fizia Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 No to juz mamy w kolejce jednego pana:multi: Właśnie dzwoniła do mnie Clo - jakiś bardzo sympatyczny Pan z Torunia, Zorro miałby mieszkać w domu z ogrodem, ale nie w budzie ani nic z tych rzeczy, tylko jako pies domowy, a ogród tylko do biegania. W domu sa dzieci - 8 i 12 lat, ale to chyba nei byłby problem, prawda? Pan chciałby Go wziac jeszcze przed świętami, żeby mieć wolny czas dla Niego. Na wakację mają już zaklepane miejsce, gdzie można jechać z psem Quote
Lionees Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Ale numer!:multi: Domek wydaje się być wymarzony dla Zorrusia:loveu: Dzieci tez nie problem,bo ja mam 12 latka w domu i jest ok.Zorrus wszystkich kocha:-) Quote
fizia Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 No właśnie, tak nam się z Clo wydawało, że u Ciebie tez jest Dziecko. Podobno Państwo oglądali różne psiaki, ale Zorro najbardzoej się spodobal Quote
fizia Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 No oby sie udało!!!:loveu: Bardzo bym chciała - Zorro zasługuje na dom najlepszy z najlepszych! Ps. A ja jeszcze w czasie oczekiwania zapraszam na nowy watek koleżanki Zorra - maciupeńkiej Miki http://www.dogomania.pl/forum/f28/maciupenka-jak-okruszek-mloda-cudna-mika-bardzo-prosi-o-domek-134902/#post12075918 Quote
Lionees Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 [quote name='fizia']No właśnie, tak nam się z Clo wydawało, że u Ciebie tez jest Dziecko. Podobno Państwo oglądali różne psiaki, ale Zorro najbardzoej się spodobal Nawet dwoje,bo ten drugi ma 17 lat(:crazyeye: o matko jak ten czas leci:shake:;)) Quote
Lionees Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 fizia napisał(a): Podobno Państwo oglądali różne psiaki, ale Zorro najbardzoej się spodobal No bo Zorruś jest THE BEST:loveu: Będą z niego bardzo zadowoleni:loveu: Quote
dorcass Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 :loveu::loveu::loveu:SUPER!!!! BARDZO SIE CIESZE, W KONCU COS RUSZYŁO:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
truskawa144 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Renata5 napisał(a):Dokładnie tak.W schroniskach po prostu nie ma na to ani czasu,ani możliwości,ani odpowiedniej ilości ludzi. U nas jedynie oglądamy suczkę przed zabiegiem,czy nie ma powiększonych lub opuchniętych narządów co mogło by sugerować ze miała lub ma ruje. Jeśli są jakieś podejrzenia to zabieg odkładamy (no chyba,że wiemy o jakiejś chorobie poważnej jak ropomacicze itd to wtedy jest kwestia ratowania życia). No w końcu jakiś domek z prawdziwego zdarzenia dla naszego kawalera:loveu: A właśnie wczoraj rozmawiałam ze Stefanem,jednym z naszych pracowników, na temat Zorra,bardzo się ucieszył,że u niego wszystko dobrze i przypominaliśmy sobie jego pobyt u nas,to jaki był niesamowicie piękny na poczatku,bardzo puchaty a jak niesety pobyt w schronisku wpływa negatywnie na wygląd takiego puchacza. Teraz znowu wygląda jak dawniej :) Quote
clo Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Donek się potwierdził!:))pan już kupił mu miski i posłanki ma dzwonić jeszcze albo dziś albo jutro na kiedy im pasuje żeby zorro przyjechał:))ale państwo chcą jak najszybciej pewnie więc ogarniamy transport do torunia!:))i wybieramy psiaka najlepiej sumkę która w zastępstwo pojedzie na dt do reni:))!niestety lajeczka za dużą musimy wybrać mniejsza biedę Quote
Lionees Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Sunia musi być nieduża i najlepiej nie szczeniakowata,bo przyjeżdża do mnie starszy niewidomy Antos z Mielca i muszę dobrać do niego takiego psiaczka/sunię,żeby Antoś za bardzo nie ucierpiał;) Quote
clo Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 O tak!:))sisi!albo truskawa może Piłkarza?;)piłkarz to też sunia renatko:) Quote
truskawa144 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Super:loveu: Może ta sunia: Galeria Nie sugeruj się jej wyglądem z tego zdjęcia,to było robione zaraz po przyjeździe do nas. Futerko jej poodrastało i przybrała na wadze. Quote
truskawa144 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 [quote name='truskawa144'] Może ta sunia: Galeria Nie sugeruj się jej wyglądem z tego zdjęcia,to było robione zaraz po przyjeździe do nas. Futerko jej poodrastało i przybrała na wadze. Aaa przepraszam,to jest pies nie suczka. Nie wiem skąd mi się to wzięło,ze to suczka. Mam u siebie wyraźnie napisane,że pies i na stronie tak samo:oops: A może Nikola: Galeria Ma 2,5 roku,jej 2 towarzyszki z którymi do nas trafiła już dawno w nowych domach a ona biedna nadal czeka. Quote
clo Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Truskawa ja bardzo bym chciała piłkarza wycaignac jeśli to możliwe?pokazalbys reni ja? Quote
truskawa144 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 To jest Piłkarz w 2006 roku: Galeria Widziałam ją wczoraj ale mi mignęła dosłownie wiec nie daje w tej chwili gwarancji,że jest zdrowa itd. Musze to sprawdzić. Pamiętam,ze była sympatyczna,wesoła i uwielbia się bawić. Teraz będzie miała ok 3,5 roku. W schronisku jest prawie 3 lata. Kaja się robi coraz starsza i jeśli nie znajdzie szybko domu to przejdzie z boksu szczeniakowego do zwykłego czyli każdy kto chce szczeniaka nie będzie miał szansy się w niej zakochać,poza tym w boksach dorosłych jest tyle psów,ze Kaja zginie w tłumie. Mamy kilka takich psów które trafiły do nas jako szczeniaki i sa tu do dzis. Niestety z takim psem jest trudniej niż z takim który kiedys mieszkał w domu,bo musi uczyć się wszystkiego po raz pierwszy w późnym wieku. Szkoda,żeby Kaja siedziała w schronisku,myślę,że z DT będzie ją prosto wyadpotować bo nie wymaga leczenia,na sterylke jest za mloda. Poza tym jest ufnym,wesołym psem. Kilka lekcji zachowania w domu i chodzenia na smyczy,kilka dobrych,domowych zdjęć i będzie po sprawie. Więc może najpierw Kaja a potem Piłkarz? Quote
clo Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 No albo kaje..jest co prawda młodziutka ale chyba nie powinno być z nią problemów a młodość w schronie straszną rzecz:( Quote
truskawa144 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 W czasie kiedy Kaja była by w DT mogłabym się postarać ( i miałabym czas na organizacje) załatwić sterylke dla Piłkarza. Zdążyła by dojść do siebie i było by mniej kosztów. Quote
fizia Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 truskawa144 napisał(a):W czasie kiedy Kaja była by w DT mogłabym się postarać ( i miałabym czas na organizacje) załatwić sterylke dla Piłkarza. Zdążyła by dojść do siebie i było by mniej kosztów. Ooo to by było cudownie! Renatko - może zgodziłabyś się na Kaję? Ona jest młoda, ale to już nie taki szczenior 2 miesięczny, więc może nie powinna męczyć Antosia. Tak naprawdę, to w sumie nigdy nie będziemy mieć gwarancji, że bedzie spokojna sunia, nawet starsza - moja osobista Śrubi ma już ok. 2 lat, a cały czas chciałaby się bawić, czasem Pestka ma już Jej serdecznie dość. Kaja jest taka urocza, jak byłam w schronisku to tak wyciągała łapeczkę jak najdalej przez kraty, lizała mnie po rękach, błagała o dotyk. Wczoraj Truskawa tez mówiła, ze nie sposób Jej było zrobić zdjęcia, bo tak się prosiła o to, żeby Ją pogłaskać, wiła się pod nogami, popisywała, żeby zwrócić swoją uwagę. Ja myślę, że Ona szybciutko by znalazła dom. Wtedy mogłaby jechać sunia Piłkarz - biedactwo, całe życie w schronisku.. faktycznie by można Ją było wysterylizować w schronisku, mamy na to pieniążki bazarkowe A Nikola może tez kiedyś by mogła pojechać... Quote
truskawa144 Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Kaja ma już jakieś 8 miesięcy i bardzo szuka kontaktu z człowiekiem,z psami ma kontakt wiec nie jest to dla niej taka atrakcja jak człowiek. Poza tym jak się trochę wybawi i będzie wiedziała,że ma człowieka cały czas to nie będzie już musiała się wyszaleć. Gdyby teraz mogła jechać Kaja a następną np Nikola i Piłkarz (gdybyśmy taką kolejkę ustaliły),to po woli mogłabym załatwić ciachanie dla obu. To moja propozycja ale oczywiście Wy decydujcie. Quote
clo Posted April 3, 2009 Posted April 3, 2009 Oj reni to może jednak kajusia..tak żal sunieczki Quote
fizia Posted April 3, 2009 Author Posted April 3, 2009 Jakby ktoś mógł jechać i udało sie wyekspediować Zorra, to na wątku transportowym jest takie ogłoszenie W czwartek 9 kwietnia jedzie transport Warszawa - Łódź - Częstochowa - Wrocław - Dzierżoniów i w drugą stronę. Są jeszcze miejsca Quote
Recommended Posts