass napisał(a):zobaczcie jaki podobny do naszego zorra szczegolnie w poscie 5 http://www.dogomania.pl/forum/f28/kumpel-wciaz-szuka-domu-blagam-o-wsparcie-finansowe-chocby-grosze-129836/ Oj faktycznie Kupel podobny do Zorra:loveu: Biedactwo - te zdjęcia z ulicy....:-( Dorcass ja tez ogromnie się cieszę z tych domków! I z tego, że coraz więcej osób takich jak Ty kibicuje psiakom z tego schroniska - bo wtedy tysiąc razy łatwiej coś osiągnąć. Samemu czy w 2-3 osoby to już dośc trudne. A tak to zawsze ktoś wpadnie na jakiś fajny pomysł, pomoże w ogłoszeniach, znajdzie gdzieś ważną informację - i zaraz są efekty :loveu: Kiarę, Burkę i Lunę miałam szczęście poznać i bardzo się z tego cieszę - cudne sunie, wspaniałe Rodziny, do których trafiły. To daje dużo siły i wiary w to, że za chwilę będzemy mogły mówić tak również o innych psach:multi: Quote
dorcass Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 jak wy wybieracie psiaki, ktore pozniej oglaszacie? ich tyle tam jest ze nie wiadomo na ktoremu pomoc najpierw:shake: wiecie cos o suni 793? Quote
fizia Posted March 22, 2009 Author Posted March 22, 2009 dorcass napisał(a):jak wy wybieracie psiaki, ktore pozniej oglaszacie? ich tyle tam jest ze nie wiadomo na ktoremu pomoc najpierw:shake: wiecie cos o suni 793? Oj no to jest fatalne, tak wybierać - komu damy szybciej szansę, komu później... No ale jakoś to trzeba po kolei robić... Zwykle Truksawa mówi, że jakiś psiak jest super, że chwyta za serce. Te w typie jakiejś rasy też staramy się ogłaszać, wysyłać miłośnikom tej rasy - bo to zawsze łatwiej idzie... Burka np. rozwaliła mnie zupełnie tym, że łapała mnei za rękę, jakby błagając o pomoc... Kiara mnie zachwyciła absolutnie swoimi oczami i uroda niezwykłą A Luna - to spryciara - sama się zgłosiła :) Jakby ktoś miał ochote poobserowac losy innych psaików z tego schroniska, to podaję linki do wątków http://www.dogomania.pl/forum/f28/daj-grosiaczka-na-gufiaczka-kto-sprawdzi-dom-kolo-miechowa-wolbromia-133456/ http://www.dogomania.pl/forum/f28/szogun-sliczny-przekochany-mix-boksera-szuka-serca-ktore-go-pokocha-132653/ http://www.dogomania.pl/forum/f28/malutka-ruda-od-2-lat-z-nadzieja-wyglada-przez-kraty-pomocy-133884/ http://www.dogomania.pl/forum/f28/heban-o-magicznych-oczach-w-hoteliku-u-wiosny-czeka-na-dom-85041/ http://www.dogomania.pl/forum/f28/gringo-prawie-bialy-owczarek-szwajcarski-kto-sprawdzi-dom-pod-warszawa-133786/?highlight= http://www.dogomania.pl/forum/f28/pomocy-morelowa-pudelka-fibi-blagamy-o-pomoc-finansowa-na-leczenie-hotelik-133507/ http://www.dogomania.pl/forum/f28/pomocy-szkielet-psa-kora-mix-boksera-blaga-o-pomoc-w-oplaceniu-hotelu-132651/ a tu moje dziewczyny - tez z tego schroniska - Pestka i Śrubka :) http://www.dogomania.pl/forum/f85/pragne-przygarnac-sunie-ze-schroniska-kolo-czestochowy-pestka-srubka-juz-w-domu-37679/ Zaraz poszukam, o którą sunię Ci chodzi Quote
dorcass Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 tak ta, wyglada na mega wystraszona i jeszcze ma cos na szyi:( Quote
clo Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 dorcass. ja to szcezgolnie chcialam Ci podziekowac za allegra ktore robisz dla nas:))sa sliczne i dziekuje Ci baaardzo:) a truskawie i fizi tez z calego sreca dziekuje bo ja tez bym nigdy o tych psiakach sie nie dowiedziala gdyby nie ich zaangazowanie i praca:)co do wybierania ktoremu kolejnemu trzeba pomoc ,ktorego wyciagnac ze schronu itd to jest to ciezkie..ale ja mam nadzieje,ze kiedys moze nadejdzie taki dzien ,ze juz zadnego nie bedzie trzeba wyciagac...:roll: dobra wracajac do przyziemnych spraw to rozumiem ,ze zorrus ma narazie wszystkie ogloszenia aktualne?jesli trzeba kasy na jakies wyroznienia albo cos podswietlenia i tego typu bajery to mowcie ja cos dorzuce.a i jesczez zaraz zapytam jak z ogloszeniami na hebanka watku czy tez ma wszystko narazie swieze:)mysle sobie zeby wrocic do rozsylania pw z prosba o pomoc dla zorra..moze sie jesczez ktos cos dorzuci..czy to na stale deklaracje czy na jednorazowe. a co do tego kumpla z watku ktory wkleila dorcass to rzeczywiscie podobny a jego oczka..matko chwytaja za serce niesamowicie.. Quote
clo Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 kurcze przejrzalam wszystkie watki naszych psiakow i prosze prosze na kazdym juz nie zawodnie fizia byla i kazdemu sie dostal taki sliczny napis:))) Quote
truskawa144 Posted March 22, 2009 Posted March 22, 2009 dorcass napisał(a):jak wy wybieracie psiaki, ktore pozniej oglaszacie? ich tyle tam jest ze nie wiadomo na ktoremu pomoc najpierw:shake: wiecie cos o suni 793? Przeważnie to one nas same jakoś wybierają i zwracają na siebie nasza uwagę. dorcass napisał(a):tak ta, wyglada na mega wystraszona i jeszcze ma cos na szyi:( To jest fotka zrobiona chyba dzień po tym jak do nas trafiła. Teraz już jej się wszystko pozarastało,tzn łyse placki,nie jest już tak wystraszona ani tak przeraźliwie chuda. Historia jest taka: pan miał 3 psy,umarł,spadkobierca chętnie przepisał na siebie ziemię i dom a potem wrócił do siebie a psy olał. Psy nie dostawały jedzenia (bo faceta nie było) dokarmiali je sąsiedzi,codziennie tez nasi pracownicy tam jeździli i je karmili,nie mogliśmy tych psów zabrać od razu (prawo) i musieliśmy chyba czekać ok 2 tyg zanim się udało je odebrać. Do tej pory nie opisywałam tego bo nie bardzo było wolno bo sprawa była w toku ale z tego co wiem to już się skończyła,poza tym psy przeszły "na własność" schroniska. A to są "towarzyszki niedoli": Galeria Galeria Galeria Nawet jak wejdziecie na nasza stronę to wszystkie 3 mają napis "Kwarantanna" bo nie mogliśmy ich wydać dokąd były dowodem w sprawie. Wszystkie 3 suczki wyleczyliśmy i odkarmiliśmy i już dużo lepiej wyglądają. Ta sunia z tego co wiem jeszcze jest,ta czarna tez,co do żółtej nie mam pewności. Musiałabym to sprawdzić. Clo - Daj mi znać w jakiej miejscowości mieszka Zorro ponieważ mam zainteresowaną panią z Warszawy. Quote
dorcass Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 moze by tak zalozyc jej watek? i cos o niej napisac, uśmiechne sie do fizi:lol:, ona tak przypomina mi mojego mikrusa ktorego mam nadzieje wkrotce adoptowac, a ten dziad bedzie sie smażyl w piekle, jak czytam o takim to mi sie cieśnienie podnosi i krew zalewa, "wsiowy przeszczep" Quote
clo Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 zorrus jest teraz w sochaczewie pod warszawa ja moge go oczywiscie dowiezc w kazde miejsce w wawie albo chetnie zabrac Pania do renaty jesli sie zogdzi zeby sama zobaczyla zorrusia:)))) Quote
clo Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 no to prawda dorcass ze mikrusika przypomina:))taki jego damsko odpowiednik wiec nie dziwie sie tobe ,ze ja wypatrzylas;)cos czuje ,ze bedziesz jej najwierniejsza fanka na watku jesli fizia jej zalozy;))dorcass to moze od razu i ja adoptuj to mikrus bedzie mial kolezanke;)zartuje oczywiscie ale watek dla niej to dobry pomysl:)) truskawa jakby co to mozesz dac pani moj nr tel 509 173 446 i jesli bedzie zainteresowana to ja moge jej wszystko co wiem opowiedziec o zorro tzn co wiem teraz od Renaty z jego pobytu na dt i jak mowilam moge sie z nia przejechac do niego np sochaczew to nie jest daleko taka pod warszawska miejscowosc Quote
fizia Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 Suniom oczywiście założe wątek - może jedne wspólny? bo mają taką samą historię? A macie jakieś propozycje imion? Oj a za Zorra trzymam mocno kciuki!!! Quote
fizia Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 Szukamy kogoś, kto sprawdzi Dom w Międzylesiu pod Warszawą - w najbliższy czwartek chodzi o cudnego Gringo http://www.dogomania.pl/forum/f28/gringo-prawie-bialy-owczarek-szwajcarski-kto-sprawdzi-dom-pod-warszawa-133786/ Quote
dorcass Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 moze byc jeden wspolny, jest przesliczna, taka pani mikrusowa:) ah nawet nie wiesz ile ja bym ich wziela jakbym mogla chociaz na dt, tak latwiej znalezc psu dom, ale musze sie jeszcze liczyc z tz i dzieckiem, pozatym bambi by mi nie wybaczyla:roll: Quote
dorcass Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 fizia napisał(a):Suniom oczywiście założe wątek - może jedne wspólny? bo mają taką samą historię? A macie jakieś propozycje imion? Oj a za Zorra trzymam mocno kciuki!!! a moze Sisi??? jak cesarzowa Sisi:razz: Quote
Talia Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Mi tez sie sisi bardzo podoba:loveu: Pomóżcie żeby Ruda nie trafiła do schronu: http://www.dogomania.pl/forum/f28/onkowa-ruda-pilnie-potrzebuje-dt-ds-torun-134122/ Quote
fizia Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 Sisi super!! dostałam przed chwila taka wiadomosc Jestem zainteresowana przygarnięciem Zorro,szukam psiaka któremu nie będa przeszkadzały warunki pogodowe ,gdyż jego domem będzie buda( ma gęsta siersć więc mysę że nie będzie mu to przeszkadzało),będzie miał do dyspozycji całe podwórko a zima i jesienia również ogród.Lubimy biegi dlatego kilka razy w tygodniu byłby naszym kompanem na godzinnym treningu po lesie.Jelli moje warunki sa odpowiednie proszę o maila.pozdrawiam Ades e-mail: Quote
dorcass Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 i znowu ta buda, co z tymi ludzmi, moze chcieliby w piwnicy pomieszkac Quote
fizia Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 dorcass napisał(a):i znowu ta buda, co z tymi ludzmi, moze chcieliby w piwnicy pomieszkac No właśnie nie wiem co taki urodzaj na budy.... Quote
Talia Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 Może podeślij pani kilka innych psiaków, które by się nadawały. No bo wiecie jak to bywa, nie taka pogoda, na trening nie i może wyjść, ze pies siedzi sam na podwórku. Quote
fizia Posted March 23, 2009 Author Posted March 23, 2009 Talia. napisał(a):Może podeślij pani kilka innych psiaków, które by się nadawały. No bo wiecie jak to bywa, nie taka pogoda, na trening nie i może wyjść, ze pies siedzi sam na podwórku. Tak trzeba zrobić faktycznie. Zorro moim zdaniem się nie nadaje Quote
clo Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 tez tak uwazam..zorrus musi mieszkac w domu jak juz wczesniej ustalilysmy..ma pecha jak narazie bo kazdy z buda chetny sie zglasza ale w koncu sie trafi ten domek jedyny:))podeslij pani jakies inne co sie nadaja moze sie zdecyduje:)a truskawa wspomniala o jakiejs chetnej pani na zorra z wawy nadal aktualne? dziewczyny pomozcie..kto moglby mi wkleic zdjecie na watek psy zaginione..moj ukochany keksik z krezela..zaginal z mojego domu rodzinnego od mojej mamy:((((:placz::placz::placz::placz: przeszedl przez ogrodzenie za suka z cieczka..i nigdzie go nie ma:-(:-(:-(a mi serce z zalu peka.. Quote
truskawa144 Posted March 23, 2009 Posted March 23, 2009 clo napisał(a):truskawa wspomniala o jakiejs chetnej pani na zorra z wawy nadal aktualne? Pani dzwoniła do mnie z zapytaniem o jedną suczkę której już u nas nie ma i zaczęła też się pytać o inne psy i wpadłam na to ze skoro jest z Wawy to może zobaczy Zorra,zobaczyła i napisała mi maila,że jej się podoba i gdzie przebywa,odpisałam i podałam Twój nr Clo więc pani może dzownić. Nie wiem czy maila już odebrała czy nie. Quote
Recommended Posts