truskawa144 Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 dorcass napisał(a): wykasowalam tekst i zdjecia gringa a przekopiowalam zorra, ale widze ze na miniaturce widoczny jest gringo chyba dlatego ze ma 5 obserwatorow, nie przeskocze tego, Powinno się to zmienić po kilku minutach. Quote
clo Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 oj to przepraszam..nie wiedzialam ,ze nie mozna ale rzeczywiscie to ma sens bo to aukcje internetowe a nie portal o psach zaginionych..ehh..to chyba pozostaje mi juz miec tylko nadzieje ,ze moj maly sie znajdzie:(( a co do aukcji zorrusia to mam nadzieje,ze przyniesie szczescie:) Quote
dorcass Posted March 26, 2009 Posted March 26, 2009 truskawa144 napisał(a):Powinno się to zmienić po kilku minutach. tekst wskoczyl ,zdjecia tez, ale tamto zdjecie zapisalo sie w pamieci i nie ma jak go wykasowac bo na panelu u mnie juz go nie ma, ale na aukcji jest,tak czy siak mial duzo wejsc wiec moze i tym razem sie uda Quote
Lionees Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 clo napisał(a):a z ta kura to jesli jakas szkode wyrzadzil to powiedz jesli moge to jakos zrekompensowac? Byłam czujna jak ważka:cool3:i odciągnęłam go szybko od kury,także tylko jej piór w ogonie brakuje,bo zostały w uradowanym pyszczku Zorrusia:diabloti: Po południu juz było wszystko ok z chłopaczkiem,tylko coś mu ten kołnierz nie przypasował:razz:Po domu jeszcze jakos w nim chodzi,ale na dworzu to mógłby za koparkę robic,bo łebek miał cały czas przy ziemi no i zbierał w ten klosz ziemie,trawe i inne fafroły.Także na czas spacerków zwalamy kołnierz. Doszły pieniążki za kastrację-200zł.Zostaje 20zł,które będą na opłatę za dwa dni kwietnia. Doczytałam dzisiaj w jego książeczce,że termin wirusówek minął 10 marca.Jak Zorruś wydobrzeje po kastracji to trzeba mu to szczepienie zrobić.Coś mi sie obiło o uszy,że jak miał do mnie przyjechać,to był szczepiony,ale tego nie ma odnotowanego w książeczce:shake:. No i Zorruś ocenaiany jest na wiek od 2do 3 lat,nie więcej,a w książeczce ma napisane 4-5. Quote
clo Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 reniu to jak najbardziej bedzie mu trzeba te szczepienia zrobic..nie wiem dlaczego sa po terminie bo podobno mial je w schronie robione i placilam za to bo dawalam pati te 30zl dodtkowo na szczepionki moze truskawa wie cos moze karteczki nie dano pati z tymi szcezpionkami albo cos?no bo jestem pewna ze za szczepienia placilam.. a co do jego wieku to czy weterynarz zgodzil sie ci go w ksiazeczce przeprawic?nie ma co chclopaka postarzac w takim razie;)ale ja mysle,ze poprostu trzeba mu zalozyc nowa ksiazeczke tak bedzie najlatwiej:) Quote
truskawa144 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Renata5 napisał(a): Doczytałam dzisiaj w jego książeczce,że termin wirusówek minął 10 marca.Jak Zorruś wydobrzeje po kastracji to trzeba mu to szczepienie zrobić.Coś mi sie obiło o uszy,że jak miał do mnie przyjechać,to był szczepiony,ale tego nie ma odnotowanego w książeczce:shake:. No i Zorruś ocenaiany jest na wiek od 2do 3 lat,nie więcej,a w książeczce ma napisane 4-5. Nie kończy się a zaczyna,był szczepiony ze 3 dni przed wyjazdem. Kierownik dla pewności (Waszej) chciał go zaszczepić przy osobie odbierającej,to ja nalegałam żeby to zrobić wcześniej. Sprawdź odkładnie w książeczce. Zapewne ma napisane,że szczepienie jest ważne od 10.03.2009 do 11.03.2010. U nas się nie szczepi psów na wirusówki standardowo ani nie zakłada książeczek,wiec skoro to wszystko ma tzn,że na czyjąś prośbę było to przygotowane. 2 lat to on na pewno nie może mieć,trafił do nas 7.11.2007,miał wtedy rok conajmniej a zapewne i więcej. W momencie wyjścia ze schroniska miał spokojnie 3 - 4 lata. Poza tym psy są oceniane po zębach a ich wygląd zależy od wielu czynników. I od weta który psa ocenia. clo napisał(a):ale ja mysle,ze poprostu trzeba mu zalozyc nowa ksiazeczke tak bedzie najlatwiej:) Teoretycznie można,tylko po co? Wiek się zgadza mniej więcej a nigdy nie będzie idealnie. Poza tym w nowej książeczce będą już tylko poprzepisywane informacje bez "naklejek" a to może dać do myślenia czy książeczka jest prawdziwa. Quote
Lionees Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 [quote name='truskawa144']Nie kończy się a zaczyna,był szczepiony ze 3 dni przed wyjazdem. Kierownik dla pewności (Waszej) chciał go zaszczepić przy osobie odbierającej,to ja nalegałam żeby to zrobić wcześniej. Sprawdź odkładnie w książeczce. Zapewne ma napisane,że szczepienie jest ważne od 10.03.2009 do 11.03.2010. U nas się nie szczepi psów na wirusówki standardowo ani nie zakłada książeczek,wiec skoro to wszystko ma tzn,że na czyjąś prośbę było to przygotowane. 2 lat to on na pewno nie może mieć,trafił do nas 7.11.2007,miał wtedy rok conajmniej a zapewne i więcej. W momencie wyjścia ze schroniska miał spokojnie 3 - 4 lata. Poza tym psy są oceniane po zębach a ich wygląd zależy od wielu czynników. I od weta który psa ocenia. Teoretycznie można,tylko po co? Wiek się zgadza mniej więcej a nigdy nie będzie idealnie. Poza tym w nowej książeczce będą już tylko poprzepisywane informacje bez "naklejek" a to może dać do myślenia czy książeczka jest prawdziwa. Zrobiłam zdjęcie,moze nie wyraźne,ale jak ktos chce,to doczyta To jest data ostatniego szczepienia A to data powtórnego szczepienia Jeżeli są jakies watpliwości,to poproszę adres na pw i wyslę książeczkę,aby przekonac sie naocznie.Tu chodzi tylko o dobro psa.Trzeba to wyjasnic,bo do ludzi musi iśc z aktualnymi szczepieniami,a jeżeli był szczepiony(a książeczka temu zaprzecza)to po prostu szkoda żeby szczepić psa po raz drugi,bo może to sie niekorzystnie odbić na jego zdrowiu. Quote
Lionees Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Przed wyjazdem miał tylko podany Stronghold(13.03.2009),a to jest wpisane w rubrykę o zwalczaniu pasożytów. Wścieklizna mu się kończy 24.11.2009 I to by było tyle co zawiera książeczka Quote
truskawa144 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 A co więcej by miała zawierać. Stronghold został podany na pchły itd. Dzwoniłam do kierownika,pomylił się w latach,tzn powinno być jak jak ja napisałam czyli 10.03.2009 - 10.03.2010. Zorro nigdy wcześniej nie był szczepiony bo my nie szczepimy psów na wirusówki o czym pisze na każdym kroku. Wkradł się błąd,wierz mi,że jest szczepiony. Możesz nam odesłać książeczkę to wet poprawi,w końcu rypnąć w cyferkach się każdy może,sama jeszcze do tej pory potrafię pisać,że jest 2008 rok:oops: Po co bym miała pisać,że był szczepiony gdyby nie był? Chyba nie dla 30 zł. Quote
Lionees Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 [quote name='truskawa144']A co więcej by miała zawierać. Stronghold został podany na pchły itd. Dzwoniłam do kierownika,pomylił się w latach,tzn powinno być jak jak ja napisałam czyli 10.03.2009 - 10.03.2010. Zorro nigdy wcześniej nie był szczepiony bo my nie szczepimy psów na wirusówki o czym pisze na każdym kroku. Wkradł się błąd,wierz mi,że jest szczepiony. Możesz nam odesłać książeczkę to wet poprawi,w końcu rypnąć w cyferkach się każdy może,sama jeszcze do tej pory potrafię pisać,że jest 2008 rok:oops: Po co bym miała pisać,że był szczepiony gdyby nie był? Chyba nie dla 30 zł. Napisałam tylko,że zawiera takie informacje.To nie było pytanie,ani atak,tylko zwykłe stwierdzenie. Truskaweczko...mam prawie 40 lat,od 25 lat zajmuję się psami,dodatkowo jestem po studium medycznym i pojęcie o lekach mam nie tylko tych ludzkich,dlatego wiem do czego służy stronghold. Wystarczyło napisać,że dzwoniłaś do kierownika i nastąpiła pomyłka w dacie.Nic więcej.Nie mam powodu żeby komuś nie wierzyć,skoro tak twierdzi. A tak na marginesie zwykły człowiek ma prawo mylić daty rocznikowe nawet w marcu,kwietniu czy w lipcu.Ale lekarz-nie.I chyba nie muszę tłumaczyć dlaczego. Quote
truskawa144 Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 Renata5 napisał(a):Napisałam tylko,że zawiera takie informacje.To nie było pytanie,ani atak,tylko zwykłe stwierdzenie. A ja tylko odpowiadam :) Renata5 napisał(a): Truskaweczko...mam prawie 40 lat,od 25 lat zajmuję się psami,dodatkowo jestem po studium medycznym i pojęcie o lekach mam nie tylko tych ludzkich,dlatego wiem do czego służy stronghold. Niestety nie znam Cię na tyle żeby wiedzieć czy wiesz,nie każdy jednak wie,tych leków i preparatów jest masa i nie każdy zna wszystkie stąd też moja wypowiedź. Tak jak pisałam wcześniej - nie znamy się. A oszustów nie brakuje,także w schroniskach i na dogo. Dlatego nie każdy wierzy na słowo i wcale mnie to nie dziwi. Poza tym mam dzisiaj napięty harmonogram i się staram w miarę zwięźle i szybko wyrażać stąd też wole od razu napisać jak najwięcej bo nie wiem czy w weekend będę miała czas jeszcze siedzieć na dogo a nie chciałabym żeby były jakieś wątpliwości. Najlepiej będzie jeśli odeslesz nam książeczkę a wet poprawi i odeślemy Ci ją. Myślę,że nie jest to jakaś duża pomyłka,nie chodzi o dawki czy jakieś poważne leki przy których absolutnie nie można się pomylić. A duzo jest w tym mojej winy bo to ja pospieszałam zeby był jak najwcześniej zaszczepiony mimo,że kierownik wolał żeby szczepienie było przy osobach odbierających. Quote
Lionees Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 No i wszystko gra;) Książeczke wysłac na ten adres,tak? Schronisko dla Zwierząt "As" Jamrozowizna 1 42-270 Kłomnice To co teraz napiszę,to jest absolutnie bez złosliwości ani podtekstów. Po prostu niech lekarz po przeprawieniu dat nie zapomni dać w tym miejscu pieczątek i swój podpis. Dla mnie mogłoby zostac tak jak jest,ale on idzie do ludzi i wszystkie wpisy w książeczce muszą byc dla nich wiarygodne. Quote
dorcass Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 *Zorro* w domku tymczasowym mix mastif tybetański (587628493) - Aukcje internetowe Allegro poprawione allegro lepiej co? Quote
clo Posted March 27, 2009 Posted March 27, 2009 no to ciesze sie ,ze sie wyjasnilo i nie ma sie juz co klocic;))popraw sie w ksiazeczce i bedzie ok:)) a co do allegro to jest cudne dorcass:)dzieki i zawiera zdjecie"chinczyka";)musi naszemu malemu przyniesc szczescie!!:)) Quote
truskawa144 Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 [quote name='Renata5']No i wszystko gra;) Książeczke wysłac na ten adres,tak? Schronisko dla Zwierząt "As" Jamrozowizna 1 42-270 Kłomnice To co teraz napiszę,to jest absolutnie bez złosliwości ani podtekstów. Po prostu niech lekarz po przeprawieniu dat nie zapomni dać w tym miejscu pieczątek i swój podpis. Dla mnie mogłoby zostac tak jak jest,ale on idzie do ludzi i wszystkie wpisy w książeczce muszą byc dla nich wiarygodne. Tak,ten adres. Wiem,wiem. Właśnie po to proszę o wysłanie bo ten wet który wystawiał zawsze może poprawić,gdyby to było do innego weta mogło by wyglądać podejrzanie. Quote
clo Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 piekny psyi chinczyka naszego!!!domku odezwij sie! Quote
fizia Posted March 28, 2009 Author Posted March 28, 2009 Przepraszam, ze jeszcze nie zrobiłam wątku Sisi... Wydaje mi się, że mam jeszcze jedno Jej zdjęcie, zrobione w lutym - Truskawa to Ona? __________________ Quote
clo Posted March 28, 2009 Posted March 28, 2009 piekna ta sisi!:)) przypominam czy ktos moze cos dorzucic nam na kastracje zorrusia?:)bo zorrus nadal zbiera.. Quote
clo Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 witaj zorro!!!milego dnia ci dzis zycze:))i nie ganiaj juz renacie kurek;p Quote
Lionees Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 [quote name='clo']witaj zorro!!!milego dnia ci dzis zycze:))i nie ganiaj juz renacie kurek;p Oj pobożne życzenie...:shake: Cholerka,jak on nie lubi tego kołnierza:wallbash: Quote
clo Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 a co wyprawia?;)zorrus ty badz grzeczny!:cool3: Quote
truskawa144 Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 fizia napisał(a): Wydaje mi się, że mam jeszcze jedno Jej zdjęcie, zrobione w lutym - Truskawa to Ona Nie,to jest Piłkarz. Quote
clo Posted March 29, 2009 Posted March 29, 2009 pilkarz...nigdy nie bylam fanka futbollu ale cos czuje ,ze chyba sie zakochalam...:oops: Quote
Recommended Posts