Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 999
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Czyli tak, wysyłam sms numer Hani do znajomego dziennikarza (całe lata się nie widzieliśmy i tel. musiałam zdobyć od innej znajomej osoby), on jutro poda numer osobie, która tymi tematami się w redakcji zajmuje i powinna ta osoba zadzwonić. I może coś sensownego z tego wyjdzie. Wiadomo, ze dziennikarz nie decyduje do końca co idzie w numerze gazety, ale może się uda. (dziś podobno jest na pierwszej stronie artykuł o łódzkim schronisku). Tyle mogłam, a czy zadzwoni, napisze to się w najbliższej przyszłości okaże.

Mam nadzieję, że tym razem się coś uda;)

Posted

Ee tam, jaka pomoc, to tylko dwa telefony, a i tak nie ma pewności co do efektu.
Inaczej rozmawiają medialne osoby ze znajomymi (bo wiedzą, że zawsze miałam leciutkie odchylenie);) Ja jak próbuje zainteresować tematem lokalne media w Tomaszowie psiakami - to tez nie idzie mi to dobrze, ale z nimi nie studiowałam i też traktują mnie lekko dziwnie.
Jeszcze raz powodzenia.

Posted

Aniu (ocelot) najważniejsze, że nie przeszłaś obojętnie obok tego biednego pieska, że nie uznałaś,że jej cierpienie jest bez znaczenia. Nawet jeśli ten dziennikarz nie zadzwoni (oby jednak zadzwonił!), dałaś innym przykład ludzkiego zachowania.
Trzymajmy kciuki!:thumbs:

Posted

No to jeszcze jutro spróbuję zadzwonić do dziewczyny, która mieszka w Łodzi i jest też dziennikarką w którymś łódzkim radiu, nie pamiętam w którym, bo zmieniała stacje w ciągu tego czasu co się nie widziałyśmy. Chyba jest na urlopie macierzyńskim, ale może...

Też nie gwarantuje niczego, ale spróbuję.

Niestety tylko tyle mogę. A łódzkie sprawy są mi o tyle bliskie, że 6 lat w tym mieście kiedyś mieszkałam i ciągle żałuję, że nie mieszkam dalej.

Posted

Aniu, dzięki za wszystko co robisz dla tej suni. Może to coś da i polepszy jej ciężki los. Mimo wszystko jest w Polsce wielu ludzi, którzy przejmują się losem zwierząt i wielu z nich słucha radia i czyta gazety.

Posted

no ale jak Szyszunię do Gdańska dostarczycie, ja za diabła nie mam możliwości przyjazdu po nią
po drugie u mnie są psy-ciapy ale są, niby mogę ją ulokować w pokoju Atoska bo on już tam nie chce być ale przeciez siedziec tylko tam nie będzie a pobyt w domu nie może być stresujący

Posted

Transport do Gdańska pewnie udałoby się zorganizować.
A jak Szyszka się zachowuje? Czego można się spodziewać? Czy jest ruchliwa, szczekliwa, towarzyska? Jak zmieni sie jej zachowanie, kiedy poczuje sie bezpieczna i kochana?

Posted

ja może opowiem co zaobserwowałam, wychodziłam z Szyszką i Alepem(duży pies w typie owczarka niem) sielanka po prostu Alep sobie biegał Szyszunia chodziła na smyczy, razem wąchali trawkę, grzebali w ziemi i takie tam psie sprawy nigdy nie było spięć, natomiast Szyszka podobno reaguje gryząc gdy inne suczki zbyt wiele sobie pozwalają, teraz Szyszka mieszka w budzie obok dwóch suczek jeszcze nie widziałam ,żeby coś złego się działo
cięzko ocenić jak zachowuje sie pies w warunkach schroniskowych i czy to samo bedzie miało miejsce w dt czy Szyszka bedzie zachowywała się zupełnie inaczej, codzienny kontakt z człowiekiem wyzwala różne odruchy, zachowania

Posted

Olenka daj odpowiedź bo ja tu umrę na zawał. Dziekuje maggiejan ze poleciła mi do ciebie napisac. Napisz mi moze na pw jak dokłądnie wygląda u Ciebie sytuacja w domu. Ile psiaków,jakie,czy bedzies zmiała mozliwosc zapewnienia jej opieki i wizyt u weta?
Tak jak napisałam ci na pw,szyskza była pogryziona i nie lubi gdy jakis pies pozwala sobie na wiecej niz obwąchanie,to szyska pokazuje zęby. Takto nie atakuje. I oczywiscie zawieziemy Szyszke nawet i na koniec siwata jesli bedzie taka potrzeba :-)